Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

κορίτσια γειά σας.

Έχω να γράψω εδώ και καιρό. Την Δευτέρα διαγνώστηκε μετά από καλλιέργεια ούρων ότι η μικρή μου 4 μηνών έχει Ε- coli >10^6. Μετά από 2 καλλιέργεια και χωρίς κάποια χορήγηση αντιβίωσης σε άλλο εργαστήριο βγήκε E- coli >10^3. Αυτό που μου προκαλεί απορία είναι πώς την κόλλησε; Σε κάθε αλλαγή πάνας την ξεπλένω με άφθονο νερό. Τα κακά της δεν μένουν για περισσότερο από 10' στην πάνα. Θα τρελαθώ. Εδώ και 2 μέρες παίρνει αντιβίωση. Τα κακά της άλλαξαν χρώμα και από πρασινωπά έγιναν κίτρινα. χθες το απόγευμα έκανε και λίγη διάρροια. Διάβασα πως οι ουρολοιμώξεις δημιουργούν βλάβες στα νευρά. Η δική μας περίπτωση ήταν χωρίς εμφανή συμπτώματα. απλά έτρωγε 100-200ml λιγότερα και η παιδιατρος μας συμβούλεψε να κανουμε γενική και καλλιέργεια ούρων για κριφή ουρολοίμωξη και δεν ξέρω πόσο χρονικό διάστημα έχει αυτό το κολοβακτηρίδιο. Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα θήλαζα. Αλλά η ποσότητα του γάλακτος μειώθηκε αφού η μικρή αρνιόταν να φάει και προτιμούσε το μπουκάλι. Υπάρχει περίπτωση να το κόλλησε από το γάλα ή από κάτι χαλασμένο που έφαγα εγώ? Εσείς έχετε καμία γνώμη? Help. Έχω τρελαθεί από ότι διαβάζω περί ουρολοιμώξεων.

Δημοσίευση

κουκλα μου 2 μωρακια που νοσηλευονταν στο παιδων μαζι με μας παθαιναν συχνα ουρωλοιμωξεις γιατι ειχαν παλινδρομηση στα νεφρα τους γυριζαν πισω τα τσισακια και ετσι την παθαιναν (μιας και η παλινδρομηση δεν αφορα μονο τον οισοφαγο που εχει ο δικος μου)

καλα σου ειπε η παιδιατρος σας να το ψαξετε πιο πολυ το θεμα

τα κακακια της σιγουρα θα αλλαξουν αφου παιρνει αντιβιωση να σε ρωτησω αφου ετρωγε γιατι σταματησε το στηθος? ετσι ξαφνικα το εκοψε?

Δημοσίευση

Για πρωτη φορα που κολλησε μπορεις να πεις οτι ειναι και τυχαιο:dry: (ετσι μου ειχαν πει εμενα).

Μολις τελειωσεις με την αντιβιωση πιθανον να σου πει ο γιατρος να κανεις μια επαναληπτικη εξεταση ουρων για να δεις αμα την καλυψε η αντιβιωση.

Τωρα αμα σου ξανακανει ουρολοιμωξη σε κοντινο διαστημα θα πρεπει να κανεις μια εξεταση για να δεις αν εχει παλλινδρομηση,λεγεται κυστεουρθογραφια......

Παντως σε τοσο μικρη ηλικια η ουρολοιμωξη δεν κολλαει απο καπου.....μπορει να μενουν τσιτσακια στο σωληνακι της ουρηθρας και ετσι να δημιουργειται.

Περαστικα σας.

Δημοσίευση

nai το μαναράκι μου. Ειναι πιο ήρεμο.Άρχισε να τρώει και να κοιμάται πιο ήρεμα! Συνεχίζουμε την αντιβίωση.Σήμερα πήραμε τα αποτελέσματα της καλλιέργειας και βγήκαν αρνητικά. Αλλα παρολα αυτά συνεχίζουμε την αντιβίωση. Ρε παιδιά πονάει η ψυχή μου με την αντιβίωση. Ουρλιάζει η καημενούλα καθε φορά που της δίνω. Μπορει να βλάψει η αντιβιωση πουθενά? Ειμαι πολύ κατά των φαρμάκων. Αλλα ότι απεχθάνεσαι σου ρχεται. Ετσι δεν λένε?

Δημοσίευση

speed έγραψε:

nai το μαναράκι μου. Ειναι πιο ήρεμο.Άρχισε να τρώει και να κοιμάται πιο ήρεμα! Συνεχίζουμε την αντιβίωση.Σήμερα πήραμε τα αποτελέσματα της καλλιέργειας και βγήκαν αρνητικά. Αλλα παρολα αυτά συνεχίζουμε την αντιβίωση. Ρε παιδιά πονάει η ψυχή μου με την αντιβίωση. Ουρλιάζει η καημενούλα καθε φορά που της δίνω. Μπορει να βλάψει η αντιβιωση πουθενά? Ειμαι πολύ κατά των φαρμάκων. Αλλα ότι απεχθάνεσαι σου ρχεται. Ετσι δεν λένε?

