Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός μετά τον χρόνο


Recommended Posts

Θα δανειστώ απο την φιλη amaretto την δουλειά που εχει κανει για αλλο σαιτ , για να την έχουμε και εδω .

Τα οφέλη του θηλασμού συνεχίζονται και τον δεύτερο χρόνο:

* Τον δεύτερο χρόνο (12-23 μήνες), 448 mL μητρικού γάλακτος καλύπτουν τις απαιτήσεις:

o 29% της ενέργειας

o 43% των πρωτεινών

o 36% του ασβεστίου

o 75% της βιταμίνης Α

o 76% του φολικού οξέος

o 94% της βιταμίνης B12

o 60% της βιταμίνης C

* Συστήνεται συχνά για ολιγόφαγα παιδιά να μειώνεται ο θηλασμός, για να "ανοίξει η όρεξη τους". Η έρευνα δεν υποστηρίζει κάτι τέτοιο αλλά ενθαρρύνονται οι μαμάδες να ενισχύσουν τη διατροφή τους με θρεπτικά συστατικά και να προσφέρουν τροφές με πιο ελκυστική γεύση ή τρόπο.

* Παιδιά που αποθηλάζουν πριν τα 2 χρόνια αρρωσταίνουν πιο συχνά.

* Παιδιά μεταξύ 16 και 30 μηνών που θηλάζουν αρρωσταίνουν λιγότερο και ξεπερνούν ευκολότερα τις ασθένειες.

* Μερικοί ανοσοποιητικοί παράγοντες αυξάνονται σε περιεκτικότητα κατά το 2ο χρόνο.

* Τα παιδιά που αποθηλάζουν και ανεξαρτητοποιούνται με το δικό τους ρυθμό αισθάνονται πιο ασφαλή και προσαρμόζονται πιο εύκολα.

* Η Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία συστήνει:

Ο θηλασμός να συνεχίζεται τουλάχιστον για τον 1ο χρόνο ζωής και όσο παραπάνω επιθυμούν μητέρα και παιδί ... Η αυξημένη διάρκεια του θηλασμού παρέχει αξιοσημείωτα οφέλη στην υγεία και την ανάπτυξη για τη μητέρα και για το παιδί. .. Δεν υπάρχει άνω όριο στη διάρκεια του θηλασμού και καμιά ένδειξη για ψυχολογικό ή αναπτυξιακό κίνδυνο από το θηλασμό στον 3ο χρόνο ή παραπάνω.

"The American Academy of Pediatrics recommends that "Breastfeeding should be continued for at least the first year of life and beyond for as long as mutually desired by mother and child... Increased duration of breastfeeding confers significant health and developmental benefits for the child and the mother... There is no upper limit to the duration of breastfeeding and no evidence of psychologic or developmental harm from breastfeeding into the third year of life or longer."

* Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δίνει έμφαση στη σημασία του θηλασμού τουλάχιστον μέχρι τα 2 έτη.

Επιστημονική Ανθρωπολογική έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά είναι "σχεδιασμένα" για θηλασμό μεταξύ περίπου 2.5 και 7 ετών.

http://www.kellymom.com/bf/bfextended/ebf-benefits.html

__________________

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • Απαντήσεις 62
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μύθοι για τον "παρατεταμένο" θηλασμό:

Ο θηλασμός ενός παιδιού μέχρι τα 3 ή 4 χρόνια δεν είναι φυσιολογικός και είναι κακός για το παιδί, προκαλώντας μια σχέση υπερβολικής εξάρτησης μεταξύ μητέρας και παιδιού.

Μύθος! Ο θηλασμός για 2-4 χρόνια ήταν κανόνας στους περισσότερους πολιτισμούς από την εμφάνιση του ανθρώπου στον πλανήτη. Μόνο τα τελευταία 100 χρόνια περίπου το θηλασμός θεωρήθηκε σαν κάτι που πρέπει να περιοριστεί. Τα παιδιά που θηλάζουν περισσότερο από 2 χρόνια δεν είναι υπερεξαρτημένα. Αντίθετα, τείνουν να είναι πολύ ασφαλή και για αυτό πιο ανεξάρτητα. Θα κάνουν μόνα τους το βήμα για τον αποθηλασμό (ίσως με μικρή ενθάρρυνση από τη μητέρα), και για αυτό θα αισθάνονται σιγουριά για την επιτυχία τους.

Ο θηλασμός μετά το χρόνο δεν διαφέρει από το θηλασμό ενός μικρού μωρού.

