Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Κάθε φορά που πάμε διακοπές λέω πως είναι οι ωραιότερες που περάσαμε! Ε λοιπόν…. θα πρωτοτυπήσω και θα το ξαναπώ! Το ταξίδι για τον πηγεμό μας στην Κω ήτανε πάρα πολύ κουραστικό (11 ώρες!!!) με 3 στάσεις ενδιάμεσα. Ήτανε μία μαγευτική εβδομάδα (ξε)κούρασης (όπως αντιλαμβάνεστε…. ως ανήσυχα πνεύματα κι εγώ κι ο αντρούλης μου σιγά μην καθίσαμε και μέσα καθόλου!!!) Γνωρίσαμε κόσμο κι ανταλλάξαμε κινητά, βγάλαμε απίστευτες φωτογραφίες (όποτε μπορέσω θα σας δείξω) και φυσικά…. ξετρελαθήκαμε από το πανέμορφο νησί της Κω! Ξεχνάς πως υπάρχει άλλο χρώμα έτσι….. πράσινο…. και γαλάζιο…. ανείπωτη ομορφιά!!!! Παραλίες σμαραγδένιες, όλο αμμουδιά, οι περισσότερες οργανωμένες με ξαπλώστρες-ομπρέλες, φαγητά σε μεγάλες (ως τεράστιες!!!) μερίδες και σε πολύ καλές τιμές, τρώγαμε του σκασμού με άλλα λόγια…. οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου υπέροχες (υπήρχε και πισίνα). Το πρωϊνό απλώς ονειρεμένο…. (μέχρι και μερέντα είχε κορίτσια!). Τα δωμάτια μια χαρά, οι καμαριέρες και γενικά το προσωπικό του ξενοδοχείου άψογοι (εκτός από την κεφαλή…. που γίναμε λίγο…. κ….λος… αλλά ας μην το σχολιάσω…. δεν είναι του παρόντος!)

Πήγαμε και στην Τουρκία ημερήσια! Στο Bodrum ή αλλιώς Αλικαρνασσός! Πανέμορφα όλα! Οι Τούρκοι «μπατζανάκ» μας ανεβάζανε, «μπατζανάκ» μας κατεβάζανε! Γυρίσαμε σε 2-3 αξιοθέατα (που μας αποζημίωσαν με την απολαυστική θέα που μας προσέφεραν!) κι έπειτα κάναμε μία βόλτα στο παζάρι, που θυμίζει πάρα πολύ Μοναστηράκι! Εννοείται βέβαια πως φάγαμε και….. μπακλαβά!!!! Αλίμονο!!! Θα πηγαίναμε και θα λέγαμε (εγώ δλδ.) πως κάνουμε δίαιτα? Μάλιστα, μας σύστησε την καφετέρια η Γερμανίδα Ξεναγός που είχαμε, η Monica. Στην Τουρκία, μας ανέλαβε μία άλλη Ξεναγός, από την Κω, αλλά Μουσουλμάνα, η Ζανέτ, πάρα πολύ καλή κι είχε πολύ γέλιο! Η ξενάγησή της απλώς άψογη!

Πήγαμε κι άλλη ημερήσια. Κάλυμνος-Πλατύ-Ψέριμος! Φάγαμε κούνημα με το βαρκάκι!!!! Είμαι και χεστ…… αντιλαμβάνεστε!!!! Σε κάποιο σημείο που λέγεται Κρεβατιά (ανάμεσα σε Κάλυμνο και Πλατύ) σταμάτησε το καϊκάκι κι όποιος ήθελε έκανε τη βουτιά του. Κάτι νερά…. πράσινα παιδιά….. κι αντικρυστά να βλέπεις τους βράχους…. Τι να λέμε??? Μαγεία!!!! Από την Κάλυμνο πήραμε και σφουγγαράκι (μιλάμε…. το ζουλάς και λιώνει…. μαλακό!!!!) Και οι 2 εκδρομές έγιναν ξεχωριστά από το πρόγραμμα της Εργατικής Εστίας. Ταλαιπωρία φάγαμε (ειδικά όταν πηγαίναμε Τουρκία) αλλά άξιζε πάρα πολύ τον κόπο!

