Μετάβαση σε περιεχόμενο

Για οσες αποτυχαμε με τον θηλασμο...

Recommended Posts

Ολα ξεκινησαν στο νοσοκομειο...

Το μωρο δεν μπορουσε να πιασει το στηθος..

Δεν μπορω να πω..!! Οι μαιες ηταν αψογες μαζι μου.

Με βοηθησαν ατελειωτες ωρες..

Τελικα καταφερα να θηλασω με ψευδοθηλη. :)

Ολα κυλουσαν ομαλα...

10 μερες μετα τη γεννα εφτασε η πρωτη μαστιτιδα.!

Ο πυτερος να μη πεφτει απο το 40 επι 3 μερες.

Το μωρο εκλαιγε.. ΠΕΙΝΟΥΣΕ..!!

Η λυση το ΜΠΟΥΚΑΛΙ.

Ο γιατρος μου ειπε να ταιζω μονο αν ο πυρετος ειναι κατω απο 38.

Τα νευρα μου αρχισαν να μην ειναι καλα..

Το παλεψα παλι.

10 μερες μετα η δευτερη μαστιτιδα...

Τα ειχα παιξει..

Με πονουσε η πλατη.

Ημουν αυπνη μερες..

Εκλαιγα..

Δεν ενιωθα καλα μεσα μου.

Θηλαζα και νευριαζα.

Ντρεπομαι που το λεω αλλα αυτη ειναι η αληθεια.

Το μωρο εφτασε 40 ημερων κι εγω ακομη ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ...!!

Εφτασε και το πρωτο ζυγισμα στην παιδιατρο..!!

Απο 2900 που γεννηθηκε.. πηρε μονο 500γρ.. 3400..!

Την επομενη πηρα χαπια και το εκοψα.

Ενα μηνα μετα και με ξενο γαλα ..

απολαμβανω επιτελους το μωρο μου.

Δεν ξερω τι ειναι τελικα πιο συμαντικο στη ζωη.

Οι αναγκες ή οι επιθυμιες μας?

Ηθελα τοσο να θηλασω αλλα ατυχησα..

Στο επομενο ισως σταθω πιο τυχερη..

Ολοι γνωριζουμε τα πλεονεκτηματα του θηλασμου..

Ευχαριστω για τον χρονο σας.

Φιλια

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΓΕΝΝΗΣΑ ΛΙΓΟ ΠΡΟΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΜΠΕΜΠΟΥΛΗΣ ΗΤΑΝ ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΤΡΩΓΕ ΚΑΛΑ.ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΟΥΡΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΕ ΞΥΠΝΟΥΣΕ ΜΕ ΤΠΤ.ΜΟΥ ΤΟ ΦΕΡΝΑΝ ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟ.ΩΣΤΟΣΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΕΠΙΝΕ.ΒΓΑΙΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΝΕΥΜΟΝΙΚΗ ΕΜΒΟΛΗ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕ ΦΑΝΗΚΕ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑ ΠΑΡΕ 30 ΜΕΡΕΣ ΕΝΕΣΕΙΣ ΠΡΟΟΛΗΠΤΙΚΑ.ΣΥΝΕΧΙΣΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΘΥΛΑΖΩ ΚΑΙ ΕΔΙΝΑ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΞΕΝΟ.ΖΥΓΙΣΑΜΕ ΤΟ ΜΠΕΜΠΗ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΕΚΛΑΙΓΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΧΟΡΤΑΙΝΕ.ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΕΒΓΑΖΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΝΑΧΩ ΚΑΒΑΤΖΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΞΕΝΟ.ΜΟΛΙΣ ΣΑΡΑΝΤΙΖΩ ΠΑΘΑΙΝΩ ΜΟΛΥΝΣΗ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΠΑΛΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΚΟΡΤΙΖΟΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ.ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΞΕΝΟ.ΠΕΡΝΑΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΝΩ ΣΤΗΘΟΣ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΝΕΒΑΖΩ ΠΥΡΕΤΟ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΗΘΕΝ ΙΩΣΗ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΕΞΕΛΙΣΟΤΑΝ ΣΕ ΠΝΕΥΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑΠΑΙΡΝΑ ΑΝΤΙΒΙΩΣΕΙ ΣΙΡΟΠΙΑ ΧΑΠΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΤΑ ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΨΑΝ ΝΑ ΘΥΛΑΣΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 37 ΠΥΡΕΤΟ.ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΕΔΩΣΑ ΞΕΝΟ ΔΙΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΠΥΡΕΤΟ ΤΟΝ ΕΧΩ 1 ΜΗΝΑ ΤΩΡΑ.ΕΧΩ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΓΑΛΑΤΑΚΙ ΠΟΥ ΤΟ ΒΓΑΖΩ ΚΑΘΕ 3-4 ΜΕΡΕΣ ΜΗ ΠΕΤΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΩΛΟΔΕΚΑΤΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΦΡΑΣΗ ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΠΑΝΑΓΑΛΑΚΤΙΣΜΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΩΡΑ ΤΡΩΕΙ 1,5 ΛΙΤΡΟ ΓΑΛΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΛΥΠΤΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΔΕ ΘΑ ΤΡΩΓΕ ΜΟΝΟ ΞΕΝΟ...ΒΕΒΑΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΡΗΜΑΔΙΑΣΜΕΝΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΣΑΙ ΓΚΑΝΤΕΜΗΣ....ΤΙ ΝΑ ΠΩ..ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ ΤΟ ΜΠΕΜΠΕΚΙ ΜΟΥ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ ΑΨΟΓΑ.ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΝΙΝΑΚΙ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩΩΩ.ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ....

