Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕΕΕΕΕΕ

ΕΧΩ ΕΝΑ ΑΓΟΡΑΚΙ 1,5 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΝΑΚΙΑ.

ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΤΗ ΝΥΧΤΑ, ΞΥΠΝΑΕΙ ΑΠ'ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑΑΑΑΑ

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΩ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ

Δημοσίευση

anoyla30 oso mporis tribetoy tin kilitsa kiklika.bale to mikro sta mpoytia soy epano mproymita gia na aerizete efkola.o giatros poy tote poy ixa kai ego afto to problima moy edikse kati san askisi poy bgenoyn ta aeria kai anakoyfizete to moro.<anaskila to moro kratas ta podarakia kai apo ekso mergia pros ta mesa patas tin kilitsa.>

IPARXI KAI ENA FITIKO SIROPAKI STO FARMAKIO GIA KOLIKOYS.pistebo na se boitisa.

Δημοσίευση

Και εγώ αυτό ξέρω, λίγο τρίψιμο στην κοιλίτσα και μπρούμυτα πάνω στο μπούτι σου, το μωρό μιας ξαδέρφης μου ανακουφιζόταν στον ώμο της. Πολλές αγκαλίτσες επίσης... και υπομονή καλή μου, θα περάσει και αυτό.

Δημοσίευση

Α ΚΑΙ ΤΥΛΙΞΕ ΤΟΝ ΜΕ ΜΙΑ ΠΑΝΑ ΠΑΡΤΟΝ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΝΑ ΣΕ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΛΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΑΕΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ

Δημοσίευση

Κάπου το έχω ξαναγράψει νομίζω. Εμάς απο 15 ημερών είχε πολύ δυνατούς κολικούς και δεν τον βοηθούσε τίποτα. Μόνο μια κούνια της fisher price μας έσωσε, απο αυτές που κουνάνε μόνες τους. Ακόμα την λατρεύει και τον ηρεμεί οτι και αν έχει. Ο παιδίατρος μας είχε πει οτι στα μωρά αρέσουν οι μονότονες ρυθμικες κινήσεις. Ίσως λίγο κούνημα στην αγκαλιά το βοηθήσει. Υπομονή κυρίως...

as1cEUX8v--0010MDAwMHwwMDAxMjM1ZHxPIG1wZW1wb3lsaXMgbWFzIGVpbmFpIA.gif

Δημοσίευση

mporeis episeis na doseis kai depon siropaki 0,5cc gia ka8e kilo pou einai o mpemphs sou (p.x an einai 4 kila tou dineis 2cc)

auto vevaia ean den pianoune ola ta alla pou sou proaneferan ta koritsia (agalitses tripsimatakia kai zestes petsetoules sthn koilitsa tou)

episeis o paidiatros mou mou exei pei kai na gemizo thn mpanieritsa ths me zesto neraki (oxi kauto mhn pa8ei kai egaumata) kai na thn vazo mesa na kaluptete h koilitsa ths.

pantos emena se polu dunatous koloikous dustixos mono to depon mas sozei an kai den 8elo na tis dino farmaka apo toso noris vevaia o paidiatros leei oti to depon einai to pio anodino.

filakia upomonh kai kouragio sunh8os stous 3 mhnes stamatane oi kolikoi.

aaaa kai kati allo ....mou eixe pei pali o paidiatros oti "an kserate poso polu ponane ta morakia otan exoun kolikous den 8a ta afhnate apo thn agalia sas!!!" sas eftaksa tora eee??? asta na pane ta kakomoira...

Δημοσίευση

καλημερα οπως σου ειπε κ η ιφιγενεια για τους κολικους του δινω κ εγω τσαγακι μαραθου που ειναι για τους κολικους κ του βαζω κ μια θερμοφορα για να του ζεστανω την κοιλιτσα κατοπιν συμβουλης του παιδιατρου μου κ εχω δει αποτελεσμα ο μικρος μετα απο λιγο ηρεμει κ ολα ειναι μια χαρα...;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...