Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μωρά και κοινωνική ζωή........


Recommended Posts

Για να είμαι ειλικρινής, δεν ήμουν ποτέ ιδιαίτερα κοινωνική.

Είχα την παρέα μου και τέλος.

Απ'όταν γέννησα την μικρή πρίν περίπου 1 χρόνο, κλείστηκα εντελώς.

Δεν ήθελα να έρχεται κόσμος στο σπίτι, για να μπορεί να κοιμηθεί το βράδυ με ησυχία και το κυριότερο, δεν έβγαινα έξω...

Ακόμη και τώρα, όταν μου λέει ο άνδρας μου να έρθει κάποιος σπίτι ή να πάμε κάπου έξω με την μικρή, διστάζω...

Μήπως έχω κατάθλιψη ???...

Γιατί αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι πού λένε, τις εξόδους ???

Αυτό κάνει κακό και στο παιδί σίγουρα !.

Τώρα που γεννάω σε 3 ημέρες πάλι, τι θα κάνω με 2 μωρά ???

Είναι δυνατόν να έχω την μικρή και το νεογέννητο και να έρχεται κόσμος σπίτι μέχρι τις 12 και τη 1 τη νύχτα ???

Είναι δυνατόν να παίρνω τα μωρά και να βγαίνω όταν το ένα θα θέλει τάισμα, το άλλο άλλαγμα, το άλλο θα γκρινιάζει ή θα κλαίει κτλ ???

Γιατί μου φαίνεται τόσο κουραστικό ???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννούλα γεια! Θεωρώ ότι είσαι λογικότατη και υπεύθυνη...

Καταρχάς ενδιαφέρον θέμα...

Προσωπικά απόλυτα συμφωνώ μαζί σου! Είμαι ιδιαίτερα κοινωνική και έχουμε πάμπολλους ''φίλους'' με τον άντρα μου...Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ήδη μειώθηκαν οι παρέες, δοθείσης ευκαιρίας ο άλλος φαίνεται, και πολύ περισσότερο τώρα, ιδιαίτερα όσα ζευγάρια έχουν διαφορετικές υποχρεώσεις! Ο απέναντι οφείλει να έχει κατανόηση και όχι υπερβολικες απαιτήσεις...Και προπάντων σεβασμό...Προτεραιότητα έχει η υγειής και ασφαλής ανατροφή των παιδιών...

Πολύ σωστά πράττεις...Επιδίωξε οι παρέες να έχουν κοινά ενδιαφέροντα και υποχρεώσεις...Προσωπικά είμαι κάθετη στο θέμα φιλία πλέον, δεν χαρίζω κάστανα, ενώ παλαιότερα ήμουν και λιγάκι αφελής...Ήδη από φίλες ''φίδια'' έχω εισπράξει 1002 κακίες, οπότε...

Συνήθως οι φίλοι κατανοούν...Φυσικά πάντως περιορισμός υπάρχει...

Εξαρτάται βέβαια και από τις θεωρήσεις του καθενός...

Υπομονή χρειάζεται αρχικά, καλή διάθεση και άλλους τρόπους ψυχαγωγίας...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ, ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! ΜΗΝ ΚΛΕΙΝΕΣΑΙ ΣΤΟ ΚΑΒΟΥΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΜΗΝ ΣΤΕΡΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΘΗΜΟΥΝΤΑΙ! ΕΛΑ ΛΙΓΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΣΚΕΨΟΥ! ΘΑ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΛΕΙΣΜΕΝΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΑΤΟΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΒΛΕΠΕΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Η ΜΑΜΑ? ΜΗΝ ΚΑΤΣΕΙΣ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ! ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΥΤΟ ΤΟ ΛΑΘΟΣ! ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΠΑΙΔΙ! ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ! ΕΓΩ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΞΥΠΝΙΑ ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ! ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΦΕΤΟΣ ΠΗΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΣΤΑΣΗ! Η ΜΕΓΑΛΗ 2,5 ΕΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΤΟΤΕ 3 ΜΗΝΩΝ! ΚΟΙΜΗΣΑ ΤΗΝ ΜΑΓΑΛΗ ΟΣΟ ΠΙΟ ΑΡΓΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΓΙΑ ΜΕΣΙΜΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΒΑΛΑ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΚΑΙ ΠΗΓΑΜΕ! ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΟ ΖΗΣΕΙ ΑΥΤΟ Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΡΗΚΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ! ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕ, ΚΟΙΜΟΤΑΝ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΒΕΓΓΑΛΙΚΑ! ΤΟ ΑΛΛΟ? ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΧΕΔΟΝ ΦΟΡΤΩΝΩ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΩ ΘΑΛΑΣΣΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ! ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ! ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ, ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΤΑ ΘΑ ΒΓΕΙΣ ΕΞΩ! ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙΣ ΜΕΧΡΙ ΑΡΓΑ ΑΛΛΑ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 11 ΜΠΟΡΕΙΣ! ΜΗΝ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΛΛΑ ΜΑΥΡΑ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ! ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΟΛΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ! ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΘΕΙ ΤΙΠΟΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΝ ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΗΣ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συμφωνήσω με την Ελένη.