Καταρχήν να σου ζήσει το μωράκι σου!!!:P Να το χαίρεσαι!!!

Κατά δεύτερον για το θέμα θα μπορούσαμε να μιλάμε μέρες αλλά σημασία για μένα έχει η αγάπη και απ'ότι κατάλαβα εσύ τη δίνεις απλόχερα στο μωρό σου.Αυτό μετράει.

Οσον αφορά τη μαστίτιδα τώρα πια θηλάζουνε και με 40 πυρετό και με αντιβίωση(Παγκόσμιος Οργανισμός Θηλασμού.)

Μαρίνα σημασία έχει ότι το πάλεψες. Ήξερες ότι ήταν το καλύτερο για το μωρό σου, το προσπάθησες όμως σίγουρα καμιά φορά δεν είναι όλα τόσο ρόδινα! Το καλό είναι ότι τώρα χαίρεσαι που είσαι μαμά!! :) κι έτσι πρέπει να είναι! Αν είναι να κάνουμε κάτι και να μην αισθανόμαστε εμείς πρώτα καλά, τότε κακώς το κάνουμε! Πάνω από όλα να χαίρεσαι και να απολαμβάνεις το μωρό σου!!:) Χιλιόχρονο να είναι!!!:)

Καλησπερα κοριτσια!:) Μαρινα μου με προλαβες ,χτες ηθελα να ανοιξω θεμα παρομοιο,θα σου πω γιατι..Πηγα να δω την φιλεναδα μου που γεννησε τον μπεμπη της την Κυριακη,ακομα το γαλα της δεν ειχε κατεβει,την βρηκα να κλαιει,με κομπρεσσες 2 παμπερς στο στηθος και να ποναει πολυ!Εκεινη την ωρα ηρθαν οι μαιες και μας εβγαλαν εξω τους επισκεπτες!Της εβαλαν θηλαστρο,της το πατησαν,κι οταν ξαναμπηκα μου ανακοινωσε οτι το πηρε αποφαση να το κοψει με χαπια!!!!:( Μιλαμε τωρα για 2 ημερων μωρο,ουτε το πρωτογαλα δεν προλαβε να παρει!Συζητησα μαζι της,την προετρεψα να το ξανασκεφτει,της εδωσα τηλ απο κοριτσια να την βοηθησουν...ΟΧΙ!!!Ανενδοτη!!!Εκλαιγε και μου ελεγε δεν μπορω,δεν θα τα καταφερω,δεν εχω βοηθεια[εχει κι ενα κοριτσακι που θα παει φετος πρωτη ταξη],....τι να σας πω βρε κοριτσια...,απο τη μια στενοχωρεθηκα ποθ την εβλεπα ετσι,την πονεσε η ψυχη μου,επιασα και το στηθος της,ΠΕΤΡΑ,πως γινεται να πετρωσει προτου κατεβει το γαλα?,δεν το καταλαβαινω....,επειτα μεσα στο καλυτερο ιδιωτικο της Θεσνικης πως δεν το προλαβαν,τοσες μαιες μπαινοβγαινουν στα δωματια τους!!!!Ξερω σιγουρα οτι εβαζε το μωρο στο στηθος και επιανε ο μπεμπης και τραβουσε,μουταλεγε στο τηλ και ηταν χαρουμενη,τι αλλαξε τοσο γρηγορα?....:( Κοριτσια?

Για να μεγαλωσουν και να ειναι ευτιχισμενα τα λουλουδακια μας χρειαζονται αγαπη συνεχη φροντιδα πολλες αγκαλιτσες ολη την προσοχη μας αδιασπαστη απο πανω τους χαδακια γλυκολογα και ηρεμια απο εμας!!!

