Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΕΝΑΡΞΗ ΜΕΙΚΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑ

Recommended Posts

Γεια σας κορίτσια. Ήθελα όποιες ξέρετε να μου πείτε τη γνώμη σας. Ο μπέμπης μου είναι 4 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Σε 15 μέρες επιστρέφω στη δουλεία και θα ήθελα να του αρχίσω μεικτό θηλασμο. Δεν έχω τη δυνατότητα να βγάζω γάλα με το θήλαστρο γιατί η παραγωγή μου είναι πολύ μικρή μάλλον λόγω ορμονικής διαταραχής. Για να καταλάβετε έχω κανονικά περίοδο.

Σήμερα λοιπόν του έδωσα 60 γρ Gold S26 που θεωρείται και το πιο εύπεπτο, μετά θήλασε και μετά από 4 ώρες έκανε εμετό. Στο παρελθόν όταν ήταν 2 μηνών χρειάστηκε και του έδωσα μια μοναδική φορά Humana και επι 2 ημέρες έκανε εμετό μέχρι να συνέλθει. Τι να κάνω? Πως θα τα καταφέρω..?Ειναι το τρίτο γάλα που δοκιμάζω..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφού θήλαζες 4 μηνες αποκλειστικά, μια χαρά είναι η παραγογή σου. Μάλλον δεν μπορείς να βγάλεις με το θήλαστρο (πρέπει να σού δείξει κάποιος ή το θήλαστρο δεν έιναι κατάλληλο). Και ένα θήλαστρο δεν σου δείχνει πόσο γάλα παράγεις. Ξέρω πολλές μαμάδες που θηλάζουν για μήνες χωρίς πρόβλημα, αλλά δεν έχουν καταφέρει να αντλήσουν σταγόνα.

Περίοδο έιχα και εγω με τα πρώτα μου 2 παιδιά και είχαι γάλα όσο χρειαζόταν.

Κατά την γνώμη μου μην αρχίζεις μεικτό θηλασμο, αφού ό μπεμπης έχει πρόβλημα (και αν δεν έιχα και πάλι!). Καλύτερα να νοικιάσεις ένα θήλαστρο νοσοκομειακό (ασ πούμε Symphony της Medela) και αν δεν γίνεται πάλι, να πάρεις τηλ. 210 6003249 να έρθει συμβουλος θηλασμου να σε βοηθήσει.

Υπάρχει και σέτ της AVENT με δοχεία-μπιμπερό για εργαζόμενες μητέρες (τα πλαστικά της AVENT είναι χωρίς τοξικές ουσίες), αλλά το οχι AVENT θήλαστρο.

ΒΑΣΙΚΑ ΕΙΧΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΛΛΑΞΑ 3 ΓΑΛΑΤΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΔΙΝΩ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΑΠΛΑ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ 4 ΜΗΝΕΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΛΕΣ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ?ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?

ΤΕΛΟΣΠΑΝΤΩΝ ΕΓΩ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΦΡΙΣΟΛΑΚ ΚΟΜΦΟΡΤ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ ΜΟΥ ΟΛΑ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΙ ΑΜΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΙΝ ΕΙΧΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΡΟΥΚΕΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΟΥΣΑ ΤΙ ΤΟΥ ΕΜΕΝΕ..

jovi έγραψε:

Σημερα εκανε ξανα εμετο με το δικο μου γαλα και απο το μεσημερι αρνειτε να φαει!!! Τι να κανω??

Όσο αρνειέται να τρώει - μην του δίνεις τίποτα, πρέπει να ηρεμήσει το στομάχι του.

Πάντος όσο κάνει εμετούς - μην του δίνεις τιποτά, μόνο θηλασμό, είναι πολύ πιό ευοεοτό το μητρικό γάλα!

Κοριτσια σας ευχαριστω. Ημουν στην επαρχια και δεν ειχα καλο σημα για να μπω. Ακομα δεν του έχω ξαναδωσει τιποτα. Δεν λέω οτι δεν του φτανει, απλα με το θηλαστρο το περισσοτερο που βγαζω ειναι 100γρ. Ειναι αρκετο αυτο για ενα γευμα? Ποτε δεν ειδα το στηθος μου να σταζει η να πριζεται γι'αυτο ηθελα να συνεχισω με μεικτο θηλασμο.. οχι να το κοψω...

Καλημέρα jovi,

Να χαίρεσαι το μωράκι σου.

Καταρχήν από την στιγμή που θηλάζεις αποκλειστικά φυσικά και φτάνει το γάλα σου για το μωρό και δεν χρειάζεται συμπλήρωμα.

