Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Γεια σας! Χρειαζομαι την γνωμη σας ,την εμπειρια σας και τις συμβουλες σας. Εχω ενα κοριτσακι 16 μηνων το οποιο μεχρι τωρα δεν ειχε εκδηλωσει καμια επιθετικοτητα,επαιζε πολυ καλα με τα αλλα παιδακια και ακομα κι αν την χτυπουσαν η της τραβουσαν τα μαλλια ειτε απομακρυνοταν ειτε την επιανε το παραπονο και μετα απο λιγο εκλαιγε.Επισης,χαιδευε και φιλουσε τα αλλα παιδια. Τον τελευταιο καιρο εχει τυχει να στραφει επιθετικα σε παιδακι το οποιο απλα βρισκεται διπλα της, να τραβηξει τα μαλλια ,εχει συχνα εκνευρισμο, χτυπαει το δικο της κεφαλι στο παρκο αν δεν της κανω το χατηρι να την βγαλω απο εκει και μου επιτιθεται αν της αρνηθω κατι η δαγκωνει. Η αλλαγη αυτη εγινε αποτομα και δεν ξερω τι να κανω ,να αδιαφορησω γιατι απλα ειναι μια φαση, να την μαλωσω, να την αφηνω να κλαιει μεχρι να της περασει??? Τι να κανω?!?!

Δημοσίευση

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ?

ΔΕΝ ΕΛΛΑΞΕ ΚΑΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ?

ΒΕΒΑΙΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΑΣΗΜΑΝΤΑ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ.

ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΙΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση

Πρωτον ειμαι εγκυος στον εβδομο μηνα,προσπαθω βεβαια να μην την επηρεαζει αυτο (οσο μπορω).Επειτα αναγκαζομαι δυο φορες την εβδομαδα να την πηγαινω στη μητερα μου και να μενει εκει τη νυχτα (κατι που δεν ειχε συμβει για 15 μηνες) γιατι δουλευω πολυ νωρις και δεν προλαβαινω να της την πηγαινω το πρωι,αυτο ομως συμβαινει για τρεις εβδομαδες και στο τελος του μηνα θα σταματησει,ειναι τελειως προσωρινο. Τελος ισως της λειπει παρα πολυ και ο μπαμπας της ο οποιος τον τελευταιο καιρο λογω δουλειας την βλεπει μονο το βραδυ η και καθολου (ξυπνια).Ειναι πολλα ολα μαζι εεε???

Δημοσίευση

Μα το ρωτάς? οι αλλαγές είναι πολλές, κάνει την επανάστασή της και που να γεννηθεί και το 2ο τι έχει να γίνει!!!!

1. Ξέρει ότι θα έχει και αδελφάκι

2. Το ότι την πηγαίνετε στην γιαγιά ίσως να πιστεύει ότι αρχίσατε κιόλας να την παραμελείτε, να μην την θέλετε και την δίνετε αλλού να κοιμηθεί.

Δώστε περισσότερο χρόνο στο κοριτσάκι και η προσωπική μου άποψη είναι να μην την στέλνετε στην γιαγιά για ύπνο! Παίξετε μαζί της, είναι υποχρεωμένη να αλλάζει το κρεββάτι της, την ρουτίνα της που είναι πολύ σημαντική για τα μικρά παιδιά.

Πρόσεξέ το

Ο γιος μου μόλις γεννήθηκε η κόρη μου έβγαλε επιθετικότητα στον παιδικό σταθμό και αυτό που κάναμε ήταν να του δώσουμε περισσότερη προσοχή,παίζαμε πιο πολύ μαζί κλπ.