Το πως μπορει να το πετυχει καποιος αυτο δεν τα ενδιαφερει :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:

ΜΑΡΙΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ.ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΙΠΙΛΙΣΕΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΕ ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΥΜΑΝΤΙΚΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ(ΠΟΥ ΟΝΤΩΣ ΕΙΝΑΙ)ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΜΕ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.ΕΓΩ ΞΕΚΙΝΗΣΑ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΤΗ 2η ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΑ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙΣΣΑΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΔΕΝ ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΟΥ.ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΗΤΑΝ ΑΡΙΣΤΕΣ.ΕΓΩ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΜΕ ΤΗ ΜΙΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΥΠΟΜΟΝΗ ΠΑΡ ΟΛΟ ΠΟΥ ΥΠΕΦΕΡΑ ΑΠ ΤΟΥΣ ΠΟΝΟΥΣ ΟΣΗ ΩΡΑ ΘΗΛΑΖΑ(ΗΤΑΝ "ΣΦΙΧΤΟ" ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ)ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΗΚΕ ΑΜΕΣΩΣ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΕ ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ,ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΔΙΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΜΕΙΩΘΗΚΕ,ΩΣΠΟΥ ΗΡΘΑΜΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ.ΕΔΩ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΞΑΝ.ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ,Η ΚΟΥΡΑΣΗ....ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΕΙΩΝΕΤΑΙ.ΕΠΙΜΟΝΗ ΟΜΩΣ ΕΓΩ.ΕΙΠΑ ΑΦΟΥ ΔΕ ΓΕΝΝΗΣΑ ΦΙΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΣ ΣΙΤΙΣΩ ΤΟ ΓΙΟ ΜΟΥ ΜΕ ΦΥΣΙΚΟ ΤΡΟΠΟ.ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΟΜΩΣ ΑΥΞΑΝΟΤΑΝ.ΜΕΤΑ ΑΠΟ 40 ΛΕΠΤΑ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΕΦΤΑΣΕ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ 180 ΓΡ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ.ΑΠΛΑ ΕΠΑΙΖΕ!ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΓΑΛΑ ΓΕΥΜΑ ΠΑΡΑ ΓΕΥΜΑ,ΜΕΤΑ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΤΗ ΜΕΡΑ,ΜΙΑ,ΩΣΠΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΔΕ ΘΗΛΑΣΑ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΟΥ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ.ΤΟΝ ΕΙΧΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ.ΕΓΩ ΟΜΩΣ ΒΙΩΝΑ ΜΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕ ΠΟΝΟΥΣ,ΗΜΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΜΕΡΑ ΗΜΙΓΥΜΝΗ ΓΙΑΤΙ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΓΕΥΜΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΩ ΚΑΙ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΕΡΧΟΤΑΝ Η ΩΡΑ ΤΟΥ ΕΠΟΜΕΝΟΥ!ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΝΕΥΡΑ Μ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΖΥΓΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΒΡΕΦΟΚΟΜΟΣ ΟΠΟΤΕ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΤΟΥ ΒΡΕΦΟΥΣ ΗΜΟΥΝ ΕΞΟΙΚΙΩΜΕΝΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΟΛΛΕΣ ΣΚΟΤΟΥΡΕΣ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ.ΑΡΧΙΣΑ ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΕΧΩ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΚΟΙΤΑΩ ΤΗΝ ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΜΟΥ.ΕΚΑΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑ.ΕΠΕΙΤΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΤΟ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΝΑ ΜΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΙΜΑΤΑ(ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΩΣ Η΄ΑΛΛΩΣ ΠΑΝΤΑ ΠΟΝΑΓΑ).ΤΟΤΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΩ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.ΝΑΙ ΝΙΩΘΩ ΤΥΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ΚΙΟΛΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑ ΝΑ ΘΗΛΑΣΩ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΟΥ,ΑΛΛΑ ΓΙΑ 47 ΜΕΡΕΣ ΜΟΝΟ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΥ ΜΑΡΙΝΑ ΜΟΥ,ΠΡΟΤΙΜΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΗΡΕΜΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ,ΜΕ ΥΠΟΜΟΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΠΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑ ΝΑ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΩ ΟΤΙ ΘΗΛΑΣΑ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΤΙΣ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΙΓΜΕΣ ΔΕΝ ΤΟ ΚΡΥΒΩ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΣΜΟ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΩ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ.ΔΕ ΞΕΡΩ ΜΑΚΑΡΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΠΙΟ ΗΡΕΜΗ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΗ ΚΑΙ ΤΥΧΕΡΗ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΣΕ ΚΑΝΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ Η΄ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΜΑΝΑ.

ΣΤΑΜΑΤΑΩ ΕΔΩ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ...ΖΑΛΙΣΑ!!

