Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΥΠΕΡ Η ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ?

ΒΙΚΥ

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!!ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ!!ΣΕ ΜΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΜΒΟΛΙΟ.ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΑΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΜΑΣ!!ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΥΤΕ ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΟΧΙ!!Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΕΙΠΕ!!ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΝΩ Η ΟΧΙ!!ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΘΕΛΩ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΩ ΤΥΧΟΝ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΡΑ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ(ΠΑΡΑΜΟΝΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΙΟΣ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ)ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!! ΕΣΕΙΣ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ??ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ?ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ!!!

Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ!!ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ..ΕΙΝΑΙ 100%ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΔΕΝ Θ'ΑΡΡΩΣΤΗΣΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΕΙΜΩΝΑ?

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Απ'ότι έχω ακούσει το εμβόλιο της γρίπης που γίνεται κάθε χρονιά μπορεί να μας προστατέψει από τους ιούς που παρουσιάστηκαν κατά την προηγούμενη χρονιά και είναι ήδη γνωστοί. Αν παρουσιαστεί κάτι καινούριο το εμβόλιο δεν μας καλύπτει.

Όσον αφορά τη νέα γρίπη δε νομίζω ότι το κοινό εμβόλιο έχει καμία σχέση. Αφού έχουν βγάλει νέο εμβόλιο για τη συγκεκριμένη γρίπη, το οποίο όμως δεν το κάνουν ακόμα στην Ελλάδα.

Εγώ είμαι εκπαιδευτικός και είμαι συνέχεια ανάμέσα σε παιδιά και αρρώστιες αλλά ποτέ δεν έχω κάνει εμβόλιο γρίπης, γιατί κανένας γιατρός δεν με προέτρεψε να το κάνω παρόλο που ρώτησα. Συνήθως το κάνουν οι ομάδες υψηλού κινδύνου (ηλικιωμένοι, μωρά κ.α.) Εμένα όσες φορές ρώτησα μου πρότειναν για το χειμώνα καλή διατροφή, πορτοκαλάδες και μέλι!

γεια σου Βικυ, το εψαξα το θεμα για το εμβολιο το συγκεκριμενο λογω του οτι ειμαι εγκυος. ρωτησα και γιατρους και βιολογους...

το σιγουρο ειναι πως αν κανεις το εμβολιο σιγουρα δεν θα παρεις ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΓΡΙΠΠΗ!!!

ομως λογω του οτι ειναι καινουρια η γριππη και καινουριο το εμβολιο, δεν εχουν βγει...στατιστικες για τυχον παρενεργειες(που σιγουρα υπαρχουν) γιατι πρεπει να περασουν καποια χρονια για να πουν για τις παρενεργειες...

ασε που κανει μεταλλαξη...κατι τετοιο.... λογω του οτι η γριππη μεταφερθηκε απο τα γουρουνια στον ανθρωπο...

η γνωμη μου... ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!!!

Εγω για πολλούς λόγους δεν θα το κανω στα παιδιά μου παίρνοντας όλη την ευθυνη επάνω μου για ό,τι συνεπάγεται το να μην εμβολιαστούν.

Για ενήλικες τα προηγούμενα χρόνια έχω αρνητική εμπειρία. 3-4 άτομα που γνωρίζω εμβολιαστηκαν και σε συντομο διαστημα κρυολόγησαν και μάλιστα βαρια.

Δεν πιστεύω ότι μπορεί να προστατέψει, μόνο παρενέργειες μπορεί να έχει όπως κάθε εμβόλιο. 'Εχω παιδίατρο, στο Χαλάνδρι, που μπορεί να σε ενημερώσει σχετικά αν θέλεις.

Η πεθερά μου πάντως που το κάνει κάθε χρόνο, κάθε χρόνο αρρωσταίνει πολύ βαριά σε βαθμό που τρομάζουμε όλοι μέχρι να συνέλθει :dry:

Επιμένει όμως...

ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΑ ΜΑ ΠΟΛΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΟΥ ΤΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΜΒΟΛΙΟ!ΑΝ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ,ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΑΛΛΑ ΝΗΠΙΑ Η ΒΡΕΦΗ ΚΑΙ ΑΓΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑΚΙΑ ΤΟΥΣ,ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΕΠΙΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ?

ΕΓΩ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΕΚΑΝΑ!

ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ,ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ...

ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΩ ΟΥΤΕ ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΟ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΘΛΙΟΥΣ...

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΜΙΑ ΑΠΛΗ ΓΡΙΠΗ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΑΝ ΔΕ ΠΡΟΣΕΞΕΙΣ ΤΟ ΓΥΡΙΖΕΙ ΣΕ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΟ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΤΟ ΜΟΝΟ...ΑΝΤΕ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝΕ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ....

καλησπερα.το ειχα αναφερει και εγω σε καποιο αλλο ποστ αυτο το θεμα.ο παιδιατρος μου ειπε πως και να το κανω θα περασει την ιωση της απλης γριπης-παντα-αν κολλησει απλα σε πιο ηπια μορφη.σκεψου οτι σκεφτηκα να το κανω και εγω επειδη στην δουλεια μου καθημερινα συναναστρεφομαι με πολυ κοσμο και ειναι σιγουρο οτι μεταφερω μικροβια στο σπιτι.οσο για το αλλο εμβολιο δεν το συζηταω δεν προκειται να το κανω στο μωρο μου απο την στιγμη που βρισκεται σε πειραματικο σταδιο ακομα.και νομιζω οτι η tv πανω σε αυτο το θεμα μας εχει φουσκωσει πολυ τα μυαλα μας!!!!!

Βικη αν καταλαβα καλα μιλας για το εμβολιο της κοινης και οχι της νεας γριπης

Τεσπα ..ουτε αυτο θα το εκανα

Αν ημουν σε ομαδα υψηλου κινδυνου (πχ νοσηλευτρια) ισως να το σκεφτομουνα λιγο περισσοτερο

γεια σου βικυ.

τα μικρα μας ειναι κοντα στην ηλικια κι εγω εκανα την ιδια ερωτηση τον προηγουμενο μηνα στον παιδιατρο μου.εμενα ομως δε μ αφηνει με τιποτα να το κανω στον μικρο .μου ειπε απλα οτι αν θελουμε κι επιμενουμε να το κανουμε εμεις οι γονεις απλα και μονο για να μην κολλησει απο εμας.

τωρα τι να σου πω ο αντρας μου πηγε και το εκανε εγω ακομη το σκεφτομαι...

βικυ καλησπερα .Επειδη ο Σταυρος μου εχει χρονοια ρινιτιδα η οποια περσι μας γυρισε σε παραρινοκολπιτιδα η παιδιατρος μου εχει πει αν του βαζω υποχρεωτικα καθε μερα φυσιολογικο ορο και επισης καθε βραδυ πρεπει να παιρνει καποιες καραμελες μασωμενες τις singulair αυτα ειναι για να αποφευγει τις ασθματικς κρισεις δηλαδη επειδη ερχεται σε επαφη με πολλα παιδακια να μπορεσει να θωρακισει κατα ενα μερος τον οργανισμο του .

Αυτα πρεπει να τα παιρνει απο σεπτεμβριο εωα και τον ιουνιο .Την προηγουμενη εβδομαδα που πηγαμε στο παιδιατρο της πολυκλινικης του ολυμπιακου χωριου γαινα μας γραψει ενα ετησιο ιατρικο ελεγχο ειναι μακρια η δικη μου παιδιατρο με το μερος που μενω μου ειπε οτι πρπει να κανω το εμβολιο το κοινο της γριπης οτι καικαλα αυτο θωρακιζει περισσοτερο εναν οργανισμο σαν του Σταυρου οτι με τις καραμελες που παιρνει και το εμβόλιο θα εχει μεγαλυτερη προστασια .