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ. Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΜΙΑ ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΒΑΤΑΙ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΣΕ! ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΕΙ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΑΥΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΥΕΙ ΤΟ ΠΡΟΤΗΠΟ ΤΟΥ ΕΠΙΤΗΘΕΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ! ΒΟΦΑΤΑΙ ΔΗΛ, ΜΗΝ ΤΟ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΥΤΟ ΠΡΩΤΟ! ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑ ΕΤΣΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ, ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ, ΚΑΤΙ ΖΗΤΑΕΙ! ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ Η ΘΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΛΩΣΟΥΜΕ Η ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΡΟΥΜΕ Η ΘΑ ΤΟ ΤΥΜΩΡΗΣΟΥΜΕ. ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΔΗΛ. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ! ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΕΠΙΣΥΜΑΝΕΙΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ! ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΟΝΕΣΕ, ΘΑ ΚΛΑΙΕΙ, ΙΣΩΣ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ! ΜΠΟΡΕΙΣ ΕΠΕΙΣΗΣ ΑΝ ΑΥΤΗ Η ΕΠΙΘΕΤΙΚΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΑΓΝΩΕΙΣΕΙΣ ΤΕΛΟΙΩΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΕΡΔΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑΦΕΡΕΤΕ ΕΤΣΙ!

Δημοσίευση

Δεν ειναι πολυ μικρη για να εχει καταλαβει οτι ερχεται αδελφακι? Βεβαια της το λεω συνεχεια, χαιδευουμε και φιλαμε την κοιλιτσα της μαμας αλλα μπορει να εχει συνειδητοποιησει τις αλλαγες που θα ερθουν και να αντιδρα ?

Δημοσίευση

Εγώ πιστεύω ότι νοιώθει ανασφάλεια, σαν έγκυος προσέχεις περισσότερο μην χτυπήσει την κοιλιά μην μην μην.... θέλει περισσότερο χρόνο μαζί σας και το ότι κοιμάται στην γιαγιά πιστεύω ότι και αυτό έχει να κάνει... βγαίνει από το πρόγραμμά της, την ρουτίνα της....

Δημοσίευση

και η κόρη μου το έκανε αυτό, και υπάρχουν περίοδοι που το επαναλαμβάνει.

Εγω τις κράταγα το χέρι (στον αέρα) , και της έλεγα αυστηρά "Οχι, αυτό δεν επιτρέπεται, απαγορευεται" γιατί αυτή είναι και η αλήθεια :)

επισης εφαρμοζα το time out.

με το που χτύπαγε ένα παιδάκι που έπαιζε μαζί της, την απομάκρυνα από το παιχνίδι και την κάθιζα στο παγκάκι δίπλα μου. Της έλεγα ότι "μάλλον δε θέλεις να παίξεις γιατι οταν παίζουμε δε χτυπάμε, κάτσε εδω για να σκεφτείς τί έκανες" ο χρόνος του time out είναι τοσα λεπτά, όση η ηλικία του παιδιου. Δηλαδή εσύ την αφήνεις 1-1.5 λεπτό.

και κάτι αλλο. Θα σου έλεγα να της διαχωρίσεις ότι τη μαλώνεις επειδή χτυπάει, όχι επειδή θυμώνει. Ο θυμός είναι αποδεκτός από τη μαμά, το ξύλο όμως όχι. Μπορείς να της δείξεις εσύ άλλους αποδεκτούς τρόπους να εκφράσει το θυμό της. πχ σε εμάς όταν θυμώνει επιτρέπεται να πετάει τα παιχνίδια της κάτω, να κλωτσάει την μπαλα της κτλ. Σε άλλες οικογένειες δεν επιτρέπεται αυτό. Απλώς να ξέρει ότι μπορεί να θυμώσει, δεν είναι κακό

