Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Εκείνη τη στιγμή που ονειρεύονται όλα τα κοριτσάκια,εγώ την έζησα πέρσι,στις 02/09/2008,όταν ο αντρούλης μου μού έκανε πρόταση γάμου σε ένα κοσμηματοπωλείο,με την πωλήτρια,τους ιδιοκτήτες και τους πελάτες να χειροκροτάνε σαν τρελλοί.

Δώσαμε λόγο 4 μέρες μετά και 1η Νοέμβρη κάψαμε τη Ν.Μάκρη στους αρραβώνες.Αλλά αυτά,λίγο - πολύ τα ξέρετε.

Το θέμα μας είναι άλλο.

Είναι τώρα καιρός που συζητάμε με τον αντρούλη μου να κάνουμε πολιτικό γάμο,αφενός γιατί δεν έχω ασφάλεια και αφετέρου,γιατί κάποια στιγμή,πρέπει να γίνει και αυτό.

Έψαξα σε γνωστές ιστοσελίδες,ενημερώθηκα και από σας,ρώτησα και ένα γνωστό μου ζευγάρι και απεφάνθη ότι ο πολιτικός θα μου κοστίσει το λιγότερο 300 ευρώ,πάγια έξοδα.Να μην πάρω κι εγώ ένα φόρεμα για κείνη τη μέρα;Να μη πάρει και ο Γιάννης μου ένα κοστούμι;Να μη στολίσουμε και το αυτοκίνητο;Και μέσα σ'όλα αυτά,να μη βγούμε οι οικογένειες με τους κουμπάρους έξω για φαγητό μετά;

Όπερ μεθερμηνευόμενον εστι...τρέχα γύρευε...

Πρόσφατα,αρχίσαμε να συζητάμε και το ενδεχόμενο θρησκευτικού γάμου,αλλά για φθινόπωρο-χειμώνα του 2010 (εγώ καλοκαίρι ΔΕΝ ΠΑΝΤΡΕΥΟΜΑΙ -Παναγίτσα μου,δε τη μπορώ τη ζέστη ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ)

Και πάμε στο ψητό γιατί αρκετά φλυάρησα (πάλι)

Πόσο θα μου κοστίσει όλο αυτό ρε κορίτσια;Τι θα κοστίσει σε μας σαν ζευγάρι;

Σημειωτέων,μετά θα κάνουμε και τραπέζι και οι καλεσμένοι μπορεί και να ξεπερνούν τους 200...ΤΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΜΑΣ...ΟΙ ΠΟΛΥ ΚΟΝΤΙΝΟΙ (μιλάμε για τεράστιο σόι) οπότε φανταστείτε να είναι και καμιά κατοσταριά φίλοι και γνωστοί,το σύνολο 300 φεύγα.

Για δώστε μου μερικές τιμές (πάνω κάτω) και κανα δυο tips να αποφύγω περιττά έξοδα.Πείτε μου πχ πόσο κόστισε σε σας!

Κοριτσάρες μου,ευχαριστώ για το χρόνο σας!

(To παντρευτώ, or not to παντρευτώ; )

Δημοσίευση

To κόστος του γάμου είναι πολύ σχετικό.Αν θέλεις ανοιχτό γάμο σίγουρα κοστίζει,αν όμως δε θέλεις να ξοδευτείς κανεις το γάμο σου σε στενό κύκλο(γονεις,αδερφια) και τοτε το κόστος είναι μηδαμινό. Οσο για τον πολιτικό:εγω παντρευτηκα με πολίτικό και πήγα στο δημαρχείο με τζιν! Εγω ο άντρας μου και η κουμπάρα. Κι επειδη δε μας αρεσει η βαβούρα ( ;) )όταν κανουμε θρησκευτικο θα είναι σε στενό κύκλο. Οπότε αναλόγως το τι θέλετε προκύπτει και το αντιστοιχο κόστος. Ελπίζω να βοήθησα!!

