Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΣΜΟΣ


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΘΑΘΕΛΑ ΝΑ ΘΙΞΩ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΠΟΛΥ.ΠΡΙΝ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΠΝΙΖΑ ΣΑΝ ΑΡΑΠΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΝΑ ΠΟΛΥ ΚΑΦΕ.ΣΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΚΑΠΝΙΣΑ ΚΑΝΑ 2 ΦΟΡΕΣ,ΤΟΧΕ ΚΟΨΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ .ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΓΙΑΤΙ ΕΠΕΡΝΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΩ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2-3 ΤΣΙΓΑΡΑ ΤΗ ΜΕΡΑ ΑΜΕΣΩΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ.ΕΧΩ ΦΟΒΕΡΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΟΥ ΚΟΛΛΗΣΕ ΠΑΛΙ.ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΑΓΛΑΙΑΣ ΟΤΙ Η ΘΗΛΑΖΟΥΣΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΟΥΝ ΜΕ ΜΕΤΡΟ ΚΑΙ ΠΗΡΑ ΘΑΡΡΟΣ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ?ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΔΙΕΞΟΔΟΣ Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΙΩ ΕΝΑ ΚΑΦΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ.ΔΕ ΒΓΑΙΝΩ ΔΕ ΔΟΥΛΕΥΩ ΚΑΙ Η ΜΟΝΗ ΩΡΑ ΠΟΥ ΗΡΕΜΩ ΕΙΝΑΙ ΤΟΤΕ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

antroula λέω κατηγορηματικά όχι.Γενικά είμαι αντι καπνίστρια αλλά αφου ξέρεις οτι δεν κάνει καλό,γιατί δεν ξαναπροσπαθείς να το κόψεις;

:dry:

Προσπάθησε,γιατι αφορά άμμεσα το παιδί σου.Αντί για καφέ και τσιγάρο,πάρε το μωράκι σου και πήγαινε μια βόλτα στο πάρκο ή γυμναστήριο ή διάβασε ένα βιβλίο.;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΑΝΤΡΟΥΛΑ! ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΗ, ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ, ΤΙ ΖΗΤΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΜΕ! ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ, ΕΘΗΞΕΣ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΑΕΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΝΤΡΕΣ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΣΧΗΜΟ ΠΟΛΥ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΔΕ ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΙΣ ΚΟΝΤΡΕΣ.ΑΠΟ ΔΩ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΩ ΣΕ ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ.ΗΘΕΛΑ ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΜΟΙΡΑΣΤΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΝΙΩΘΩ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ.ΟΥΤΕ ΜΑΛΩΜΑΤΑ ΟΥΤΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ.ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΦΟΣΟΝ ΔΕ ΘΙΓΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΝ.ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΑΠΛΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΤΩΝ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΛΕΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΙΟΛΑΣ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΘΕΜΑ ΟΠΟΥ Η ΜΙΑ ΚΟΠΕΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ, Η ΑΛΛΗ ΘΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΚΑΠΝΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΟΥΝ ΕΝΤΑΣΕΙΣ! ΤΟ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΘΕΣΗ. ΛΟΙΠΟΝ Η ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΙΧΕΣ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ! ΤΩΡΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΑΝΩ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΕΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΕΙΗΝΗΣ! ΝΑ ΠΛΕΝΕΙΣ ΧΕΡΙΑ, ΝΑ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΡΟΥΧΑ! ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙΣ ΝΑ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΑΦΟΥ ΟΛΛΕΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΑΚΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΠΛΟ! ΚΑΙ ΞΕΝΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΣΜΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΝΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΟΨΩ.ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΑΠΝΙΖΩ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΛΕΝΩ ΔΟΝΤΙΑ ΠΡΟΣΩΠΟ ΧΕΡΙΑ ΑΛΑΖΩ ΡΟΥΧΑ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΩ.ΣΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ στην κόρη μου κάπνιζα στον θηλασμό.