Μύθος! Η συχνότητα και η διάρκεια των θηλασμών διαφέρει από παιδί σε παιδί μετά τον πρώτο χρόνο. Καθώς περνά ο καιρός και τα διατροφικά οφέλη γίνονται λιγότερο σημαντικά, ο μη θρεπτικός θηλασμός για παρηγοριά γίνεται περισσότερο σημαντικός. Τα παιδιά επίσης ενσωματώνουν το θηλασμό στο παιχνίδι τους, κάτι που προσθέτει νέες διαστάσεις στη σχέση του θηλασμού.

Το μητρικό γάλα είναι λιγότερο θρεπτικό μετά τον πρώτο χρόνο.

Μύθος! Το μητρικό γάλα συνεχίζει να παρέχει ουσιαστικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων και μετά τον πρώτο χρόνο. Κάποια στιγμή, το μωρό σας θα χρειαστεί θρεπτικά στοιχεία από άλλες πηγές αλλά το μητρικό γάλα παραμένει μια αξιόλογη συνεισφορά στη διατροφή του παιδιού.

Οι ανοσοποιητικοί παράγοντες στο μητρικό γάλα είναι ασήμαντοι μετά τους λίγους πρώτους μήνες.

Μύθος! Οι ανοσοποιητικοί παράγοντες υπάρχουν σε όλη τη διάρκεια του θηλασμού και μερικοί από αυτούς αυξάνονται σε περιεκτικότητα, καθώς το μωρό οδεύει προς τον αποθηλασμό. Τα παιδιά που θηλάζουν αρρωσταίνουν λιγότερο και για πιο σύντομα διαστήματα. Τα παιδιά που αποθηλάζουν πριν τα δυο χρόνια έχουν περισσότερες πιθανότητες να αρρωστήσουν.

Ο παρατεταμένος θηλασμός κάνει το παιδί υπερβολικά εξαρτημένο και μπορεί να το βλάψει ψυχολογικά.

Μύθος! Το αντίθετο, η ανταπόκριση στην ανάγκη του παιδιού για θηλασμό καλλιεργεί την ανεξασρτησία σύμφωνα με τον ρυθμό ανάπτυξης του κάθε παιδιού. Και η έρευνα και οι εμπειρίες μητέρων παγκοσμίως υποδεικνύουν ότι τα παιδιά που θηλάζουν μετά το χρόνο έχουν άριστη κοινωνική προσαρμογή. Σύμφωνα με την Αμερικάνικη Παιδιατρική Ακαδημία, "Δεν υπάρχει άνω όριο στη διάρκεια του θηλασμού και καμία ένδειξη ότι προκαλείται ψυχολογική βλάβη ή βλάβη στην ανάπτυξη του παιδιού από το θηλασμό τον τρίτο χρόνο ή αργότερα".

Οι μητέρες μου θηλάζουν μετά το χρόνο δεν έχουν μάθει άλλους τρόπους να παρηγορούν το παιδί.

Μύθος! Για την τυπική μητέρα που θηλάζει μετά το χρόνο, ο θηλασμός είναι μόνο ένα από τα πολλά εργαλεία στην εργαλειοθήκη του γονιού.

Οι μητέρες συνεχίζουν να θηλάζουν μετά το χρόνο για προσωπικό τους όφελος.

Αλήθεια! Ένα παιδί δεν θηλάζει, αν δεν νιώθει την ανάγκη να το κάνει. Τυπικά, μια μητέρα συνεχίζει να θηλάζει, γιατί το παιδί της δεν είναι έτοιμο να αποθηλάσει και εξαιτίας των συνεχιζόμενων φυσιολογικών και συναισθηματικών ωφελειών για το παιδί της.

Οι μητέρες χρειάζεται να αποθηλάσουν, προκειμένου να επιστρέψει η γονιμότητα.

Μύθος! Οι περισσότερες μητέρες συλλαμβάνουν, ενώ συνεχίζουν να θηλάζουν. Ο θηλασμός θεωρείται συμβατός με μια υγιή εγκυμοσύνη.

Όσο περισσότερο θηλάζεις, τόσο δυσκολότερο είναι να αποθηλάσεις.

Μύθος! Η ηλικία δεν έχει περισσότερη σχέση με την ευκολία στον αποθηλασμό από όση έχει η ετοιμότητα του παιδιού για αποθηλασμό. Κάθε παιδί έχει το δικό του χρονοδιάγραμμα, αν αφεθεί να αποθηλάσει από μόνο του. Αν η μαμά ξεκινήσει τον αποθηλασμό, τότε, όσο πιο έτοιμο είναι το παιδί να αποθηλάσει από μόνο του, τόσο πιο εύκολο θα είναι (τόσο για τη μαμά, όσο και για το παιδί) να επιταχυνθεί η φυσική διαδικασία. Αν το παιδί προηγηθεί στον αποθηλασμό, τότε δεν τίθεται θέμα.

