Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γαλα Neocate

Recommended Posts

Ο γιος της καλυτερης μου φιλης εχει αλλεργια στο αγελαδινο γαλα κ γι΄αυτο η παιδιατρος της συστησε να του δωσει το Neocate. Το προβλημα ειναι οτι το συγκεκριμενο γαλα ειναι εξαιρετικα ακριβο. Θα ηθελα λοιπον να μου πειτε, οσες γνωριζετε, αν το ΙΚΑ χορηγει ενα μερος του ποσου (ή κ ολο ακομη καλυτερα!).

Ευχαριστω...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μια φιλη μου αντιμετωπισε το ιδιο προβλημα με το γιο της, αλλα αποτι ξερω το ικα δε χορηγουσε κανενα μερος του, πριν απο 6 χρονια τουλαχιστον. Για τωρα δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι

ΝΑΙ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ, ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΟ ΙΚΑ! ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΠΟΘΕΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ ΑΛΛΕΡΓΕΙΑ. ΑΥΤΟ ΑΠ'ΟΤΙ ΘΗΜΑΜΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΘΕ 3 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΝΕΙΣ. ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ. ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΟΛΛΟ! ΑΥΤΟ ΥΣΧΙΕ ΠΡΙΝ 3 ΧΡΟΝΙΑ. ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ ΚΑΤΙ!

και μεις αντιμετωπισαμε το ιδιο προβλημα,ειμαι στο ΙΚΑ αλλα δεν παιρνω κανενα επιδομα γι αυτο.Εγω χρησιμοποιω το frisolac HA της ΝΟΥΝΟΥ,κοστιζει 11,80 το κουτι των 400 γρ. Αν το συζητησει με τον παιδιατρο ισως να μπορει να το αλλαξει.Επισης μπορει να δει και το ενδεχομενο να χρησιμοποιησει κατσικισιο γαλα,υπαρχει ενα βιολογικο το εδινε μια φιλη στο μωρο της.

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

bebadomama εννοεις οτι δεν πηρατε επιδομα για το Neocate ή για το γαλα που χρησιμοποιειτε (frisolac HA της ΝΟΥΝΟΥ)? Γιατι απ' οτι μου ειπε το Neocate ειναι πανακριβο (πανω απο 50 ευρω το κουτι).

καντινου θα της πω αν ειναι να ξαναμιλησει με τη γιατρο ή να παει μια βολτα στο ΙΚΑ να ρωτησει μηπως κ βγαλει ακρη.

Lena_thess με το ΙΚΑ ποτε δεν ξερεις στα σιγουρα...

Ξέρω και το Αλμιρόν pepti που έχει 20 ευρώ! Δεν συμφέρει καθόλου!! Καλό είναι να το ρωτήσετε! Εφόσον κυκλοφορεί μόνο στα φαρμακεία, πιστεύω πως μπορεί να το δικαιολογούν κιόλας τα ταμεία! Μακάρι κοπέλα μου!

Χρησιμοποιησαμε κι εμεις το Neocate, για ενα -αρκετα μεγαλο τελικα- διαστημα!!!:unsure:

Δυστυχως, ελπιζοντας οτι θα ηταν πολυ λιγοτερο, αλλα και απο την αμελεια μας,:blush: το χρυσοπληρωσαμε, διοτι -ναι, καλα ακουσατε!- κοστιζει 55 ευρω το κουτι!!!:side:

παρολαυτα, ο φαρμακοποιος μου ειχε πει με σιγουρια, οτι το δημοσιο (γι'αυτο γνωριζω, αλλα ισως και στο ΙΚΑ ισχυει κατι παρομοιο) το καλυπτει! απλα ειναι μια διαδικασια, χρειαζεται γνωματευση απο δημοσιο νοσοκομειο και μετα περναει απο επιτροπη κλπ...

