Μετάβαση σε περιεχόμενο

Είναι απαραίτητο το κρέας στην διατροφή του μωρού;

Recommended Posts

Καλησπέρα κορίτσια!

Σήμερα συζητούσα με μια κοπέλα που έχει ένα κοριτσάκι 8 μηνών και μου είπε οτι δεν της έχει δώσει κρέας μέχρι τώρα.

Το παιδάκι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας απλά η μαμά είναι αντίθετη.Και η ίδια είναι χορτοφάγος.

Είναι καλό ή κακό αυτό για το μωρό;Και πώς επηρεαζει την ανάπτυξη του;

Θα ήθελα την άποψη σας....;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ?ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!!!

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Σ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΙΚΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΥΣ,ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ,ΝΕΦΡΑ ΚΛΠ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΡΕΑΣ...

ΑΠΟΡΩ,Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΙ ΛΕΛΕΙ?

Απο οσο γνωριζω ναι! Ενα απλο πραγμα να σκεφτεις,σιδηρος...μετα πρωτεινες....Δεν εχω ξανακουσει μωρο να μην τρωει κρεας. Εχω ακουσει να μην εμβολιαζεται,να πινει αμυγδαλογαλα μονο,και αλλα αλλα αυτο πρωτη φορα το ακουω!

Βρε κορίτσια και εμένα μου έκανε πάρα πολύ εντύπωση για αυτό και ρώτησα :dry:

Molly απ'οτι κατάλαβα η μαμά αυτή δεν παίρνει και πολύ στα σοβαρά τις συμβουλές του παιδιάτρου

Αυτο παλι που κανουν τον γιατρο χωρις να ειναι ποτε δεν το καταλαβα!τι κομπλεξ ειναι αυτο?

Καταλαβαινω να το ψαχνει κανεις πολυ,μεσω ιντερνετ,μεσω φορουμ -καλη ωρα,αλλα ολα αυτα τα φιλτραρεις και συμβουλευεσαι τον παιδιατρο.Φιλες μου που εχουν πιο...alternative παιδιατρους και παλι ποτε δεν εκαναν του κεφαλιου τους,ρωταμε,μαθαινουμε και εννοειται συζηταμε με τον παιδιατρο,δεν μας "διαταζει" και κανουμε οτι λεει.

Κοριτσια εχω μια φιλη εχει αλλαξει 4 παιδιατρους (ειλικρινα) γιατι κανενας δεν εβγαζε την διαγνωση που ειχε βγαλει μονη της!!!!ελεος!ειχε ψαξει στο ιντερνετ και ειχε καταληξει απο μονη της οτι το παιδι της εχει κατι συγκεκριμενο,και κοπανιοταν η γυναικα να βγαλει ασχετους τους παιδιατρους!τι εχει να τραβηξει αυτο το παιδακι...

Νελλη μου η φιλη σου θηλαζει?εαν θηλαζει θα το βαλει αργοτερα το κρεας στη διατροφη του μωρου της!Το κρεας και μαλιστα το κοκκινο ειναι απαραιτητο να εμπεριεχεται στη διατροφη των μωρων,αλλα σε μεγαλυτερη ηλικια για τα παιδια που θηλαζουν!Κι αυτο παλι εγκειται στην αποψη των γονεων και του γιατρου που παρακολουθει το παιδακι!Δηλ ποτε θα το εισαγουν στην διατροφη του!Να σου πω για την μπουμπου μας[την ανηψια μου],μεχρι 9 μηνων θηλασμος και τιποτα αλλο,μετα αρχισε να τρωει φρουτα και πατατα ψητη,τη λιωναμε με το πηρουνι,μπλενερ δεν χρησιμοποιησε καθολου η ξαδερφη μου,και κρεας φιλετακι μοσχαρι που ειναι μαλακο,κομμενο σε μικρα κομματακια!:)

bebadomama :blink::blink::blink: Άπαιχτη η φίλη σου :huh:

Συμφωνώ οτι πρέπει να ακούμε τον παιδίατρο και παράλληλα να διαταυρώνουμε τις απόψεις και να το ψάχνουμε περισσότερο.

Μελίνα η κοπέλα θηλάζει.Το μωράκι της τρώει κανονικά.Φρούτα,λαχανικά,σουπίτσες.Μόνο κρέας και κρέμες δεν θέλει να της δώσει.

