Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

** Αυτό το θέμα ασχολείται με το άρθρο: Δωρεάν το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας **

Πολύ καλό το εμβόλιο για τις φίλες που μπορούν να το κάνουν (έως 26 ετών).

Δυστυχώς το έχω ξεπεράσει το ηλικιακό όριο προ πολλού - κλαψ,λυγμ, σνιφ!

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΑ 27 ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ! ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ 42!!!! ΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 26 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ!

ΠΑΝΤΩΣ ΣΩΣΤΟ ΑΥΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΔΙΝΕΤΕ ΔΩΡΕΑΝ!!

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΕΓΩ ΕΚΛΕΙΣΑ ΤΑ 27 ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ Η ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ! ΕΧΟΥΝ ΒΓΕΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΕΡΕΥΝΕΣ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΑΥΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ 42!!!! ΑΝ ΣΩΣΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΔΗΛΑΔΗ!! ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΣΕΣ ΕΧΕΤΕ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ 26 ΡΩΤΗΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ!

Δημοσίευση

Δημοσίευση

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ.ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΟΥΜΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΕΣ..

Δημοσίευση

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΠΟΥ ΔΙΝΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΧΩ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ.ΤΙΠΟΤΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΜΕΝΟ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΑΠΛΩΣ ΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ.ΑΠΛΩΣ ΠΡΟΣΟΧΗ.ΜΗΝ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΜΑΛΛΙ ΚΑΙ ΒΓΟΥΜΕ ΚΟΥΡΕΜΕΝΕΣ..

Δημοσίευση

Δημοσίευση

• 6 months later...
Δημοσίευση

εγω δυστυχώς δεν το προλαβαίνω πια... ειμαι 33 χρονών γαϊούδουρα...

Το μόνο που μου μένει είναι η πρόληψη... δηλ. κάθε χρόνο το τεστ παπ κ ο θεος βοηθός....

Αλλά κορίτσια πριν το κάνετε το εμβόλιο ρωτήστε το γιατρό σας!!!!

μαι μια άλλη απορία που έχω: μπορεί να ειναι κ κουφή τελείως βέβαια...

ο ιος των κονδυλωμάτων ειναι ιος που μεταδιδεται με την επαφή , καλά?

αν μια γυναίκα έχει κάνει τεστ παπ κ ολα ειναι μια χαρά κ εχει αυστηρά μονογαμική σχέση κ αυτή κ ο σύζυγος (λέμε τώρα ποτέ δεν ξέρεις 100%!!!!) γιατί να κάνει κάθε χρόνο τεστ παπ... αφου δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσει τον ιο?????

Ωραίες απορίες εχω!!!!!

Δημοσίευση

Καλημερα κοριτσια!!!!το εμβολιο εχω ακουσει οτι ειναι καλο για μικρεσ ηλικιεσ αλλα εχω ακουσει και για παρενεργειεσ,θα ρωτησω τον γιατρο που θα παω την αλλη εβδομαδα και θα σασ πω!!!

xristina33 τα κονδυλωματα απο οτι γνωρισω απο γνωστη μου κολλανε με την σεξουαλικη επαφη κολλησε απο τον πρωτο τησ χωρισ προφυλαξη συνηθωσ στουσ αντρεσ καποιοι ιοι δεν δημιουργουν προβλημα αλλα οταν κολλησει η γυναικα ειναι φρικη....

Δημοσίευση

Πώς κολλά κάποιος τα κονδυλώματα? Οποιοδήποτε σεξουαλικά ενεργό άτομο μπορεί να προσβληθεί από τον ιό.

Οι τύποι του HPV που προκαλούν κονδυλώματα μεταδίδονται συνήθως με απλή δερματική επαφή κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης με κάποιον που έχει ενεργή λοίμωξη.

Δεν γνωρίζουμε πολλά για μετάδοση του ιού σε υποκλινικές περιπτώσεις. Το σίγουρο είναι πως μπορεί μεν να μεταδίδεται πολύ εύκολα ο ιός αν υπάρχει ενεργό κονδύλωμα, δεν αποκλείεται όμως να μεταδίδεται ακόμη και όταν δεν υπάρχουν εμφανή συμπτώματα.

Οι τύποι του ιού που προκαλούν κονδυλώματα είναι διαφορετικοί από αυτούς που προκαλούν συμπτώματα στα χέρια (π.χ. Μυρμηγκίες). Κατά συνέπεια τα κονδυλώματα δεν μεταδίδονται αν ακουμπήσουμε τα χέρια ή τα πόδια κάποιου που έχει έκφραση του ιού των κονδυλωμάτων εκεί, και αυτό επειδή οι βλάβες αυτές οφείλονται σε άλλους τύπους του HPV.

Τα κονδυλώματα δεν είναι συχνά στο στόμα και γι' αυτό πιστεύεται ότι η μετάδοση του συγκεκριμένου τύπου του ιού είανι πιο δύσκολη με τον στοματικό έρωτα.

Γιατι πρέπει να το κάνεις κάθε χρόνο?

Τι είναι το τεστ Παπ;

Eίναι μια μέθοδος , ελέγχου του πληθυσμού (screening) , η οποία σκοπό έχει να διαγνώσει αρκετά νωρίς τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας έτσι ώστε να βρίσκεται σε στάδια θεραπεύσιμα. Απαραίτητο να γίνεται κάθε χρόνο για τις γυναίκες που βρίσκονται πριν την εμμηνόπαυση και κάθε έξι μήνες για τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και κυρίως σε αυτές που εχουν σεξουαλική ζωή και σχέσεις.. Ο λόγος είναι ότι μετά την εμμηνόπαυση οι τοπικοί παράγοντες άμυνας ελαττώνονται, καθώς και ότι η συχνότητα των επαφών χωρίς προφυλάξεις λόγω κλιμακτηρικών αλλαγών αυξάνονται.