Με το πού θήλαζε η μικρή, έκανα ένα τσιγάρο μέχρι να γίνει ξανά το καινούριο γάλα.

Βλακείες...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο γιατρός μου είχε πεί, καλύτερα να καπνίζεις στην εγκυμοσύνη, παρά στον θηλασμό.

Στην εγκυμοσύνη, η νικοτίνη πάει στον πλακούντα δεν έχει άμεση σχέση με το έμβρυο ενώ στον θηλασμό η νικοτίνη περνάει κατευθείαν στο παιδί.

Ντροπή μου...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

antroula μου και εγώ πριν μείνω έγκυος κάπνιζα 10 χρόνια τουλάχιστον σαν τρελή . Με το που έμαθα όμως ότι είμαι έγκυος το έκοψα και δεν το ξανά ακούμπησα μέχρι και τώρα που θηλάζω και ούτε έχω σκοπό . συμφωνώ ότι είναι καλό να βρεις κάτι άλλο που σε ευχαριστεί να κανείς την ώρα που σου έρχεται να καπνίσεις . Μια συνήθεια είναι τελικά . Για να το κόβουμε στην εγκυμοσύνη άρα δεν μας είναι απαραίτητο. Ούτος η άλλος τα αγαθά κοπής κτώνται......(και λίγο πείσμα χρειάζεται);)

line_flow1_beg_40_time_1245124800_text_cf20e3e9fcf220eceff520e5dfede1e9.gif

line_line_typew2_beg_d_typew11_time_1122436800_text_c5dfece1f3f4e520ece1e6df.gif

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

απο μονο του το τσθγαρο αει καο σστην υγεια μας αυτο ειναι κατι γνωστο και ομως καπνιζουμε ειναι δικαιωμα μας να κανουμε κακο στη δικη μας υγεια αλλα σε καμια πειπτωση σεεν εμβρυο κατα τη διαρκεια της εγκυυμοσυνης.Πολλοι γιατροι λενε κανε κανα δυο εως 5 δεν πειραζει άλλοι παλι ειναι κατηγορηματικοι εγκυος κομμενο το τσιγαρο και με μετρο ο καφες .Οταν θηλαζεις σου λενε οι περισσοτεροι καλο ειναι να μην το ανεις επειδη περανει μεσα πο το γαλα στο παιδι .Καποιοι λενε οτι μπορεις μολις θηλασεις το μωρο αμεσως μεατα να καπνισεις οποτε μεχρι να ερθει η επομενη ωρα τουθηλασμου θα εχει καθαρισει Εγω θα σου ελεγα αφου μπορεσες και μεινες 9 μηνες χωριτσιγαρο ρα θα μπορεσεις και για οσο διαστημα θηλαζεις .Υπαρζζουν εναλακτικες που μπορεις να σε κανουν να χαλαρωνεις .όλα ειναι εγκεφαλικα επιση ςυπαρχουν καποια κεντρα που σ εβοηθανε να κοψεις το τσιγαρο για σκεψου το αντι να μαπινεις στο προβληματισμο να κανεις τσιγαρο καινα εχεις ενοχες απεναντι στο παιδι σου προσπαθησε να κανεις κατι που θα σε κανει περηφανη απεναντι του.Ειμαικαι εγω καπνιστρια και στην εγκυμοσυνη δεν εκανα ουτε δεν θηλασα καθολου αλλα δεν εκαν και τσιγαρι εως οτου πηγε ο μικρος 4 μηνων δεν ειχα το χρονο και σκεφτομουν να αναψω τσιγαρο και αν το μωρο ξυπνησει να αλλα ζω ρουχα και όλα αυτα .Αυτη τη στιγμη ο γιος μου ειναι 5 ετων εγω κραταω το πακετο εως και 7 ημερες ακομα ακι να μην το κανω δνε με χαλαει.