Εκτός απο μαμά είσαι και άνθρωπος και σίγουρα χρειάζεσαι τις εξόδους σου για να χαλαρώνεις.Εγώ προσωπικά με την μικρούλα μου δεν έχω στερηθεί τίποτα.Κάνω κανονικά τις βόλτες μου και δεν στεναχωριέμαι αν χαλάσει και ένα βράδυ το πρόγραμμα.Πχ αν αντί να κάνουμε το μπανάκι μας στις 9 το κάνουμε στις 7,πριν φύγουμε για την βόλτα.

Οι φίλοι μας έρχονται στο σπίτι μας και μπορεί να μείνουν μέχρι τις 12-1 ή και παραπάνω.Φυσικά απο την στιγμή που θα κοιμηθεί η μπέμπα καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οτι δεν μπορούμε να κάνουμε πολύ φασαρία.Την βάζω για ύπνο,κλείνω τις ενδιάμεσες πόρτες και γενικά χαμηλώνουμε τα decibel ;)

Όταν πηγαίνουμε σε κάποιο μαγαζί παίρνουμε μαζί το καροτσάκι της,την τσαντούλα με τα απαραίτητα,την θηλάζω όποτε πεινάσει,αλλάζουμε πάνα αν λερωθεί και εν τέλει όταν κουραστεί κοιμάται στο καροτσάκι της.Πιστευω πως τα παιδιά πρέπει να μαθαίνουν να τρώνε,να κοιμούνται κτλ και στην φασαρία.:) Η Αννούλα μου δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα.

Φυσικά όταν έχεις το παιδί μαζί δεν θα πας σε μέρη με πολύ φασαρλια,καπνό και γενικά ανθυγεινό περιβάλλον.

Αλλά το θέμα είναι κατα πόσο θέλεις να βγεις.Αν δεν έχεις όρεξη η ίδια βρίσκεις σαν δικαιολογία το πρόγραμμα των παιδιών(απόλυτα σεβαστό).Αν θέλεις όμως τα βολευεις μια χαρά και με το μωράκι.;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

θα συμφωνησω με την καντινου

γιατι να κλειστεις μεσα

σιγουρα δεν μπορεις να κανεις οτι εκανες οσο ησουν μονη

αλλα μπορεις να πας μια βολτα μια εκδρομη

και για σενα και για τα παιδια θα ειναι ωραια

εμεις με τη μικρη 3,5 μηνων τωρα βγαινουμε τα απογευματακια βολτα και μετα καθομαστε και για ποτακι

μεχρι και τις 1 εχουμε καθησει βεβαια η μικρη κοιμαται αλλα δεν αντεχω εγω αλλο γιατι εχουμε και εγερτηριο τα βραδια για μαμ

και κοσμο εχουμε στο σπιτι οχι καθε μερα αλλα ερχονται φιλοι

η αληθεια ειναι πως μερικες φορες δεν θελω γιατι δεν μπορω να εχω καθαρο το σπιτι οσο πριν αλλα σιγα μωρο εχω οτι μπορω κανω

σιγουρα δεν θα εχεισ τοσο πολυ ορεξη θα προτιμας ναξεκουραστεις αλλα εχεις και αυτη την αναγκη για φιλους μην το κανεις στο εαυτο σου και στα παιδια σου κανε παρεες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννούλα για να νιώσεις καλύτερα πρέπει να ενταχθείς πάλι, να ψυχαγωγηθείς, είτε με ποτάκι, είτε φαγητό, είτε θάλασσα...

Σπίτι ιδιαίτερα είναι βολικότατο αλλά περισσότερο χρειάζεσαι και το έξω...

Μάλλον είσαι λιγάκι κουρασμένη...