παντως, το Neocate, μας το ειχε χορηγησει εμας η αλλεργιολογος ως ΤΟ ΠΙΟ υποαλλεργικο γαλα που υπαρχει! κι αυτο διοτι η μικρη ειχε παρουσιασει αλλεργια και στο λιγο λιγοτερο, το τυπου Almiron Pepti, που λεει η dallia μας!! θελω να πω, εμεις δεν ειχαμε επιλογη, αλλα ισως το μωρακι της κοπελας να μπορει να ανεχθει το λιγο λιγοτερο -και πολυ φθηνοτερο!-:laugh: μηπως να το συζητουσε με τον παιδιατρο ή και να επαιρνε τη γνωμη ενος αλλεργιολογου? ενταξει, οχι οτι ειναι αυτο πρωτευουσας σημασιας, να γινει καλα το παιδι εχει σημασια, αλλα δυστυχως τα λεφτα ειναι παρα πολλα!!:S

theano έγραψε:

Ευχαριστω για τις απαντησεις σας.

bebadomama εννοεις οτι δεν πηρατε επιδομα για το Neocate ή για το γαλα που χρησιμοποιειτε (frisolac HA της ΝΟΥΝΟΥ)? Γιατι απ' οτι μου ειπε το Neocate ειναι πανακριβο (πανω απο 50 ευρω το κουτι).

καντινου θα της πω αν ειναι να ξαναμιλησει με τη γιατρο ή να παει μια βολτα στο ΙΚΑ να ρωτησει μηπως κ βγαλει ακρη.

Lena_thess με το ΙΚΑ ποτε δεν ξερεις στα σιγουρα...

50 ευρω???ελεος!! κατι θα δικαιολογει το ΙΚΑ,δεν μπορει.Μακαρι δλδ:ohmy:

αχ!!!!!!!!!!τι μου θυμησες...λοιπον το συγκεκριμενο γαλα το πιναμε και εμεις.....

θα της πεις να κλεισει ραντεβου σε δημοσιο νοσοκομειο στον παιδων σε παιδογαστρεντερολογο και αυτος θα της γραψει ενα χαρτι που εχει ισχυει για 6 μηνες...και καθε μηνα αφου της κοψει αποδειξη το φαρμακειο θα πηγαινει στο ικα να της δινει ολα τα λεφτα που εχει δωσει.....:)

bourique1983 έγραψε:

αχ!!!!!!!!!!τι μου θυμησες...λοιπον το συγκεκριμενο γαλα το πιναμε και εμεις.....

θα της πεις να κλεισει ραντεβου σε δημοσιο νοσοκομειο στον παιδων σε παιδογαστρεντερολογο και αυτος θα της γραψει ενα χαρτι που εχει ισχυει για 6 μηνες...και καθε μηνα αφου της κοψει αποδειξη το φαρμακειο θα πηγαινει στο ικα να της δινει ολα τα λεφτα που εχει δωσει.....:)

ακριβως το ιδιο κανω και εγω αλλα με το ΤΕΒΕ (εμεις πινουμε το ALMIRON ALLERGY CARE).

απλα αντι για παιδογαστρεντερολογο μου τα γραφει αλλεργιολογοσ στο παιδων..εχω ακουσει και για το ικα η ιδια διαδικασια απαιτειται

Καλησπερα κοριτσια!!!

Ειμαι κι εγω απο τις παθουσες. Η μπουμπουκα μου εχει σοβαρη αλλεργια στο αγελαδινο και μετα απο πολυυυ ταλαιπωρια πηραμε Neocate.

Εεπιδη ο γιατρος μου ηταν στο Μητερα, μου εγραψε αν σημειωμα με τουσ λογους που η μικρη πρεπει να σιτιζεται με υποαλλεργικο γαλα. Εννοειται οτι στο ικα δεν τους εκανε, ηθελαν γνωματευση απο νοσοκομειο του ΕΣΥ και μαλιστα υπογεγραμμενη απο Διευθυντη του νοσοκομειου. Στο νοσοκομειο ομως δεν μας διναν την γνωματευση διοτι οι ειδικες εξετασεις(mayers κοπρανων) για να διαπιστωθει η αλλεργια βγαιναν αρνητικες. Ο λογος ηταν οτι ηταν πολυ μικρη (15 ημερων ) και η αλλεργια εκδηλωνοταν με βραδεις ρυθμους. Τελικα μεσω γνωστων και επειτα απο πολυ ταλαιπωρια μας δωσαν το πολυτιμο αυτο χαρτι, το οποιο κρατανε στο ΙΚΑ και καθε μηνα παμε με ενα αντιγραφο του και παιρνουμε τα χρηματα. Αφου βεβαια εχουμε εξοφλησει το φαρμακειο (για την ακριβεια 666 ευρω το μηνα!!).