Οσο για το τη λει η καθε μια απο μας ειναι σχετικο η καθε μια εχει δικη της προσωπικοτητα καιβαζει τα δικατης θελω .Σκεψου καλα τι σε συμφερει εσενα και το μωρο σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΤΑΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΟ ΜΩΡΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΟ.

ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙΣ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΝΙΩΘΕΙΣ ΤΟ

ΤΣΙΓΑΡΟ ΣΑΝ ΠΑΡΕΑ ΕΣΤΩ ΤΑ 2ΛΕΠΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΠΝΙΣΕΙΣ ΚΑΙ

ΘΑ ΠΙΕΙΣ 2 ΓΟΥΛΙΕΣ ΚΑΦΕ.

ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΠΕΡΑΣΑ!

ΕΝΩ ΚΑΠΝΙΖΑ ΑΡΚΕΤΑ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΚΑΠΝΙΣΑ 4-5 ΤΣΙΓΑΡΑ.

ΜΟΛΙΣ ΓΕΝΝΗΣΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 4 ΜΗΝΕΣ ΠΟΥ ΘΗΛΑΣΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΑ ΤΣΙΓΑΡΟ

ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΜΟΥ.

ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΚΑΠΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΚΡΟ ΚΑΙ

ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ.ΤΟ ΒΡΕΦΟΣ ΤΟ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ

ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥ ΔΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ

ΤΟ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΖΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ.

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΟΣΟ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΚΑΙ

ΜΕΤΑ ΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΣΥ ΘΕΛΕΙΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ερευνες λένε πως μέχρι 5 τσιγαρα δεν ανιχνευονται στο γαλα.

Ο άντρας μου αν κανει ένα τσιγαρο στη δουλεια, φάει, μασησει τσίχλα, πλυνει δόντια, κλπ, εγω το ανιχνευω με το πρωτο φιλι. Δεν ειναι καλύτερα να το αποφυγεις; Δημιούργησε ένα υγιές περιβάλλον στο μωράκι σου χωρις νικοτίνη και κατάλοιπα.

Αν όμως δεν μπορείς να το αντεξεις κάνε το αμέσως μετά τον θηλασμό.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Antroula, εφόσον κι ο άντρας σου το έχει κόψει.. είναι πιο εύκολο και για σένα! Δεν συμφωνώ στο να καπνίζεις και να θηλάζεις! Περνάει όλο στο γάλα! Αφιλτράριστο! Και φυσικά 1000 φορές να κόψεις το κάπνισμα παρά τον θηλασμό! Εγώ πριν μάθω ότι είμαι έγκυος κάπνιζα! Ο άντρας μου είχε 1 χρόνο που το είχε κόψει! Κάπνιζα 2 τσιγάρα την ημέρα στα κρυφά! Κάποιες φορές ξεφευγα λιγάκι κι έκανα 5 , 7 με πολλές πολλές τύψεις! Στον 6ο μήνα, σκέφτηκα πιο λογικά ότι αυτό που κάνω είναι μεγάλη ανευθηνότητα όχι για μένα αλλά για το μωρό που δεν φταίει σε τίποτα! Θεώρησα ότι είμαι απαράδεκτη μάνα! Κι ανίκανη κι ανάξια!! Και από τότε όχι δεν έβαλα άλλο τσιγάρο στο στόμα μου.. πλέον ούτε να το μυρίζω δεν μπορώ! Μ'ενοχλεί αφόρητα και επειδή θέλω να θηλάσω για πολύ καιρό δεν έχω σκοπό να το ξαναρχίσω! Από την άλλη το σκέφτομαι και λιγάκι εγωίστικά! Γιατί το μωράκι μου να μυρίζει την μανούλα του σαν τασάκι;; Δεν είναι κρίμα;; :( Κι εύχομαι να μην το ξαναζητήσω! Υπάρχουν φορές που περνά η σκέψη από το μυαλό μου.. αλλά πια το βλέπω μακρινό.. Δεν κάπνιζα πολλά χρόνια! Το άρχισα 23 χρόνων και τώρα είμαι 27! Και ποτέ δεν ήμουν φανατική καπνίστρια! Κι από την άλλη από τον κύκλο μου..δεν καπνίζαν πολλοί κι αυτοί οι λίγοι που κάπνιζαν βλέπω τον έναν μετά τον άλλον και το κόβουνε! Εγώ δεν μπορούσα; Γιατί; Και τελικά τα κατάφερα!! Και μου αρέσει περισσότερο!!!! Συγνώμη .. εύχομαι να μην γίνουν παρεξηγήσεις!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Σιγουρα κανεις δεν θα σου συστησει να καπνιζεις.Πρωτα απ'ολα κανει κακο σε εσενα. Αλλα θεωριες του τυπου "το τσιγαρο περναει αφιλτραριστο στο γαλα" ή "το γαλα σου γινεται δηλητηριο" δεν ισχυουν! Κατι παραπανω ξερει η Αγλαια... Στο κατω κατω για τις δυσπιστες μπορει να γινει χημικη αναλυση στο γαλα και ανιχνευτει κατα ποσον υπαρχει νικοτηνη ή οχι μεσα σ'αυτο. το αν μπορεις ή οχι να καπνιζεις ειναι θεμα επιλογων που δεν εχουν να κανουν με την ποιοτητα του γαλατος!:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλό θα ήταν για όσο καιρό θηλάζεις το μωρό σου να μην καπνίζεις!! Δεν είναι μόνο ότι χαλάει η ποιότητα του μητρικού γάλακτος αλλά και το ότι υπολείμματα καπνού μένουν στα μαλλιά σου και στα ρούχα σου και κάθε φορά που αγκαλιάζεις το μωράκι σου, εισπνέει αυτό το καπνό (είναι το λεγόμενο τριτογενές κάπνισμα!).