Προχτες που πηγα στην παιδιατρο καιμιλησαμε μου ειπε οτι σε καποιους οργανισμους οπως ειναι του Σταυρουειναι καλο να γινετε και στη ερωτηση μου οτι πολλοι που το εχουν κανει αρρωσταινουν η παντηση της ηταν η εξης:μα και βεβαια δεν αποκλειιει την πιθανοτητα να αρωστησει αλλα προστατευςι απο σοβαροτερε καταλληξεις .Τι να πω ; ακο μα ειναι διφορουμενη ενας φιλος που τοεχει κανει δνε εχει κανενα προβλημα ουτε αυτος ουτε τα παιδια του αλλα μια φιλη μου άλλη ενα χρονο που το εκαν δεν σηκωσαν κεφαλι απο τις ιωσεις .Εμενα αν δνε πηγαινε σχολειο δνε θα το εκανα αλλα ειναι ευαισθητος και ξερετε τωρα πως ειναι στα νηπιαγωγεια δυστυχως καποιες μητερες στελνουν τα παιδια του στο νηπειο ακομα ακι οταβ ειναι αρρωστα .

Βίκυ μου, εγώ γενικά είμαι κατά των εμβολίων και των αντιβιώσεων. Δεν έχω κάνει ποτέ μου εμβόλιο για την κοινή γρίππη, και δεν αρρωστούσα συχνά, παρ' όλο που, ως οργανισμός είμαι πολύ αρρωστιάρα! Πέρσι μόνο αρρώστησα επειδή άλλαξα χώρα και δεν ήμουν συνηθισμένη στο κλίμα. Αντίθετα, οι γονείς μου το κάνουν κάθε χρόνο, και αρρωσταίνουν 100 φορές, και μάλιστα βαριά! Δεν έχει τόσο να κάνει με ένα τεχνητό εμβόλιο, όσο με το να δημιουργείς μια ασπίδα προστασίας στον οργανισμό σου, με σωστές τροφές και υγιεινή ζωή! Έτσι είναι ο οργανισμός δυνατός να αντιμετωπίσει μια ασθένεια!

βικυ μου καλησπέρα!εμας ο παιδίατρος μας είπε προχθες που πήγαμε πως για βρεφη ανω των 6 μηνών συνισταται το εμβολιο κατα της κοινης γριπης κ για βρεφη μικρότερα,επειδή δε γίνεται να εμβολιαστούν αυτά,θα εμβολιαστούν οι γονείς!!με τον άντρα μου αποφασίσαμε να μη το κάνουμε,αφενος επειδή ποτε δεν ήμασταν υπερ των εμβολιων για τη γρίπη κ αφετερου επειδή με το σκεπτικό αυτό θα έπρεπε να εμβολιαστουν κ ολοι οσοι ερχονται σε επαφη με το παιδί μας,παππουδες,γιαγιάδες κ.ο.κ.!!

πάντως κ ανω των 6 μηνων να ηταν το παιδι μου,δε θα του εκανα το συγκεκριμένο εμβόλιο..η κολλητη μου το κανει καθε χρονο κ δε φανταζεσαι ποσο βαρια αρρωσταινει πάντα!

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΩΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΛΟΓΟΥΣ:

1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΕΡΙΚΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ!!!

2. ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΠΛΗΡΗ ΕΥΘΥΝΗ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑ ΥΠΟΠΤΟ!!!

3. ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΣΟΒΑΡΕΣ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ (ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ, ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ ΕΜΕΤΟ ΠΟΥ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ, ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΤΥΦΛΩΣΗ) :angry:

4. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟ ΠΟΥ ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ!!!

ΚΙ ΕΝ ΠΑΣΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΧΤΡΑ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ TAMIFLU ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΤΕΣΤΑΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΠΟΛΥΣΥΧΝΑΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΚΑΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΗΛ. ΚΑΛΟ ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΦΙΛΑΚΙΑ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ!!!

ΑΠΛΑ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΤΑ ΑΚΡΙΒΗ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ!!!

Η ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΗ ΜΑΣ!!!