Κοριτσια σιγουρα ο θηλασμος δεν σε κανει καλυτερη μαννα,εννοειται αυτο,δεν το συζηταμε καν,ομως υπαρχει μεγαλη αγνοια γυρω απο το θεμα με συνεπεια να μην θηλαζουν πολλες επειδη δεν εχουν τη σωστη καθοδηγηση ευθυς εξαρχης,γι αυτο καλο ειναι τα κοριτσια που γνωριζουν τα περι του θηλασμου,να τα μοιραζονται με ολες ωστε να βοηθησουν οσο μπορουν κι αλλες κοπελες!:)

Eιμαι κι εγω μια απ' αυτες που δεν καταφεραν να θηλασουν

παρα μονο για 36 ημερες( κι αυτες χωρις συμπληρωμα..;) ..)

Απο που να αρχισω κι απο που να τελειωσω...

Στο σπιτι επικρατουσε ενα χαος..

Εγω με το βυζι εξω.. τα ταιζω το μωρο και να κλαιω..

Πονουσε η πλατη μου απο το τοσο βαρυ στηθος μου..

Ο αυχενας μου ειχε στραβωσει απο το να κοιταω το μωρο..

Ενιωθα ΧΑΛΙΑ.

Δεν ηθελα να βλεπω κανεναν..

Και μου το ειχε πει η μαια στην κλινικη.

"Κοριτσι μου δεν θα μπορεσεις να θηλασεις"

Η ρ... ανα με καταραστηκε..!! :blush::(:S

(δεν ειχα ουτε θηλες..)

Ολα τα καλα του κοσμου εγω τα εχω..! :angry::S

Ξεχασα να σας πω οτι επαθα μαστιτιδα και απο το ενα μου στηθος

καταφερνα να τραβαω καθημερινα 20 ml. :S:S:S

Το ενιωθα οτι ηταν αδειο. Ηταν μαλακο.

Εβαζα το μωρο να φαει και τσιριζε.Δεν υπηρχε σταγονα μαλλον..! :laugh:

Αποφασισα να διακοψω με χαπια (norprolac)

και εκει τα ειδα ολα...!!

Εγινα ΤΟΥΜΠΑΝΟ (απο το ενα στηθος παντα!! ) το αλλο ΤΕΖΑ!!

Δεν ανταποκρινοταν σε τιποτα!

Σαν να μην υπηρχε!!

15 μερες τυλιξα το στηθος με επιδεσμους για να μπορεσει

να σταματησει το γαλα.

Δεν ξερω τι να σας πρωτοπω..

ΜΠΡΑΒΟ χιλια ΜΠΡΑΒΟ σε οποια θηλαζει.

Ισως τα καταφερω στο επομενο παιδακι μου.

ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ ΜΑΝΟΥΛΑ...ΕΣΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕΣ ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΤΩΡΑ,,,ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕΣ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕΣ.ΕΓΩ ΘΗΛΑΖΩ ΑΚΟΜΑ ΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ 7 ΜΗΝΩΝ.ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ.ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ,,ΜΟΥ ΠΛΗΓΩΣΕ ΤΙΣ ΘΗΛΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΦΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΜΗ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ,,ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.ΦΙΛΑΚΙΑ

....υπαρχει ελπιδα και για μας τις αποκληρες??:laugh:

ουτε εγω τα καταφερα:( αλλα στο δευτερο θα θηλασω εστω κι αν χρειαστει να βγαλω τριτο βυζι! την πικρα που ενιωσα στον γιο μου δεν την ξανανιωθω,το υποσχεθηκα στον εαυτο μου αλλα και στο μωρο που περιμενω.

may the force be with us λοιπον :laugh: :laugh:

κοριτσια καλο βραδυ κ απο εμενα, κ εγω δυστηχως δεν μπορεσα να θηλασω αν κ το ηθελα πολυ...:( γεννησα με καισαρικη κ απο τη δευτερη μερα αρχισαμε να βαζουμε με τις μαιες στην κλινικη τον μπεμπη στο στηθος, ελα ομως που αυτος ηταν κοιμοισμενος τι χερια του κουνουσαμε,τι ποδια, αυτια για να ξυπνησει, τιποτε ουτε που επιασε καθολου τη θηλη εστω να την πιπιλισει λιγακι, εγω ειχα αρχισει σιγα,σιγα να κατεβαζω γαλα κ αυτος τιποτε στον κοσμο του....να μην τα πολυλογω ο γιατρος μου φοβηθηκε μη παθω μαστιτιδα κ ετσι μου εωσε χαπια......οι μαιες προτιναν να προσπαθησω μονη στο σπιτι αλλα εγω μην εχοντας βοηθεια απο πουθενα κ μονη στο σπιτι κ ασχετη κακα τα ψεμματα φοβηθηκα πρεπει να ομολογησω κ ετσι του εδωσα ξενο.....