Μα δεν ντρεπονται καθολου? Δεν ειπα να κανουν τα στραβα ματια αλλα να εχουν γνωση οτι υπαρχουν και περιπτωσεις που η αλλεργια δεν ειναι ευκολο να διαγνωστει... Δηλ μια μανα τι πρεπει να κανει οταν βλεπει το παιδι της να υποφερει και δεν εχει τα χρηματα να πληρωσει το γαλα το οποιο κοστιζει 55,60?! Εγω νηστικη θα εμενα προκειμενου να της το αγορασω, αλλα υπαρχουν και περιπτωσεις που δεν μπορουν να διαθεσουν τοσα χρηματα..

Θλιβομαι ιδιαιτερα και θυμωνω οταν θυμαμαι τι περασαμε. Συγχωρεστε με για το μεγαλο μηνυμα.

Να ειστε ολες καλ, πολλαααα φιλια

Πέρνω neocate εδω και 8 μήνες ναι κάνει 55.90ευρώ...ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ

εμένα έχει ασφάλεια δημοσίου και καλύπτει το 80%.όταν ρώτησα στο ικα γιατι δεν ηξερα τοτε που θα το ασφαλίσω μου είπαν ότι καλύπτει το ίδιο ποσό...Βεβαι αυτο με κάθε επιφύλαξη γιατι τελικά το ασφαλίσαμε στο δημόσιο οπότε δεν ξέρω σίγουρα.Εμένα μου φτιαχνουν το χαρτι απο το αλλεργιολογικο του παιδων κυριακού και ακουλουθεις μια συγκεκριμένη διαδικασία και πέρνεις πισω τα λευτά..

Ειπα ότι είναι το καλύτερο γιατί τωρα του αρχισα υποαλλεργικο μιας που είναι η ηλικία 17 μηνών μηπως σταματησουμε αυτο το πανακριβο γάλα αλλά μάλλον σήμερα είδα αιμα..λεω μάλλον γιατι ήταν τοσο μικρουλι που δεν είμαι σίγουρι και απογοητευτικά.

Τα υποαλλεργικά δεν τα καλύπτουν γιατι η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια με τα κανονικα γάλατα

littlestar έγραψε:

Αφου βεβαια εχουμε εξοφλησει το φαρμακειο (για την ακριβεια 666 ευρω το μηνα!!).

σκεψου ο δικός μου ειναι 17 μηνών και θελει 10-12 κουτια το μήνα.Δεν μπορω να του το στερησω.αρχίσαμε από τον ιανουαριο έχουμε πάρει μονο τα λευτα του ιανουαριου φεβρουαριο και μαρτίου. Τα άλλα θα περιμένουμε.

Ευχαριστω πολυ για την αμεση ανταποκριση.

Απ' οτι καταλαβα πρεπει να εχει χαρτι απο δημοσιο νοσοκομειο το οποιο να πιστοποιει οτι υπαρχει λογος σοβαρος που να επιβαλει το συγκεκριμενο γαλα. Τελος παντων, θα της πω τα νεα κ ας το ψαξει απο κει κ περα...