Οι σεξουαλικά δραστήριες γυναίκες όλων των ηλικιών εχουν πιθανότητα μεγαλύτερη για να αναπτύξουν αυτή την κακοήθεια όσο πιο πολλούς ερωτικούς συντρόφους έχουν. Είναι πλέων τεκμηριωμένο με πολλές πρόσφατες μελέτες ότι ο καρκίνος αυτός έχει σχέση με μεταδοτικούς ιούς και σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα.

Η επανάληψη του τεστ Παπ με αυτό το ρυθμό( μια φορά τον χρόνο η κάθε έξι μήνες όταν ο ιατρός το ζητήσει ) θεωρείται ικανοποιητική, δεδομένου ότι οι περισσότεροι τύποι του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας μεγαλώνουν αργά.

Με την ίδια συχνότητα συνιστάται να υποβάλλονται στο τεστ Παπ και οι γυναίκες που είναι σε ιδιαίτερο κίνδυνο: Εκείνες που έχουν περισσότερους από ένα σεξουαλικούς συντρόφους, γυναίκες που έχουν ιστορικό κάποιας σεξουαλικά μεταδιδόμενης νόσου, όπως κονδυλώματα ,έρπη και προηγούμενα τεστ Παπανικολάου που δεν έχουν βγει φυσιολογικά. Είναι ασυγχώρητο να καθυστερεί η γυναίκα, να παραμελεί χωρίς λόγο αυτή την απλή εξέταση. Το Τεστ Παπ έχει πολύ μικρό κόστος, πολύ μικρή χρονική διάρκεια πέντε - δέκα λεπτών αλλά μπορεί να γλιτώσει τη γυναίκα από πλήθος βαριές συνέπειες.

• Απαντήσεις

• @Katerinapap και κάπου εδώ είναι που ξεκινάς να τα βλέπεις όλα ροζ κουφετι♥️  εμεις την κλείσαμε σήμερα σε 3 εβδομάδες…. Όσο για το σίδηρο εγώ το ξεκίνησα εδώ κ ένα μήνα,από 40 πήγε 36…… και από τα αλλά d3 κ ασβέστιο…. Εσένα σου έδωσαν κ βιταμίνες ή αλλά συμπληρώματα?
    • @Ioanna0030 αν θυμάμαι καλά είναι το πρώτο σου παιδάκι…. Εγώ είχα πολύ αγωνία στο πρώτο να το νιώσω και το ένιωσα 21+ εβδομάδων και μην φανταστείς κάτι τρελό…. Κάνε λίγο υπομονή…
    • Γεια σας κοριτσια μου μπλεξαμε σημερα ειχαμε βγει με το αγορι μου για δουλιτσες στο κεντρο και για καφε και καποια ψωνια μετα απο τοσους μηνες. Κι ετσι περασε η μερα αρκετα ευχαριστα. @Diwni Κατα τα αλλα παλι ειχα πιεση στο γιατρο και τωρα ειμαστε σε αναμονη για το πως θα το χειριστουμε γιατι το θεωρει επικινδυνο (ειχα 15/9 σε δυο μετρησεις). Θα εχουμε νεοτερα συντομα περιμενω απο εκεινον ενημερωση. @Katerinioo πως εισαι τωρα ηρεμησαν οι πονοι; @Elenaki12 τι ομορφο που εχεις το μπεμπακο σου αγκαλιτσα πραγματικα ευχομαι και στα δικα μας οι υπολοιπες συντομα γιατι ειναι υπεροχο αυτο που μας περιγραφεις. 
    • Κορίτσια εμείς σήμερα 10 ημερών ο μπέμπης μας είναι ένα όνειρο , δεν φανταζόμουν ποτέ αυτή την ευτυχία αυτά τα συναισθήματα… το έχουμε βρει με τον θηλασμό , δεν του δίνω καθόλου ξένο κ γενικά την ημέρα κάνει ίσως λίγο πιο συχνά γεύματα αλλά τη νύχτα κάνει συνήθως 3ωρους ύπνους , για να δούμε… εγώ είμαι σαφώς καλύτερα , με τραβάνε ελάχιστα τα ράμματα χωρίς να χρειάζομαι παυσίπονα εδώ κ μέρες δηλαδή , σήμερα τελευταία μέρα αντιβίωση.. εγώ γενικά λοχεία πααααρα πολλά δεν είχα , τύπου 2 μέρα περιόδου , καμία διαρροή καμία μέρα …έχω βέβαια ακόμη σε μια νορμαλ ροή. Εγω βγήκα από το μαιευτήριο με το τζιν εγκυμοσύνης κ ένα πουκάμισο από τα κανονικά μου , βέβαια από τότε επειδή έχω πάει 2 βόλτες έχω βάλει ένα κανονικό τζιν μου που ήδη μπαίνω (ήταν λίγο μπαγκι αλλά μου κάνει κανονικά τώρα γιουπιιιιι) Βγειτε με κάτι που θα σας κάνει χαρούμενες , κάτι που θα βγάλετε μια φωτογραφία κάτι , εγώ το ξέχασα έβγαλα μόνο το μωρό κ το μετάνιωσα ..  Εχουμε την πρώτη μας φωτογραφία όταν γέννησα οι 3 μας δεν έχω που βγήκαμε από το μαιευτήριο αλλά δεν πειράζει .. έχω κ κάποιες μοναδικές από την ώρα της γέννας, μόλις μου τον έδωσαν αγκαλιά μου .. δεν μπορώ να το πιστέψω ότι αυτό το πλασματάκι ήταν στην κοιλιά μου κ τώρα τον έχω αγκαλίτσα μου …
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...