Μετάβαση σε περιεχόμενο

Η παιδιατρος δε με κατατοπισε...

Recommended Posts

Χτες πηγαμε στην γιατρο και το εμβολιο και σημερα ξεκινησαμε αλεσμενα φαγητα επιτελους.

Η μικρη ειναι 6 μηνων πια, 69 εκατοστα και βαρος 7700 περιπου και θεωρειται απο τα ψηλα μωρα και οχι πολυ βαρια αναλογα με το υψος της.

Σημερα της εδωσα πατατα,καροτο και κολοκυθακι βραστο με μια κουταλιτσα του γλυκου λαδι και φυσικα καθολου αλατι, οπως μου ειπε.

Ετσι θα φαει ολη την εβδομαδα και αν θελει μου ειπε να της προσθεσω και μαιντανο ή ανιθο.

Την επομενη εβδομαδα μου ειπε να της προσθεσω σε αυτο το μειγμα και κοκκινη,κιτρινη πιπερια και φασολακια.

Και την 3η εβδομαδα θα μπει στο μενου και το κρεας μοσχαρακι,κοτοπουλο.

Δεν ξερω ομως αισθανομαι οτι δε με κατατοπισε...

Εγω ακουω απο αλλες μαμαδες να βαζουνε και σεληνο, σπανακια και τετοια.

Γενικα, δε μου εδωσε και πολλες ιδεες...ουτε και με εκανε ετσι να νιωσω σιγουρη για το τι να την ταισω.

Μου ειπε να μην της δωσω κρεμμυδια και πρασα αλλα μου ειπε οτι μπορω να της δωσω αρακα...:blink:

Εχω μπερδευτει και δεν επεμενα να ρωταω κι αλλα.

Προτιμω να ρωτησω μαμαδες που τα εχουν φρεσκα και τα ζουνε απο πρωτο χερι.

Η δικια μου ειναι και αρκετα δυσκοίλια και δεν ξερω αν της κανω κακο με την πατατα και το καροτο.Ελπιζω το κολοκυθι να βοηθησει.

Ρυζαλευρο σχεδον το κοψαμε,της εδωσα μονο οταν ειχε γαστρεντεριτιδα και απο κρεμα την Φαριν Λακτε ή το Μπισκοτοκρεμα δεν τις της εδωσα μηπως και ειναι πολλες οι αλλαγες σε μια μερα.

Νομιζω οτι δεν ταιζω σωστα το παιδι και εχω αγχωθει αρκετα.

Πειτε καμια ιδεα...γιατι η γιατρος μου τα χαλαει μου φαινεται!!!!:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα Αννιω.

Με το ιδιο μενου ξεκινησαμε και μεις.Ακριβως,συν λιγες σταγονες λεμονι για να νοστιμιζει.Ξεκινα ετσι και μετα θα προσθεσεις και αλλα λαχανικα.Να μαθει το στομαχακι της μικρης σου σε αυτα και θα αρχισεις τις προσθεσεις μετα.Αργοτερα μπορεις να βαλεις και τραχανα,κουσκουσακι,ή αν τις κανεις το κοτοπουλακι με ρυζι.Ολα αυτα μετα το κρεας τα προσθεσα.Δεν συστηνουν ολοι τα ιδια.Οσο για το κρεας -σε περιπτωση που δεν σου το πε- απαχο μοσχαρι,χωρις λιπη και αυτο το...ζελε (σορυ δεν ξερω πως το λενε),καθαρο κρεατακι δηλαδη.Το κοτοπουλο θα το βραζεις χωρις την πετσα (στηθος ή μπουτι) και θα βγαζεις τον αφρο (αυτο και για το μοσχαρι). Να ναι καλα βρασμενα. Ψαξε καλα απο που θα τ αγοραζεις,πχ ειχα παρει μοσχαρακι απο το green farm ,βιολογικο κ πανακριβο και ηταν παντοφλα. Παραγγελνω απο κτηνοτροφο που ξερω απο ενα χωριο.Σε αυτο ειμαι τυχερη. Καποιες μαμαδες λενε οτι ειναι καλο το "Πινδος" που πουλανε σε σουπερ μαρκετ.Το καροτο,η πατατα και το κολοκυθακι ειναι πολυτιμα κ εχουν να "δωσουν" στο μωρακι σου.Αλλα θα βαζεις και εποχης.Εγω αεβαζα και κουνουπιδι (ενα κομματακι) ,μπροκολο.Αναλογα με την σεζον.

Καλησπερα και από εμένα..

Ουσιαστικά το ίδιο μενού μας είχε αναφέρει ο παιδίατρος πριν ένα μήνα οταν ξεκινησαμε να τρώμε στερεά τροφή. Με εξαίρεση ότι άφησε την μικρή με το συγκεκριμένο μενού τον πρώτο μήνα και μετά μας είπε να προσθέσουμε σιγά σιγά όλα τα λαχανικά πλην της ντομάτας (στην χορτόσουπα).

