Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΑΓΗΤΟΥ ΚΑΙ ΥΠΝΟΥ : Πότε φτιάχνει;;;;;

Recommended Posts

Απανταχού μανούλες καλησπέρα.

Ο μπέμπης μας είναι 34 ημερών. Τον θηλάζω και μέχρι πριν μερικές μέρες και αποκλειστικά μέχρι που ο κάθε θηλασμός (ανα 3ωρο) διαρκούσε μπορεί και μία ολόκληρη ώρα όπου αγανακτησμένη και εξουθενωμένη ρώτησα την παιδίατρο και μου είπε ότι κάθε θηλασμός πρέπει να διαρκεί 15 λεπτά στο κάθε στήθος (σύνολο 1/2 ώρα) και μετά αν το παιδί πεινάει να του δίνω συμπλήρωμα. Μάλιστα μου συνέστησε το S26 Gold.

Έτσι λοιπόν το εφαρμόζω αυτό εδώ και 2-3 μέρες και σε ένα από τα μεσημεριανα γεύματα και ένα από τα βραδυνά ο μικρός τρώει και συμπλήρωμα ξένου γάλακτος.

Όταν λοιπόν τρώει το συμπληρωμα το βραδυ είναι που πέφτει ξερός και κοιμάται μπορεί και 6 ώρες.Κατά τη διάρκεια όμως της ημέρας που είναι ξύπνιος όλη την ώρα κλαίει...Και κυριολεκτώ σε αυτό που λέω. Ταϊσμένος (με δικό μου γάλα μόνο ή και με ξένο), αλλαγμένος, μετά και από το Κίντερτε που μου είπε η παιδίατρος να του δίνω για τους κολικούς και πάλι κλαιει....

Έπειτα μπορεί να κοιμάται μεταξύ των γευμάτων κατά τη διάρκεια της ημέρας (καμιά φορά για διαστήματα μεγαλύτερα του 3ωρου) ενώ τη νύχτα να είναι ορεξάτος.

Επειδή και εγώ και ο άντρας μου εχουμε γίνει κουρέλια, ήθελα τις γνωμες σας για το αν και πότε φτιάχνει το πρόγραμμα των παιδιών και αν όχι αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να κάνουμε εμείς οι γονείς για να τα βοηθήσουμε να το φτιάξουν.

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς να κάνω σκέψεις περί "νορμαλ προγράμματος" του παιδιού, αλλά πραγματικά μου φαίνεται αδιανόητο να καταφέρω να συνηθίσω σε αυτούς τους ρυθμούς.

Επίσης ήθελα να μου πείτε τί να κάνω αν αντιληφθώ ότι σταματάει το κλάμα μόνο με την αγκαλιά. Γιατί έχω την εντύπωση ότι εκεί οδεύει ο δικός μας και καθόλου δεν μου αρέσει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει το μωράκι σου :)

Στην ερωτηση σου δεν μπορει να σου απαντησει κανεις με βεβαιοτητα γιατι καθε μωρο ειναι διαφορετικό . Σιγουρα παντως μετα τις 40 ημερες και καπου στν 2ο-3ο μηνα , τα πραγματα γινονται λιγο πιο ευκολα .

Λοιπον να ρθουμε στο ψητό ! Θελεις να θηλάσεις ? Αν θελεις να θηλασεις θα βαζεις το μωρο στο στηθος και 1 ωρα και θα κοψεις τα 15λεπτα και τα συμπληρωματα του γιατρου . Οι συμβουλες του ειναι λαθος και θα σε οδηγησουν σε αποθηλασμο .

Το μωρο σου δεν χρειαζεται ουτε συμπληρωμα (αν θελεις να θηλάσεις) ουτε χαμομήλια ουτε τιποτα . Χρειαζεται εσενα , την αγκαλιά σου και τη στοργή σου .

Απο οτι μας περιγράφεις το μωρο κοιμάται αρκετες ωρες και κανει ολα τα φυσιολογικά για την ηλικια του :) Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε την ωρα που κοιμαται , να κανετε βαρδιες και να ξεκουραζετε ποτε ο ενας και ποτε ο αλλος και να αφησετε διαφορες σκεψεις για αργοτερα .

Το μωρο σας , σας εχει αναγκη !

Σε ευχαριστώ, αλλά μία ώρα στο στήθος οι θηλές μου πρήζονται και πονάνε και αν μου ματώσουν μετά πρέπει να σταματήσω να θηλάζω και εννοείται ότι δεν θέλω γιατί θεωρώ πολύ σημαντικό το μωρό μας να πίνει το μητρικό γάλα.

Αν το μωρο εχει σωστη θεση στο στηθος μπορει να μεινει και 24 ωρες χωρις να πληγωθουν οι θηλές σου . Η σωστή θεση ειναι το παν . Αν τωρα βλεπεις καποιον ερεθισμο στο στηθος , μπορεις να βαλεις μια κρεμα λανολινης να σε βοηθήσει :)

Σιγα σιγα θα σταματήσουν αυτοι οι μαραθωνιοι θηλασμοι . Σε λιγο καιρο τομωρο σου θα κανει πιο ξεκαθαρα γευμτα . Λιγο υπομονή και ολα καλα θα πανε :)

ΕΠΙΣΗΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΟΙΗΣΕΙΣ ΘΗΛΕΣ ΣΙΛΙΚΟΝΗΣ,ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΕΣΩΣΑΝ ΤΙΣ 10 ΠΡΩΤΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΕΧΡΙ ΟΙ ΘΗΛΕΣ ΜΟΥ ΝΑ ΣΚΛΗΡΗΝΟΥΝ...ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΖΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ..ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΠΑΝΩ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΟΗΘΑ ΣΤΟ ΝΑ ΜΗ ΠΛΗΓΩΘΟΥΝ...ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ..ΚΟΦΤΟ..