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! ;)

:kiss::kiss::kiss:

sweet mammy αυτα στα ειπε για το κοινο εμβολιο της γριπης ; η για το νεο εμβόλιο ; απο όλα οσα ακουω μαλλον δεν θα το κανουμε αν δεν πηγαινε σχολειο παντως σιγουρα δεν θατο εκανα

Kαλησπερα ΒΙκυ

Εμενα ο παιδιατρος μου ειπε να τησ κανω το κοινο εμβολιο της γριπης επειδη περσι απο Ιανουαριο εως και Μαιο ηταν με βρογχιτιδιτα και εκανε μασκα(εισπνοες).Για τον μικρο δεν μου ειπε τιποτα.

Βανια singulair το εχετε ξεκινησει???? Σου κανει παρενεργειες ?????

Εγω το εδωσα μονο για 1 εβδομαδα γιατι ξεκινησαν τα "οργανα" παραισθησεις-εφιαλτες-κλαματα μεσα στον υπνο χωρις λογο και ετσι της το κοψαμε.

Νόσησε από τη γρίπη των χοίρων ο Marilyn Manson όπως επιβεβαίωσε με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, Myspace.

«Σύμφωνα με την γνωμάτευση του προσωπικού μου ιατρού νόσησα από την γρίπη των χοίρων», έγραψε στη σελίδα του στο Myspace. Μάλιστα, ο διάσημος ροκάς έκανε χιούμορ σχετικά με τις προηγούμενες σχέσεις του λέγοντας πως: «Ο γιατρός μου με διαβεβαίωσε πως οι προηγούμενες σχέσεις μου δεν συνδέονται με αυτή τη μυστηριώδη ασθένεια».

«Δυστυχώς θα επιζήσω!», έκλεισε την ανακοίνωσή του ο Manson.

O Marilyn Manson δεν είναι ο πρώτος σταρ που αρρώστησε από τη γρίπη των χοίρων αφού πριν λίγο καιρό ο Rupert Grint που υποδύεται τον Ron Weasley στις ταινίες του Harry Potter όπως και δύο από τα μέλη του συγκροτήματος Sugababes, Heidi Range και Amelle Berrabah, βρέθηκαν θετικοί στο ιό H1N1.

Μήπως να το ξανασκεφτούμε;;;;;;

Βανια έγραψε:

sweet mammy αυτα στα ειπε για το κοινο εμβολιο της γριπης ; η για το νεο εμβόλιο ; απο όλα οσα ακουω μαλλον δεν θα το κανουμε αν δεν πηγαινε σχολειο παντως σιγουρα δεν θατο εκανα

happy mammy: ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΦΥΣΙΚΑ!!! ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.

ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ!!!ΦΙΛΑΚΙΑΑΑ!!!

:kiss::kiss::kiss:

ΕΓΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΙΜΑΙ ΥΠΕΡ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ (ΓΡΙΠΗ ΤΩΝ ΧΟΙΡΩΝ) ΤΟ ΟΠΟΙΟ

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΟΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΠΑΡΑΛΥΣΗ ΑΠΟ

ΚΑΤΩ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΙΜΗ.

Η ΜΙΚΡΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 16 ΜΗΝΩΝ ΥΓΕΙΕΣΤΑΤΗ ΚΑΙ

ΘΑ ΤΗΣ ΚΑΝΩ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ

ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ PREVENAR(4 ΔΟΣΕΙΣ)ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΚΟΥ.

Καλημέρα αγαπητές συνδίκτυες φίλες!

Επιτρέψτε μου να καταθέσω τη γνώμη μου για το εμβόλιο της νέας γρίπης.

Εχω τελειώσει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Ιατρική Καταστροφών: Επειγουσα Φροντίδα Υγείας της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνων, και στα πλαίσια της πρακτικής, παρακολουθησαμε σεμινάρια απο το ΚΕΕΛΠΝΟ, είναι ο ελληνικός φορέας για την πρόληψη λοιμώξεων και διάδοσης ιών.

Λοιπον...