Νομίζω πως αν και οι οδηγίες των παιδιάτρων πάνω στο φαγητό δείχνουν διαφορετικές, η τελική λογική είναι ίδια, μόλις συνηθίσει δηλαδή το μωράκι στην εισαγωγή των τροφών και τις γεύσεις, προσθέτεις σιγά σιγά επιπλέον.

Νομίζω πως το καλύτερο θα ήταν να μαζέψεις μερικές απορίες στην πορεία των ημερών και να την πάρεις ενα τηλέφωνο για διευκρινίσεις :)

Μη φοβάσαι να "ενοχλείς" τον γιατρό, συνηθισμένοι είναι.. και φυσικά ειναι η δουλειά τους :))

bebadomama έγραψε:

ψηλουλα η μικρη!:laugh:

Ντερεκι την βλεπω να γινεται...Εγω σημειωτεον ειμαι 1,60 με τα χερια στην αναταση!!! :laugh:

Ηθελα να κανω μια χαζη ερωτηση κοριτσια μου...

Η οψη του χυλου απο αυτα τα φαγητα μοιαζει ετσι με της φρουτοκρεμας, σωστα? Δεν κανω κατι λαθος...B) Ε?

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ BEBADOMAMA.

ΣΟΥ ΤΑ ΠΕ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ!ΕΣΥ ΘΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ Η΄ΘΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΠΩΣ Θ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ.ΝΑΙ ΤΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΒΑΡΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΑΚΙ ΤΗΣ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΒΡΑΣΕΙ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΑ ΑΛΕΣΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙΣ.ΤΟ ΛΆΔΙ ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΒΑΖΕΙΣ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ.ΟΤΑΝ ΤΑ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΟ MULTI ΝΑ ΤΑ ΑΛΕΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ.ΩΜΟ ΛΑΔΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΛΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.

ΓΕΝΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ:

1)ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ.ΘΑ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΠΡΟΣΘΕΤΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ.

@)Η ΤΡΟΦΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΑΡΑΙΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΧΡΙΣΗΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ Κ ΝΑ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΦΗ Μ ΑΥΤΗ.ΟΤΑΝ ΒΓΑΖΕΙ ΤΗ ΣΤΕΡΕΑ ΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ,ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΗ ΣΠΡΩΞΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΣΟΦΑΓΟ.

3)ΟΤΑΝ ΔΕΙΞΕΙ ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΤΡΟΦΗ,Ν΄ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΝΟΥΝ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΗΣ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΟΚΙΜΑΖΕΙΣ.

ΑΝΤΕ ΠΑΛΙ ΜΟΥ ΦΑΝΗΚΑΝ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ!!!!!!!!!!!!!!!!!

Να σου ζήσει... είναι όντως μεγάλο κορίτσι :))))

Φαντάσου πως εμείς είμαστε 7 μισι μηνών και τώρα πιάσαμε τα 7.500 και τα 68εκ :))

Λοιπόν, πάνω κάτω ναι.. σαν την φρουτόκρεμα είναι :)) Εξάλλου, θα στο δείξει και το μωρό με τον τρόπο του αν είναι πολύ πηχτό (πιστεύω). Εμένα τουλάχιστον όταν δεν ήταν σαν χυλός χρησιμοποιούσα λίγο από το ζουμάκι του φαγητού για να αραιώσει και ήταν πολυ ικανοποιημένη (μέχρι να βρω την αναλογία που το έτρωγε πιο άνετα και εύκολα)

Κοριτσια μου ανοιξατε την ορεξη με τα φαγητα των μωρων:P :laugh: αν ειναι δυνατον,ομως ακουγονται πεντανοστιμα και μοσχομυριστα:laugh:

Αννιω μου απ οτι διαβασα μια χαρα την ταιζεις την ομορφη κορη σου :P

για τον ανηθο θα ελεγα να μην βαλεις,σε πολλα μωρα δεν αρεσει καθολου,και το ελαιολαδο με το λεμονι στο τελος να το προσθετεις να μην χανονται οι βιταμινες!Καλυτερα ξεκινα με 2-3 λαχανικα και μετα προσθεσε η αφαιρεσε αναλογα με την ορεξη της!Το βαρος της ειναι πολυ καλο:)

Αννιω καλα σου τα ειπε βρε η παιδιατρος..εμενα ασ πουμε ηταν ακομη πιο περιληπτικος..:S λογω επαγγελματος βεβαια τα ηξερα και δεν αγχωνομουν.απο την αρχη λοιπον του εβαζα και σπανακι και σελινο (οχι μαζι,ενα απο τα δυο καθε φορα)και γενικοτερα ολα τα λαχανικα.Τωρα τους συνδιασμους τους αποφασιζεις εσυ και αναλογως βεβαια τι αρεσει στο μωρο..;)