Για τις κρεμες συμφωνω Νελλη μου,για το κρεας ομως δεν συμφωνω μαζι της,το θεωρω απαραιτητο για τη διατροφη απο αυτα που ξερω:silly:

molly έγραψε:

ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΕΓΩΙΣΤΙΚΟ ΑΥΤΟ.ΕΠΕΙΔΗ ΔΗΛΑΔΗ Η ΜΗΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ ΜΗΝ ΤΡΩΕΙ ΚΡΕΑΣ?ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ!!!!!

ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΣΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΜΑΣ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ Σ ΕΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ.ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΕΙΝΑΙ ΖΩΙΚΗ ΠΡΩΤΕΙΝΗ Η ΟΠΟΙΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΧΗΜΑΤΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΙΣΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΜΥΣ,ΠΝΕΥΜΟΝΕΣ,ΝΕΦΡΑ ΚΛΠ.ΕΠΙΣΗΣ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ.

ΤΙ ΝΑ ΠΩ?ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΗ ΣΧΟΛΗ ΣΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΜΑΘΗΜΑ ΕΙΧΑ ΜΑΘΕΙ ΟΤΙ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΣΟ ΜΙΚΡΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΚΡΕΑΣ...

ΑΠΟΡΩ,Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΤΗΣ ΤΙ ΛΕΛΕΙ?

Συμφωνω κι επαυξανω!!!!ειναι δυνατον να μη παριεχει κρεας η διατροφη του παιδιου;;οι ενηλικες μπορουν να το αντικαταστησουν με αυγο οσπρια ξηρους καρπους κ.α πραγματα που δε μπορει να φαει το μωρο...

nelh mou na pw kai mia ligo antitheth gnomh ,etsi .....:)

mporei nomizw na antikatastisei to kreas an dosei ospria px fasolia kai psaksei gia alla trofima pou mporei na parei apo ekei to pedi tis aparetites proteines kai sidiro .

px kserw oti ta fasolia ta kokkina (mpiax) einai isaksia stis proteines me to kreas !!!!!

paliotera o anthropos trefotan me diafora fitika proionta kai to kreas to etroge polu spania .px h mama mou pou gennithike to 46 etroge xristougenna -pasxa(apo ekei emine ka katebazoun mexri tora ena arni olokliro se mia era ,katalipa)pote den epathe abitaminosh .

egw na pw thn alhtheia den mporw na fantastw na mhn trow kreas :blush:

alla etsi megalosame m thn afthonia den sterithikame tipota .phsteuw oti mporei katw apo proipotheseis ,na kanei mia swsth diatrofh pou na to kaliptei .

na prosthesw kati .

mporei egw na trow fanatika kreas omos thn prwth fora pou edosa kreas sto mwro stenaxorithika polu .

skeytika oti apo edw kai pera egine pamfago kai efage zoaki .me stenaxorise toso san na eniosa oti efige h agnotita tou mwrou mou afou efage kreas .me stenaxorise akoma perissotero pou efage to mwro mou ena alo mwraki (mosxaraki) genika an kai emena ayto einai h monimh diatrofh mou stenaxorithika pou egine kai tou mwrou mou .

paliotera mporousan kai trefontan me diaforetika pragmata xoris problima epinan akoma kai morouneleo (pou einai polu kalo)to kreas den htan se afthonia kai htan polu akribo ,skeytome oti to oti mporoume pia na to agorazoume paneukola mporei na mhn einai kai toso kalo makroprothesma .aytes einai dikes mou skepseis ,skeupseis mias kreatofagou .......

δεν ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΣΟΥ ΘΑ ΠΩ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ

ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ...ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΣΕΣ ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΟΤΙ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Κ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΦΤΑΝΕΙ....ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΑΙΜΑΤΟΚΡΙΤΗ Κ ΣΤΟ ΣΙΔΗΡΟ.

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΤΡΩΕΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΚΡΕΑΣ, Κ 2 ΟΣΠΡΙΑ

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ.Κ ΦΥΣΙΚΑ ΣΟΥΠΙΤΣΕΣ...

Δεν είμαι φανατική κρεατοφάγος και συνήθως προτιμώ κοτόπουλο/ψάρι και αποφεύγω το μοσχάρι.

Αλλά για το μωρό μου έκανε εντύπωση.

Εγώ σίγουρα μπορώ να το αντικαταστήσω με άλλες τροφές,το μωρό όμως;:ohmy:

Αφροδίτη κάνουμε τις ίδιες σκέψεις...

