Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

sweetmammy δεν έχω προσωπική εμπειρία καθώς είμαι έγκυος ακόμα.

Η αδερφή μου έβαλε τον ανιψιό μου-που είναι 5 μηνών-σε πισίνα αλλά δεν τον έβαλε ακόμη στην θάλασσα.Ο παιδίατρος της της έδωσε το ok.

Δημοσίευση

Μαρίνα μου,

δεν έχω ρωτήσει τον παιδίατρό μου για την πισίνα, όμως πιστεύω πως κάποιοι λένε όχι διότι οι πισίνες είναι πιο επίφοβες για μικρόβια γενικότερα.

Ξέρω περιπτώσεις ενηλίκων που έχουν πάθει κολπίτιδα, ωτίτιδα, μέχρι και ουρολοίμωξη... :blink:

Ίσως βέβαια αν είναι παιδική η πισίνα είναι καλύτερα και διαφορετικά κατά τους γιατρούς. Αλλά και πάλι, ίσως...

Σε φιλώ!!!

:kiss::kiss::kiss:

Δημοσίευση

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ,ΑΠΛΑ ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΥΜΠΗΣΩ ΣΕ ΠΙΣΙΝΑ ΛΟΓΟ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ .:dry: ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΣΤΑ BEBE ΛΟΓΟ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΚΑΙ ΧΛΩΡΙΟΥ????ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ...:blush:

Δημοσίευση

Την δικη μου παιδιατρο δεν την εχω ρωτησει ακομα... λεω να την παρω το απογευμα... αλλα μιας φιλης μου ηταν κατηγορηματικη στην πισινα... αλλα τα μωρακια που τα πανε σε πισινες απο 6 μηνων τα εχετε δει στην τηλεοραση; σιγουρα αν δεν εχει τις καταλληλες προδιαγραφες δεν το συζητω... ο δικος μου δεν μπαινει στην θαλασσα με τιποτα και ειπα να τον ξεκινησω απο την πισινα μπας και το παρει καλυτερα...!;)

Δημοσίευση

Εγω γενικα την πισινα την αποφευγω και για μενα αλλα και για το μωρο... το βρισκω χαζο πχ το καλοκαιρι να πηγαινω στην πισινα ενω εχουμε απιστευτες θαλασσες!

βεβαια οταν γινουμε 8 μηνων θα την παω στο ΟΑΚΑ για baby swimming αλλα μεχρι τοτε η μικρη δε προκειται να δει πισινα ουτε με το κυαλι...

θεωρω οτι στην ελλαδα δεν τις καθαριζουν σωστα

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΙΣ ΠΙΣΙΝΕΣ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ, ΠΟΣΟ ΜΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΩΡΟ.ΒΕΒΑΙΑ ΕΣΥ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΞΟΙΚΕΙΩΘΕΙ ΜΕ ΤΟ ΝΕΡΟ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ.ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΝ/ΤΗΝ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟ ΣΟΥ.ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΑΠΟΦΥΓΕΙΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΟΝΑΤΙ ΜΕ ΤΗ ΓΡΙΠΗ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΡΕΛΑΝΕΙ.ΚΑΙ Η ΠΙΣΙΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΗΓΗ ΜΙΚΡΟΒΙΩΝ ΑΦΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΙΣ ΚΑΘΑΡΙΖΟΥΝ ΟΣΟ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΧΛΩΡΙΟ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΑΡΚΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΟΒΙΑ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ, ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ? ΘΑ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ, ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.ΦΙΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ.