http://www.kellymom.com/bf/bfextended/ebf-myths.html

__________________

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πολύ καλά όλα όμως μάλλον απευθύνονται προφανώς σε γυναίκες που δεν εργάζονται. Εγώ που επέστρεψα στη δουλειά ακριβώς στις 40 μέρες και τις δύο φορές δεν βρήκα τρόπο να συνεχίσω παραπάνω.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ειναι διάφορες απαντήσεις και αλήθειες στα σχολια του τυπου " Δεν εχει θρεπτική αξια το γάλα μετα το χρονο , κανεις το παιδι σου μαμοθρευτο κλπ" . Δεν προτρέπει ουτε αποθαρύνει τις μητέρες να θηλάσουν . Αυτες ομως που θηλάζουν πλεον ξέρουν οτι κανουν το καλύτερο για το παιδι τους και δεν του δινουν ...γαλα-νερο .

Αυτο που λες εσυ ΜαριαΙωάννα ειναι κατι διαφορετικό . Σιγουρα η κοινωνια μας δεν ειναι φιλική ως προς το θηλασμο ...δυστυχως !!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ωραία τα αρθράκια τα έχω διαβάσει εδώ και πολύ καιρό......είναι μια απάντηση στον άντρα μου που με ρωτά συχνά πότε θα σταματήσω τον θηλασμό ...... τον παραπέμπω στον WHO και στην Αμερ. Παιδ. Ακαδ.!!!! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Και σκεφτόμουν τρόπους να βγάζω το γάλα μου στη δουλειά αλλά που??? στις τουαλέτες??και που να το αποθηκεύσω μέχρι να πάω σπίτι και όοοοοολα αυτά. Αν και εξαρχής δεν θα έπρεπε να επιστρέψω στις 40 μέρες. Τέσπα επιλογές είναι αυτές θα μου πείτε... Τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω.. :( Ξέφυγα τώρα τελείως.... Τύψεις...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν και τα εχουμε ξαναπει θα ηθελα λιγο να μου πεις για τον θηλασμο ο οποιος ειναι 2 φορεσ την ημερα. Οπου φυσικα γινεται περα του χρονου!Εκτος φυσικα αν η μητερα δεν εργαζεται και μπορει αναπασα στιγμη να εχει το μωρο στο στηθος.Μειωνεται πολυ το γαλα? Δεν παυει ομως να υπραχει! Υπαρχουν σταγονες η το γαλα δεν ειναι αρκετο να το χορτασει και θελει συμπληρωμα το παιδι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τέτοια άρθρα βοήθησαν πολύ και εμένα :)

Ελπίζω να βοηθήσουν και άλλες μητέρες να αποφασίσουν τί πραγματικά θέλουν ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. :)

Από τη μικρή μου εμπειρία (γιατί πιστεύω ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο :P )λέω επίσης ότι καμία λέξη δεν μπορεί να περιγράψει την ευτυχία και την πληρότητα που συνοδεύει τον λεγόμενο φυσικό αποθηλασμό. :cheer:

Αυτό που λέει κάπου ότι γίνεται μέρος του παιχνιδιού δεν μπορείς να το φανταστείς παρά μόνο αν το ζήσεις. Πάντως ήδη έχω "θηλάσει" όλα τα χνουδωτά ζωάκια του :woohoo: , παλιά προσπαθούσε να κάνει κατακόρυφο εκείνη την ώρα, τώρα το "ξεπέρασε" αυτό και κάτι άλλα τρελλά που έκανε, και συνηθίζει όμως να κάνει ένα σωρό αστείες γκριμάτσες μέχρι να με δει να γελάσω!Αλλιώς δεν ησυχάζει!

Πάντως πλέον έξω σπάνια το ζητάει πια, όταν όμως θέλει δεν του το αρνούμαι φυσικά, δεν αισθάνομαι δε καθόλου άβολα, αφού νιώθω ότι κάνω τελείως φυσικό. :)

Επιπλέον να πω κάποια πράγματα χιλιοειπωμένα αλλά με αξία:

Για το παιδί ο θηλασμός δεν είναι μόνο γάλα, είναι και φάρμακο, δύο φορές που του ανέβηκε πυρετός του έπεσε μόνο με θηλασμό, ο άντρας μου πάθαινε πλάκα, το ίδιο και εγώ, άλλο να το ακούς και άλλο να το βιώνεις, όταν νιώθει ότι τον τριγυρίζει κάτι απλά θηλάζει παραπάνω και δεν έχουμε κανένα σύμπτωμα, όταν χτυπάει, μέσα σε ένα λεπτό έχει παρηγορηθεί.