καλησπερα κοριτσια!λοιπον,δουλευω σε φαρμακειο κ ειχα μια πελατισσα που το εδινε στο παιδι της.οντως 55ευρω κοστιζει κ δεν το χουν ολα τα φαρμακεια-θελει παραγγελια.οσον αφορα το ικα,οταν ειναι να παρεις λεφτα τρεχεις πολυ....θελει γνωματευση απο αλλεργιολογο νοσοκομειου.πηγαινεις σε γιατρο του ικα,σου δινει παραπεπτικο κ με αυτα τα χαρτια κ την αποδειξη αγορας ξαναπηγαινεις στο ικα κ παιρνεις τα λεφτα-νομιζω ολο το ποσο.αυτη ειχε καταληξει στο neokate αφου ειχε δοκιμασει καποια αλλα υποαλλεργικα.για πολυ καιρο επαιρνε τα λεφτα απο το ικα ωσπου μια μερα ηρθε κ μας ειπε οτι δεν της το γραφουν αλλο.....για αυτο να επιμεινει αν της πει κανενας απο το ικα οτι δεν της το γραφει......αυτα ελπιζω να βοηθησα...

Καλημερα κοριτσια!!!

΄΄ραφαελ'' μου κι εγω 12 κουτια ειχα ζητησει να γραφει επανω το χαρτι του νοσοκομειου,καθως δεν ηξερα ποσο θα πινει η μικρη. Φαντασου πως θελω 1 κουτι/3 μερες. Αυτο το μηνα θα μου περισσεψουν στανταρ. Αλλα δεν με νοιαζει λογω του οτι το χαρτι εχει ισχυ 4 μηνες και προφανως θα αυξηθει η ποσοτητα του γαλακτος και δεν θα την φτανουν 12 κουτια.

''sasoulinaki'' μου το χαρτι μου γραφει σιτιση μεχρι 4 μηνων και ο γιατρος μου ειπε οτι θα το παρουμε μεχρι τον 6ο λογω σοβαρης αλλεργιας. Ετσι και δεν μου ανανεωσουν το χαρτι θα τους παρει και θα τους σηκωσει, τους αναισθητους!!!!

''theano'' μου ευχομαι να βρει λυση και να μην ταλαιπωρηθει..

πολλα φιλιααααα

Κορίτσια καλημέρα! Για λογαριασμό μου η Θεανώ έγραψε το μήνυμα για το Νeοcate, γιατί είχα κάποιο πρόβλημα με το internet. O Θοδωρής μου τώρα θα γίνει 1 χρόνου. Παίρνουμε το almiron Pepti mct προς το παρόν και η παιδίατρος μας είπε ότι απο τον άλλο μήνα θα χρειαστει να πάρουμε το neocate.

Σας ευχαριστώ πολύ όλες για τις απαντήσεις. Θα συζητήσω πάλι με την παιδίατρο για άλλες εναλλακτικές.:P :P

Θέλω να πιστεύω ότι κάποια λύση θα υπάρχει...

afto dinei k i fili mou,vevaia itan tuxeri k thulase mexri ton 11o mina opote to ksekinisan prin apo ena mina,to grafoun se dimosio nosokimeio,kapou diavasa gia ypoallergiko ,to upoallergiko pou edina stin kori mou grafei na mi dinetai se vrefi me apodedeigmeni allergia sto ageladino gala...

το ικα χορηγει ολο το ποσο για θεραπευτικα γαλατα.απλα θα πρεπει να επαληθευσεις το αν το γαλα σας ανηκει σε αυτην την κατηγορια.εχουμε το ιδιο προβλημα με το δευτερο παιδι μας που ειναι 4 μηνων και της δινουμε almiron pepti allergy care 1,το οποιο ανηκει στα ειδικα γαλατα και το ποσο των 20 ευρω που κοστιζει το καλυπτει ολο το ικα.θελει γνωματευση απο το νοσοκομειο και μετα στο ικα για πληρωμη.;)

• 3 weeks later...

Καλησπερα,εμεις ρωτησαμε την παιδιατρο για το κατσικισιο γαλα και μας ειπε οτι ειναι υποαλλεργικο,καταλληλο για μωρα που εχουν αλλεργια με το αγελαδινο γαλα..Υπαρχει στο carrefur το κατσικισιο ΟΛΥΜΠΟΥ.Παντως περαστικα για ολα τα μωρακια..

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...