ΑΧ, ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ! ΕΥΤΗΧΩΣ ΔΙΝΟΝΤΑΙ ΞΑΝΑ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ! ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟ ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ. ΠΟΙΑ ΜΑΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΝΑ ΝΟΙΩΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΤΗΘΟΣ? ΠΟΙΑ ΜΑΝΑ ΔΕΝ ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΓΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ? ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ! ΕΙΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΠΕΛΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ! ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΡΩΤΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΑΦΟΥ ΕΥΤΗΧΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΩ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 7,5 ΜΗΝΕΣ ΣΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ! ΘΕΣ Η ΚΟΥΡΑΣΗ, ΘΕΣ Ο "ΓΛΥΚΟΣ" ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΠΟΥ ΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ"ΞΕΡΕΙΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΓΑΛΑ!", ΘΕΣ Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΜΟΥ, ΕΠΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΚΑΙ ΕΔΕΙΝΑ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 4 ΜΗΝΕΣ ΜΙΚΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΟ ΕΚΟΨΑ! ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΟΧΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ ΝΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΔΩΘΕΙ Η ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΤΕ! :kiss:

Αν και το θεμα ειναι "τζιζ" ας πω επιτελους τι συνεβη και σε εμενα και δεν καταφερα να θηλασω...

Κατ'αρχας σημερα η διαθεση μου ειναι τοσο χαλια οποτε και να ξαναθυμηθω τι εγινε ισως τελικα να μην με βλαψει...Ουτως ή αλλως τωρα το ξεπερασα τελικα αυτο το σοκ...του οτι δεν θηλασα.

Οταν εμπαινα στο μαμμυ στον 7ο-8ο μηνα και διαβαζα για τον θηλασμο ειχα ενθουσιαστει, ηθελα παρα πολυ να θηλασω (εγω θηλασα απο την μανα μου 3 μηνες) αλλα και αγχωθηκα μηπως δεν τα καταφερω για διαφορους λογους.

Οταν γεννησα και μου την φερανε την Αλεξανδρα,δεν θα το ξεχασω ειχα ρωτησει την μαια...

"Αν δεν εχω γαλα, τι θα φαει????"

Η γυναικα γελασε και μου λεει "Θα της δωσουμε ενα σαντουιτσακι μην αγχωνεσαι..."

Με χτυπησε στην πλατη και τοτε εμεινα εκει...μονη με ενα στοματακι που δεν μπορουσε να φαει γιατι ηταν πολυ μικρο...κι εγω δεν ξερω καπως...δεν τα καταφερνα ουτε να την πιεσω ουτε και να την ζορισω...

Τελικα στην πρωτη μας επαφη εμεινε χωρις γαλατακι απο το βυζακιιι...

Μετα απο 4 ωρες ημουνα και με λιγοτερο κοσμο με τον αντρα μου μονο καπως καλυτερα.

Επιασε το στηθος μου αλλα...δεν ειχα ακομα γαλα...μαλλον κατι σαν ασπρο...το λεγομενο πρωτογαλα...

Οι μαιες ηταν πολυ βοηθητικες.

Που χαλασε το πραγμα?

2 μερες πριν την παρω σπιτι, οταν μου την φερανε 9 η ωρα το πρωι η μικρη δεν ετρωγε με τιποτα απο το στηθος.Ηρθανε 3 μαιες,μου φερανε ψευδοθηλες καινουργιες μηπως και δεν τα καταφερναμε για αυτο το λογο.Τιποτα.Η μικρη εκλαιγε υστερικα.

Αργοτερα την ιδια μερα μας μαζεψε ο παιδιατρος για να μας πει καποια πραγματα. Ξεκινησε με συμβουλες περι θηλασμου και αφου τελειωσε μας ρωτησε αν εχουμε ερωτησεις.

Και ρωταω επι λεξη.

"Τι γινεται αν το μωρο κλαιει και δεν πιανει το στηθος...."

Δεν προλαβαινω να ολοκληρωσω την ερωτηση μου και μου απανταει με υφος που δεν θα το ξεχασω (ΑΠΑΞΙΩΣΗ)

"Αλλη ερωτηση...Αυτα τα ρωτανε γυναικες που δεν θελουνε να θηλασουν."

Εχω κοκκινησει απο ντροπη και θυμο που μου μιλησε ετσι και με τρεμαμενη φωνη του λεω...

"Που ξερετε εσεις αν θελω ή οχι...Δε με ξερετε και απο χτες..."

Και απανταει παλι εκενευρισμενος.

"Αν ησουν σε ενα ερημονησι τι θα εκανες..."

.......Σιωπη και αμηχανια απο ολες τις κοπελες μεσα στο ιατρειο...

"Δεν ειμαι σε ερημονησι..." λεω με τρεμαμενη φωνη και σχεδον θελω να κλαψω.

Τελος παντων επειδη ηδη εχω γραψει αρκετα, το ρεζουμε ειναι οτι εφαγα κοκκινη καρτα αδικα και ισως για αυτο ειχα παρεξηγησει την Ελενη (καντινου) για αυτο που ειχε ειπωθει.