κορίτσια εγω διάλλεξα γιατρό αντρα και όχι γυναίκα γιατί σκεφτόμουν αν έπεφτα σε καμιά που θα μου έλεγε βλακειες και καλά όπως θα ήθελε να μεγαλωσει αυτή το παιδί της.εμένα μου είχε πει καροτο κολοκυθι πατάτα και σέλινο (για την δυσκοιλιότητα) απο λαχανικά. επειδή έχει αλλεργία ο μπέμπης δεν τον πίεσα και για κάτι περισσότερο.Βέβαια και στην αδελ΄φη μου τα ίδια είπε που το παιδί δεν έχει αλλεργία.απο κρεας κοτόπουλο και αρνι εμεις στην θέση του μοσχαριού.Για τα άλλα λαχανικά της είπε μετά τον χρόνο δεν ξέρω γιατι.Ο γιατρός λέει το παιδί πρέπει να έχει απο μικρό σωστή διατροφή για να μην τρώει σκουπίδια όταν μεγαλώσει και υπάρξουν προβλήματα παχυσαρκίας.

anna moi emeis trome afstira kolokuthaki me patata k karoto,mosxari ,arni k kota me mia koutalia omo ladi tou glukou koutalia k alati oso enas kokos ruziou,kremes ston 7o g na min vgalei allergia sta dimitriaka mou eipe,sunexizo loipon ruzalevro....o xulos einaii sxetiko ,exthes to mosxaraki itan gemato ines k den xulose polu i mikri omos to katavroxthise,episis kati pou mou eipe fili mou pou eine o mpampas tis paidiatros,to kolokuthaki tous prokalei aeria,to mosxari mporei na tis vromaei stin arxi i patata tous aresei vaze ligo patata parapano na kalupseis ti murodia,ego tin xrisdimopoio g na xuloso to fai ama mou pesei pio polu zoumi,i dikia mou suxenete tin kota,simera evala pio polla laxanika k kalupsa tin murodia tis k tin efage,mia xara se eipe o giatros kale,ti allo the na sou pei,filenada tzampa agxonese....filia...

κοριτσια προσοχή στο αλάτι...Ρωτήστε τον παιδιατρός σας γιατί δεν κάνει αλάτι.

Εγω τον ρώτησα.

όταν γεννιέτε ένα μωρό τα νεφρά εχουν την δυνατότητα να μεταβολλίσουν το αλάτι 25%, στον πρώτο χρόνο της ζωής ενός μωρού παέι στο 50% και στον 2ο 75% και στον 3ο μπορεί να το μεταβολίσει όλο. Τι σημαίνει αυτό?

Το αλάτι είναι καρκινογόνο άρα δεν είναι καλό...και ευθύνετε για επιληπτικές κρίσεις.

Αυτά βέβαια μου τα είπε επιστημονικά εγω γράφω ότι κατάλαβα. Και δεν το βάζω δεν θα πάθει και τίποτα.όπως το μαθεις θα τρωει μου είπε.

Ίσως να είμαι λίγο σκληρή αλλά δεν έχω τραβήξει και λίγα και προσέχω

και το λάδι και εμεις όταν είναι αλεσμένο το βάζουμε βοηθά στην λειτουργία του εντερου

Εγω παλι θα σημειωσω κατι διαφορετικο!

Γιατι να κολλαμε στο κλασικο "καροτο κολοκυθι πατατα"?

Δεν το καταλαβαινω...

Προσωπικα κατεβασα μια λιστα απο το internet με τα λαχανικα και τα φρουτα σε καθε εποχη.

Καθε μερα τις κανω συνδυασμους με διαφορα!

Η μικρη τρελλαινεται!

Απλα καθε μερα εισαγω και ενα νεο λαχανικο για να καταλαβω αν θα την πειραξει ή οχι.

Της εχω δωσει μεχρι στιγμης περα απο τα τρια γνωστα,μπαμιες,φασολακια,αρακα,μαιντανο,σεληνο,βλητα και ντοματα!

Αν η μικρη σου εχει προβλημα με τη δυσκοιλιοτητα προσπαθησε να αποφευγεις την πατατα και το καροτο γιατι 'σφυγγουν'.

Οι μπαμιες βοηθανε σ'αυτην την περιπτωση.3-4 σε καθε μεριδα ειναι αρκετες.

Και το λιγο παραπανω λαδακι επισης!

Μην κολλας!

Σκεψου οτι εσυ δεν μπορεις να τρως το ιδιο φαγητο καθε μερα γιατι το βαριεσαι!

Το ιδιο συμβαινει και με τα μικρα μας!

Ασε που πρεπει να τα μαθουμε να τρωνε τα παντα...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...