Ακόμη, χρησιμοποιούσα την κρέμα της weleda για τυχόν ερεθισμούς. Σπάνια συγκαιγόταν και πάντα όταν το πείραζε κάποια τροφή, (πορτοκαλάδα, αυγό κλπ.)μέχρι που διαπίστωσα ότι με το γάλα περνάει πολύ πιο γρήγορα :cheer: !!

Θα μπορούσα να γράφω κατεβατά αλλά πρώτον δεν θέλω να κουράζω με πράγματα που πιθανότα ξέρετε και δεύτερον πάω να τον βάλω για ύπνο..σήμερα μου φαίνεται ότι πέρασε η μέρα σαν αστραπή :dry:

Σε ευχαριστούμε LaLa :):kiss:

Καληνύχτα σε όλα τα κορίτσια και όλα τα μωρά, τα πρώην, τα τωρινά αλλά και τα επόμενα (που εύχομαι να έρθουν για όλες όσες τα περιμένουν, γρήγορα!) :):):):kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

MariaIoanna έγραψε:

Και σκεφτόμουν τρόπους να βγάζω το γάλα μου στη δουλειά αλλά που??? στις τουαλέτες??και που να το αποθηκεύσω μέχρι να πάω σπίτι και όοοοοολα αυτά. Αν και εξαρχής δεν θα έπρεπε να επιστρέψω στις 40 μέρες. Τέσπα επιλογές είναι αυτές θα μου πείτε... Τα χρόνια δεν γυρνάνε πίσω.. :( Ξέφυγα τώρα τελείως.... Τύψεις...

Ολες καθημερινα εχουμε τυψεις για διαφορα ... Νομιζω ειναι χαρακτηριστικό των μαμαδων :dry:

Δυστυχως ζουμε σε μια κοινωνια που δεν ειναι φιλική προς το θηλασμο και τα βρέφη ! Ειδικά στην Ελλάδα τα πραγματα ειναι παρα πολυ δυσκολα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου έγραψε:

Αν και τα εχουμε ξαναπει θα ηθελα λιγο να μου πεις για τον θηλασμο ο οποιος ειναι 2 φορεσ την ημερα. Οπου φυσικα γινεται περα του χρονου!Εκτος φυσικα αν η μητερα δεν εργαζεται και μπορει αναπασα στιγμη να εχει το μωρο στο στηθος.Μειωνεται πολυ το γαλα? Δεν παυει ομως να υπραχει! Υπαρχουν σταγονες η το γαλα δεν ειναι αρκετο να το χορτασει και θελει συμπληρωμα το παιδι?

Λοιπον θα στα ξαναπω αλλα νομιζω ακομα μπερδεμενη θα εισαι ...

Οταν λες 2 θηλασμους την ημερα , εχει σημασια απο ποιον διαμορφωθηκε ετσι ο θηλασμος . Αν ειναι επιθυμια του μωρου (σπανιο) μπορει να κρατήσει για μεγάλο διαστημα . Αν ομως η μητέρα εχει προσπαθησει να αποθηλάσει μερικα γευματα συνήθως δεν υπάρχει καλη συνεργασια και το γαλα σταδιακά μειωνεται ωσπου και κοβεται .

Εχεις επισης σημασια η ηλικία του μωρου , οι συνηθειες του , αν ξυπνα τα βραδια ....

Να σου πω επισης οτι γνωριζω πολλες κοπελες που θηλάζουν περα του χρονου και εχουν ολες απο καιρο επιστρεψει στην εργασια τους ! Η δουλειά , ειδικά οταν το μωρο εχει μπει στις στερεες τροφες , δεν ειναι εμποδιο στο θηλασμο . Το μωρο μαθαινει και τρωει τις ωρες που λειπει η μαμα και οταν την βρισκει ευκαιρη... θηλάζει ξανα !

Ολα αυτα που ρωτας ειναι πολυ "θεωρητικά" και δεν ξερεις πως θα αντιδρασει το δικο σου μωρο . Προχωρήστε και ξανασυζητάμε :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ενδιαφέρον! Σημερα με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω και όταν είπα κανένα χρόνο ακόμα γούρλωσαν τα μάτια. Έτσι το "διόρθωσα" και είπα: "Ας βγαλουμε τον χειμώνα και βλέπουμε." Μην του ερθει πολύ βαρύ του άντρα μου!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λαλα μου, δεν μιλουσα για το δικο μου μωρο. Εχω ακουσει αυτην την ερωτηση απο πολλεσ και πραγματικα θα ηθελα να υπαρχει μια απαντηση. Τωρα για μενα, δεν ειναι μονο δυο γευματα την ημερα, μα και να ηταν την νυχτα ξυπναει συνεχεια! Θα τα ξαναπουμε! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AthinaK έγραψε:

