Μετάβαση σε περιεχόμενο

..ΠΕΝΘΟΣ..ΚΑΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ;


loussilla

Recommended Posts

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΦΙΛΕΣ ΜΟΥ!ΕΧΩ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΜΠΩ..ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ ΣΕ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΛΕΓΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΜΟΥ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΓΙΑΤΙ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΟΣ.ΠΡΙΝ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΠΕΘΕΡΟΣ ΜΟΥ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ.ΤΩΡΑ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ,ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΚΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΩ ΝΑ ΤΟ ΣΥΖΗΤΗΣΩ ΚΑΝ..ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΤΟΥ ΠΕΝΘΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΒΑΠΤΙΣΗ;KANΏ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γεια σου loussilla.βασικα και οι δυο καταστασεις αποτελουν μυστηριο της εκκλησιας.για να μην γινουμε υπερβολικοι μολις περασουν 40 μερες μπορειται να κανετε μια βαπτιση κλειστη,ξερεις τωρα για να μην πουν τιποτα ορισμενοι.δεν σημαινει οτι χασαμε καποιον δικο μας και καποια αλλα μενουν πισω!!!Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!μπορει να ακουγομαι λιγο σκληρη αλλα ετσι σκεφτομαι.συζητησε το σιγα-σιγα με τον αντρα σου-βεβαια λιγο αργοτερα-και εξηγησε του οτι προκειται περι μυστηριου και η βαπτιση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΙΛΗ ΜΟΥ..ΔΕΝ ΓΙΝΕΣΑΙ ΣΚΛΗΡΗ..ΚΙ ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΤΟ ΒΛΕΠΩ..ΠΑΝΩ ΑΠ'ΟΛΑ ΒΑΖΩ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ..Η ΖΩΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΛΕΣ..ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ..ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΞΩ ΓΝΩΜΗ ΟΜΩΣ ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΒΑΛΟΥΝ ΦΡΕΝΟ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Η ΜΑΝΑ ΤΟΥ..ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εγώ πιστεύω ότι καλά κάνεις και το σκέφτεσαι.

Αν ήμουν στη θέση σου θα περίμενα 1 χρόνο.. Ο πατέρας του είναι, καταλαβαίνεις.. και μην ανησυχείς για την ηλικία του μωράκι σου, εμένα ο αδελφός μου βάπτισε τα δυδιμάκια του όταν ήταν 3 χρονών.

Να σκέφτεσαι μόνο ότι αν επιμένεις για Σεπτέμβρη ίσως έρθετε σε σύγκρουση με τον άνδρα σου και είναι το τελευταίο πράγμα πιστεύω που θα ήθελες - ήθελε τώρα.

Να χαίρεσαι το μωράκι σου!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντιλαμβάνομαι οτι είναι δύσκολη η θέση σου, όμως και πόσο καιρό να μείνει αβάπτιστο το μωράκι σας;

Θεωρώ οτι μετά τις 40 μέρες μπορεί να γίνει το μυστήριο.

Απλώς θα αποφύγετε το γλέντι και τους στολισμούς...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δε νομίζω ότι κάνεις λάθος που το σκέφτεσαι. Η βάπτιση είναι μυστήριο, δεν είναι πάρτι. Επειδή πέθανε ο παππούς, δε σημαίνει ότι θα μείνει αβάφτιστο το παιδί. Απλά ρε παιδί μου, δε θα ανεβείτε και στα τραπέζια να χορέψετε. Κάντε εκεί πέρα μια βάπτιση χωρίς πολλά κλαμπατσίμπαλα. Το παιδί σου πόσο είναι τώρα;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Loussilla!:) Όντως χάθηκες...:(

Θα συμφωνήσω με τις κοπέλες...

Μυστήριο είναι...Απλά θα αποφύγετε τη δεξίωση...

Δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός...Και την άλλη ημέρα γίνεται...

Πάντως να βαφτίσεις το μωρό σου!Μην το αναβάλλεις...

Χρειάζεται να κοινωνεί...

Με το καλό!:)

ΥΣ.αν σου αναφέρω ότι γνωριζω τέλεση γάμου όπου την ίδια ημέρα είχε ''φύγει'' ο πατέρας της νύφης;;;Και η δεξίωση έγινε...

Και την επομένη κηδεία...

