Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ


Recommended Posts

Κοριτσια γεια σας,θελω να μοιραστω μαζι σας αυτο που μου συμβαινει αυτες τις μερες.Εχω παθει πανικο με τη γριπη που κυκλοφορει.Φοβαμαι πολυ για τα παιδια αλλα και για μας.Μου εχει γινει εμμονη ιδεα σε σημειο που να μη μπορω να χαρω πια τιποτα.Βλεπω ειδησεις και με τρελαινουν χειροτερα με τα σεναρια που λενε για το χειμωνα.Τι θα κανουμε;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΑΠΙ1409 σίγουρα πρέπει να μας ανησυχεί η νέα γρίπη.

Θεωρώ πως τα μέσα μαζική ενημέρωση(και κυρίως η τηλεόραση)παρουσιάζουν την κατάσταση-ως συνήθως-τραγική,με αποτέλεσμα να τρελλαίνουν και να πανικοβάλλουν τους πολίτες.

Προσπάθησε να ηρεμήσεις,τήρησε τα μέτρα υγειηνής και απόλαυσε τις καλοκαιρινές διακοπές σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

χαλαρωστε,ρε παιδια.εχτες πηγαμε στον παιδιατρο, ο οποιος μας ειπε τα εξης:απο την γριπη δεν πεθαινεις, μονο αν ο οργανισμος σου λογω του ιου κανει πνευμονια,δλδ αν εχεις κ το μικροβιο του πνευμονιοκοκου, για το οποιο υπαρχουν εμβολια.εχτες η μπεμπα μας εκανε αυτο το εμβολιο.πχ ο τυπος που ειναι στην εντατικη στην κρητη ειχε 1 βδομαδα τη γριπη και καθοτανε, με αποτελεσμα να του κανει πνευμονια.ηταν λοιπον δικη του ευθυνη η κατασταση.γριπη ειναι κ θα περασει.οσοι μπορουν ας εμβολιαστουν για πνευμονιοκοκκο και κατα τα αλλα οταν ειστε σε δημοσιο χωρο, πχ μεσα μαζικης μεταφορας μη βαζετε τα χερια σας σε μυτη ματια κ στομα,να τα πλενετε συχνα κ με οποιοδηποτε συμπτωμα να πατε στο γιατρο.αν αποκτησουμε ολοι κοινωνικη ευθυνη ο ιος δε θα εξαπλωθει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Παντως και εμένα με είχε πιάσει αγχος και η παιδίατρος μου είπε ότι μέχρι τώρα ο ιός ξεπερνίεται χωρίς πρόβλημα. Μάλιστα είναι να φύγουμε Δεκέμβρη για Αμερική 2 εβδομάδες και ενώ σκεφτόμασταν μπας και το ακυρώσουμε, λέμε να πάμε εφόσον δεν μεταλαχτεί ο ιός και γίνουν δύσκολα τα πράγματα...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

πωπω κοριτσια ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΘΕΙ ΨΥΧΩΣΗ.ΣΗΜΕΡΑ ΕΒΗΞΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΝΑ ΠΑΩ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ.ΤΟ ΜΩΡΟ ΣΕΝΑ ΜΗΝΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑΤΟΝ ΠΝΕΥΜΟΝΙΟΚΟΚΟ ΚΑΙ ΤΡΕΜΩ.ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΟ ΠΑΩ ΠΟΥΘΕΝΑ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΟ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝΧΩΝΟΜΑΙ.ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.ΑΦΗΣΤΕΤΑ.ΠΑΝΤΩΣ ΧΕΙΡΑΨΙΕΣ ΦΙΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑΣΜΑΤΑ ΝΑ ΤΑ ΑΠΟΦΕΥΓΕΤΕ.ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΑΤΟΜΑ 5-18 ΕΤΩΝ.ΑΡΑ ΟΥΤΕ ΠΑΛΙ ΤΑ ΜΠΕΜΠΑΚΙΑ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ.Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΦΥΛΑΞΕΙ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Koritsia katarxas PSIXRAIMIA. De thelei paniko. K ta emvolia pou tha ginoun den einai klinika dokimasmena, oi dokimes tora exoun ksekinisei. Ego prosopika exo ena fovo me ta emvolia, k epeidi auta den tha exoun kairo apo otan ksekinisoun oi dokimes, oi parenergeies de tha exoun meletithei k pou ksero an den kolliso apo ekei ton io. Thelei prosoxi, ta kanalia etsi k allios to toso to kanoun TOOOOSO, thelei k poli kali kathariotita k oxi epafes me atoma pou exoun simptomata gripis. Min ipervalloume, giati dimiourgeite panikos.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κορίτσια τα Μ.Μ.Ε. ως συνήθως κάνουν τη τρίχα, ΤΡΙΧΙΑ!!

Δε χρειάζεται να πανικοβαλλόμαστε!

Εχθές παρευρέθηκα σε μια ενημερωτική εκδήλωση για τον νέο αυτό ιό της γρίπης. Μίλησαν ένας παθολόγος και δύο παιδίατροι και εξήγησαν στο κόσμο πώς πρόκειται για ένα ιό που έχει ναι μεν μεγάλη μεταδοτικότητα (μεταδίδεται δηλαδή πολύ ευκολα και γρήγορα) αλλά είναι ήπιας μορφής και ξεπερνιέται με την κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή. Σε κάποιες περιπτώσεις, δυστηχώς, μπορεί να παρουσιάσει επιπλοκές, αλλά αυτό μπορεί να συμβεί και με τη κοινή γρίπη που κυκλοφορεί κάθε χρόνο.

Αν όλοι τηρούμε βασικούς κανόνες υγιεινής τότε δε θα υπάρξει μεγάλη μετάδοση και αν πάλι παρουσιάσουμε συμπτώματα γρίπης (υψηλο πυρετό, βήχα, κόπωση, εμετό)που επιμένουν για πάνω από ένα εικοσιτετράωρο και απευθυνθούμε σ' ένα γιατρό να μας εξετάσει, τότε δε θα υπάρξουν επιπλοκές είτε έχουμε τη νέα "γουρουνογρίπη" είτε έχουμε τη κοινή γρίπη.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

Εγώ για το μόνο που φοβαμαι, ειναι επειδη σκεφτομαι να προσπαθησω να μεινω εγκυος.... Και επειδη εχω ηδη μια αποβολη... Τρεμω μονο γι αυτο... Και ας λενε οτι μπορουν να δωσουν ταμιφλου και στους πρωτους 3 μηνες... Και δουλευω και με παιδια, λογω επαγγελματος, οποτε δε τη γλιτωνω εαν εξαπλωθει!!!

Αχ, εχω τρελο αγχος με αυτο....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...