Δημοσίευση

σαν προσφατη τησ παντρειασ παρε χαρτι και γραφε:

νυφικο 1500 ενοικιαση

κουστουμι 800 το ριξαμε λιγο εξω αλλα αξιζε

μπομπονιερεσ στεφανα ποτηρι κανατα δισκο 830ευρω

προσκλητηρια 360 ευρω 250καλεσμενουσ

εκκλησια ο κουμπαροσ

στολισμοσ εκκλησια και αυτοκινητου ο κουμπαροσ'δωρο κουμπαρου 1000ευρω

νυφικη ανθοδεσμη 100 γιατι ηταν 2

μακιγιαζ 250

χτενισμα 250

μανικιουρ πεντικιουρ 100

αποτριχωση 50

το τραπεζι ηταν 26 ευρω το ατομο ποτα αναψυκτικα αποεριοριστα

νυφικο παπουτσι 300 ευρωεδω εκανα την λοξα μου δεν πηρα ετοιμα μου τα φτιαξανε

παπουτσι γαμπρου 120,ζωνη 50 και μανικετοκουπα 70

δεν ξεχασα κατι νομιζω αλλα ετσι και αλλιωσ στον θρησκευτικο βοηθανε και οι γονεισ....

60 ευρω δωρεα :angry: στην εκκλησια

Δημοσίευση

και μένα ο πολιτικός δεν μου στοίχισε τίποτα και ξεμπερδέψαμε πολύ πολύ γρήγορα.

Τον θρησκευτικό θα τον κάνουμε με την βάπτιση του παιδιού - αν αυτό αποφασίσει να έρθει ποτέ. Έτσι το κόστος θα μας βγει πολύ πιο χαμηλό

Δημοσίευση

ΓΙΑΤΙ 300 ΕΥΡΩ Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ??????????

ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΛΗΡΩΣΑ ΓΥΡΟ ΣΤΑ 35 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΒΟΛΟ

Κ ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΠΗΓΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΠΙΚΗ ΑΦΗΜΕΡΙΔΑ Κ ΕΔΩΣΑ 15-20

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΕ Κ ΒΓΗΚΑΝ ΤΡΙΑΚΟΣΙΑ????????????

ΕΜΕΙΣ ΒΑΒΑΙΑ Δ ΚΑΝΑΜΕ ΣΤΟΛΙΣΜΟΥΣ ΚΤΛ ΠΗΓΑΜΕ ΜΕ ΤΖΙΝ Ο ΘΑΝΟΣ Κ ΕΝΑ ΜΑΥΡΟ ΚΟΣΤΟΥΜΑΚΙ ΕΓΩ (ΠΑΝΤΕΛΟΝΙ-ΣΑΚΑΚΙ)

ΟΥΤΕ ΒΓΗΚΑΜΕ ΕΞΩ ΒΕΒΑΙΑ

ΤΟ ΚΑΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟ ΣΠΙΤΑΚΙ ΜΑΣ 31-12-2005

ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΧΙΧΙΙΧΙ

ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟΟΟΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΣΑΣ ΕΙΠΑΝΕ Δ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ.....

Δημοσίευση

πολυ σημαντικο καλη μου... οταν πας για ψωνια ΠΟΤΕ να μην πεις οτι ψαχνεις για ειδη γαμου... πχ κουστουμι, παπουτσια κλπ... τα βαρανε στην τιμη χωρις λογο!!!

μπορεις να λες οτι θες ενα κουστουμι γιατι γινεστε κουμπαροι κτλ...

τωρα αναφορικα με το γευμα... οσο πιο πολλα ατομα εχεις τοσο πιο καλη τιμη μπορεις να πετυχεις ;)

οι τιμες ποικιλουν αναλογα με την περιοχη που παντρευεσαι... στη θεσσαλονικη πχ εχει ενοικιαση νυφικου και με 500 ευρω (μην πιστευεις αυτα που λενε οτι το βαζεις πρωτη κλπ - τα καθαριζουν τοσο καλα που ακομα και τον ποδογυρο να κοιταξεις παλι δε θα καταλαβεις αν το χει βαλει αλλη πριν απο σενα)

κανατα για το κρασι - προσωπικη μου αποψη - δεν χρειαζεσαι γιατι ετσι κι αλλιως ο παπας το βαζει στο ποτηρι και το φερνει εξω γεματο οποτε τι να την κανεις την κανατα και το δισκο... παρε μονο ενα ωραιο ποτηρι που θα στο στολισουν απο κει που θα παρεις τις μπουμπουνιερες.