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΑ ΦΟΡΤΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΚΟΡΑ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μη κλείνεσαι μέσα. Με δύο παιδια, αν δεν ανασαινεις λιγάκι, θα σου κάτσει πολύ βαρύ. Είδα και έπαθα που γέννησα μεσα στο καταχείμωνο. Όλο μέσα με γκρίνια, κούραση και χίλια δυο.

Όταν ηρεμησα κάπως, άρχισα να βγαίνω με την μικρη, να κανω πραγματα και με τα δυο παιδια και γενικότερα να μη στερούμαι. Σήμερα το πρωί πήγα για καφέ με έναν φίλο μου και πηρα και τα ζουζουνια μου μαζι. Μια χαρα περασαμε. Έτσι μαθαίνουν και τα παιδια να προσαρμόζονται στο προγραμμά σου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω θα συμφωνησω με την hope 89 .Ποτε δεν στερηθηκα τιποτα ο ερχομος του μωρου μου γιαμενα ηταν κατι ευχαριστο ακι οχι καταναγκαστικο εργο που επρεπε να το υποστω .Ββεβαια αν σενα ειναι η επιλογη σουνα κατσεις μεσα αλλαζει οκαθε ανθρωπος εχει το δικο του προγραμμα και βεβαια το προσαρμοζεις αναλογα με το μωρο η τα μωρα .Κοιτα εμενα ο Σταυροηταν 8 ημερων και ειχε ερθει ο αδεφος μου με τη νυφη μου στο σπιτι παραγγειλαμε πιτσες βαλαμε μουσικη το μωρο κοιμοταν στο καλαθι στο διπλανο δωματιο δεν ξυπνησε καθολου τον εμθα με φασαρια τον ειχα διπλα και δουλευα (κομμωτρια) Δουλευε το πιστολακι και ομικρος ηταν η στο παρκο η στο ριλαξ η κοιμοταν .Τριων μηνων πηγα επιδαυρο ακι λιγο αργοτερα κατερινη και ανεβηκαμε στον ολυμπο . Την ιδια περιοδο καναμε σε μονοημερη εκδρομη απο κατερινη ναουσα , βεροια , αγ,νικολαο , εδεσσα και τονε ιχα μαζι με όλα τα κομφορ δεν τον εχω αποχωριστει ποτε εκτος απο 4 νυχτερινες επισκεψεις σε χωρο με καπνο που εικαμασταν υποχρεωμενοι να παμε (δουλεια του αντρα μου) .Σε γαμους βαφτισης και όλα τα γλεντια μαζι . Εχει γιναι καια υτος κοινωνικοτατος .

Εγω δεν θα μπορουσα να κατσω μεσα ειναι ο χαρακτηρας μου αυτο ομως δεν σημαινει οτι εσυ εισια λαθος απλα ο καθενας κανει την επιλογη του απλα σκεψου οτι καια υτα ειναι εμπειριες που δεν θα εχεις την ευκαιρια να τα ζησεις ξανα μαζι εμ τα μωρα σου σε αυτη την ηλικια . Μ ετο καλο και το δευτερο αν σου ζησουν

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννούλα μου γλυκειά, καλή θέληση να υπάρχει και τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο!!:)

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να βγαίνουν έξω, να έρχονται σ' επαφή με κόσμο, να βλέπουν διαφορετικές εικόνες, να μαθαίνουν καινούργια πράγματα, με λίγα λόγια να λαμβάνουν πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα απ' το εξωτερικό περιβάλλον- πράγμα που δε συμβαίνει όταν είναι συνέχεια κλεισμένα στο σπίτι και επίσης πράγμα πολύ σημαντικό για τη νοητική και ψυχική τους ανάπτυξη. Είναι κρίμα να στερούμε απ' τα παιδιά μας όλες αυτές τις στιγμές!

Πιστευώ όμως ότι και εμείς οι γονείς έχουμε εξίσου την ανάγκη να χαλαρώνουμε και να ξεσκάμε που και που γιατί είναι κάτι που τονώνει τη ψυχολογία μας και μας προσφέρει ψυχική ηρεμία κι έτσι δε ξεσπάμε τα νεύρα μας στα παιδιά μας.

Με το καλό και το δεύτερο μωράκι σου!!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΝΟΥΛΑ ΚΑΛΗΜΕΡΑ,

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΗ ΖΟΥΖΟΥΝΑ :) !!!

