Μετάβαση σε περιεχόμενο

μωρακια και κατοικιδια

Recommended Posts

ηθελα τη βοηθεια σας αν υπαρχει καποιος δηλαδη να μπορει να με βοηθησει!εχω ενα σκυλακι το οποιο αγαπω παρα πολυ! απο την στιγμη που γεννησα πριν 3 μηνες δηλαδη μενει με τους γονεις μου μηπως ξερετε ποτε μπορω να τον φερω σπιτι μου χωρις να δημιουργησω καποιο προβλημα υγειας στο μωρο μου;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ειναι στο προγραμμα αλλα ηθελα και παραπανω γνωμες!το θεμα με τα κατοικιδια ειναι πολυ φλου νομιζω αν καποιος τα αγαπαει θα μου πει την αληθεια αν καποιος δεν τα συμπαθει μπορι να μην ειναι και αντικειμενικος!

ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΠΟΛΛΕΣ ΓΑΤΕΣ ΚΑΙ 2 ΣΚΥΛΙΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ. ΕΓΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΝΑ ΣΚΥΛΟ, ΕΝΑΝ ΠΑΠΑΓΑΛΟ ΚΑΙ ΜΙΑ ΚΑΡΔΕΡΙΝΑ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ. ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΠΙΑΝΕΙΣ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΣΟΥ. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΝΙΝΑΚΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ. ΕΙΔΙΚΑ ΣΚΥΛΑΚΙΑ!!! ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ..

ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ!!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΣΤΡΟΥΛΑ!!!ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΖΩΑΚΙΑ ΜΕΓΑΛΩΣΑ !!!ΤΩΡΑ ΓΕΝΝΑΩ ΣΕ ΕΝΑ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΚΥΛΑΚΙ ΜΟΥ ΤΟ ΧΩ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ!!!ΚΑΝΕΙ ΟΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ!!!!!!ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΡΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣΣ ΕΤΣΙ;;;;;)

δε πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα

απ τη στιγμή που το σκυλάκι το έχεις μέσα στο σπίτι

και το φροντίζεις

και είναι πεντακάθαρο, για ποιο λόγο να φοβάσαι?

ίσα ίσα που 8α κάνει καλό και στο παιδάκι να μεγαλώσει

μ ένα ζωάκι...

ζηλεύω πολύ ξέρεις...

θέλω τρελά να έχω ένα σκυλάκι στο σπίτι

αλλά το ενοίκιο... δε το επιτρέπει αυτό.

Δεν ξέρω να σου απαντήσω με σιγουριά, αλλά ειδικά αν προσέχεις και είναι καθαρά τα ζωάκια, δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα! Πρόσφατα είδα μια ταινία, Μάρλεϊ: ένας μεγάλος μπελάς! Με την Τζένιφερ Άνιστον και έδειχνε ένα λαμπραντόρ, το οποίο το είχαν από μια σταλιά, έκαναν 3 παιδιά κι όλα μεγάλωσαν με το σκύλο! Είναι λιγάκι άτοπο να λέω για ταινίες, αλλά πιστεύω ότι θα έπρεπε ήδη να έχεις το σκυλάκι σου στο σπίτι! ;)

Γεια σου!:) Θα σου απαντήσω εξ' ιδίας εμπειρίας...

Έχουμε μία σκυλίτσα, την Πέρσα, που πραγματικά ήταν το πρώτο μας παιδάκι...:)

Κοιμόταν μαζί μας, μέσα στο σπίτι, και όσα συνεπάγονται...:)

Βόλτες, θάλασσα...3 χρόνια είναι μαζί μας, από 2 μηνών...:)

Ειλικρινά βασανίστηκε αρχικά όταν ήρθε η ζουζούνα μας και ζήλεψε...

Ο γιατρός μας είπε ότι δεν έχει θέμα μικροβίων, εφόσον είναι εμβολιασμένη αλλά θέλει ΠΡΟΣΟΧΗ γιατί ώς άλλογο πλάσμα είναι απρόβλεπτο...:unsure:

Συνεπώς, ''εξοστρακίστηκε'' στη βεράντα...