Το μόνο άσχημο της υπόθεσης είναι πως τελικά αδιαθέτησα την 3η μέρα των διακοπών! Η άτιμη….. η κλώσα…. ενώ τους προηγούμενους μήνες είχα πάντοτε καθυστέρηση….. τώρα στις 27 μέρες τσουπ….. ούτε ραντεβού να είχαμε! Αγγλίδα πια!!!! Τώρα, αν σας πω, πως δεν στενοχωρήθηκα καθόλου με το θέμα «παιδί», που πάμε 1 μήνα προσπάθειας ακόμη….. αλλά στενοχωρήθηκα απίστευτα που δεν πρόλαβα να χορτάσω τη θάλασσα…. θα με πιστέψετε? Περνούσα τόσο καλά…. από τις 2-3 ώρες που είχαμε περιθώριο στο πρόγραμμα για μπάνιο και φαγητό….. οπωσδήποτε δίναμε λιγότερο χρόνο στο φαγητό! Δεν την χορταίναμε τη θαλασσίτσα! Ίσως επειδή πέρυσι, δούλευα κι έκανα όλο κι όλο 2-3 μπάνια όλο το καλοκαίρι (πήγαινε ο έρμος ο αντρούλης μου μόνος του στην παραλία) φέτος…. δεν ξέρω…. δεν την χορταίνω…. δεν μου φτάνει!!! Αλλά…. ακριβώς…. επειδή περνούσαμε τόσο καλά και δεν σκεφτόμουνα καθόλου το επίμαχο θέμα…. ήρθε η κοκκινοσκουφίτσα στην ώρα της!!!! Ουστ!!!!!

Στο συγκεκριμένο νησί, πολύς κόσμος μετακινείται με ποδηλατάκι. Εγώ δεν έκανα, αλλά καμάρωσα τον αντρούλη μου, που τον είδα να το διασκεδάζει σαν παιδάκι. Η Συνοδός μας είναι μία πολύ καλή κοπέλα, κάναμε παρεούλα και με την ξαδέλφη της (εκεί να δεις γέλιο!) κι εννοείται πως θα βρεθούμε κι εδώ στην Αθήνα πια. Όσο για το ταξίδι της επιστροφής, που ήταν ημερήσιο (φύγαμε από Κω στις 12.30΄ και φτάσαμε λίγο μετά τις 9.30΄ το βράδυ στον Πειραιά) εφόσον είχαμε ήδη γνωριστεί με παιδιά από το γκρουπ, πέρασε χωρίς να το καταλάβουμε πραγματικά! Γελάσαμε πάάάρα πολύ….. βγάλαμε και φωτογραφίες κι υποσχεθήκαμε να ξανα-ανταμώσουμε!

Τώρα…. όσον αφορά σε αξιοθέατα και μέρη που πήγαμε γενικά, πήγαμε στο Ασκληπιείο (εξαίρετος αρχαιολογικός χώρος σε υψόμετρο με πανέμορφη θέα και «πνιγμένος» στο πράσινο!), επισκεφθήκαμε την…… απερίγραπτη παραλία στην Κέφαλο (η γνωστή κι ως «Παράδεισος» στους ντόπιους!) που όντως ήταν παράδεισος…. ανεβήκαμε στη Ζια για καφεδάκι (σιγά μην καθόμασταν για καφεδάκι…. το κόψαμε ποδαράτο…. για την ακρίβεια βουνο-ποδαράτο….. και φτάσαμε ψηλά-ψηλά-ψηλά….. όχι μόνοι μας, είχαμε κι άλλους από το γκρουπ…. μας αποζημίωσε η θέα!!!!! Πάρα πολύ όμορφη η πόλη της Κω, το Κέντρο, η Παλαιά Πόλη, η Αγορά, η Κεντρική Πλατεία…. Από τις 6 διανυκτερεύσεις που είχαμε εκεί, τις 5 κατεβήκαμε στην Πόλη για βόλτα (τις 2 με την Εργατική). Πήρα μία καταπληκτική κρέμα χεριών-νυχιών από λάδι ελιάς (αφήνει απίστευτη αίσθηση στα χέρια!!!), ένα δαχτυλιδάκι, ο αντρούλης μου ένα μπλουζάκι με λογότυπο του νησιού, ένα μπιμπελάκι…. σεξουλιάρικο…. μπόλικα μπαχαρικά και γλυκίσματα (και από Τουρκία) και φυσικά χάρτη και ημερολόγιο από το νησί. Μία μέρα, πήραμε το ΚΤΕΛ από το ξενοδοχείο και ζητήσαμε από τον οδηγό να μας πει πού θα κατεβούμε για το «Πλατάνι». Είναι το λεγόμενο «Τουρκικό Χωριό», λίγο έξω από την Πόλη, που περπατήσαμε και βγάλαμε φωτος μπροστά στο Τζαμί! Επιστρέψαμε στην Πόλη πάλι ποδαράτο, βρήκαμε κι άλλα παιδιά από το γκρουπ και γυρίσαμε όλοι μαζί το βράδυ με το τελευταίο ΚΤΕΛ.