Προσπάθησε να κάνεις κάτι άλλο για να απασχολείσαι και να μην σκέφτεσαι το τσιγάρο, όπως να πας μια βόλτα, να διαβάσεις ένα βιβλίο, να φυτέψεις ένα λουλουδάκι σε μια γλάστρα! Αφού δεν κάπνιζες στην εγκυμοσύνη σου είναι κρίμα να το αρχίσεις ξανά τώρα.

Εγώ κάπνιζα πρίν μείνω έγκυος (όχι φανατικά, 5-6 τσιγάρα την ημέρα).

Στην εγκυμοσύνη και κατά τη περιόδο του θηλασμού δεν έβαλα τσιγάρο στο στόμα μου.

Μετά το ξανάρχισα, πάλι περιστασιακά αλλά αποφάσισα να το κόψω τελείως (έχω δυο βδομάδες να καπνίσω) γιατί όπως έγραψε και η dallia θέλω τα παιδάκια μου να με μυρίζουν σαν μανούλα και όχι σαν τασάκι!;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΚΙ ΕΓΩ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΧΘΕΣ ΠΗΓΑΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΟΤΟΠΟ ΚΑΙ Η ΔΙΠΛΑΝΗ ΜΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΚΑΠΝΙΖΕ ΣΑΝ ΦΟΥΓΑΡΟ.ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΟ ΘΕΑΜΑ...ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΜΕΣΑ ΜΑΣ,ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ Η ΟΤΑΝ ΤΟ ΘΗΛΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΜΕ ΝΑ ΓΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΠΝΕΥΜΟΝΑΚΙΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΧΡΗΣΤΕΣ ΟΥΣΙΕΣ.ΕΙΜΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΜΟΛΙΣ ΕΜΑΘΑ ΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΜΑΧΑΙΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΞΑΝΑ.ΘΕΛΩ ΠΟΛΥ ΝΑ ΚΑΠΝΙΣΩ ΑΛΛΑ Σ'ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΜΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ "ΘΕΛΩ"ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η απόφαση είναι καθαρά δική σου αν και είμαι λίγο κάθετη σε αυτό.