Σπιτάκι και όλα τα αντικείμενα...(να σημειώσω ότι ένα ζευγάρι κάλτσες μου, της έχει για να κοιμάται...).

Είναι πολύ καλύτερα πια, τρέχει, γαυγίζει και παίζουμε...

Κοιτάζει την ζουζού και κουνάει την ουρά...

Η δε Αλεξάνδρα έτοιμη να την πιάσει...:cheer:

Θεωρώ ότι έχει μικρόβια για το μωρό εντός σπιτιού...

Πάντως και ο γιατρός μου είπε ότι ο σκύλος είναι πολύτιμος για ένα παιδάκι, τόσο για μη ανάπτυξη αλλεργιών όσο και συναισθηματικά...

Εν κατακλείδι...Και παιδάκι και σκυλάκι...;) ;) ;)

Συμφωνώ με την κατρίνα μας!

Και εγώ μεγάλωσα με σκυλάκι που την υπεραγαπούσα και με υπεραγαπούσε.Η μαμά μου την λατρευε αλλα δεν την ήθελε μέσα στο σπίτι λόγω τρίχας.Την είχαμε στον κήπο,της δίναμε μόνο μαγειρευτό φαγητό,στο σπιτάκι της(ξύλινο,το είχε φτιάξει ο μπαμπάς σε μια ζεστή γωνία ειδικά για τον χειμώνα)είχαμε στρωμένα πατάκια για να μην κρυώνει.

Δεν νομίζω να υπάρξει πρόβημα,αντιθέτψς θα δημιουργηθεί μεγάλη αγάπη :kiss:

Εγώ πάλι δυστυχώς μεγάλωσα σε σπίτι χωρίς ζώα, γιατί δεν τα ήθελε η μάνα μου. Από κάποια φάση και μετά ανέπτυξα μια φοβία, και δεν μπορώ ν' αγγίζω καθόλου ζώα, ούτε πουλιά. Ενώ δεν τα μισώ τα ζώα, ούτε και θέλω να τους κάνω κακό, εντούτοις δεν μπορώ καθόλου να τα έχω γύρω μου, παρ' όλο που π.χ. τα σκυλάκια της γειτόνισσας που είναι νεογέννητα και κλαίνει απ' το πρωί ως το βράδι, δε με ενοχλούν καθόλου.

Όπότε, γνώμη στο ερώτημα για τη συνύπαρξη νεογέννητου και κατοικίδιου δεν μπορώ να έχω.

Άλλο θέλω να ρωτήσω. Ισχύει ότι οι γάτες μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα σε μια έγκυος, έως και αποβολή; Το ακούω συνέχεια, αλλά δεν ξέρω αν είναι μύθος ή αποδεδειγμένη αλήθεια.

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

Άλλο θέλω να ρωτήσω. Ισχύει ότι οι γάτες μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα σε μια έγκυος, έως και αποβολή; Το ακούω συνέχεια, αλλά δεν ξέρω αν είναι μύθος ή αποδεδειγμένη αλήθεια.
ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΚΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ. ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΜΟΥ ΓΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΘΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ!!:kiss::kiss:

gastroula έγραψε:

Θέλω να γίνω μαμά! έγραψε:

ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΕΚΤΕΘΕΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΣΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΙΚΡΟΒΙΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ. ΕΓΩ ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΩΡΟ ΕΙΧΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΡΗ ΜΟΥ ΓΑΤΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΑΘΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΦΕΥΓΩ ΤΑ ΓΑΤΑΚΙΑ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΟ!!:kiss::kiss:[/quote:z20fpsik]

ΔΙΑΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗ ΓΚΑΣΤΡΟΥΛΑ !!!Δ Ε Ν ΕΧΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ!!!Η ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΟΤΑΝ ΓΕΝΝΗΣΕ Η ΑΔΕΡΦΗ ΜΟΥ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΜΑΖΙ ΤΗΣ!!!!ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΕ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΣ ΒΕΒΑΙΑ!!!!!!!ΕΙΝΑΙ ΜΥΘΟΣ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΝΕ!!!!