ΕΤΣΙ ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ ΤΟΥΣ 2-3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ, ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ ΤΟΥ ΕΔΩΣΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΙ ΑΚΟΜΗ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ. ΤΟ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΕΞΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΓΕΜΙΖΕΙΣ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΟΥ ΜΠΑΤΑΡΙΕΣ ΑΛΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΟΥ.

ΝΑΙ ΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΑΚΟΥΣ!!! ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΤΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΒΟΛΤΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΕΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ;) ΚΑΙ ΠΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΑ!!!

ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΑΝΤΙΞΟΟΤΗΤΕΣ ΒΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ!!!

ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΤΕΙΣ ΠΑΛΙ ΜΕΣΑ ΛΟΙΠΟΝ......ΠΑΡΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΟΥ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΟΥ ΜΩΡΟ ;) ΚΑΙ ΠΑΤΕ ΜΙΑ ΒΟΛΤΙΤΣΑ ΝΑ ΞΕΣΚΑΤΕ!!!ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙ ΚΙ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ!!!

ΦΙΛΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕ ΤΟ!!!

:kiss::kiss::kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

αννουλα μην μενεις μεσα βγες εξω βγες βολτες μπορει να σου φαινεται δυσκολο αλλα ειναι πολυ ωφελιμο για σενα και για τα παιδακια σου εγω γεννησα καλοκαιρι και επαιρνα τον μπεμπη την τσαντουλα με τα απαραιτητα και βγαιναμε μολις ηρθε ο χειμωνας και κλειστηκαμε μεσα αρχισε η γκρινια και το κλαμα και η βαρια καταθλιψη και τοτε ειχα ενδοιασμους για το ταισμα το αλλαγμα κτλ και δεν πηγαινα για καφε σε μαγαζι πηγαινα σοτυς κουμπαρους μου και περναγαμε μια χαρα τωρα ειδικα που η μεγαλη σου ειναι και σε ηλικια που παιζει ειναι πιο ευκολα τα πραγματα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

egw molis girisa apo diakopes kai na sou pw oti to mwro tis kata euxaristithike !!!!!

bebea kosmos erxete spiti alla apo mia wra kai meta einai diskolo giati koimate gia brady kai me apasxolei arketh wra auto ,omos oi filoi mas kathonte me ton mpampa eksw kai perimenoun pote tha koimithei na epistrepsw sthn parea ,fusika kai ginete ligoterh fasaria .

pantos o mpemphs mou einai pra polu koinonikos kai xerete polu na blepei kenourgia prosopa kai meroi ,einai to kalitero tou .

xthes pou epistepsame spiti kai ton akoumpisa sto krebataki tou trelathike apo thn xara tou kai xtipiotan kai ekane kraygoules xaras ,alla mia xara koimotan kai sto parkokrebato mia eudomada tora .....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

νομίζω συμφωνώ απόλυτα με τα κορίτσια που απάντησαν σε σένα Άννα. Γενικά εγώ ως άτομο συνειδητά λέω ότι δεν είμαι υπερ της ιδέας του να τεκνοποιήσω. Να μου πεις γιατί μπήκα στο μαμμυλαντ ? Δεν μπήκα φυσικά για εμένα, αλλά για το ότι θα γίνω θεία σε λίγους μήνες και έχω καταχαρεί. Μπήκα εδώ και 1,5 χρόνο στο site όταν μου ανακοίνωσε η αδελφη μου ότι κάνει προσπάθειες, αλλά και γιατί με είχε επηρεάσει στην αρχή και ήθελα να μπώ στην ιδέα του να είχα ένα παιδί. Μετά όμως, συνειδητά σκέφτηκα ότι δεν είναι η επιλογή ζωής που θα ήθελα να κάνω. Όταν ακούω όμως ότι κάνεις ένα παιδί για να στερηθείς όλα όσα σε ευχαριστούσαν (στα πλαίσια της λογικής βέβαια), τότε είναι που αντιτήθεμαι στην ιδέα του να είχα ένα παιδί. Σίγουρα θα πέσετε να με φάτε όσες διαβάσετε ότι γράφω, αλλα είναι η άποψή μου και η επιλογή μου. Δεν είπα ότι δεν συμπαθώ τα παιδιά. Αντιθέτως τα συμπαθώ και θα παίξω και μαζί τους και θα γελάσω και είμαι πολύ χαρούμενη που η αδελφή μου θα γίνει μητερα, αλλά εγώ δεν θα το ήθελα για τον εαυτό μου. Και για να μην είμαι απόλυτη σας λέω, ότι τουλάχιστον τώρα ΔΕΝ το θέλω με τίποτα.