Το τσιγάρο βλάπτει και δεν βρίσκω όύτε ένα λόγο για τον οποίο έστω και ελάχιστα ( με ένα τσιγάρο μόνο ) θα αναγκάσεις το αθώο πλασματάκι σου να το αναπνευσει.Είναι πολύ μικρούλη...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

natural έγραψε:

"το τσιγαρο περναει αφιλτραριστο στο γαλα" ή "το γαλα σου γινεται δηλητηριο" δεν ισχυουν! Κατι παραπανω ξερει η Αγλαια... Στο κατω κατω για τις δυσπιστες μπορει να γινει χημικη αναλυση στο γαλα και ανιχνευτει κατα ποσον υπαρχει νικοτηνη ή οχι μεσα σ'αυτο. το αν μπορεις ή οχι να καπνιζεις ειναι θεμα επιλογων που δεν εχουν να κανουν με την ποιοτητα του γαλατος!

Ναι εγώ το έγραψα επειδή μου το είπαν γιατροί οι οποίοι μου έκανα μάθημα στην σχολή! Τώρα αν κάποια θέλει να καπνίζει και να θηλάζει είναι δικό της θέμα! Προσωπικά δεν συμφωνώ! Κι εμείς ξέρουμε! Δεν μιλάμε αυθαίρετα! Το τσιγάρο είναι δηλητήριο! Κάνει κακό και σε μας που το κάνουμε! Δεν θα κάνει σ'ένα βρεφάκι που στην τελική δεν είναι επιλογή του; Και εκτός αυτού, υπάρχει κι ο αόρατος καπνός που κάθεται στο δέρμα μας, στα ρούχα μας, μας πιάνει το μωρό, βάζει τα χέρια στο στόμα κι αυτό αρκεί! Είναι καρκινογόνο! Τώρα τι θα κάνει ο καθένας είναι δικαιωμά του και μόνο! Καλό είναι να μην κατηγορείς απαντήσεις άλλων κοριτσιών! Η γνώμη μας και μόνο αρκεί!

Και όλα αυτά στα λέω και κάπνιζα πριν! Και μπορεί και να ξανακαπνίσω αν και δεν θα το επιδιώξω μετά τον θηλασμό! Αφού δεν το θέλω τώρα γιατί να το κάνω μετά;

Κι αν κάνεις ανάλυση εσύ που δεν είσαι δύσπιστη, θα δεις ότι θ'ανιχνευτεί κι η νικοτίνη, όπως ανιχνεύτηκε και η κορτιζόνη στο γάλα της νύφης ( 98 % ) μου επειδή έκανε θεραπείες στην εγκυμοσύνη για να φέρει εις πέρας υψηλού κινδύνου κύηση και της απαγορεύτηκε αυστηρά να θηλάσει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα παντως ολοι οι νεογνολογοι στο αλεξανδρας που ρωτησα γιατι ειδα μια μαμα που καπνιζε μου ειπαν κατηγορηματικα οχι στον θηλασμο αν η μαμα καπνιζει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντρούλα αν θες να συνεχίσεις να καπνίζεις μπορείς να το κάνεις,είναι χειρότερο από το να σταματήσεις να θηλάζεις(σύμφωνα με άρθρο που έχω διαβάσει. Αρκεί να φροντίζεις να μη μυρίζει τσιγάρο τπ σπίτι σου αλλά κυρίως τα ίδια σου τα ρούχα που έρχονται σε επαφή με το μωρό. Πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική γιατί σχετίζερται με το σύνδρομο αιφνίδιου βρεφικού θανάτου.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντρούλα αν δεν μπορείς να κόψεις το κάπνισμα προσπάθησε να το ελλατώσεις. Όσον αφορά το θηλασμό είναι καλύτερα να θηλάζεις ακόμα και να καπνίζεις παρά να καπνίζεις και να δίνεις ξένο γάλα. Υπολείμματα καπνού μπορούν να μείνουν και στα ρούχα. Προσπάθησε να καπνίζεις τουλάχιστον μετά το θηλασμό.Δες και εδώ. Θα σου λυθούν όλες οι απορίες.