Δημοσίευση

μαρινακι ειναι και αυτο ενα απο τα ερωτήματα που ο καθε παιδίατρος λεει τα δικα του! να σου πω την αληθεια δεν ετυχε να την ρωτήσω μέχρι στιγμής γιατι δεν χρειάστηκε. Ξερω ομως οτι απο 6 μηνων και μετα υπάρχουν προγράμματα σε κολυμβητήρια. Πρέπει λοιπόν να ξερεις αν τηρούνται ολες οι προδιαγραφές στη συγκεκριμένη πισίνα. Περα απο αυτο εγω θα σου ελεγα να μην τον πιέσεις αλλο πανω στο θεμα αυτο εφοσον σου έδειξε οτι δεν του αρέσει. Στο λέω σαν φιλική συμβουλη. Ξερεις ποσο σε συμπαθώ. Εγω θα σου ελεγα να τον αφήσεις για φετος. Του χρόνου βλέπεις πάλι. Θα εχει άλλη αντίληψη του χρονου συν οτι θα αναζητά καινούργια ενδιαφέροντα λόγω ηλικίας. Μην προσπαθήσεις ντε και καλα να τον βαλεις στη θάλασσα. Μπορεί να το πάρει στραβά. Δοκίμασε αμα θες μια τελευταία φορά μηπως έπεσες σε κακή μέρα κι αν δεις οτι γίνεται πάλι το ιδιο αστον για του χρόνου.;)

Δημοσίευση

5 τρόποι για να κάνετε το μωρό σας να νιώθει σιγουριά στο νερό

1. Ενισχύστε την αυτοπεποίθησή του με το νερό από την μπανιέρα κιόλας, κάνοντάς το «βόλτα» από το ένα άκρο στο άλλο.

2. Όταν μπείτε στην πισίνα, κρατήστε το μωρό σας κοντά σας και παρακολουθείτε το συνεχώς με τα μάτια σας για να το κάνετε να νιώθει ασφάλεια.

3. Φτιάξτε φυσαλίδες/μπουρμπουλίθρες με το στόμα σας, ενώ είστε στο νερό. Αυτό θα δείξει στο μωρό σας τι να κάνει με το στόμα του όταν είναι μέσα στο νερό.

4. Όταν είναι ξένοιαστο μέσα στο νερό, ρίξτε του απαλά λίγο νερό στο κεφάλι ώστε να συνηθίσει με βρεγμένο το πρόσωπο και να μη φοβάται να πλατσουρίζει με το νερό.

5. Εάν το μωρό σας διστάζει να μπει μέσα στο νερό, ενθαρρύνετέ το παίζοντας διάφορα παιχνίδια.

Δημοσίευση

Όταν αρχίζετε να αποκτάτε στενούς δεσμούς με το μωρό σας, δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος από το να κάνετε μια διασκεδαστική βουτιά μαζί.Το κολύμπι είναι μια από τις πρώτες δραστηριότητες που μπορείτε να απολαμβάνετε μαζί με το μωρό σας και να αποκτήσετε ισχυρή αυτοπεποίθηση και οι δυο. Είτε το μικρό σας παρακολουθεί κάποιο ειδικό πρόγραμμα κολύμβησης για παιδιά είτε απλώς βουτάτε μαζί, το μωρό σας θα αγαπήσει το νερό καθώς και την παρέα μαζί σας μέσα στο νερό. Το κολύμπι είναι ένας τέλειος τρόπος για να αποκτήσετε ιδιαίτερες σχέσεις με το μωρό σας, αλλά και το μωρό σας με άλλα μωρά. Είναι, επίσης, ένα σωματικό πλεονέκτημα για το μωρό σας καθώς θα ενισχυθούν η δύναμή και ο συντονισμός του. Το κολύμπι, ακόμη, μπορεί να του δώσει την ελευθερία να κινείται προς όποια κατεύθυνση θελήσει, πράγμα που δε θα μπορούσε να κάνει στη στεριά. Και, αντίθετα με ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι, δε χρειάζεται να περιμένετε ώσπου να αναπτυχθεί πλήρως το ανοσοποιητικό του σύστημα για να το αφήνετε σε πισίνα, αφού η χλωρίνη είναι ικανή να εξουδετερώσει κάθε πιθανό κίνδυνο.