Εννοείται πως το καλοκαίρι δεν τελείωσε ακόμη….. θα ξαναφύγουμε! Μετά τον Δεκαπενταύγουστο ο αντρούλης μου έχει και πάλι αδειούλα (αλλά δεν πάμε πουθενά, θα μείνουμε να απολαύσουμε την άδεια Αθήνα!) και γύρω στα μέσα Σεπτέμβρη θα ξαναταξιδέψουμε! Και σκεφτόμαστε να πάμε Ρόδο! Μόνο που….. επειδή με καράβι χρειάζονται…. ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από 22 ώρες….. λέω να το πάρω απόφαση πια…. και να μπω σε αεροπλάνο! Να είμαστε εκεί σε 1 ώρα! Φοβάμαι πάάάάρα πολύ…… αλλά τι να κάνουμε? Αφού θέλω τόσο πολύ να πάω….. (εγώ είχα πάει 5ήμερη εκεί, ο άντρας μου δεν έχει πάει ποτέ!)

Αυτά κουκλάρες μου. Σας ζάλισα!!!! Καλά να περνάτε όλες σας!!! Φιλούδια!!!!

Υ.Σ.: δε με νοιάζει πια καθόλου πότε θα έρθει το bebe!!!! Θέλω να αργήσει κι άλλο…… για να προλάβω να κάνω κι άλλα ταξιδάκια…. κι άλλες διακοπούλες!!!!!

Η ΖΩΗ είναι πολύ όμορφη όταν περνάς καλά και γελάς!!!!!

Να το θυμάστε αυτό!!!!!

Δημοσίευση

Pipitsa μου χαίρομαι πολύ που περάσατε υπέροχα!!!

Όντως πρέπει να ήταν μαγευτικές διακοπές :laugh: Και αφού δεν σκεφτόσουνα και το μωράκι,μια χαρά!

Αχ και μετά η άδεια Αθήνα...Την λατρευω αυτή την εποχή!:P Κουράστηκες στην Κω,θα ξεκουραστείς στην Αθήνα χαχα :laugh:

Καλό καλοκαιράκι να έχουμε!:kiss:

Δημοσίευση

Μπράβο αγάπη μου!Χαίρομαι που περάσατε καλά!

Εγώ,δυστυχώς,θα πάω μέχρι τα Μέγαρα και μετά στη Ν.Μάκρη.Είχαμε κάτι αναποδιές και δεν έχει διακοπές φέτος!

Όσο για σένα μανδάμ,περιμένω και φωτογραφίες!!!!!

Δημοσίευση

Mwro γεια σου κορίτσι μου. Ναι, μιλάμε πραγματικά για απίθανο νησί! Από τα πιο όμορφα που έχουμε πάει ποτέ! Ευχαριστώ πολύ για την ευχούλα σου!

hope_89, θαρρώ τέτοια κούραση αξίζει τον κόπο! Πάντως, δεν το βλέπω καθόλου σαν κούραση! Το κατευχαριστηθήκαμε και οι 2 μας! Ανανεωθήκαμε απίστευτα!

Καντινού μου, όταν μάθω περισσότερα για Ρόδο (πού θα μείνουμε κτλ. κτλ. θα σου πω) Μόνον το πότε γνωρίζω προς το παρόν. 13 Σεπτεμβρίου (κι αυτό γιατί στις 12 έχουμε τη βάφτιση της μπουμπούς της κολλητής μας και δε γίνεται να λείπουμε και μετά τις 25 θα περιμένω πάλι περίοδο, οπότε....)

Δημητρούλα μου, μόλις μου δώσει τα φώτα του ο αγαπούλης μου (καθώτι άσχετη η μουλάρα!!!!!) θα σας δείξω....

Φιλιά!

Δημοσίευση

ΒΡΕ ΖΟΥΖΟΥΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΣΚΕΦΤΗΚΕΣ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΠΟΤΕ ?

ΕΓΩ ΘΑ ΣΟΥ ΛΕΓΑ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ !!!

ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ !!! ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΤΕ

ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ !!!

Α ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΤΟΜ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ

ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΗΣ ;)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...