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συνήθως λένε ότι στα δεύτερα η κοιλιά είναι μεγαλύτερη. Εμείς καλά τα πάμε. Έχει πολύ πλάκα γιατί είναι παπαγάλος. Μιλάει πάρα πολύ σε σημείο που κάνουμε συζήτηση. Ρωτάς κ απαντάει τα πάντα. Έχει κόλλημα με την καθαριότητα, δεν του αρέσει με τίποτα να κάνει παζλ παρα μόνο να τα πετάει. Τον έβαλα να κάνουμε μπισκότα κ έκλαιγε από το ζυμάρι γιατί λέρωσε τα χέρια του. Δεν μπορούμε να αφήσουμε μπουκάλι με νερό για τα ξεβιδωνει. Στη δουλειά είμαι σπαστό 8ωρο, οπότε τον βλέπω το πρωί, το μεσημέρι κ το απόγευμα κ με βολεύει αυτό το πρόγραμμα, γιατί τον βλέπω όλη τη μέρα! Με το καλό να έρθει και η δεύτερη κόρη!!! Να σας ζήσει η Αργυρώ σας!!!
    • Ναι να το ξεκινήσετε χωρίς πίεση κλασικά με υπομονή.. τα ξέρεις.. θέλει χρόνο και εξάσκηση να συνηθίσει και να μάθει το καλαμάκι.. Ναι ισχύει ότι είναι προτιμότερο, για εμένα λόγο ορμονών που έχει το αγελαδινό.. σκέψου το αγελαδινό είναι για να μεγαλώσει το μοσχαράκι σε αγελάδα.. πόσες ορμόνες έχει για να μεγαλώσει αυτό το ζώο το μωρό του.. γενικότερα προσπαθώ να αποφεύγω τα αγελαδινα και σε γιαούρτι/τυριά.. όπου μπορώ περισσότερο βέβαια.. Ναι εννοείται ότι είναι και το στυλ της κάθε οικογένειας! Για αυτό κιόλας λέω ότι για εμένα το ιδανικό είναι εκεί κάπου στις 10-10:30.. γιατί αυτή θέλει να με ακουμπάει κιόλας και δεν μπορώ να με φανταστώ να κάθομαι στο κρεβάτι αγαλματάκια ακίνητα αμίλητα και αγέλαστα από τις 7-7:30 πχ 😂😂 Και σου κοιμάται και αρκετές ώρες!! Μωρέ μπράβο το παιδί!! Φτου φτου φτου!! Όχι εμένα σου λέω, πόσες ώρες είναι.. 7 ώρες το βράδυ και 2 ώρες το μεσημέρι.. εκεί δηλαδή συνολικά περίπου 9-9:30 ώρες/24ωρο, τέλος.. και πάνω μου κολλημένη πάντα αγκαλίτσα, αλλιώς δεν.. το κυριότερο είναι ότι δεν το χωράει κάν ο νους μου το πως σου ξανακοιμαται..🤯 όχι μόνο εσένα δηλαδή, που διαβάζω λέτε αφυπνίσεις.. εμάς οι "αφυπνίσεις" της συνοδεύονται από 4-5 ώρες τουλάχιστον, όρθια στο πόδι να "χοροπηδάει"..🥴 Μωρέ και εμάς κάπου εκεί 2 μηνών περίπου στον ύπνο ζούσαμε την ουτοπία.. το παιδί κοιμόταν σερί από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6-6:30 το πρωί σερί.. και ανά 3ωρο κοιμόταν ένα 2:30ωρο τουλάχιστον.. σου μιλάω για ουτοπία.. 🥹 πόσο μου λείπει.. 6 μηνών έγινε το πρώτο μεγάλο sleep regression με το άλμα.. καταφέραμε με πολύ κόπο πολύ αργά και με πισογυρισματα φυσικά να κοιμάται κάπου 11:30-12 το βράδυ.. κράτησε 1-1,5 μήνα περίπου Σεπτέμβρη - Οκτώβρη και με το που μπήκε ο Νοέμβρης με την αλλαγή της ώρας όμως σχεδόν άμεσα σε 1-2 μέρες από την αλλαγή της ώρας, γμθκε ο Δίας όμως.. και από τότε παλεύουμε πάλι να το φέρουμε σιγά σιγά.. και πολλές φορές μας φέρνει στα όρια μας δηλαδή.. τίποτα, υπομονή μόνο.. αφού το διάβαζα στον άντρα μου που γράφεις για τον ύπνο και δεν το πίστευε σκέψου.. μου λέει δεν το κοιμίζει όλη μέρα; Και τι ώρα σηκώνεται το πρωί από τις 4; 🤣🤣 Είναι και στο παιδί καταλαβαίνω.. μιας φίλης μου ο πρώτος γιός της ήταν το όνειρο θερινής νυκτός κάθε μαμάς στον ύπνο από την γέννηση.. λες και δεν υπήρχε παιδί στο σπίτι.. ο δεύτερος τής έχει αλλάξει τα φώτα!! 😅😅 Ίδιος με την δικιά μου από τις περιγραφές της.. 🫣🤭