''Η ζωή είναι χαρμολύπη''

Χαρά και λύπη σε εναλλαγές...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΟΠΕΛΑ ΜΟΥ! ΚΙ ΕΓΩ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ! ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΓΙΑ ΚΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ! ΓΙΑ ΕΛΑ ΛΙΓΑΚΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ! ΑΝ ΕΧΑΝΕΣ ΕΣΥ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟ, (ΧΤΥΠΑ ΞΥΛΟ) ΠΩΣ ΘΑ ΕΝΟΙΩΘΕΣ? ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΣΤΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΕΙΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΣΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΕΞΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΕΝΘΟΣ! ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΑ! ΤΙΣ ΓΝΩΜΕΣ ΜΑΣ ΗΘΕΛΕΣ! ΕΤΣΙ? ΝΑ ΤΟ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΣΑΣ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεωργία γεια!:) Αν περίμενα προσωπικά λόγω θανάτων, ακόμη ανύπαντρη θα ήμουν!:laugh: :woohoo:

Πάντως το μυστήριο είναι το ζητούμενο...

Όχι η δεξίωση...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλησπερα λουσιλλα .εγω νομιζω οτι το πενθος ο καθεα το εχει μεσα του δεν χρεαζετε λοιπον να ανβαλλει το μυστηριο της βαπτισης η ζωη συνεχιζετε αλλωστε ποτε δηλαδη θα το κανεις μετα απο 6 μηνες θα ειναι ανοιξη λογικα ο νονος θα μπορει ; ας αφησουμε τα πραγματα να παρουν τη σειρα τους . Αν θελεις να κανεις βαφτιση και τραπεζι αστο να περασουν καποιοι μηνες εσυ ξερεις το κλιμα και το ποσο σε νοιαζει τι θα πει οκαθενας εμενα προσωπικα η γνωμη του κοσμου μου ειναι αδιαφορη . Το παιδι ηλικιακα εχει περιθωριο για 6 μηνες ακομα εγω δεν θα σου ελεηγα να το βαφτισεις πιο αργα γιατι ουτε τα ρουχα εχουν χαρη αλλα ρε 3 ετων καινα ειναι αβαπτιστο ; Εξηγησε στον αντρα σου οτι θα περιμενεις 6 μηνες καιμετα θα κανεις τη βαφτιση κανονικα και οποιος εχει πενθος και τον ενοχλει ας μην πατησει .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γλυκιά μου την βάπτιση την κάνεις για το παιδί να αποκτησει όνομα να γινει χριστιανος. Δεν χρειάζεται καν να καλέσεις τον κόσμο!!!!Οικογενειακα. Εγώ κάλεσα την Αρτα και τα Γιαννενα με αποτέλεσμα να έρθουν μόνο 80 άτομα.Απο τους οποιους οι 20 ηταν οι κοντινοι. Εχω πολλα αδελφια.Στο επομενο δεν θα καλέσω κανεναν θα γινει μονο με τους γονεις παππουδογιαγιαδες και τα αδελφια.Δηλαδη αν γινοταν κάτι 1 μερα πριν την βάπτιση τι θα έκανε ο σύζηγος? Θα ακυρωνε τα πάντα? Συγνωμη για την ειλικρινια αλλά εγω μετα απο αυτο που έπαθα (έχασα ενα μωρο στον 5ο) μονη θα κάνω την βαπτιση. Δεν με ενδιαφερει τι θα πουν και τι θα κανουν. Καντην Οκτωμβρη αλλα σκεψου όσο μεγαλύτερο τοσο χειρότερα. Ο δικος μου ηταν 13 μηνων και έγινε ο πανικός στην βάπτιση ενω της αδελφης μου που ήταν 10 δεν κατάλαβε τιποτα. Η πεθερά σου και τα αδελφια του άντρα σου δεν θα βγουν βολτα για ενα χρόνο κλεισμένη θα είναι και θα κλαίνε? Ξερω άτομα που φοράνε μαύρο για να τιμήσουν τον νεκρό και όταν πέφτει το νησιώτικο στα τραπέζια χορευουν. ΕΛΕΟΣ πια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣΜΗΝΕΣ ΝΑ ΒΑΠΤΙΣΕΤΕ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ.ΓΙΑ ΜΠΕΣ ΛΙΓΟ Κ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ Κ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΤΟΝ.

ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΟΣ ΜΟΥ ΒΑΠΤΙΣΤΙΚΕ 12 ΜΗΝΩΝ Κ ΤΙ ΕΓΙΝΕ?ΜΙΑΣ ΦΙΛΗΣ ΜΟΥ 2 ΧΡΟΝΩΝ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΑΛΛΑ ΟΜΩΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Η

ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΦΡΕΣΚΟ ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ Η ΛΕΞΗ Ο ΧΑΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ.ΘΑ ΤΟΝ ΗΘΕΛΕ Κ ΑΥΤΟΝ

ΕΚΕΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ,ΜΗΝ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΟΛΑ ΕΠΙΠΟΛΑΙΑ.

ΔΩΣΕ ΤΟΥ ΛΙΓΟ ΧΡΟΝΟ ....Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΗΤΑΝ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΝΕΝΑΣ ΞΕΝΟΣ.ΔΕΝ ΠΑΘΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΟΥ ΛΕΩ ΞΑΝΑ ΑΝ ΒΑΠΤΙΣΤΕΙ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΟ

ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ..ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΑ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ...

ΤΟ ΘΕΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΞΙΩΣΗ Η ΟΧΙ Κ ΑΝ ΘΑ ΧΟΡΕΨΟΥΝ Η ΟΧΙ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΗΝ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΝΤΡΑ ΣΟΥ Κ ΤΗΣ ΠΕΘΕΡΑΣ ΣΟΥ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κορίτσι μου και να χαίρεσαι τη μικρούλα σου! Εάν ήμουν στη θέση σου, θα το ανέβαλλα για ένα 6μηνο, γιατί μετά μεγαλώνει περισσότερο το παιδάκι και θα είναι και για την ίδια πιο δύσκολο...... αντιλαμβάνεσαι.... αρχίζουν και ντρέπονται κάποια στιγμή τα παιδιά κι όσο μεγαλύτερο τόσο πιο έντονο αυτό το θεματάκι! Το πολύ-πολύ να μην κάνεις δεξίωση, να καλέσεις μόνο τους πολύ στενούς συγγενείς στο σπίτι για μπουφεδάκι! Το ίδιο είναι! Ακόμη, μπορείς να μην κάνεις και τίποτε.... θα μου πεις.... βαφτίζω το μωρό μου.... ναι, αλλά κάποια πράγματα (όπως το πένθος) θέλουνε το χρόνο τους! Με καταλαβαίνεις???

Κάνε όπως αγαπάς, σκέψου όμως και τον αντρούλη σου, που σίγουρα δεν είναι και στα καλυτερότερά του (δεν είναι λίγο να χάνεις το γονιό σου...... έχω χάσει τον πατέρα μου 6 χρόνια πριν κι ακόμη ώρες-ώρες κλαίω και μου λείπει πάρα πολύ!). Όσο για το τί θα πει ο κόσμος..... το σόι..... οι φίλοι κτλ. κτλ. γράψε τους όλους και σκέψου μόνον την οικογένειά σου! Φιλάκια και με το καλό η βάφτιση! Ενημέρωσέ μας φιλενάδα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα καλή μου!

Τα απρόοπτα δυστυχώς συμβαίνουν, είναι όλα στη ζωή. Αλλά η ζωή συνεχίζεται.

Μπορείς μετά τα 40 να κάνεις την βάφτηση αλλά χωρίς γλέντια και πανηγύρια εννοείται. Να σεβαστείται λίγο και την μνήμη του πεθερού σου....

Εγώ στην θέση σου θα το έκανα μετά το 6μηνο μην σου πω το επόμενο καλοκαίρι έτσι ώστε να γίνει μια ωραία και με κέφι βάφτηση. Στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει νόμος για το πότε θα βαφτηστεί ένα μωρό. Συνήθως 2 χρονών τα βαφτίζουν.

Συγνώμη αν σε στεναχώρησα αλλά πρέπει κάποιες φορές, (έστω και τυπικά σε περίπτωση που δεν σε ενοχλεί κάποια απώλεια) να μην σκεφτόμαστε μόνο τα δικά μας θέλω....

Εύχομαι να πάρετε μια κοινή απόφαση με τον αντρούλη σου και να μείνετε ευχαριστημένοι και οι δυο.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

maryloo28 έγραψε:

[Εγώ στην θέση σου θα το έκανα μετά το 6μηνο μην σου πω το επόμενο καλοκαίρι έτσι ώστε να γίνει μια ωραία και με κέφι βάφτηση. Στο κάτω-κάτω δεν υπάρχει νόμος για το πότε θα βαφτηστεί ένα μωρό. Συνήθως 2 χρονών τα βαφτίζουν.