Στα παιδιά αρέσει να πλατσουρίζουν όλη μέρα- η προστασία τους, όμως, θα πρέπει να είναι η προτεραιότητά σας. Όταν αφήνετε το μικρό σας να πλατσουρίζει μέσα στο νερό του δίνει πάρα πολύ μεγάλη χαρά, θα πρέπει ωστόσο να βρίσκεστε σε εγρήγορση. Υπάρχουν, όμως, κάποιοι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να το προστατέψετε:

Η πρώτη βουτιά του μωρού

• Μην βγάλετε για κολύμπι ένα μωρό λιγότερο από 4 με 6 μηνών σε πισίνα, καθώς μπορεί να κρυολογήσει πολύ εύκολα.

• Πριν κάνει την προσπάθειά του στο κολύμπι, το μικρό σας θα πρέπει να έχει κάνει όλα τα εμβόλια ενάντια στη διφθερίτιδα, στο τέτανο, στον κοκίτη και στην πολιομυελίτιδα, να είναι υγιής και να έχει εξεταστεί από το γιατρό του.

• Προσέξτε μήπως κρυώσει παρατηρώντας εάν αρχίσει και τρέμει, μελανιάσουν τα χείλη του ή αρχίζουν και τρίζουν τα δόντια του.

• Έχετε συνεχώς την προσοχή σας πάνω στο πρόσωπό του. Το στόμα και η μύτη του είναι πιο κοντά στο νερό από ό, τι εσείς και, εάν για λίγο αφαιρεθείτε, είναι πολύ εύκολο αυτά να μπουν κάτω από το νερό.

Αυστηροί κανόνες για παιδιά κάτω των 5 ετών

• Βεβαιωθείτε ότι οι δάσκαλοι κολύμβησης του παιδιού σας είναι ειδικευμένοι για παιδιά κάτω των 5 ετών.

• Η συνεχής επίβλεψη είναι απαραίτητη. Παρά το γεγονός ότι σπάνια υπάρχουν περιστατικά παιδιών που έχουν πνιγεί σε πισίνα, έρευνες έχουν δείξει ότι τα παιδιά είναι τα πιο ευάλωτα. Δεν είναι αρκετό να στηριχτείτε στην επίβλεψη του ειδικού ναυαγοσώστη που υπάρχει στο άκρος της πισίνας.

• Πριν μπείτε εσείς στην πισίνα, μιλήσετε με το μικρό σας να μην παίζει ή να τρέχει κοντά στην πισίνα γιατί πολύ απλά μπορεί να πέσει μέσα.

• Φορέστε στο παιδί σας βοηθητικά μπρατσάκια πλεύσης πριν μπει στο νερό και βεβαιωθείτε ότι εφαρμόζονται καλά στα μπράτσα του χωρίς να πέφτουν ούτε να του είναι σφιχτά.

• Τα παιδιά με μακριά μαλλιά θα πρέπει να πιάσουν τα μαλλιά με κοτσίδα ή, καλύτερα, να φορέσει ειδικό σκουφάκι για κολύμπι. Σε κάποιες τραγικές περιπτώσεις, τα μαλλιά πιάστηκαν στα δίχτυα και παγίδευσαν το παιδί μέσα στο νερό. Για τον ίδιο λόγο, αφαιρέστε του οτιδήποτε κοσμήματα τυχόν φοράει.

• Μην αφήσετε το παιδί σας να μασήσει τσίχλα ή να τρώει καλώς είναι στην πισίνα.