http://www.kellymom.com/health/lifestyle/smoking.html

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Antroula μου κι εγώ το χρειάζομαι το τσιγάρο και το ένιωσα περισσότερο την περίοδο που ο μπέμπης ήταν πολύ ανήσυχος και ένιωθα να έχω απίστευτα νεύρα χωρίς λόγο. Τότε, χαριτολογώντας, είπα πως αν δεν καπνίσω, θα πέσω στα βαριά ναρκωτικά (εννοείται πως δεν το εννοούσα). Έτσι, ξεκίνησα και κάνω ένα τσιγάρο την ημέρα, στις 12 το βράδυ που βάζω το μωρό για να κοιμηθεί ως τις 6. Έτσι, ας πούμε οτι ελαχιστοποιείται η νικοτίνη στο αίμα και αρα και στο γάλα σου μέχρι να τον θηλάσεις το πρωί. Σαφώς και θα ήταν καλύτερα να μην καπνίζουμε καθόλου κι εγώ ήδη έχω αρχίσει να το δουλεύω. Μήπως κι εσύ???:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 4 months later...

ΑΑΑΑΧ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΜΟΥ!!ΤΩΡΑ ΜΟΛΙΣ ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ , ΔΕ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΥΝΨΩ ΕΔΩ ΔΕ ΞΕΡΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΩ ΟΜΩΣ, ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΤΣΙΑΓΑΡΟ ΣΤΟ ΘΗΛΑΣΜΟ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΕΙΚΝΥΤΑΙ ΜΕΝ, ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΠΝΙΣΕΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟ 2,5 ΩΡΕΣ ΠΡΙΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΚΑΝΕΙ Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΤΕΙ!!!!ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ ΛΕΕΙ: Η ΜΗΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΠΙΣΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 2,5 ΜΕ 3 ΩΡΕΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΝΙΚΟΤΙΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΕΠΜΕΝΩΣ Ο ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

ΤΩΡΑ ΤΙ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ !ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΠΝΙΖΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΛΛΑ.. ΚΙ ΕΓΩ ΚΑΝΩ ΕΝΑ ΤΣΙΓΑΡΟ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΟΥ ΠΙΝΩ ΑΛΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΩ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΑΦΟΥ ΕΧΩ ΥΘΗΛΑΣΕΙ!!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ ΤΟ ΞΕΡΩ ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΧΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΚΣΙ ΕΞΑΛΛΟΥ ..... ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟΣ Ε;; ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

annoula30 έγραψε:

Κι εγώ στην κόρη μου κάπνιζα στον θηλασμό.

Με το πού θήλαζε η μικρή, έκανα ένα τσιγάρο μέχρι να γίνει ξανά το καινούριο γάλα.

Βλακείες...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ο γιατρός μου είχε πεί, καλύτερα να καπνίζεις στην εγκυμοσύνη, παρά στον θηλασμό.

Στην εγκυμοσύνη, η νικοτίνη πάει στον πλακούντα δεν έχει άμεση σχέση με το έμβρυο ενώ στον θηλασμό η νικοτίνη περνάει κατευθείαν στο παιδί.

Ντροπή μου...

βαση την αμερικανικη παιδιατρικη η οποια υποστηριζει το εξης...καλητερα να θηλαζεις και να καπνιζεις παρα να δινεις ξενο γαλα και να μην καπνιζεις...επισης στο θηλασμο η νικοτινη δεν παει στο αναπνευστικο συστημα του μωρου αλλα στο πεπτικο και αποβαλλεται απο αυτο..οποτε προτιμοτερο να καπνιζεις στο θηλασμο παρα στην εγκυμοσυνη..γιατι ο πλακουντας δεν απορροφα ολη την νικοτινη καποιο ποσοστο περναει στο εμβρυο ;)
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...