Ενδιαφέρον! Σημερα με ρώτησαν μέχρι πότε θα θηλάζω και όταν είπα κανένα χρόνο ακόμα γούρλωσαν τα μάτια. Έτσι το "διόρθωσα" και είπα: "Ας βγαλουμε τον χειμώνα και βλέπουμε." Μην του ερθει πολύ βαρύ του άντρα μου!!!!

xaxaxa :laugh: :laugh: :laugh: το ίδιο γίνετε και με μένα, οι αδελφές μου, μου λένε "καλά μέχρι πότε θα την θηλάζεις? μεγάλο κορίτσι είναι!!!" ο άντρας μου το ίδιο: πότε θα σταματήσω!! είχα πει μέχρι τον χρόνο, ήρθε ο χρόνος τώρα? it's abnormal!!!"!!! :huh:

δεν ξέρω γιατί ενοχλούνται!!! :unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα το εκτυπώσω και κάθε φορά που κάποιος θα με ρωτάει πότε θα σταματήσω τον θηλασμό θα του το δίνω. :woohoo: :woohoo:

Ευχαριστούμε :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σίγουρα βοηθάει πολύ να έχουμε την υποστήριξη του άντρα μας. ;)Εμένα μόνο αυτό με ενδιέφερε.

Στους υπόλοιπους εξηγώ δυό τρία πράγματα και κανείς δεν με ξαναρωτά (συνήθως. Δεν ξέρω τι σκέπτονται ούτε με ενδιαφέρει. Οι περισσότεροι νομίζω ότι έχουν πειστεί ότι μόνο καλό είναι, άλλωστε το μεγαλύτερο επιχείρημα είναι ο ίδιος ο μικρός, καθώς μεγαλώνει φυσιολογικά και που έχει μια αγκαλιά και ένα χαμόγελο για όλο τον κόσμο!! :)

Τον άντρα μου τον έφερα κοντά στην όλη υπόθεση με την ενημέρωση (του έδινα να διαβάσει τα πάντα ή του μετέφερα πράγματα που είχα διαβάσει εγώ) και έτσι σιγά σιγά του μετέδωσα τον ενθουσιασμό μου! Σε συνδυασμό βέβαια (και αυτό ήταν και ο καθοριστικός παράγοντας βέβαια) με αυτά που έβλεπε στην καθημερινότητά μας. Ναι, γιατί εκτός από γάλα είναι και εργαλείο ο θηλασμός όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και σε αυτά που παράθεσε η LaLa.

Εργαλείο που (για μας τουλάχιστον)έκανε πολύ πιο εύκολη απλή και ήρεμη την καθημερινότητά μας (και για τους τρεις μας)

Προσωπικά, δεν ξέρω πώς θα τα έβγαζα πέρα αν δεν θήλαζα. Δεν μπορώ καν να το φανταστώ πια...Τα ταξίδια και οι βόλτες που γίνονται τόσο απλά..Ο μικρός συνήθως στις δύσκολες φάσεις (όχι πάντα βέβαια) ηρεμεί αμέσως, η γκρίνια μετατρέπεται σε γέλιο, ο πόνος σε ανακούφιση...τα νεύρα σε γελάκια, η απογοήτευση σε τρυφερές στιγμές που σβήνουν κάθε τι αρνητικό..Και η δική μου κούραση και τα νεύρα όμως περνούν θηλάζοντας! Τώρα το απολαμβάνω περισσότερο από τότε που ήταν ένα τόσο δα μωράκι..Ίσως επειδή δεν έχω το άγχος που είχα στην αρχή, όλα γίνονται απλούστερα, φυσικότερα, σχεδόν ...μηχανικά αλλά με πολύ συναίσθημα.

Φυσικά ο ρόλος του πατέρα είναι πολύ σημαντικός.

Ο άντρας μου έχει φοβερή σχέση με τον μικρό. Μόνο που δεν το θηλάζει!! Ο μικρός τον λατρεύει και όταν παίζει με τον μπαμπά του συνήθως δεν με αποζητά καν :unsure: . Πού τα βρίσκουν τέτοια αποθέματα ενέργειας είναι απορίας άξιο!! :blink: Επίσης με ΟΠΟΙΟΝ και να πάει στις κούνιες ή βόλτες περνά καλά και εμένα με ξεχνάει για λίγο τουλάχιστον. Είναι ήδη πολύ ανεξάρτητο παιδί, παρόλο που εγώ και ο άντρας μου το μεγαλώνουμε μόνοι μας.

Νομίζω ότι είμαι τυχερή στο θέμα του συζύγου, αλλά πιστεύω ότι ΚΑΙ σε αυτά τα θέματα ο άντρας πρέπει και μπορεί να συμμετέχει με κάθε τρόπο.

