Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γόνιμες μέρες


Recommended Posts

Είμαι λίγο μπερδεμένη. Υποτίθεται ότι οι γόνιμες μέρες είναι περίπου 15 μέρες πριν την περίοδο, αν και κυμαίνονται από γυναίκα σε γυναίκα. Αυτό που με μπερδεύει είναι, αν έχω άστατο κύκλο, και η περίοδος έρθει με μια βδομάδα καθυστέρηση, σημαίνει ότι οι γόνιμες μέρες είναι 15 μέρες πριν από τη μέρα που μου έρχεται τελικά (δηλαδή με την καθυστέρηση μέσα) ή 15 μέρες πριν από τη μέρα που κανονικά θα ερχόταν (χωρίς καθυστέρηση);;;

Δε θέλω να κάθομαι και να μετράω, αλλά όχι και να πηγαίνω τελείως στα τυφλά!!! :blink:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΙ ΓΟΝΙΜΕΣ ΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΟΔΟ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΚΙ ΟΧΙ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ.ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΗ.ΕΙΧΑ ΩΟΡΗΞΙΑ ΤΗΝ 16Η ΜΕΡΑ,ΤΣΑΚΑΡΙΣΜΕΝΟ ΜΕ ΤΕΣΤ ΩΟΡΗΞΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ 8 ΜΕΡΕΣ.ΔΕΝ ΗΜΟΥΝ ΕΓΚΥΟΣ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΠΩΣ ΚΑΤΙ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ.

ΕΣΥ ΣΕ ΤΙ ΦΑΣΗ ΕΙΣΑΙ;ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΠΕΡΙΟΔΟ;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Περιμένω περίοδο σε 10 μέρες, δηλαδή στις 17 Αυγούστου. Δε νομίζω ότι είμαι έγκυος, σχεδόν το αποκλείω, αλλά είμαι σίγουρη ότι θα έχω καθυστέρηση. Το τεστ ωορρηξίας είναι σίγουρα μια λύση, αλλά δε θέλω ακόμα να χρησιμοποιήσω, γιατί νομίζω ότι απλά θα μου φέρει περισσότερο άγχος. Αυτό το μήνα δεν είχα σχεδόν καθόλου άγχος, αλλά το είχα απλά στο μυαλό μου. Θα δείξει προς τα μέσα με τέλος του μήνα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Αννα-Μαρια, πως εισαι?

οι γονιμες μερες ειναι η 11η μεχρι την 14η μερα, μετρωντας απο την πρωτη μερα που αρχισε η περιοδος. παιζει ρολο βεβαια ποσες μερες διαρκει ο κυκλος σου. οι πιο πανω μερες ειναι για 28 μερες...

σ'αυτες τις μερες γινεται η ωορηξια. καποιες κοπελες το νιωθουν σαν ελαφρυτατο πονακι οποτε ξερουν οτι την συγκεκριμενη μερα ειναι η ωορηξια. εγω προσωπικα ελαχιστες φορες το ενιωσα, ομως παντοτε το καταλαβαινω απο τα πολλα υγρα...

στα φαρμακεια υπαρχει τεστ ωορηξιας, δηλαδη σε βοηθα να βρεις ποια μερα ειναι η ωορηξια σου, αλλα νομιζω δεν χρειαζεται να μπεις σε τετοια διαδικασια...

να ξερεις πως αν πριν τις γονιμες μερες (1-2 μερες πριν) ερθεις σε επαφη, παλι υπαρχει πιθανοτητα να μεινεις εγκυος! επισης και κατα την διαρκεια των γονιμων μερων αλλα και μετα τις γονιμες μερες! οποτε.... μην μετρας καλυτερα!

καλη τυχη και μακαρι εγκυουλα!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λέω να μη μετράω, αλλά όσο να 'ναι, δεν μπορώ να μην το έχω στο μυαλό μου. Τώρα δεν έχω ιδέα αν έχω σταθερό κύκλο ή όχι, γιατί μέχρι τον Ιούνιο έπαιρνα αντισυλληπτικά. Τον Ιούλιο είχα τεράστια καθυστέρηση, θα δω κι αυτόν τον μήνα. Νομίζω πάντως ότι θα είναι άστατος ο κύκλος μου γενικώς.

Τις γόνιμες μέρες συνήθως τις καταλαβαίνω από τη θερμοκρασία, αλλά αυτό το μήνα δεν πρόσεξα καμιά αλλαγή. Αλλά, πάλι, μ' αυτή τη ζέστη, βράζουμε γενικώς....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για μπάνιο έχω καιρό να πάω, γιατί ο έξυπνος ο άντρας μου δε θέλει να πάει επειδή λέει έχει ζέστη. Του εξηγώ ότι όταν έχει ζέστη πάει ο κόσμος θάλασσα, αλλά βαριέται. Νομίζω ότι το βασικό πρόβλημα είναι που έπαιρνα αντισυλληπτικά και τώρα πρέπει να περιμένω να κανονιστεί ο κύκλος. Απλά ρωτούσα αν η 15η μέρα (στο περίπου) μετράει με ή χωρίς την καθυστέρηση, και νομίζω ότι πήρα απάντηση.

Η λύση είναι μία: να το κάνουμε όσο πιο συχνά γίνεται, για όσο μεγαλύτερο διάστημα, κι αν πιάσει έπιασε!!! :woohoo:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι λογω των αντισυλληπτικων τοτε! μην σε ανησυχει τιποτα! νομιζω.... βεβαια δεν κατεχω το θεμα.... πως αφου σταματησεις τα αντισυλληπτικα περιμενεις λιγο καιρο, πχ 6 μηνες και μετα αρχιζεις προσπαθειες....

οσο για το μετρημα με η χωρις την καθυστερηση... νομιζω ειναι καλυτερα οπως σου'πα, δηλ. απ'την πρωτη μερα που αρχισε η περιοδος.

τωρα που σταματησες τα αντισυλληπτικα, να ξερεις πως ο οργανισμος σου χρειαζεται τουλαχιστον 1-2 κυκλους- δηλαδη 1-2 περιοδους για να ..."φερει τα μιλια του"! μην σε ανησυχει τιποτα!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μπα, όχι, μπορείς να μείνεις έγκυος αμέσως μόλις σταματήσεις τα αντισυλληπτικά. Δεν παίζει ρόλο. Μια φίλη μου τα σταμάτησε Φεβρουάριο. Το Μάρτιο και τον Απρίλιο της ήρθε η περίοδος σα ρολόι και τον Μάιο έμεινε έγκυος!!! Εμένα πάλι είναι άνω κάτω, αν και ένας μήνας πέρασε (είμαι στο δεύτερο). Βέβαια, υπάρχει μια περίπτωση η καθυστέρηση του προηγούμενου μήνα να οφείλεται σε βιοχημική κύηση, αλλά αυτό δεν μπορώ να το ξέρω με σιγουριά.

Αυτό το μήνα να δούμε! Εύχομαι να μην έρθει καθόλου, αν και δεν το βλέπω!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...