Ειχα γινει εξαλλη τοτε Ελενη μου με τον γιατρο και για αυτο το πηρα βαρια.

Οταν επεστρεψα σπιτι τα πραγματα πηγανε καλα τις 3-4 πρωτες μερες.

Εδω στο σπιτι ειχα και εχω αλλα προβληματα να αντιμετωπισω...

Ξερετε αυτα που οι μαμαδες και οι μπαμπαδες και ολοι εχουν αποψη για το πως θα μεγαλωσω το βρεφος μου και ειχα τοσα πολλα που νομιζω οτι οι ορμονες μου παιζανε σε ρυθμους λαμπαντα και τα νευρα μου ηταν χορδες....:)

Οταν καποια στιγμη ανεβασα πυρετο, η γυναικολογος μου ειπε να την θηλασω κανονικα. Ειχα ομως κουραστει απο ολα τα περιφερειακα και τοτε πηρα θηλαστρο. Με αυτο σακατεψα το στηθος μου. Δεν ειχα πολυ γαλα και η συνεχης αντληση μου το πληγωνε ακομα περισσοτερο.

Στις 15 μερες προσπαθειων ενα μεσημερι που εκλαιγα πανω απο το καλαθακι της μικρης...δεν αντεχα αλλο.

Ο αντρας μου φωναζε και μου ελεγε "Αστο ρε παιδι μου ο,τι πιει..."

Το παιδι δεν εβαζε βαρος και εχανε...Η παιδιατρος ειχε πει οτι ειχε χασει αρκετα και ...ολα ολα ηταν ενα συνεχες "Δεν τρωει το παιδι."

"Κοιμαται νηστικο και δεν τρωει."

Και εκει τελειωσαν ολα.

...Κατι που σκεφτομαι εδω και καιρο και το μοιραζομαι.

Αν τελικα εχεις προβληματα οταν γεννας με αλλα ειναι πολυ ευκολο να μην θηλασεις και να τα παιξεις.

Ο θηλασμος για να ειναι πετυχημενος θελει μια ηρεμη οικογενειακη ζωη.

Και εγω δυστυχως απο αυτο δεν ειχα.

Μονο τον αντρα μου ειχα που με λυποταν και με στηριζε.

Και τονα ευχαριστω και τον αγαπω για αυτο που μου εδειχνε ολες τις πρωτες δυσκολες μερες μετα την γεννα.

:blush:

Συγκινηθηκα....

Γεια σας κοριτσια... :)

Κι'εγω ειμαι μια απο τις μανουλες που θηλασαν λιγο... 20 μερες μονο... η μαια ηταν πολυ καλη... μου εδειξε τροπους για να μην κουραζομαι και με βοηθησε στην αρχη πολυ... και ενω ειχα γαλα αρκετο δεν ηταν η θηλη μου πεταχτη και αναγκαστηκα να χρησιμοποιησω θηλιτσες σιλικονης... το μωρο τις επιασε αμεσως και ετσι θηλασα... ηρθε ενα περιστατικο που με στανοχωρησε πολυ και μου κοπηκε το γαλα μεσα σε μια μερα... εκει που ημουν φουσκωμενη και οταν εσκυβα ετρεχε το γαλα, ενα πρωι ξυπνησα ξεφουσκωτη... μια φορα τη μερα δεν εφτανε για να τον ταισω κι'ετσι το σταματησα τελειως... το μωρο δεν χορταινε ουτε γι'αυτο το λιγο... :(

Τι να κανουμε ομως; να'ναι καλα το almiron...!!! ;)

Καλη επιτυχια σε οσες κοπελες ξεκινουν το θηλασμο και καλη συνεχεια σε οσες θηλαζουν...! :kiss:

marinaki27 σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου. Να πω κι εγώ τη γνώμη μου λοιπόν σαν κάποια που επίσης απέτυχε με το θηλασμό και να ζητήσω εκ των προτέρων συγνώμη για το μεγάλο ποστ. :blush:

Πριν από σχεδόν 7 μήνες, όταν η μπέμπα μου ήταν 3 μηνών είχαμε πια βρει ρυθμούς και μπορούσα να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να ξεκουραστώ, ψάχνοντας στο ίντερνετ συζητήσεις για το θηλασμό "έπεσα" επάνω στο mammy. Η πρώτη μου λοιπόν δημοσίευση σε αυτή τη διαδικτυακή κοινωνία ήταν για την δική μου εμπειρία σχετικά με το θηλασμό. Τη δημοσίευση την έκανε η Λένα για εμένα και την ευχαριστώ, όπως και τα κορίτσια που έσπευσαν να μου απαντήσουν τότε και να με καλωσορίσουν. Το ποστ είναι αρκετά μεγάλο :blush:, απλά παραθέτω τη διεύθυνση για όποια κοπέλα έχει χρόνο.