Το ότι με το θήλαστρο δεν βγάζεις πολύ γάλα δεν σημαίνει τίποτα.

Θα προσπαθήσω να σε βοηθήσω από την προσωπική μου εμπειρία.

Η μπέμπα μου είναι 5 1/2 μηνών την θηλάζω αποκλειστικά και δουλεύω εδώ και 3 1/2 μήνες. Ούτε εμένα στάζει πότέ το στήθος μου ούτε το νοιώθω πρησμένο, δεν σημαίνει αυτό ότι δεν έχω γάλα.

Δυσκολεύομαι πολύ κι εγώ με το θήλαστρο δεν βγάζω την ποσότητα που τρώει το μωρό σε κάθε γεύμα και για να αναπληρώσω βγάζω και το βράδυ όταν η μπέμπα κοιμάται. Δύσκολο αλλά νομίζω ότι αξίζει.

Αν τώρα που δεν δουλεύεις και είσαι σπίτι βγάζεις 100ml και ταυτόχρονα τρώει και το μωρό νομίζω ότι είσαι μια χαρά. Σκέψου ότι τις ώρες που θα είσαι στην δουλειά δεν θα θηλάζεις το μωρό οπότε θα αντλείς μεγαλύτερη ποσότητα. Εγώ πριν να πάω στην δουλειά με το θήλαστρο (νοσοκομειακό) δεν μπορούσα να βγάλω πάνω από 60ml. Άλλωστε θα είναι για λίγο η ταλαιπωρία αφού σε 2 μήνες θα εισάγεται και στερεές τροφές και τα πράγματα θα είναι πιο εύκολα.

Ελπίζω να βοήθησα. Αν θέλεις στείλε μου και pm

Νατασουλα σε ευχαριστω πολυ για τις συμβουλες σου. Δεν του εχω ξαναδωσει ξενο απο τοτε. Ο μικρος σημερα ξυπνησε με εντονο βηχα και σιναχι οπότε τον πηγα στο παιδιατρο. Μου ειπε οτι εχει ιωσουλα και να προσεξω μην ανεβασει πυρετο και χρειαστει εισπνοες.. Ασχετα ολα αυτα, αλλα θελω να καταληξω στο οτι ο γιατρος μου ειπε οτι τωρα που κλεισαμε τους 4 και μπαινουμε στο 5ο μηνα θα ξεκινησουμε μηλο και αχλαδι. 5 κοουταλιες τη μέρα. Δεν είναι σχετικα νωρις?? Μου ειπε οτι θα με διευκολύνει και στο θεμα του γάλακτος οταν με το καλο αντικατασταθει το γευμα, αφου υπαρχει και αυτο το προβλημα..

Καλημέρα jovi,

Στα παιδιά που θηλάζουν αποκλειστικά η εισαγωγή στερεών τροφών γίνεται στους 6 μήνες. Πολλοί παιδίατροι όμως ξεκινούν και νωρίτερα.

Κι εγώ έλεγα ότι θα ξεκινήσω να δίνω φρούτο στους 6 μήνες αλλά λόγω δουλειάς και επειδή ήθελα σιγά σιγά να αντικαταστήσω το πρωινό γάλα με φρούτο είπαμε με την παιδίατρο να ξεκινήσω 5 μηνών να τις δίνω να δοκιμάζει κάθε τρείς μέρες από ένα φρούτο (1-2 κουταλιές) όχι να αντικαταστήσω γεύμα έτσι ώστε να δούμε ποιες γεύσεις της αρέσουν και όταν γίνει 6 μηνών να αντικαταστήσουμε το γάλα με γευμα.

Μόνο που η μπέμπα ενθουσιάστηκε με τα φρούτα και τσίριζε για να φάει κιάλλο και δεν ήθελε γάλα. Ίσως γιατί το πρωί εγώ λείπω και πίνει γάλα από το μπουκάλι (δικό μου).

Έτσι σεβόμενη τις επιθυμίες της, αν και δεν το ήθελα να σου πώ την αλήθεια, εδώ και 4 μέρες έχουμε αντικαταστήσει το γάλα με φρούτο και η μπέμπα τρελένεται, δεν περίμενα να τις αρέσει τόσο πολύ. Βέβαια το απόγευμα που γυρνάω πέφτει με τα μούτρα στο στήθος και γινόμαστε αυτοκόλλητες.

Θέλω να καταλήξω στο ότι το μωρό είναι αυτό που θα σε κατευθύνει. Αν είναι έτοιμο για στερεές τροφές θα τις δεχτεί αλλιώς θα συνεχίσετε με γάλα.

Καλή επυτιχία.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...