Πάντως το να κάνεις ένα παιδί και να θεωρήσεις ότι τελείωσαν αυτά που ήξερες και που σε ευχαριστούσαν, είναι το μεγαλύτερο λάθος. Αν μια μητερα ή ένα ζευγάρι δεν μπορεί να κάνει πράγματα που το ευχαριστουσαν, γιατί ήρθε ένα παιδί, τότε κλάψτα ! Πως θα μπορουν αυτοί οι δύο άνθρωποι να πάρουν κουράγιο για να μεγαλώσουν ένα ή δύο παιδιά, όταν σταματούν να κάνουν πράγματα που τους ευχαριστούν εξαιτίας ενός παιδιού Άννα ?

Εχουν δίκιο πάντως τα κορίτσια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νατάσσα γιατι να πέσουμε να σε φάμε καλέ;:P Εκτός απο μανούλες και μέλλουσες μανούλες είμαστε και γυναίκες σε αυτό το site :)

Εγω σέβομαι απόλυτα την επιλογή σου και το μόνο που δεν μπορώ να κάνω είναι να σε κατακρίνω.Δεν διαφωνώ.Αλλοι θέλουν παιδιά άλλοι όχι,είναι απλό ;)

Απο την στιγμή που παίρνεις τα κατάλληλα μέτρα αντισύλληψης και δεν καταφεύγεις στην μέθοδο της έκτρωσης,μια χαρά κάνεις!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννουλα μου καλημερα!Με το καλο και το δευτερο μωρακι σου!

Συμφωνω με τα κοριτσια. Ειδικά η άποψη της Κυριακής με κάλυψε απολυτα.

Τα παιδιά έχουν ανάγκη να βγαίνουν έξω, να έρχονται σ' επαφή με κόσμο, να βλέπουν διαφορετικές εικόνες, να μαθαίνουν καινούργια πράγματα, με λίγα λόγια να λαμβάνουν πολλά και διαφορετικά ερεθίσματα απ' το εξωτερικό περιβάλλον- πράγμα που δε συμβαίνει όταν είναι συνέχεια κλεισμένα στο σπίτι και επίσης πράγμα πολύ σημαντικό για τη νοητική και ψυχική τους ανάπτυξη. Είναι κρίμα να στερούμε απ' τα παιδιά μας όλες αυτές τις στιγμές!

Πιστευώ όμως ότι και εμείς οι γονείς έχουμε εξίσου την ανάγκη να χαλαρώνουμε και να ξεσκάμε που και που γιατί είναι κάτι που τονώνει τη ψυχολογία μας και μας προσφέρει ψυχική ηρεμία κι έτσι δε ξεσπάμε τα νεύρα μας στα παιδιά μας.

Ολα αυτα που γραφει η Κυριακη ειναι πολυ σωστα. Η απομόνωση του παιδιού μπορει να του δημιουργήσει πολλά προβλήματα που μπορει να μην ειναι εμφανή αλλα θα φανούν στην πορεία. Οσο κι αν βαριόμαστε ή δεν έχουμε όρεξη προτεραιότητα μας ειναι να περνάει το παιδί καλά και μετά εμείς για τους λογους που ειπε η Κυριακη. Ξερω ειναι δύσκολο! αλλα πρεπει να προσπαθούμε για το καλύτερο. Τα παιδια δεν εχουν πολλες απαιτήσεις. Χαίρονται με οτι τους δίνεις. Φαντάσου οταν παμε στο χωριο μου παρ ολο που παλι σε σπιτι παμε ειναι διαφορετικά. Θα βγει στην αυλή, θα παίξει με τα γατάκια, θα κανει ποδήλατο. Το σημαντικό ειναι οτι νιωθει ελεύθερος γιατι δεν ακουει ολα αυτα τα "οχι" που ακούει στην Αθηνα. Κοιτα μεχρι να παει ο Δημητρακης προνηπιο προσπαθώ να κανω οτιδήποτε για να περναει καλα. Οταν θα παει προνηπιο θα ειναι διαφορετικά γιατι θα παίρνει πολλά πράγματα απο κει. Επισης ολες οι δραστηρίοτητες αρχίσουν περιπου σε αυτη την ηλικία. Οποτε θα μπορω μετα να τον εντάξω και στα χόμπι που εχω εγω. οχι σε ολα αλλα για σκι θα μπορώ να τον παίρνω. Μπορεί και να μην του αρέσει! Θα δείξει! Σίγουρα για σενα θα ειναι δυσκολο. Απλα για αρχη θα μπορουσε ο αντρας σου να πηγαίνει βολτούλα τη μικρή ή για μπανακι στη θάλασσα. οταν σαραντίσετε με το καλό να πηγαίνετε όλοι μαζί βολτουλα. Κι οπως ειπαν και τα κορίτσια "θέληση να υπάρχει και ολα γίνονται". :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Νατάσσα όταν μια γυναίκα αποφασίζει συνειδητά να κάνει παιδιά (εννοώ να μην είναι μια "τυχαία" εγκυμοσύνη), τότε αναγκαστικά θα "κλειστεί".