Εμενα στο μονο που επηρεασε την μεγαλη μου η αντιβιωση ειναι στο υψος.Για 2,5 μηνες δεν πηρε ποντο......Την πιναμε προληπτικα για 2,5μηνες μεχρι να κανουμε την κυστεουρθογραφια για να δουμε αν εχει παλλινδρομηση.Μου ειχε κανει 2 κολλητες ουρολοιμωξεις και επρεπε να την καλυψουμε....

Απο την αλλη δεν ξερω ισως ηταν και τυχαιο.

Δημοσίευση

Αγαπητές μητέρες

Όπως σωστά αναφέρατε το συχνότερο αίτιο ουρολοιμώξεων στη νηπιακή ηλικία είναι η κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση για συντομία ΚΟΠ. Η πάθηση διαγιγνώσκεται με κυστεογραφική εξέταση. Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος και πάντα σε συνάρτηση με τον βαθμό της παλινδρόμησης χορηγείται βραδυνή αντιβιοτική προφύλαξη έως τον 1ο χρόνο. Εάν παραμένει η ΚΟΠ και πέραν του έτους τότε η σύγχρονη θεραπευτική συνιστά την κυστεοσκοπική εμφύτευση Deflux για την εξάλειψη της παλινδρόμησης. Διαβάστε σχετικά στο http://alldoctorsmess.blogspot.com/2009 ... st_16.html

Με εκτίμηση

Δημοσίευση

Αγαπητές μητέρες

Παρακολουθώ με αγωνία όσα γράφετε με θέμα ουρολοιμώξεις στα βρέφη. Δεν μπορώ παρά να επεμβώ ώστε να διορθώσω εσφαλμένες γνώμες.

Οποιαδήποτε λοίμωξη του ουροποιητικού στη βρεφική και νηπιακή ηλικία οφείλει να διερευνάται στη λεπτομέρεια για τον αποκλεισμό κυστεοουρητηρικής παλινδρόμησης ή στενώσεων κατά μήκος του ουρητήρα. Η αντιβιοτική αγωγή δίνεται την πρώτη βδομάδα για την εξάλειψη των μικροβίων και συνεχίζεται σε 1 βραδυνή δόση προφύλαξης έως ότου διευκρινιστεί η αιτία της ουρολοίμωξης. Οι αναπτυσσόμενοι νεαροί νεφροί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε λοιμώξεις με αποτέλεσμα νεφρικές ουλές και απώλεια λειτουργικού παρεγχύματος.

Παρακαλώ να συμβουλεύεστε τον ειδικό παιδίατρό σας ο οποίος ακολουθεί τα εγκεκριμένα πρωτόκολλα της Παιδιατρικής Εταιρείας για τη συγκεκριμένη πάθηση.

Με εκτίμηση

Δημοσίευση

ΚΕ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΕ,

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΑΣ ΡΩΤΗΣΩ ΓΙΑ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΘΕΜΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΟΥΡΟΛΟΙΜΟΞΗ.Η ΑΝΙΨΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 3,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΕΧΕΙ ΠΑΘΕΙ 4(!) ΦΟΡΕΣ ΟΥΡΟΛΟΙΜΟΞΗ ΧΩΡΙΣ ΠΥΡΕΤΟ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΠΟΝΟ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΚΑΥΣΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ.ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΜΑΛΛΙΣΤΑ ΤΑ ΟΥΡΑ ΤΗΣ ΕΙΧΑΝ ΑΙΜΑ.

ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ 10 ΜΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΞΑΝΑΚΟΙΛΑΕΙ!

ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΑΥΤΟ?ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΞΑΝΑΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΙΝ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΠΡΟΧΘΕΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΥΧΟ ΣΤΑ ΝΕΦΡΑ,ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΕ ΕΠΑΡΧΕΙΑ.ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΙΔΟΟΥΡΟΛΟΓΟ?