Προσωπικά, χωρίς τη στήριξή του δεν ξέρω αν θα συνέχιζα, θα ήταν πολύ πολύ δύσκολο, μάλλον θα συνέχιζα όμως απλά θα είχα ένα αγκάθι που θα προσπαθούσα να βγάλω...Πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι...

Σε ερωτήσεις του τύπου "Ακόμα θηλάζεις;" απαντάω απλά "Ναι, φυσικά" ή

"Εγώ όχι, ο γιός μου όμως συνεχίζει" (είναι παλιό, αλλά πιάνει γιατί ο άλλος χαμογελάει συνήθως :)

Τέλος πάντων δεν έχουμε να δώσουμε λογαριασμό σε κανένα παρά μόνο στον άντρα μας που πρέπει να είναι σύμμαχός μας σε όλες τις επιλογές μας.

Και αυτοί μωρά είναι και δεν πρέπει να τα αφήνουμε παραμελημένα!! ;):P

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια, όσες θηλάζετε καιρό θέλω να σας ρωτήσω κάτι. Φοράτε σουτιέν θηλασμού με μπανέλες; Εγω ακόμα πεταω το γάλα σαν τρελή και συχνα γινόμαστε μούσκεμα. Μη πω για τα επιθέματα που χωρίς αυτά δεν μπορω να κανω βημα.

Σήμερα είχα περίπου 2 ώρες που είχα θηλάσει και μπήκα για μπάνιο. Με το που εβγαλα το σουτιέν γεμισα σταγονίτσες το δάπεδο. Κάθε φορά πρέπει να κάνω συγχρονισμένες κινήσεις για να μη λερώνω τον τόπο!

Έτσι είναι ή είμαι η εξαίρεση στον κανόνα;

Ζώντας αυτήν την κατάσταση, δεν μπορω χωρις σουτιέν ούτε λεπτό, οπότε και στις ιδιαίτερες στιγμές μας με τον άντρα μου το στήθος δεν είναι για πολλά πολλά (πιτσιλάει πολύ το άτιμο). Περιμένει λοιπόν να σταματήσει ο θηλασμός όχι γιατι δεν ειναι καλός για τη μικρή αλλά για να χαρεί κάτι παραπάνω!!!! Δεν με πιέζει όμως.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αθηνά ακόμα ε;

Εμένα ρυθμίστηκε γύρω στον τέταρτο με πέμπτο περίπου. Από τον έκτο που σιγουρεύτηκα σταμάτησα και τα επιθέματα. Τώρα πια σουτιέν θηλασμού φοράω μόνο στον ύπνο (και αν) γιατί είναι πιο μαλακά και με βολεύουν.

Θεωρητικά η ροή ρυθμίζεται μετά τον τρίτο αλλά προφανώς αυτό διαφέρει από γυναίκα σε γυναίκα και από μωρό σε μωρό.

Έχεις δοκιμάσει να πατήσεις λίγο τις θηλές προς τα μέσα όταν θες να σταματήσουν να τρέχουν; Επίσης να θηλάζεις το μωρό πριν (δεν ξέρω κατά πόσο είναι βέβαια πρακτικό το τελευταίο).

Εγώ απλά δεν έβγαζα το σουτιέν με τα επιθέμα τους πώτους μήνες σχεδόν ποτέ! :unsure: Μετά δεν χρειαζόταν. Το σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα ρυθμιστεί και σε σένα η ροή και θα πετάξεις επιθέματα και σκοτούρες!

Με τον καιρό όλα στρώνουν, υπομονή θα περάσει αυτή η φάση! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Α εμενα απο πολυ νωρις σταματησε να πιτσιλαει!! Τα επιθεματα τα σταματησα απο τον τριτο μηνα περιπου, αν θυμαμαι καλα. Τωρα τρεχει καμια φορα με τον πρωινο θηλασμο, αλλα αν πιεσω το τρεχουμενο μεμε με την παλαμη μου σταματαει. Δε φοραω πλεον σουτιεν θηλασμου, πολυ λιγες φορες, απλα φροντιζω το σουτιεν να μην εχει μπανελες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα ξανα άρχισε τον 8ο ή 9ο μήνα, τώρα όταν θηλάζω από το ένα στήθος τρέχει από το άλλο!! :ohmy: αλλά μόνο τότε...και εγώ δεν φορώ σουτιέν θηλασμού όταν είμαι έξω εκτός και αν ξέρω ότι θα θηλάσω! στο σπίτι φορώ γιατί με βολεύουν, μπορώ να θηλάζω την μικρή όποτε χρειαστεί αν και έχει συγκεκριμένα γεύματα πλέον!