Πραγματικά απορώ...:(

Καθόλου πια ευσυνειδησία;;;:(

Μυστήριο είναι!Και μάλιστα γίνεσαι χριστιανός!:)

Δεν είναι πάρτυ, ούτε επίδειξη!:woohoo:

Και το μωρό ακοινώνητο τόσο καιρό;;;:(

Λίγη θεολογική παιδεία...Όλα τα εκμηδενίσαμε...

φίλη μου αφορμή από εσένα...δεν κρίνω εσένα αλλά όσα λέχθηκαν!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

tha shmfonisw me thn katrina !!!!

an perimename na pantreutime h otidipote alo otan den pethenei kanenas tote den tha ginotan tipota .

einai mia frash pou kai egw lew shnexia .

tora esu ksereis ti tha kaneis kai ti thelei kai o sizigos sou kai prepei na ton sebasteis .alla mporeis na tou protineis h saranta meres h tris mhnes h tesseris parapanw den briskw logo einai poli diastima gia baftish ,kai opos sou eipane einai baftish oxi gamos kai oxi panigiri .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ! Η ΒΑΠΤΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΤΥ ΑΣΧΕΤΩΣ ΑΝ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΑΡΤΥ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΒΑΠΤΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΥΣ. Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΔΕΧΤΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΘΕΣΗ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ. ΑΣΕ ΝΑ ΣΑΡΑΝΤΩΣΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΝΟΙΓΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ. ΞΕΡΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΟΛΛΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΟΠΟΥ ΜΕ ΠΕΝΘΟΣ ΕΚΑΝΑΝ ΓΑΜΟ Η ΒΑΠΤΙΣΗ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφροδίτη και Καντινού ευχαριστώ για την ταύτιση απόψεων...:);)

Τελικά συμφωνούμε σε πολλά...:);)

Ήμουν λιγάκι απότομη αλλά όχι με την φίλη μας απλά σε τέτοια θέματα είμαι δογματική!:unsure:

Αφροδίτη όπως τα αναφέρεις!;)

Παράδειγμα εμένα...Αν ανέβαλλα το γάμο μας λόγω θανάτων(και από τις δύο πλευρές) και μάλιστα ΘΕΙΟΙ, (εμένα σαν πατέρας μου), τότε σίγουρα θα ήμουν ακόμη ανύπαντρη...:lol:

Εξάλλου προτεραιότητα έχουν τα παιδιά μας...

Όλοι τα υπόλοιπα έπονται...

Φιλιά...:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νομίζω οτι το χρονικό διαστημα εχει να κάνει με το πότε ο άντρας σου θα νιώσει καλύτερα γιατι είναι κρίμα να είναι χάλια στη βάπτιση κι όχι με το πότε είναι το σωστο γιατι αυτό είναι σχετικο για τον καθένα, ξέρω δεν είναι ότι καλύτερο αλλά θέλει υπομονή, εγώ ακύρωσα το γάμο μου γιατι σκοτώθηκε ο πρώτος ξάδερφος του άντρα και ο άντρας μου ήταν πολυ χάλια και όλο του το σοι βεβαια ήμουν εγκυος και δεν το ηξερα οπότε όλα αναποδογύρισαν, τωρα θα κάνω την βάπτιση του μπέμπη και τον γάμο του χρόνου γιατι δεν μπορέσαμε να τα κάνουμε μαζί.

Βοήθα τον άντρα σου να αρχίσει να συνέρχεται και κάντε τη βάπτιση σε τέτοια χρονική στιγμή που θα δείξει οτι η ζωη συνεχίζεται κι οχι που θα δημιουργήσει στεναχωρια...καλό κουράγιο και με το καλό η βάπτιση.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

katrina arxhsa kai anarotime an oi spoudes sou einai girw apo thn thriskia h h oikogeneia sou exei teties arxes .apla skepsh tipota parapanw ;)

fisika kai poles apopseis mas einai idies to oti mporei na diaferoume se kapoies den paei na pei oti den shmpimtoume se ales .