    • Κορίτσια λ,Μ έστειλε σήμερα τα αποτελέσματα..απορώ πώς...92 157 105..όμως από φέτος Μ είπε άλλαξαν τα όρια κ εκεί που ήταν 160 ή 180 την πρώτη ώρα έγινε 140 κ είμαι πάνω από τα όρια στη μια μέτρηση..τα έχω στείλει στον γιατρό..δεν απάντησε κάτι..αν δεν απαντήσει κάτι,θα περιμένω την Παρασκευή να Μ πει στο ραντεβού...
    • Σχετικά με τον ύπνο τι να σου πω... Κάπως ο ίδιος μας υπέδειξε αυτο το ωράριο. Δλδ από 2/3 μηνών κάναμε πάντα τη ρουτίνα του μπάνιου κάπου 7/8μμ και μετά γλαρωνε, θήλαζε και κοιμόταν το μεγαλύτερο stretch ύπνου (4-5 ώρες και καμιά φορά και 6 ώρες σερί). Οπότε το τηρήσαμε έκτοτε και χτίσαμε τις ρουτίνες γύρω απ' αυτο το ωράριο του νυχτερινού ύπνου. Ειδικά απ' όταν ξεκίνησε βρεφικό αυτό το ωράριο όχι απλά εδραιώθηκε αλλά απ' τις 6.30μμ είναι ήδη κουρασμένος φουλ, κι αν χάσουμε το παράθυρο μπάνιο-γαλα-νανι θα πέσει το ταβάνι να μας πλακώσει απ' τις κραυγές του 😂😂  Κάνει και 2 ημερήσιους ακόμα (πρωί περίπου 30/45λεπτα και μεσημέρι 1/2ωρες), από τον 15ο/18ο μήνα θα αφαιρέσουμε σταδιακά τον πρωινό και θα μείνει ο μεσημεριανος μόνο που τον κάνει ούτως ή άλλως στο σχολείο.  Σε γενικές γραμμές η βραδινή του ρουτίνα είναι η εξής (το έγραψα και πρόσφατα σε άλλη ενότητα, κάνω αντιγραφή εδώ): 5.30/6μμ (βραδινό) - 6/6.30μμ τα φώτα και οι φωνές στο σπίτι χαμηλώνουν/κατεβάζουμε παντζούρια, μπάνιο + μασαζάκι (δε βάζουμε σαπούνια καθε μέρα, απλά σε ζεστό νερό να ηρεμεί και να παίζει) - 7μμ μπιμπερό στο σαλόνι, όχι στο κρε΄βατι του + ιστοριούλα - 7/730μμ στο κρεβάτι για ύπνο.  Από εκεί και πέρα, συνήθως κάνει 2 αφυπνίσεις, μια στις 00:00/01:00 και μετά 03:00/04:00. Ξυπνάει 6/6:30 για πρωί 🫠 ιδανικά θα ήθελα να ξυπνάει 7/7.30 αλλά όσες φορές και να προσπαθήσαμε να καθυστερήσουμε τον βραδινό ύπνο έβγαζε τρομερή γκρίνια, ήταν υπέρ κουρασμένος και υπέρ νευριασμένος που μετά κάναμε αμάν να τον κοιμίσουμε, Ενώ άμα μένουμε πιστοί στο πρόγραμμα του πλέον τον ακουμπάμε στο κρεβάτι του, κάνουμε πατ πατ στο πωπουδακι μαξ 5 λεπτά και γεια σας. Οπότε καταλαβαίνεις ότι δύσκολα να ξεβολευτουμε κι εμείς 😂😂😂  Πάντως έχει να κάνει και με το στυλ ζωής της κάθε οικογένειας ρε συ - έχουμε κι εμείς φιλικό ζευγάρι που βάζουν τον μικρό τους το νωρίτερο 11μμ γτ έτσι τους βολεύει επειδή μετά ξυπνάει 9 το πρωί. Εμείς ούτως ή άλλως ξεκινάμε δουλειά 8πμ και κοιμόμαστε κι οι ίδιοι νωρίς, οπότε λειτουργεί όπως έχει. 
    • Εγω βάζω από αρκετά νωρίς το λαδάκι της  weleda κ είμαι πολύ ευχαριστημένη. Όχι τόσο για ραγαδες γιατί είχα ηδη απο προηγούμενες εγκυμοσύνες, όμως ενυδατώνει εξαιρετικά το δέρμα κ αφήνει ωραία αίσθηση 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...