Ένας φίλος μου, μου είπε ότι η γυναίκα του θηλάζει ακόμη την κόρη τους που είναι 2 ετών!, και ο ίδιος λέει: "εμείς πότε θα πάρουμε σειρά?"! έχει ψιλοαγανακτήσει -πάντα βέβαια όσον αφορά στις ιδιαίτερες στιγμές τους!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τι να σου πω Ζέτα μου δεν τον ρώτησα!!! καθώς κουβεντιάζαμε και άλλα και που να με αφήσει το μπουμπουκάκι να συνεχίσω!!!! μου είπε πάντως ότι ξυπνά τα βράδια.....ίσως σε ακανόνιστες ώρες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγω απο τον 3ο μηνα πεταξα τα επιθέματα , βεβαια μερικες φορες "ειχα ατυχήματα" ευτυχως μεσα στο σπιτι .

Νομιζω Αθηνα οτι εχεις εντονο το ανακλαστικό της καθόδου . Δεν ειναι συχνό στην "ηλικία σας" αλλα ξερω απο γνωστη που θηλάζει την 3χρονη (ναι ναι δεν εκανα λαθος τριων ετων ) κορη της , οταν ήταν γραφειο και την σκεφτοταν ...λερωνε την μπλούζα της !

Εγω θα σου λεγα πριν τις ιδιαιτερες στιγμες σας να θηλάσεις καλά τη Δανάη και αυτη να κοιμηθει βαθιά και εσεις να ειστε ..χαλαροι ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναι, κοίτα, σίγουρα όλοι οι άντρες νιώθουν λίγο ή πολύ ότι για κάποιους λόγους παραμερίζονται όταν στην οικογενειακή ζωή εισβάλλει και ένα μωρό! Και είναι αλήθεια ότι το μωρό βρίσκει τρόπους να εισβάλλει και στην πιο..προσωπική ζωή μας! :unsure: Είναι ανάλογα και το μωρό και τις φάσεις που περνάει αλλά και το ζευγάρι... Συνήθως τα μωρά που θηλάζουν είναι και πιο απαιτητικά με τη μαμά τους.. :unsure:

Σε εμάς το πρόβλημα πια είναι μόνο η δική μου κούραση που έρχεται συχνά τα βράδια(και προέρχεται κυρίως από πράγματα άσχετα με το παιδί) και ότι ο μικρός δεν κοιμάται μέρα!!! :S , άλλα πρακτικά προβλήματα δεν έχουμε (στην αρχή αυτό με το γάλα που λέει και η Αθηνά, ήταν ένα προβληματάκι :unsure: , όχι όμως πια).

Γενικά εγώ βλέπω ότι όσο περνάει ο καιρός όλα γίνονται πιο εύκολα..

Πάντως και ο δικός μου κάποιες φορές έχει.. διαμαρτυρηθεί σε τρίτους για το συγκεκριμένο θέμα, σαν αστείο όμως !!!

Και ο Ορφέας ξυπνά τη νύχτα, όχι και τόσο συχνά όμως πια!

Το θέμα είναι να μην ξυπνάμε εμείς τη νύχτα και να βαράμε και το κεφάλι μας στον τοίχο!! :woohoo: Πρέπει να βρίσκουμε λύσεις για να το ποφεύγουμε αυτό πάση θυσία!! B)

Νομίζω ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα σε τέτοια θέματα είναι η κούραση (επειδή θέλουμε να τα προλάβουμε όλα) :unsure:, αλλιώς υπάρχουν λύσεις για όλα, με λίγη καλή θέληση, στην αρχή είναι τα μεγάλα ζόρια, που το μωρό ζητά συνεχώς, μετά περνάνε, έτσι το έζησα εγώ τουλάχιστον. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Απαντήσεις