http://mammyland.com/index.php?option=c ... 5&id=65106

Αυτό που θα ήθελα να τονίσω επιπρόσθετα είναι το εξής. Σε όσα βιβλία εγκυμοσύνης κι αν είχα διαβάσει και τα οποία εξηγούσαν για το θηλασμό, έβλεπα φωτογραφίες από χαμογελαστές μανούλες, υπεράνετες, να θηλάζουν τα μωράκια τους και το έκαναν να φαίνεται τόοοσο απλό ενώ η πραγματικότητα διαφέρει κατά πολύ! Μακάρι να είχα ανακαλύψει νωρίτερα το mammy γιατί ένα είναι σίγουρο, θα ήξερα τουλάχιστον τί να περιμένω και πώς να αντιμετωπίσω προβλήματα και εμπόδια που ούτε καν ήξερα ότι υπήρχαν!!!!

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να ξέρεις ότι υπάρχουν κι άλλες μανούλες που βιώνουν τις ίδιες καταστάσεις και αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες με εσένα. Οι εμπειρίες όλων των κοριτσιών που θηλάζουν καθώς και οι συμβουλές των πιο έμπειρων είναι τόσο πολύτιμες και για αυτό παρακαλούμε θερμά να ακούγονται όσο συχνότερα γίνεται!!! :)

Θα συμφωνήσω με την Αννιώ για την ηρεμία που πρέπει να διατηρεί ως ασπίδα ο περίγυρός σου. Όταν η ηρεμία αυτή χάνεται και η ψυχολογία της μάνας, ειδικά της πρωτομάνας, δεν είναι καλή είναι εύκολο να επέλθει η αποτυχία... :unsure:

Θα συμφωνήσω επίσης με την άποψη ότι το σημαντικότερο είναι η αγάπη και η φροντίδα που εισπράττει το κάθε μωράκι στο σύνολό της και όχι το ο,τιδήποτε μεμονωμένο. Η ισορροπία που χρειάζεται η κάθε οικογένεια βασίζεται σε διαφορετικά πράγματα, επηρεάζεται από διαφορετικούς παράγοντες και αυτούς τους γνωρίζει μόνο το ζευγάρι, που προσπαθεί να κάνει το καλύτερο για το νέο μέλος!

Κάπου εδώ θα σταματήσω γιατί σίγουρα σας κούρασα!

Εύχομαι με τη σειρά μου σε όλες όσες το θέλουν (μέσα σε αυτές κι εγώ :) ) την επόμενη φορά να τα καταφέρουμε καλύτερα!!!

Σας φιλώ!!!

:kiss:

εγω δεν μπορεσα να θηλασω ουτε μια μερα!!! αν και ο μικρουλης μου ηταν στην εντατικη ενα μηνα ισως να μπορουσα ειχα πολυ γαλα θα μπορουσα να το αντλω αλλα εγω μετα την γεννα απο το αγχος και ολα οσα εγιναν ξαναρχισα το καπνισμα και απαγορευοταν να θηλασω

δεν πειραζει ομως ισως στο επομενο να καταφερω να το κανω μιας και πλεον ειμαι ενημερωμενη και ξερω πιο πολλα πραγματα για τον θηλασμο

ΑΝΝΙΩ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΩΣΕΣ ΜΕ ΕΜΕΝΑ!:) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΡΗΣΑ.(ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ). ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΟΥΝ ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ. ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ"ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΞΩ". ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΕΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ.ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΑ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ!:kiss: ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!:kiss:

Καλημέρα κορίτσια,

θα ήθελα να πώ και εγώ τις προσωπικές μου εμπειρίες περί θηλασμού και ελπίζω να μην παρεξηγηθώ γιατί το τελευταίο διάστημα κάθε ποστ περί θηλασμού καταλήγει σε κάποια αποχώρηση.

Το πρώτο μου παιδί δεν κατάφερα να το θηλάσω καθόλου αν και πολύ το ήθελα όπως και όλες οι μαμάδες φαντάζομαι. Θώμωσα:angry: στεναχωρήθηκα:( , έκλαψα, απογοητεύτηκα και γενικά ήμουν πολύ χάλια στην αρχή που δεν τα κατάφερα. Πείσμωσα πολύ και αποφάσισα ότι στο δεύτερο θα προσπαθήσω περισσότερο για να τα καταφέρω. Κι έτσι έγινε. Έψαξα πολύ, διάβασα ενημερώθηκα και το κυριότερο έκλεισα τα αυτιά μου και δεν άκουγα όλα αυτά που μου έλεγαν. Η μπέμπα μου είναι τώρα 5 1/2 μηνών και θηλάζουμε αποκλειστικά αν και δουλεύω εδώ και 3 1/2 μήνες και θα συνεχίσω για όσο περισσότερο μπορώ.