Δημοσίευση

Κ. Μαρινόπουλε καταρχάς να σας ευχαριστήσω για τις απαντήσεις σας. Σαν μητέρα είμαι πολύ αγχωμένη με την ουρολοίμωξη που ταλαιπωρεί τη μικρή μου κορούλα. Φυσικά και συμβουλεύομαι τη παιδίατρο μου που τυχαίνει να είναι και συγγενής πρώτου βαθμού. Ήταν η πρώτη που κατάλαβε πως κάτι συμβαίνει από την ποσότητα γάλακτος που κατανάλωνε η μικρή. Η κυστεογραφική εξέταση γίνεται σε τόσο μικρή ηλικία; Είναι επώδυνη;

Δημοσίευση

Αγαπητή Molly

Είναι πολύ πιθανή η κυστεοουρητηρική παλινδρόμηση στην περίπτωση της μικρής ανηψιάς σας. Στην ηλικία αυτή ο καθετηριασμός της κύστης είναι αρκετά δύσκολος λόγω μη συνεργασίας του παιδιού. Προσωπικά προτιμώ μια ελαφρά αναισθησία κατά την οποία ελέγχω κυστεοσκοπικά τα στόμια των ουρητήρων και όσο το παιδί κοιμάται τοποθετώ τον απαραίτητο καθετήρα για την κυστεογραφία.Για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να με καλέσετε στο 2310240697.

Με εκτίμηση

Δημοσίευση

Αγαπητή speed

Η κυστεογραφία αφορά εξέταση ακτινολογική και συνίσταται στην τοποθέτηση ενός λεπτού καθετήρα στην ουροδόχο κύστη του παιδιού δια της ουρήθρας. Είναι μια διαδικασία ελαφρά δυσάρεστη αλλά απαραίτητη για τη διάγνωση. Χρησιμοποιείται τοπικό αναισθητικό gel που μουδιάζει την περιοχή και ελαχιστοποιεί τον πόνο. Μέσω του καθετήρα αργά γεμίζουμε με αποστειρωμένο φυσιολογικό ορό την κύστη του παιδιού παρατηρώντας ταυτόχρονα στο ακτινοσκοπικό μηχάνημα. Στο τέλος της εξέτασης ο καθετήρας αφαιρείται και μια τελευταία ακτινογραφία παίρνουμε καθώς ουρεί το παιδί.

Με εκτίμηση

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο! Σ ευχαριστώ πολύ 💕💕💕💕 Πόσο δίκιο έχεις στην τελευταία παράγραφο... Και το εκτιμώ πολύ που το αναφέρεις, ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη μαμά που έχω τύψεις, που νιώθω πελαγωμένη απ την τόοοοοση πληροφορία και τα "πρέπει", αλλά βοηθάει πολύ να μας υπενθυμίζουμε, ότι κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε καθημερινά 🙏 Στα νέα της αναζήτησης κατσικίσιου γάλακτος, ΕΥΡΗΚΑ κορίτσια! χαχα Καλά και πάλι η τιμή είναι πάνω από διπλάσια του αγελαδινού, αλλά αρκετά πιο προσιτή τλχ! 2,79Ε/λ παρακαλώ! κι είχαν και πρόβειο λίγο πιο τσιμπημένο, αλλά πήρα ένα μπουκάλι να το δοκιμάσουμε. Ωστόσο, δε νομίζω να το αντικαταστήσω πλήρως το αγελαδινό, λόγω τιμής κυρίως επειδή ο δικός μου πίνει 500-600μλ τη μέρα. Σκέφτομαι να κάνω εναλλαγές, και να το καθιερώσω όταν μειώσουμε σε 1 φορά γάλα. Πήρα και γιαούρτια κατσικίσιο + πρόβειο γιατί τα βρήκα κι αυτά σε μισή τιμή απ το συνηθισμένο ΒΙΟ μαγαζί που πηγαίνω. Ωραία, άλλη μια ρεαλιστική μέρα στον κόσμο της γονεϊκότητας που έφαγα 2 ώρες σχεδόν να ψάχνω για κατσικίσιο γάλα και να κάνω και εναλλαγή στα παιχνίδια στο δωμάτιο 😂😂😂 
    • Ο γιατρός πιθανόν να μου πει ότι ισχύουν αλλα όρια για την εγκυμοσύνη και ελπίζω δλδ...την Παρασκευή θα πάω κ θα σας πω... πάντως θεωρητικά κ βάση των ορίων είμαι πάνω από τα όρια ...μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες...γνκ όμως γνωρίζω ότι έχουν ρίξει τα όρια...κ στη χοληστερίνη πχ κλπ...
    • Τι κάνετε κορίτσια εγώ πήγα έκανα την εξέταση σήμερα που είχα υπέρηχο μαστού .. με πήρε λίγο από τα μούτρα εκεί ο γιατρός που πήγα έγκυος να κάνω την εξέταση αυτήν αλλά τέλος πάντων όλα καλά μου είπε … εσείς τι κάνετε; 
    • Εγώ, να σας πω την αλήθεια, επειδή στην πρώτη εγκυμοσύνη τον πρώτο καιρό ταλαιπωρήθηκα πολύ με τον θηλασμό, δεν είχα το μυαλό να σκεφτώ τις ραγάδες. Έβαζα μόνο την ειδική κρέμα στην τομή της καισαρικής και τις κρέμες για το στήθος. Τώρα αναλόγως πώς θα πάει. 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...