Το κολύμπι ταιριάζει στα μωρά

Τα μωρά προτού καν περπατήσουν είναι σε θέση να εξοικειωθούν με το νερό στην πισίνα και να αρχίσουν τις πρώτες προσπάθειες κολύμβησης. Τον τέταρτο μήνα, καθώς η άμυνα του οργανισμού του μωρού σας θα έχει ενισχυθεί ώστε να αποφευχθούν μολύνσεις, όπως η ωτίτιδα, μπορείτε να δοκιμάσετε την πρώτη του προσπάθεια στο κολύμπι. Πρέπει φυσικά να έχετε διασφαλίσει κάθε δυνατή ασφάλεια για το μωρό και να μην το αφήσετε ούτε στιγμή από τα χέρια σας.

Η επαφή με το νερό μπορεί να αποτελέσει μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία και για το μωρό αλλά και για εσάς. Με την κοινή αυτή δραστηριότητα θα ενισχυθεί ο δεσμός μεταξύ σας καθώς το μωράκι θα νιώθει πως μπορεί να σας εμπιστευτεί και να στηριχτεί σε εσάς, ενώ θα βρίσκετε μέσα στο νερό. Μια παράμετρος που πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα είναι να μην τρομάξει για κάποιο λόγο το μωρό, γιατί σε μια τόσο ευαίσθητη ηλικία είναι εύκολο να αποκτήσει κάποια φοβία για το νερό και το κολύμπι.

Αφού ελέγξετε τη θερμοκρασία του νερού, βάλτε σταδιακά το μωρό στην πισίνα ώστε να συνηθίσει την επαφή με το νερό. Στηρίξτε το σωματάκι του με τα χέρια σας και αφήστε το απλά να κινεί τα χεράκια και τα ποδαράκια του. Αυτή είναι μια άσκηση που θα βοηθήσει πολλαπλά το μωρό και στην ενδυνάμωση του σώματός του αλλά και στην ενίσχυση της αναπνευστικής του ικανότητας. Επίσης, η επαφή με το νερό αφυπνίζει τις αισθήσεις του μωρού και με τον καιρό συνεισφέρει στον συντονισμό των κινήσεών του.

Δημοσίευση

Εγώ τον γιο μου τον έβαλα 6 μηνών και απο τότε δεν βγαίνει από το νερό...απλά καλό θα είναι στην πισίνα να μπαίνει όσο το δυνατόν λιγότερο κόσμος...Πάντως η θάλασσα δεν αντικαθίσταται..η πισίνα είναι λύση ανάγκης!

Δημοσίευση

Μαρινάκι θάλασσα και πάλι θάλασσα!

Ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο...Εστία μικροβίων...

Χλώριο...

Ίσως η θάλασσα της Κατερίνης κάνει το θαύμα της!

(θα έχει και την κοπελιά παρέα, τη νύφη, τη Μαρία...)

ΦΙΛΙΑ!

ΥΣ.ΑΧ ΟΑΚΑ...Τί θυμήθηκα πάλι...Αγώνες κολύμβησης...Πάνε χρόνια τώρα...

Δημοσίευση

Δημητρουλα αυτο θα κανω... θα τον δοκιμασω αλλη μια φορα και δεν θα κατσω να σκασω κιολας... αφου δεν του αρεσει για φετος θα το αφησω... και στη μπανιερα καθε φορα που κανει το μπανιο του ολο γκρινιαζει... ποτε δεν του πολυαρεσε το νερο... το αρθρο σου πολυ καλο...!;)

Κατρινα εκλεισα ξενοδοχειο στις Αλυκες... εχει και πισινα γι'αυτο ρωταω... φετος με τον μικρο και την γκρινια του δεν ευχαριστηθηκα μπανιο στη θαλασσα... κουβαλουσαμε εν τω μεταξυ και ενα σωρο τσιμπραγκαλα μαζι μας και πραγματικα μονο κουραση μου εχει προξενησει παρα ευχαριστηση... η παιδιατρος που τη ρωτησα μου ειπε αφοβα... το ξενοδοχειο λεει ειναι οικογενειακο και την καθαριζουν σωστα... τωρα αν δεν μπει ας κατσει εξω να μας κοιταει... τι να του κανω; ουφ...!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...