egw proerxome apo mia oikogeneia thriskuomenh oxi thriskolipth ;)

kai katalabenw apolita ti les .alla kai egw tha ergisw na baftisw kai malista tha kanw mazi kai ton thriskeuiko ,tha hthela kai egw na ginoun ola me thn kanonikh tous sira kai sthn wra tous alla einai pola pou den mas to epetrepsan kai den to epitrepoun oso kai na thelw .

ti na kaneis h zwh se odigei wres wres ekei pou den skeutosoun oti tha pas kai anatheoreis kapoia pragmata bazeis ales protereothtes oso pezes kai na einai alla exeis to thn gnosh ti kaneis kai apofasizeis ti exei protereothta sthn zwh sou aythn thn stigh kai exeis mia elpida oti EKEINOS se katalabenei.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

loysila γεια σου κ απο εμενα, ακριβως το ιδιο προβλημα εχω κ εγω κανονισαμε με τους κουμπαρους μας να βαπτησουμε το μωρο μεσα σεπτεμβριου, κ εντελως απροπτα κ ξαφνικα χασαμε τον πεθερο μου,ειπαμε ομως με τον αντρα μου κ τους κουμπαρους μας μιας κ ειμασταν ετοιμοι να το κανουμε μετα το μνυμοσηνο του πεθερου μου 15-20 μερες αργοτερα σε κλειστο κυκλο φυσικα κ χωρις τραπεζι κ γλεντι, εμας μας ενδιαφερει να βαπτιστει το παιδι κ να μπορει να μεταλαμβανει εξαλου η βαπτιση ειναι μυστηριο .......

τωρα το ποσο χρονων πρεπει να βαπτηζετε ενα παιδι αυτο εξαρταται απο τους γονεις νομιζω κ δεν υπαρχουν χρονικα περιθωρια....;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΑΡΙΛΟΥ ΜΟΥ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΒΑΦΤΙΖΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ 2 ΕΤΩΝ!!ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ!!!ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΕΧΡΙ 1 ΕΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΒΑΦΤΙΣΜΕΝΑ!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΡΙΝΑ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω κι εγώ με όλα τα κορίτσια. Η βάφτιση είναι μυστήριο και γίνεται αποκλειστικά για να εισαχθεί ο βαφτιζόμενος στην Εκκλησία, και όχι για να πάρει όνομα. Η βάφτιση δεν είναι ονοματοδοσία, και είναι λάθος να αποκαλούμε τα παιδιά μπέμπη και μπέμπα μέχρι τη βάφτιση. Δηλαδή, το παιδί δε θα μείνει ανώνυμο αν δεν βαφτιστεί! Αν εμείς θέλουμε για τον α' ή β' λόγο να κάνουμε το παιδί μας χριστιανό, τότε είναι καλό να μην το αργούμε και πολύ, για να κοινωνεί, όπως είπε κάποια άλλη κοπέλα, και για να προσλάβει τη χάρη του Αγίου Πνεύματος.

Επίσης θα συμφωνήσω με την κοπέλα που είπε ότι δε θα κάθονται η πεθερά και τα παιδιά της για ένα χρόνο και να κλαίνε. Στο κάτω-κάτω, τι θα κάνατε στη βάπτιση, θα χορεύατε στα τραπέζια και θα βγαίνανε κοπέλες με μαγιό απ' τις τούρτες; Εξήγησέ τους ότι η βάπτιση δεν είναι πάρτι, και ίσως καταλάβουν...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

LOUSSILA MOY,Ο ΑΝΤΡΑΣ ΣΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ

ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ!

ΑΦΗΣΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙ Κ ΤΟ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕΤΑ!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΤΟ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΝΑ ΑΠΟΚΤΗΣΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑΤΑΚΙ ΤΟΥ

Κ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΧΡΙΝΤΙΑΝΟΣ ΑΛΛΑ Η ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΜΙΑ ΒΑΦΤΙΣΗ

ΚΛΕΙΣΤΗ ΧΩΡΙΣ

ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ Η ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΥΠΟΜΟΝΗ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΜΠΟΣΟΣ ΚΑΙΡΟΣ

ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΜΙΑ ΟΜΟΡΦΗ ΒΑΦΤΙΣΗ ΝΑ ΤΗ ΧΑΡΕΙΤΕ Κ ΕΣΕΙΣ

Κ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΑΣ!!(ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΝΑ ΥΠΟΔΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ CARTOON)ΛΕΩ ΕΓΩ ΤΩΡΑ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...