ΜΟΥ ΦΕΝΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΡΕΑΤΟΦΑΓΟΣ ΜΕ ΟΛΛΗ ΤΗΝ ΣΗΜΑΣΙΑ!:laugh: ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΧΑΝΙΚΟ Η ΟΣΠΡΙΟ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΤΟΥ ΚΡΕΑΤΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΜΟΥΣΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΝ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΡΤΟΦΑΓΟΣ ΟΠΩΣ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ! ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ Η ΜΑΝΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΚΟΠΕΛΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΤΑΪΖΕ ΚΡΕΑΣ ΟΤΑΝ ΗΤΑΝ ΜΩΡΑΚΙ!

kal an to pame etsi kanenas den mas rwthse na mas gennisei ,kanenas na mas faftisoun .....ktl

h kathe manoula kanei auto pou phsteuei swsto gia to mwraki ths kai akolouthei auto pou phsteuei ,an h sigekrimenh pisteuei auto kala kanei arkei na pernei oti prpei na parei to mwro .to ti phsteuoume emeis einai upokimeniko opos eipa se ales epoxes ala htan ta stantar ths diatrofhs ,sths meres mas upaxei plithora nootropiwn kai epilogwn ,mporei kalista na brike kati na shmplironei pou emas den paei to mualo mas ...as mhn ta katakrinoume ola an den ta exoume psaksei prwta.

otan megalosei to mwro (opos kai oloi mas )as kanei tis epiloges tou h oxi .tora einai sthn mama h epiloges .opos se ola ta pragmata .;)

Λαλα τρωνε και φωκιες οι Εσκιμωοι και μαλιστα τρωνε ωμο κρεας:blink::P ,ο ανθρωπος απο τη φυση του ειναι σαρκοφαγο ον αλλο αν απο φιλοσοφια επιλεγει να μην τρωει κρεας,γνωριζω ατομα που δεν τρωνε τιποτα που ναχει ζωη,δηλ ουτε θαλασσινα,επισης ουτε τυρι και αυγα επειδη προερχονται απο ζωα και κοτες κι ομως ειναι υγιεστατοι,δεν ξερω πολλα σ αυτο το θεμα κοριτσια.... και παρ ολο που τρωω κρεας προσπαθω να μη σκεφτομαι τη διαδικασια μεχρι να φτασει στο πιατο μου γιατι μελαγχολω οπως η Αφροδιτη,νομιζω το καλυτερο για ολες τις τροφες ειναι το παν μετρον αριστον.

AFRODITH έγραψε:

kal an to pame etsi kanenas den mas rwthse na mas gennisei ,kanenas na mas faftisoun .....ktl

h kathe manoula kanei auto pou phsteuei swsto gia to mwraki ths kai akolouthei auto pou phsteuei ,an h sigekrimenh pisteuei auto kala kanei arkei na pernei oti prpei na parei to mwro .to ti phsteuoume emeis einai upokimeniko opos eipa se ales epoxes ala htan ta stantar ths diatrofhs ,sths meres mas upaxei plithora nootropiwn kai epilogwn ,mporei kalista na brike kati na shmplironei pou emas den paei to mualo mas ...as mhn ta katakrinoume ola an den ta exoume psaksei prwta.

otan megalosei to mwro (opos kai oloi mas )as kanei tis epiloges tou h oxi .tora einai sthn mama h epiloges .opos se ola ta pragmata .;)

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ΣΗΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΧΙ! ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΡΙΦΑ "ΤΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟ!" . ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΡΙΝΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ! ;):kiss:

εχω την εντυπωση οτι ακομα κ στα μωρα ειναι δυνατον να ακολουθηθει διατροφη με ξηρους καρπους που να καλυπρουν πρωτεϊνικα το μωρο,καπου ειχα διαβασει κατι αν καταφερω κ το βρω θα σας το βαλω...

καντινου έγραψε:

AFRODITH έγραψε:

ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΤΙ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΛΩ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ! ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΛΕΣ ΣΗΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΟΧΙ! ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΘΑ ΦΑΕΙ ΚΡΙΦΑ "ΤΟΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟ!" . ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΚΡΙΝΑ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΘΑ ΚΡΙΝΩ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ ΜΙΑ ΜΑΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ. ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ! ;):kiss:[/quote:3e1wmjo4]

kale den eipa oti ekrines shzitish kanoume .les esu to ena lew egw to alo ....etsi na leme gnomes .

ti na pw analoga sto paidi kai tn galouxish kserw kapoia pou megalosan xoris kreas kai akoma kai tora kanoun emeto an to skeytoun kai as exoun dokimasei .analoga....

mporei kai na ginei auto pou les ...ti na pw den exw empiria prosopikh .

h mama mou panta me "pieze" na faw ospria kai pote den efaga .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...