1ον. Η νέα γρίπη, δεν είναι θανατηφόρα παρά μόνο στις υψηλες ομάδες κινδύνου όπως χαρακτηρίζονται καρκινοπαθείς, νεφροπαθείς, καρδιπαθείς με βαρυές καρδιοπάθειες. Τα ποσοστά θνησιμότητας της γρίπης αγγίζουν εκείνα της εποχικής γρίπης.

2ον. Οταν παράγεται ένα εμβόλιο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια, όταν υπάρξει ένας ικανός αριθμός στους οποίους θα χορηγηθεί ώστε να μελετηθούν οι παρενέργειες και να αποσυρθεί ή να εδραιωθεί...

Τόσο γρήγορα που έχει παρασκευαστεί στο εργαστήριο, η κλινική μελέτη παρενεργειών, δεν είναι δυνατόν να γίνει!

Οπως καταλαβαίνετε κάποιοι από μας που θα σπεύσουν, θα είναι οι φορείς που ηθελημένα θα αποτελέσουν "ομάδα ελέγχου" του εμβολίου.

Βεβαια σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποκαταστήσω κανέναν γιατρό.

Ωστόσο σας καταθέτω τη γνώμη των πλέον αρμοδίων για το θέμα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες εγκυρες επί του θέματος στο site του ΚΕΕΛΠΝΟ www.keel.org.gr/home

εμεις θα κανουμε το εμβολιο της κοινης γριπης τωρα τελος του μηνα λογω του οτι ειναι προωρος και αρρωσταινει συχνα τουλαχιστον αν αρρωστησει φετος να ειναι πιο ελαφρια

Και εγω σκεφτομαι να κανω στην μεγαλη μου προληπτικα το εμβολιο!

Δεν κανει?

Περυσι τησ το εκανα και πραγματικα δεν αρρωστησε καθολου!

Ισως ηταν και η ιδεα μου!

Φετος που λεω να την στειλω παιδικο δεν θα ηταν καλυτερα να τησ το κανω?

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ!!ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΟΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗΣ ΓΡΙΠΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ!!!ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΡΙΠΗΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΔΙΑΝΟΙΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΜΟΥ!!!

Επιτρέψτε μου και πάλι να εκφράσω την άποψή μου, και για το εμβόλιο της εποχικής γρίπης...

Ειχα την τιμή να έχω καθηγητή τον Διεθνούς φήμης Λοιμωξιολόγο τον κ. Σαρόγλου Γ. και τον Λοιμωξιολόγο του ΚΕΕΛΠΝΟ τον κ. Τσιοδρα.

Η θέση λοιπον για τα εμβόλια γρίπης, είναι ότι δέν πρέπει να αποκτούμε πανικό και ότι τα παιδάκια καλόν είναι να περνούν ελαφριά γρίπες και λοιμώξεις ώστε να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα για την ενήλικη ζωή τους, όπου μια λοίμωξη μπορεί να αποβει σοβαρή αν ο ασθενης δεν έχει αντισώματα από την παιδική ηλικία.

Σε καμία περίπτωση δεν θέλω να υποκαταστήσω τον παιδίατρο, απλά θέλω να κατευνάσω τις ανησυχίες σας, μεταφέροντας την άποψη ειδικών.

Αρκεστείτε στις συμβουλες των παιδιάτρων σας, και αν θέλετε πιο εμπεριστατωμένη άποψη για το παιδάκι σας αποταθείτε σε Λοιμωξιολόγο, που θα σας κατευθύνει ακόμα καλύτερα και από τον παιδίατρο στο θέμα του εμβολιασμού.

Το λέω με όλη μου την αγάπη και μέ σεβασμό προς όλες σας!

Ευχαριστώ πολύ πολύ ! :woohoo:

ψηφιζω πως καλο ειναι να γινονται αυτα μονο στις περιπτωσεις που τα παιδια ειναι..."αρρωστιαρικα" για να τα προστατεψουμε...διοτι τωρα στα ασχετα να επιβαρυοντε παιδια γερα με χημικα που δεν εχουν αναγκη θεωρω ειναι υπερβολη!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...