Είτε είναι κοινωνική και δεν μπορεί την κλεισούρα είτε είναι σπιτόγατα θα κλειστεί, γιατί ένα μωρό χρειάζεται ειδικά στην αρχή την καθαριότητά του, την ηρεμία του και όχι να το σέρνεις από δώ και από κεί συνεχώς.

Η παρέα του άνδρα μου δυστιχώς δεν καταλαβαίνει ότι στο σπίτι υπάρχει ένα μωράκι και όταν έρχονται φωνάζουν, ουρλιάζουν, γελάνε πολύ δυνατά με αποτέλεσμα να ξυπνάει η μικρή και να κλαίει και μετά να κοιμάται πολύ αργά τη νύχτα.

Γι'αυτό αποφεύγω να έρχονται εδώ και λέω του άνδρα μου να πηγαίνει αυτός εκεί που μαζεύονται.

Δεύτερον δεν έχω αυτοκίνητο...

Ίσως αν είχα μεταφορικό μέσον, να μπορούσα να κυκλοφορήσω περισσότερο αλλά δυστηχώς δεν έχω.

Έτσι λοιπόν, αναγκαστικά κλείνομαι περισσότερο.

Εγώ πάντως, προτιμώ μια γυναίκα που θα στερηθεί κάποιες εξόδους κτλ αλλά θα έχει βιώσει το θαύμα της ζωής από μια γυναίκα η οποία θα βγαίνει και θα βγαίνει και θα βγαίνει και μετά τι ???

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εντάξει βρε Αννούλα αυτά είναι επιλογές.Άλλοι θέλουν παιδιά και άλλοι όχι.

Αλλοι προτιμούν να γίνονται γονείς,να βιώνουν το θαύμα,να μεγαλώνουν τα παιδιά τους και άλλοι δεν θέλουν παιδιά είτε γιατι κρίνουν τους εαυτούς τους ακατάλληλους είτε γιατι απλά δεν τους συγκινεί η δημιουργία οικογένειας.

Πάντως είναι προτιμότερονα γίνονται γονείς όσοι το θέλουν και το νιώθουν παρά όσοι το κάνουν γιατι ''πρέπει'':dry::blush:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

hope_89 έγραψε:

Εντάξει βρε Αννούλα αυτά είναι επιλογές.Άλλοι θέλουν παιδιά και άλλοι όχι.

Αλλοι προτιμούν να γίνονται γονείς,να βιώνουν το θαύμα,να μεγαλώνουν τα παιδιά τους και άλλοι δεν θέλουν παιδιά είτε γιατι κρίνουν τους εαυτούς τους ακατάλληλους είτε γιατι απλά δεν τους συγκινεί η δημιουργία οικογένειας.

Πάντως είναι προτιμότερονα γίνονται γονείς όσοι το θέλουν και το νιώθουν παρά όσοι το κάνουν γιατι ''πρέπει'':dry::blush:

Συμφωνώ απόλυτα με την Hope89. Τουλάχιστον βλέπω ότι έχει μάθει να σέβεται τις επιλογές του άλλου και ας μην τον γνωρίζει και ας μην συμφωνεί μαζί του. Τουλαχιστον ξέρει να σέβεται.

Απο την άλλη πλευρά, εγώ συνειδητά δεν έχω επιλέξει την δημιουργία οικογένειας γιατί αφού ΔΕΝ θέλω, πιστεύω πως θα ήμουν ακατάλληλη στην παρούσα φάση της ζωής μου να δημιουργήσω οικογένεια. Ξέρεις Αννα,...το να κάνεις κάτι συνειδητά, είναι προτιμότερο, απο το να προτιμάς να κάνεις το θαύμα για να λέγεσαι μητέρα όταν δεν το θέλεις. ΤΟ θαυμα καλό θα είναι, να μοιάζει με θαύμα και όχι με εφιάλτη. Αφού λοιπόν επέλεξες το θαύμα, σου λέω ότι πολύ καλά έκανες. Αν όμως το να κάθεσαι μέσα και να πελαγώνεις έτσι και το να είσαι έτσι μελαγχωλική και νευρική είναι κάτι που ΔΕΝ σε ενοχλεί και το προτιμάς, τότε τι ?

