Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Στερεες τροφες ακόμα δεν εχει φάει. Που και που της δινω να δοκιμασει και αηδιαζει. Απο Δευτερα ξεκιναμε το πατατα-καροτο. Σε 3 εβδομαδες θα φαμε και το φρουτο.

Μιας φίλης μου ο γιος γινεται 2 χρονων και ειναι 10500γρ!!! Η γαμπα της κορης μου ειναι πιο χοντρη. Παρολα αυτα το πιτσιρικι ειναι μια χαρα.

Δημοσίευση

Ζεστη και βροχες. Αυτο δεν ειναι καλοκαιρι. Εφιαλτης ειναι! Την Δευτερα ερχομαι Ελλαδα για 7 εβδομαδες!!! ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!

Το αγαπω πολυ το Βερολινο. Μου ταιριαζει πολυ σαν πολη. Ξερω ότι στην Αθηνα τα νευρα μου θα γινουν ευαισθητα αλλα με τραβαει σαν μαγνητης ο ηλιος! Ο αντρας μου δουλευει αυτον τον μηνα παρα πολυ και ειμαι συνεχεια μονη με τα παιδια. Αγκαλια με ενα τηλεφωνο ειμαι και με το λαπτοπ.

Δημοσίευση

AthinaK έγραψε:

Ζεστη και βροχες. Αυτο δεν ειναι καλοκαιρι. Εφιαλτης ειναι! Την Δευτερα ερχομαι Ελλαδα για 7 εβδομαδες!!! ΔΙΑΚΟΠΕΣ!!!!!

Το αγαπω πολυ το Βερολινο. Μου ταιριαζει πολυ σαν πολη. Ξερω ότι στην Αθηνα τα νευρα μου θα γινουν ευαισθητα αλλα με τραβαει σαν μαγνητης ο ηλιος! Ο αντρας μου δουλευει αυτον τον μηνα παρα πολυ και ειμαι συνεχεια μονη με τα παιδια. Αγκαλια με ενα τηλεφωνο ειμαι και με το λαπτοπ.

Ax tyxeroula Athinoula!!

Emeis fetos hlio den tha doume :(

Giati an perimenoume edw na doume hlio kahkame.

Prwth fora tha katevw Ellada xeimwna kai mou

kakofainetai pou tha parw mazi mou xeimwniatika

kai oxi kalokairina opws panta.. Kala na perasete!

Δημοσίευση

AthinaK έγραψε:

Κοριτσιααααα! Κολυμπησαμε!!!! Με επιασε υστερια! Ακουγεται το ΠΡΡΡΡΡΦΣΣΣ και οταν τη σηκωσα ήμουν μουσταρδί!!!!! ΙΙΙΧΧΧ! Δεν ηξερα απο που να αρχισω και τι να κανω.!@##$%%%%^&**( PAMPERS!

Το κοριτσι μου ηταν πριν 2 εβδομαδες 8530γρ και 68εκ. "Μη το κανετε παχυσαρκο!" Ναι, ναι, ναι, το ακουσα και αυτο! Και μαλιστα σημερα!

χαχαχα! Αυτό το Δεν ηξερα απο που να αρχισω και τι να κανω.!@##$%%%%^&**( PAMPERS! τα λέει όλα. Εγώ, όταν έγινε αυτό, είχα μείνει να τον κρατάω κι έλεγα στον εαυτό μου "ψυχραιμία!!! Σκέψου σκέψου τι κάνεις πρώτα", κι έτσι έμεινα με τα κακα, τον έπλυνα σαν να μη συνέβαινε τίποτα, μετά τον πήρα μαζί μου στο ντους για να πλύνω το πόδι μου που είχε γίνει μες το σκατό και μετά πήγαμε για καθαρή πάνα. Πάντως είχε ένα βλέμμα "χαχαχ σου την έφερα!" ο πονηρούλης, μια σταλιά μπισκοτάκι!!!

Δημοσίευση

savropinguinos έγραψε:

suxainomai ton ilio k ti zesti ,trlenomai gia germania,are mana gt gurisate ?thelo c un a !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!k deichmans...................

Αχ, τι μου θύμησες τώρα!!!

Με έκανες να λησμονήσω την Γερμανία εγώ που κάποτε μετρούσα μέρες για να φύγω. Τώρα βέβαια που έχω 6 χρόνια να ανέβω θα ήθελα πολύ να πάω (για διακοπές βέβαια). Που έμενες Γερμανία? Εγώ ήμουνα 3 χρόνια στο Oberhausen

Όσο για το θέμα και εμέις το ίδιο πρόβλημα έχουμε.

Η μπουμπού είναι 6300 και χρησιμοποιώ τα Baby Bry No3 υποτίθεται το ιδανικό νούμερο για το βάρος της αλλά λερώνεται σχεδόν κάθε φορά που κάνει κακά και δυστυχώς είναι πολλές. Μέχρι την πλάτη της φτάνουνε!

Την προηγούμενη εβδομάδα 2 φορές έκανε μέσα στο αυτοκίνητο και εκτός από τα ρούχα της λερώθηκε και το καρεκλάκι!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Τα baby dry δεν κανουν τιποτα. Μεχρι να μπουν οι τροφες και να σφιξουν τα κακα μονο με τα Active Fit μπορεις να δεις αποτελεσμα. Απο τοτε που ανοιξε το θεμα, εχει λερωθει η μικρη παρα πολλες φορες. Απο χτες την εχω αλλαξει 3 φορες επειδη περασαν πισω στην πλατη. Ευχτυχως ημουν σπιτι.

Αυτο με το καρεκλακι το επαθα και εγω. Σηκωνω το παιδι και το καθισματακι ηταν μουσταρδι. ΙΙΙΧΧΧ. Με τη μια στο πλυντηριο!

Δημοσίευση

ego den eixa tin tuxi na meino germania alla pigaino sunexeia , sto schweicheim 13 xm ekso apo ti stutgardi,teleftaia protou meino egguos eixame guriseio oli ti germania plin verolinou k amvourgou k to exo apothumaino mollis ksethumanei ligo i gripi ton xoiron perno to morok anevaino gia psonia,polu mou arese i altena konta sto koln,i mana mou to exei skulometaniosei xiliades fores pou gurise,ekei megalose k pantreftike...

Δημοσίευση

Βρε Γιωτάκι πως δεν το διπλασίασε?

5 μηνών κι εμείς ήμασταν ίδιο ύψος και 6400.. Σαμιαμίδι σκέτο!

11 μηνών, μόλις 8.300 και 76 πόντους. Αλλά τρώει τον άμπακο! Συνέχεια κάτι έχει στο στόμα.. Ενίοτε και στο χέρι.. Απλά είναι υπερκινητική και δεν της μένει τίποτα.. Καλύτερα όμως! Είδαμε κι εμένα που ήμουν άφαγη.. Μετά τα 4 ξέφυγα.. Εντελώς όμως!

Όσο για τα πάμπερς, δεν είχαμε ποτέ καμία μα καμία διαρροή. Ούτε με τα pampers ούτε με τα Libero.

Δημοσίευση

Για να είμαι ειλικρινής, η κορούλα μου είναι 11,5 μηνών και μόνο 2 φορές βγήκαν τα τσίσα της από το pampers και μου έβρεξε το σεντονάκι της.

Δεν είχα και δεν έχω τέτοια προβλήματα.

Μήπως να άλλαζες μάρκα ???

Εγώ Libero της βάζω.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...