Θέλω επίσης να πώ ότι μια μάνα δεν κρίνεται από το αν θήλασε το μωρό της ούτε αισθάνθηκα ποτέ καλύτερη μάνα στο δευέτερο παιδί μου επειδή κατάφερα να θηλάσω.

Λατρεύω και τα 2 παιδιά μου, είναι η ΖΩΗ μου και δεν τα ξεχωρίζω.

Τα παιδιά αυτό που θέλουν πρώτα απ'όλα είναι Α Γ Α Π Η!

Καλή επυτιχία εύχομαι σε όλες τις μανούλες να χαίρεστε τα παιδάκια σας.

καντινου έγραψε:

ΑΝΝΙΩ ΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΥΜΩΣΕΣ ΜΕ ΕΜΕΝΑ!:) ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΠΟΡΗΣΑ.(ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ). ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ ΝΑ ΕΙΣΟΥΝ ΑΝ ΟΧΙ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ. ΤΩΡΑ ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ ΟΤΑΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ"ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΞΩ". ΔΕΝ ΠΑΡΕΞΗΓΗΣΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΘΕΜΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ.ΑΠΛΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΤΙ ΣΕ ΠΛΗΓΩΣΑ! ΣΥΓΝΩΜΗ ΣΟΥ ΖΗΤΑΩ!:kiss: ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ!:kiss:

Ελενη δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη.:)

Που να ξερεις τι κουβαλαω και εγω μεσα στο κεφαλι μου και τι "πληγες" μου ανοιξανε αλλοι...:dry:

Σε ευχαριστω που καταλαβαινεις τι εννοω και εννοειται οτι δεν εγινε τιποτα πια...

Φιλια!;)

Αννιώ έγραψε:

καντινου έγραψε:

Ελενη δεν χρειαζεται να ζητας συγνωμη.:)

Που να ξερεις τι κουβαλαω και εγω μεσα στο κεφαλι μου και τι "πληγες" μου ανοιξανε αλλοι...:dry:

Σε ευχαριστω που καταλαβαινεις τι εννοω και εννοειται οτι δεν εγινε τιποτα πια...

Φιλια!;)[/quote:26blolr1]:kiss:

Καλημέρα και από μένα κορίτσια

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης είχα διαβάσει πολλά σχετικά με το θηλασμο.Ηθελα παρά πολύ να θηλάσω αλλά από την θεωρία στην πράξη διαφέρουν τα πραγματα.Γεννησα στο Ιασω δεν μπορώ να πω οτι με βοηθησαν τα κοριτσια εκει.Οταν τα ζητούσα να ερθουν ερχονταν μετα από πολύ ώρα.

Το παιδί έπιασε το στήθος αμέσως και μάλιστα πεινούσε παρά πολυ.Τις στήθος μου το πρόσεχα και δεν είχα κάποιο ιδιαίτερο προβλημα.Απλα το στήθος μου δεν τουμπάνιασε από γάλα όπως στις άλλες κοπέλες στο μαιευτήριο και ένοιωθα τύψεις που πεινούσε το παιδι o γυναικολόγος μου είχε πει ότι η μητέρα πρέπει να είναι καλά ξεκούραστη και ευτυχισμένη και όχι αδύναμη , στενοχωρημένη και αγχωμένη για να είναι και το παιδί καλά μου είχε πει καλός ο θηλασμός αλλά και το ξένο δεν είναι κακο.Τελος παντων συμπληρωμα δεν έδωσα για 2 εβδομαδες.Το παιδί το θήλαζα 1 μισή ώρα και μετά από μισή ώρα ξύπναγε γιατί πεινούσε είχα γίνει ένα ρακος.Το παιδί έ[ινε γάλα το ένοιωθα και το εβλεπα.Αλλα δεν είχα την ποσότητα - ποιότητα που χρειαζόταν ίσως για να χορτάσει και η διατροφή μου ήταν πολύ καλή πρόσεχα παρά πολύ το μονό αρνητικό ήταν το Τεράστιο ΑΓΧΟΣ που είχα με το να χορτάσει το παιδί και να καταφέρω να θηλασω.Τελος κατάφερα να θηλάσω για 40 ημέρες και στο τέλος έδινα συμπληρωμα.Το έβγαζα με το θήλαστρο όλη μέρα για να της δίνω τουλάχιστον το βραδινό της γάλα και είχα περίπου 100ml όλη την ημέρα και έτσι το έκοψα.

Στο επόμενο παιδί πρώτα ο θεός θα προσπαθήσω να μην έχω

ΑΓΧΟΣ και να νοιώθω τύψεις και ότι γινει.Ελπιζω όλες στα επόμενα αν κάνουμε να τα καταφέρουμε καλυτέρα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...