ολα οσα σου ειπε η παιδιατρος σε οδηγουν σε αποθηλασμο! ακομα δεν εχετε εδραιωσε γαλουχια, προγραμμα δεν μπορεις να εχεις στο θηλασμο εινια ελευθερος και ανεμποδιστος, γυρω στους 2-3 μηνες τα πραγματα βελτιωνονται αισθητα και οσο θα περνα ο καιρος θα γινει ακομα πο ευκολο , στην πορεια θα σου ειναι παιχνιδι! εμεις τωρα μετα απο 17 μηνες θηλαζουμε γυρω στα 5 λεπτα !

ασε το μωρο στο στηθος οσο εκεινο θελει! 9 μηνες ηταν μεσα σου και ακουγε την καρδια σου, τις ιδιες αναγκες εχει και τωρα, δεν γινεται απο ενα να γινεται ξαφνικα 2 κομματια, εκτος απο το να θηάζει κανει κι αλλα πραγματα στο στηθος....νανουριζεται- χαλαρωνει- κοιμαται- μοιωθει ασφαλεια και αλλα πολλα που εκεινο εχει αναγκη!

απολαυσε αγκαλιτσες.... οταν μεγαλωσει θα της αναζητας εσυ και δεν θα καθεται σε ησυχια!

1.Να σου ζησει το βρεφακι!

2.Να χαιρεσαι αν σταματαει το κλαμα με την αγκαλια.Αυτο σημαινει οτι το μωρακι σου δεν εχει κατι αλλο να το ενοχλει -που ειναι η ευχη καθε μανας.Και μην φοβασαι,η αγκαλια κανει τον ανθρωπο,δωστου οσες θελει και θα κανεις ενα χαρουμενο μωρακι και ηρεμο,το οποιο θα νιωθει εμπιστοσυνη και σιγουρια με τη μανουλα του.

3.Ναι,ειναι πολυ νωρις να μιλας για νορμαλ προγραμμα:P , σορυ που στο χαλαω αλλα θα ερθει και το προγραμμα,απλα θελει υπομονη απο σας. Να κρατας μια ρουτινα οσο μπορεις,με το φαγητο του και το μπανακι του και αυτο μελλοντικα θα δεις οτι θα βοηθησει.Αν εχει κολικους οπως λες,δεν μπορει το μωρακι να στρωσει ευκολα το προγραμμα του γιατι ποναει.Για θυμησου τις μερες που ειχες περιοδο...εγω τουλαχιστον,πονουσα,γκρινιαζα και επρηζα και τον αντρα μου και δεν με λες και βρεφος!!ποσο λοιπον αυτο που μολις ηρθε στον κοσμο.9 μηνες στην κοιλιτσα σου,μονο αυτο ηξερε και τωρα πρεπει να προσαρμοστει εδω εξω.Οποτε κανε υπομονη.

4.Μια ηρεμη μανα βοηθαει ΠΟΛΥ να ηρεμησει ενα μωρο.Δεν στο παιζω ξερολας,και γω και ολες μας περασαμε απο αυτο το σταδιο.Ο γιος μου ειναι 11 μηνων,εχει σε γενικες γραμμες ενα προγραμμα αλλα ολο και κατι θα το αλλαξει (δοντακια,ανησυχιες κτλ).Απ τη στιγμη που αποδεχτηκα το γεγονος οτι το παιδι εχει τον δικο του ρυθμο και ηρεμησα ,ειναι πιο ηρεμα τα πραγματα με το μωρο μου.

Αυτα τα...ολιγα :P απο μενα!

Να χεις μια καλη κ ηρεμη λοχεια σου ευχομαι,και να σου ζησει και παλι το μωρο σου:)

ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Η ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΜΜΑ.ΟΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΥΜΑ ΘΗΛΑΣΜΟ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.ΤΩΡΑ ΚΛΕΙΝΩ 2 ΜΗΝΕΣ ΘΗΛΑΣΜΟ..ΕΔΩ ΚΑΙ 10 ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ 6-7 ΓΕΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΑ 4 ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΘΟΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΣΤΗΘΟΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ..ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΒΛΕΠΩ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΡΟΗ ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕ 40 ΛΕΠΤΑ ΣΤΑ 20 ΧΟΡΤΑΙΝΕΙ....ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΑΙΖΕΙ....ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 3 ΜΗΝΑ ΣΤΡΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΔΕΙΣ ΝΟΥΜΕΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΒΡΑΔΥΝΑ 12 3 6 8 10 ΧΑΛΙΑ?ΧΘΕΣ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 6,30 ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΕΤΣΙ

ΑΣΕ ΚΑΙ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ 11 ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 10 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΙΜΗΘΟΥΜΕ....ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΘΟΛΟΥ....ΕΥΤΥΧΩΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΑ 4 ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ...ΑΧ ΠΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΑ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΜΟΥ ΧΑΜΟΓΕΛΑΕΙ ΚΑ ΜΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΛΕΩ ΧΑΛΑΛΙ

καμια βοηθεια,δεν εχεις καποιον να ερθει εστω για λιγο?καποια φιλη,φιλος η συγγενης?δυσκολο το πραγμα filosifigen!υπομονη,τι αλλο να πω?

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...