    • Καλημέρα κορίτσια μου!!  Δυστυχώς είχα και εγώ κάποια νέα που με πανικοβαλαν τη παρασκευή στο γιατρό άσχετα με τις αντιστάσεις στις μητριαιες.. για αυτό και χάθηκα λίγο.. είμαι στο τρέξιμο όλη την εβδομάδα μιλώντας με επαγγελματίες υγείας ψάχνοντας λύσεις.. που πιστεύω να πάνε όλα καλά τώρα, θα δείξει όμως πως θα πάει και τι θα γίνει... Δεν είμαι έτοιμη να το συζητήσω ακόμα... Διαβάζοντας και κάποια δικά σας νέα άλλο τόσο εκνευρίζομαι με τους γιατρούς που υπάρχουν εκεί έξω... Δεν θα επεκταθώ περισσότερο καθώς δεν θέλω να στεναχωρήσω και καμιά σας.. ας γεννησουμε όλες με το καλό να πάνε όλα κατ'ευχήν για όλες μας, να κρατήσουμε υγιή μωράκια στην αγκαλιά μας και τότε θα είμαι χείμαρρος.. Να σας πω όμως ότι η μικρούλα μας είναι μια χαρά, επανέλαβα και το Doppler, μίλησα και με αγγειολογο.. τσάμπα ανησύχησα.. όλα καλά! 2.200kg και 0,570 η αριστερή μητριαια και 0,600+ η δεξιά.. κατά μέσο όρο δηλαδή γιατί τις μετρήσαμε καμία 10αρια φορές τουλάχιστον.. Τη Τρίτη που μας πέρασε έκανα και καρδιοτοκογραφημα, όλα καλά, 25/11 έχουμε πάλι καρδιοτοκογραφημα και υπέρηχο.. και αρχές Δεκέμβρη ξανά υπέρηχο..  @MarMar90 μου είδα και τα δικά σου νέα.. τα κορίτσια με κάλυψαν πλήρως.. θα πω μόνο ότι λυπάμαι για το γιατρό σας και για αυτό που σας κάνει ψυχολογικά τώρα στο τέλος.. δεν θα πω κάτι άλλο γιατί δε θα σταματήσω να βρίζω μέχρι αύριο..!! Βέβαια τα έχω μαζεμένα και από τον δικό μου... Anyway..! Σήμερα δεν έχεις το δεύτερο Doppler;; Περιμένω να διαβάσω νέα σου!!! Ευχαριστώ και για τη σκέψη κοριτσάκι μου..! ❤️❤️❤️
    • Ίσως να φταίει κ το τρελό άγχος για τα πάντα γιατί οι εξετ΄ασεις πάντα βγαίνουν οκ. Ξέρω θα σας φαίνεται πολύ κουλό να μην έβρισκαν κάτι αλλά το έχω αποδεχθεί τόσα χρόνια, στην αρχή ένιωθα πολύ μειονεκτικά ΄΄οντας στην εφηβεία. Κ όταν έμεινα έγκυος κ εκείνο τον κύκλο είχα ενδιάμεσα αιμορραγία κ δεν μπορούσαμε να υπολογίζουμε την 1η μέρα περιόδου!!!  
    • Ευχαριστώ πολύ κορίτσι ❤️ Για όλες μας πιστεύω ότι το έχουμε! η @_piripiri_ έκανε ήδη την αρχή! Για τη θέση απ'ό,τι κατάλαβα είναι το κεφάλι μεν προς τα κάτω αλλά λίγο πλάγια, δεν έχει αρχίσει να κατεβαίνει στη λεκάνη. Δεν βιάζεται όμως ο γιατρός, θα αρχίσουμε να το κοιτάμε από το επόμενο ραντεβού που είναι σε 2 εβδομάδες νομίζω   
    • 2,5 κιλάκια πλασματάκι 😍 Μπράβο βρε κορίτσι μου! Πολύ πολύ χαρούμενα τα νέα σου!! Έχει πάρει και σωστή θέση με το κεφαλάκι;;; Μου αρέσει πολύ και η αισιοδοξία σου καθώς πλησιάζει η ΠΗΤ. Να μείνεις έτσι μέχρι να κρατήσεις την μπουμπού στην αγκαλιά σου!!!❤️💗❤️
    • @Diwni Πιο παλιά ήταν ΄έτσι κ το είχα αποδεχθεί κ έπαιρνα αντισυλληπτικά για να φτιάξει. Μετά την αποβολή (Μάρτιος 2023) άλλαξε ο κύκλος κ έγινε μεγάλος που είναι το κλασσικό για ΣΠΩ. Τώρα πρώτη φορά γίνεται αλλά δεν έχω κανένα κουρ΄άγιο να ασχοληθώ απλά αφήνω να περάσει, κουράστηκα να τρέχω στους γιατρούς κ η απάντηση να είναι ναι είσαι η εξαίρεση κ πάρε χάπια για μια ζω΄η. @Elli13 Δεν βρήκα ωορρηξία κ σταμάτησα τα τεστ απ'τη στιγμή που έχω φουλ αίμα Δεν πειράζει πάμε για τον Δεκέμβριο, ίσως μας το φέρει ο Αϊ Βασίλης το μωράκι ☺️ Γενικά στο θέμα περιόδου τρέχω από τότε που μου ήρθε πρώτη φορά περίοδος κ απλά ακούω συνέχεια είσαι η εξαίρεση κ έτσι λειτουργ΄εί ο κύκλος σου. Παλιά δεν με πείραζε γτ δεν προσπαθούσαμε για παιδιά
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...