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΖΟΥΖΟΥΝΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ GILLIE ΑΠΟΛΥΤΑ....ΤΟ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΓΑΤΕΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΚΡΕΑΣ ΟΧΙ ΚΑΛΑ ΨΗΜΕΝΟ....ΕΓΩ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΓΑΤΑΚΟ ΚΑΙ ΕΧΩ ΡΩΤΗΣΕΙ ΔΥΟ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΥΟ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΔΕΝ ΔΙΑΤΡΕΧΩ ΚΑΠΟΙΟΝ ΚΥΝΔΥΝΟ....ΒΕΒΑΙΑ ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΤΟΝ ΔΩΣΩ ΣΤΗΝ ΜΑΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ....ΤΟΝ ΑΓΑΠΑΩ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΕΤΣΙ....Α ΞΕΧΑΣΑ ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΚΥΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΝΕΡΟΧΕΛΩΝΑΚΙΑ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ....ΤΑ ΔΥΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΤΟΥΛΙΝΟ ΘΑ ΞΑΝΑΡΩΤΗΣΩ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΝΙΝΙ... ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΜΕ ΖΩΑΚΙΑ...ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ!!!

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα από το να μεγαλώνει ένα παιδί παρέα με ένα σκυλάκι!!! Έχω διαβάσει ότι μελέτες έχουν δείξει ότι τα μωράκια που από 0-6 μηνών έχουν μεγαλώσει με σκυλάκι, μεγαλώνοντας έχουν μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση, σεβασμό στη ζωή, στους ανθρώπους και τα ζώα, είναι πιο κοινωνικά και δυναμικά άρα και πιο ευτυχισμένα!!!! Επίσης πριν λίγες μέρες διάβασα ότι μελέτες έδειξαν ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποκτήσουν αλλεργίες και να εμφανίσουν αλλεργικό άσθμα λόγω του ότι έρχονται από μικρά σε "επαφή" με το τρίχωμά τους!!!

Βέβαια πρέπει να τηρείται και αυστηρά η υγιεινή τόσο του σκύλου όσο και του παιδιού (αφού έρθει σε επαφή με το σκύλο εννοώ).

κοριτσακι μου , αν κανεις ολα τα εμβολια του και φυσικα ειναι και σκυλι που δεν βγαζει την παρα πολυ τριχα δεν υπαρχει λογος να το διωξεις το αμοιρο. απλα πρεπει να σκουπιζωσφουγγαριζεις ολη την ημερα.(αν νομιζεις οτι αντεχεις), κατα τα αλλα τα ζωακια του σπιτιου ειναι περισσοτερο υγειη απο τους ανθρωπους.

ρωτα και τον κτηνιατρο σου να σου δωσει ειδικα σαμπουαν για αυτη την περιοδο ή μηπως του κανει και κανενα αλλο εμβολιο.

τα μονα ζωα που καλο ειναι να μην τα πλησιαζουμε ειναι τα αδεσποτα. το ξερετε οτι το πιο βρωμερο και γεματο μικροβια ζωο που μπορει να προκαλεσει σοβαρα προβληματα ειναι το ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ!

μην αγχωνεσαι. κανε αυτο που σε βολευει περισσοτερο.

RUBELA έγραψε:

ΑΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΚΑΤΑΛΙΓΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΚΑΤΙΚΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΝΙΝΑΚΙΑ ΜΑΖΙ =

ΑΓΑΠΗ+ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ....

ΣΩΣΤΑ ΡΟΥΜΠΕΛΑΚΙ!!!!ΣΥΜΦΩΝΩ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΜΑΡΚΕΡ!!!

Κι εγω συμφωνω με τα κοριτσια,να ειναι μαζι με το μωρο το σκυλακι σου,παντα με την δικη σου επιβλεψη και τηρωντας τους κανονες υγιεινης!δηλ εμβολια,χαπια,καθαριοτητα κλπ!Να ξερεις οτι κι αν ακομα το σκυλακι μυρισει η γλυψει,το μωρο σου δεν παθαινει τιποτα απολυτως!:)

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Α ρε κορίτσια μιας και πιάσατε τις ηλικίες εγώ σ ένα μήνα κλείνω τα 30 ..κάπως μου έρχεται είναι η αλήθεια που φεύγω απ' το δύο 🤷😅 όχι ότι είμαι μεγάλη αλλά δεν το χω συνηδητοποιησει κιόλας... @Barbiee αφού έχεις όρεξη κι υπομονή μπράβο...πάντως κι ο δικός μου που ναι 5.5 δεν τον βλέπω να πολυβοηθαει..περισσοτερο φασαρία κάνει😅εγώ μέτα το πρώτο δεν ήθελα άλλο😂του έλεγα του άντρα μου αν θες δεύτερο βρες άλλη με τον πόνο που ΧΑ περάσει στη γέννα...😂 @Demy93κι εγώ πάντως μαζί μου θα το έπαιρνα ..απ' το να πηγαίνω στη δουλειά και να χω το μου μου πίσω χίλιες φορές μαζί σου..αφού μπορείς κιόλας...
    • να σ πω την αλήθεια πλεον δεν χρειάζομαι τη βοήθεια κανενός...τις πρώτες 20 μέρες χρειαζομουν που δεν μπορούσα να σηκωθώ απο το κρεβάτι...αλλα δεν πειράζει... ευτυχώς ειχε πάρει αδεια ο άντρας μου... πλέον δεν περιμένω κάτι.. όλο λένε να ερθω να σ βοηθήσω να καθαρίσεις το σπίτι και ακόμα έρχονται., εγώ καθάρισα εστρωσα και χαλια και μια χαρά 🤷 προλαβαίνω για 5 παιδιά αλλα δεν ξέρω αν έχω το κουράγιο για 5😂 εγω θα τον έπαιρνα μαζι μου εκει που εφτιαχνα τα νύχια...αλλα φοβηθηκα απο τη σκόνη και απο τα υλικά λ που μυρίζουν όσο να ναι και τον αφησα σπίτι ...καλα ο άντρας μου δεν πρόκειται να τον ξανά κρατήσει και να φύγω 😂😂
    • Καλά και εγώ έτσι στα 26 άλλου πατούσα αλλού βρισκόμουν άσε που δεν είχα γνωρίσει καν τον άντρα μου τότε 😂
    • Ωχ κατάλαβα είναι δύσκολο να έχεις τους γονείς σου μακριά και εγώ έτσι 650χιλ μακριά τους έχω αστα να πάνε  Μάλλον για μαζί σου το κόβω αν έχεις την δυνατότητα γιατί και ο πεθερός σου πόσο να κρατήσει ένα τόσο μωράκι εμένα ο μπαμπάς μου δεν θα μπορούσε να κρατήσει το μωρό ποτέ ώρα μόνος του 😅
    • Είναι δύσκολο στην αρχή να αφήσουμε τα μωρά μας ειδικά εμείς που θηλάζουμε  εγώ μια φορά την έχω αφήσει την μπέμπα στην πεθερά μου να πάω σούπερ-μάρκετ η αλήθεια είναι πως κάθησε δεν είχα κάποιο θέμα αλλά πραγματικά έχει να κάνει και με το παιδί γιατί η μεγάλη στην ηλικία αυτήν όχι σούπερ μάρκετ δεν με άφηνε να πάω ούτε μέχρι την εξώπορτα την αυλης δεν προλάβαινα να πάω κλάμα ! παντως έχεις όλο το χρόνο μπροστά σου προλαβαίνεις να κάνεις 5 παιδάκια άνετα και στο εύχομαι εγω αν πάω για τρίτο  θα πρέπει σε ενα χρόνο αντε βαριά δυο να το βάλω μπροστά αλλιώς θα μείνω με τις δυο κορούλες μου 🥰 Εχεις πει ότι θέλεις βοήθεια ; Μήπως νομίζουν ότι δεν της θέλεις μέσα στα πόδια σου και για αυτό δεν έρχονται να βοηθήσουν ;
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...