Στην πρώτη μου δημοσίευση σε αυτό το ποστ είπα ότι συμφωνώ με αυτά που σου λένε τα κορίτσια , ότι να προσπαθείς να βλέπεις κόσμο και εσύ, αλλά και το παιδί σου. Τους ανθρώπους που εσένα σε ευχαριστεί να βλέπεις και μαζί τους περνάς καλά, για να αισθάνεσαι πιο καλά. Όταν είπα ότι εγώ αντιτίθεμαι στην ιδέα του να κάνω οικογένεια γιατί δεν μπορώ να βιώσω τώρα τέτοιες καταστάσεις, μίλησα για μένα και όχι για εσένα. Νομίζω ήταν απόλυτα ξεκάθαρο απο αυτά που έγραφα και καλό θα ήταν να είχες διαβάσει ΚΑΛΑ πριν απαντήσεις, και ακόμα πιο καλό θα ήταν να μάθεις να μην παρεξηγείς τους άλλους, ιδιαίτερα όταν δεν θήγουν τις δικές σου επιλογές. Σου είπα πριν: Άννα πως θα είσαι καλά εσύ και πως θα έχεις κουράγιο, αν δεν κάνεις και κάτι που σε ευχαριστεί για να πάρεις δύναμη για την συνέχεια ? Έτσι όπως μας τα λές είναι μας δίχνεις ότι είσαι πελαγωμένη. Το γιατί εσύ το ξέρεις καλύτερα απο την κάθε μια. Εγώ προσωπικά δεν έθηξα την επιλογή σου ούτε την γνώμη σου. Εσύ αντιθέτως το κάνεις. Προσεξε σε παρακαλώ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αννούλα μου, το παν στη ζωή είναι να είμαστε ευτυχισμένοι με τις επιλογές που έχουμε κάνει στη ζωή μας!

Όλοι οι άνθρωποι είμαστε διαφορετικοί μεταξύ μας και ελεύθεροι να αποφασίζουμε για το πώς θα τη διαμορφώσουμε!

&γω θεωρώ οτι το παιδί μου θα με ολοκληρώσει ως άνθρωπο και θα κάνει ακόμη πιο όμορφη τη ζωή μου!

Αυτό δε σημαίνει οτι επειδή η Νατάσα έχει αντίθετη άποψη από μένα πρέπει να της επιτεθώ...

Σέβομαι την απόφαση της κι ας μη συμφωνώ...

Εφόσον από μόνη σου αναρωτιέσαι αν έχεις κατάθλιψη, σημαίνει οτι κάτι δε σου αρέσει...

Συμφωνώ οτι το παιδί θέλει καθαριότητα και ησυχία... όμως θέλει και λίγο χώμα για να πάιξει...

Δεν πειράζει που δεν έχεις αυτοκίνητο...

Κοντά στη γειτονιά σου δεν υπάρχει κάποιο πάρκο ή κάποιος παιδότοπος;

Πάρε το απιδί σου μία βολτά και να δεις που θα νιώσετε πολύ καλύτερα και οι δύο!

Ή πάρε τον άνδρα σου και πηγαίνετε σε κάποιο ταβερνάκι όλοι μαζί...

Κάνε μικρά βηματάκια και να δεις που μετά θα βρεις τους ρυθομύς σου και δε θα αγχώνεσαι για το πώς θα πας βόλτες...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Έχω ν'αναφέρω ότι η καθεμία έχει διαφορετική οπτική περί του θέματος και κυρίως προϋποθέσεις...Πάντως το να κοινωνικοποιηθεί ένα παιδί είναι απόλυτα αναγκαίο και φυσιολογικό αλλά πάλι μέχρι 3-4 μηνών οι έξοδοι δεν του προσφέρουν κοινωνικοποίηση αλλά θεωρώ το κουράζουν και το ταλαιπωρούν...

Μία απλή βολτούλα αρκεί, αλλά όχι και υπερβολές...

Ύπνος στο καρότσι συνεχώς δεν συνίσταται...

Όπως και να έχει αρχικά λίγη υπομονή θέλει...

ΟΚ όπου θέλεις το ''τραβολογάς'' το μωρό(εννοώ το βρέφος) αλλά αυτό το ρωτάς αν υποφέρει;;;

Αλλιώς είναι η δροσούλα και ο ύπνος στο κρεβάτι και αλλιώς η ζέστη και το καρότσι...

Αλλά έστω μία έξοδο εν συντομία θα είναι αρκετή για να χαλαρώσετε...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

katrina έγραψε:

Έχω ν'αναφέρω ότι η καθεμία έχει διαφορετική οπτική περί του θέματος και κυρίως προϋποθέσεις...Πάντως το να κοινωνικοποιηθεί ένα παιδί είναι απόλυτα αναγκαίο και φυσιολογικό αλλά πάλι μέχρι 3-4 μηνών οι έξοδοι δεν του προσφέρουν κοινωνικοποίηση αλλά θεωρώ το κουράζουν και το ταλαιπωρούν...

Μία απλή βολτούλα αρκεί, αλλά όχι και υπερβολές...

Ύπνος στο καρότσι συνεχώς δεν συνίσταται...

Όπως και να έχει αρχικά λίγη υπομονή θέλει...

ΟΚ όπου θέλεις το ''τραβολογάς'' το μωρό(εννοώ το βρέφος) αλλά αυτό το ρωτάς αν υποφέρει;;;

Αλλιώς είναι η δροσούλα και ο ύπνος στο κρεβάτι και αλλιώς η ζέστη και το καρότσι...

Αλλά έστω μία έξοδο εν συντομία θα είναι αρκετή για να χαλαρώσετε...

Εγω θα συμφωνησω με την Κατρινα και θα σας πω το εξης σοφο ρητο: παν μετρον αριστον...!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Σήμερα κλείνουμε την 6η εβδομάδα 🥰🥰🧿🧿.. Όχι όχι ξυπνούσε ανά 3ωρο για φαγητό...οι κολικοί μας συνήθως κρατάνε από τις 7 μέχρι τις 11 το βράδυ!!
    • Αχ τέλεια! Εύχομαι να παραμείνει έτσι. Τα προηγούμενα βραδιά ξυπνούσε για να φαει? Η από κολικούς? Αντε ελπίζω να μειώθηκε η ένταση τους κάπως τώρα.
    • μακάρι κορίτσι μου να συνεχίσει ετσι.. τουλάχιστον να ξεκουράζεσαι! μεγαλώνουν μωρέ και ηρεμούν και αυτά..ποδο είστε εσείςς;
    • Καλημέρα κορίτσια μου 🩷🦋🩷 Πώς είστε??εμείς χθες το βράδυ κάναμε το πρώτο μας σερί 6ωρο και η αλήθεια ξεκουραστήκαμε αρκετά 😍👣..τις προηγούμενες 2 μέρες περνούσαμε πάλι δύσκολα με τους κολικούς αλλά χτες ήταν άλλο μωράκι...💙💙🧿🧿
    • Εγώ πάντως παρατήρησα το εξής. Εγώ κανονικά κάνω πολύ απότομο πικ. Τα τεστ μου βγαίνουν ολόλευκα, ξαφνικά τη 12η αρχίζει αχνό, 13η ξαφνικό μπαμ θετικό και από 13η το βράδυ γίνονται λευκα. Στον προηγούμενο κύκλο που έψαχνα θετικό ωορρηξιας ενώ είχα ήδη το εξωμήτριο κ δεν το ήξερα, άρχισα τεστ από την 8η κ μέχρι 16η που σταματησα τα έβλεπα πολύ έντονα όλα. Τοτε δεν ψιλιαστηκα τι γίνεται, απλα ειχα σκοπο να ρωτησω τ γυναικολογο πως γίνεται απο το πουθενά να εχω θετικα τοσες μερες ! Δηλαδή σ εμένα ίσχυσε αυτό που βγαίνουν θετικά τα ωορρηξιας στην εγκυμοσύνη. Αλλά αν βγάζεις θετικό ωορρηξιας, θα βγάλεις και θετικό εγκυμοσύνης. Το τεστ μπερδεύει τις ορμόνες απλά. Είναι αδύνατο να σου βγάζει έντονα σχεδόν θετικά ωορρηξιας κ η χοριακη να μη φανεί καν. Έτσι λέω εγώ...  Σου δείχνω φώτο μου με μερικά από κείνα τα τεστ, δεν τα έβαζα όλα στην εφαρμογή, μόνο λίγα.
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...