επισης εμας δε μας ζητησαν δωρεα για την εκκλησια

α! ρωτα αν εκει που θα παντρευτεις αφηνουν να ριξουν ρυζι μεσα ή εξω για να γλιτωσεις φασαριες εκεινη την ωρα

αντε με το καλο και οτι θες εδω ειμαστε εμεις! :kiss:

Δημοσίευση

mom to be είμαι παιδάκι ακόμη μωρέ...θέλω ανοιχτό γάμο...το ξέρω ότι κοστίζει,αλλά αξίζει νομίζω.Άσε που είναι και ο πρώτος γάμος και από τις δύο πλευρές (με την έννοια ότι οι γονείς αμφότερων,παντρεύουν το πρωτότοκο) .Ευχαριστώ πάντως!

evhdal νομίζω ότι μ'έπιασε λίγο η καρδιά μου,αλλά εντάξει,το γλίτωσα το επεισόδιο.Ευχαριστώ για την απάντηση,αλλά δε νομίζω ότι είμαι σε θέση να κάνω την πρόσθεση!Είμαι στις γόνιμες και φοβάμαι μη τρομάξει το ωάριο και δε κατέβει!

Δώρο κουμπάρου 1000 ευρώ ε;Μάλιστα.Και γω έχω 3,ζωή να'χουν (ένας παλιός φίλος και συμμαθητής και ο ξάδερφος που μας γνώρισε με τη γυναίκα του)

Ωχ μανούλα μου...

(ερώτηση:που είναι αυτό το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ κέντρο με 26 ευρώ το άτομο;Να πάω και γω βρε αδερφέ,γιατί διαβάζω κάτι τιμές στο νετ από 45 ευρώ κι απάνω)

Δημοσίευση

καλημερα κοριτσακι μου!!

καταρχην με το καλο να παντρευτεις κουκλιτσα μου και με το καλο να ερθει το νινι!!!κοιτα ενας γαμος κοστιζει πολυ, εκτος βεβαια αντον κανεις πααααρα πολυ κλειστο δηλαδη μονο γονεις και αδερφια..που κ παλι θα πληρωσεις το νυφικο, το κουστουμι, μαγκιγιαζ, αισθητικο, στολισμο κλπ..

αλλα κ πολιτικο να κανεις..καποια στιγμη δεν θα θες να κανεις το θρησκευτικο?να σου πω ποτε δεν θα ειναι η καταλληλη εποχη οσον αφορα τα οικονομικα..οποτε βρε κοριτσακι μου ..αντε παντρεψου..συνεχισε το ονειρο που τοσο ομορφα αρχισε, οσο πιο λιτα μπορεις..

εμενα ο γαμος μου τον οκτωβρη με 280 ατομα μου στοιχισε γυρω στις 20.000 ευρω..χωρις πολλα πολλα...χωρις βοηθεια απο γονεις..αλλα ηταν η μερα μας!!! δεν θα την ξεχασω ποτεεεεεεε....

αντε με το καλοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοο!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

Γεια σου Δημητρούλα μου και η ώρα η καλή γλυκειά μου! Απ' ότι θυμάμαι για τον Πολιτικό Γάμο, χρειαστήκαμε Παράβολα Δημοσίου και μία αγγελία σε εφημερίδα, τα έξοδα δλδ. ήταν αυτά όλα κι όλα. Εντάξει, μετά κεράσαμε καφέδες τους 2 μάρτυρες και τους 3 γονείς (ο πατέρας μου δεν είχε έρθει γιατί δούλευε) ούτως ή άλλως είχαμε σκοπό να κάνουμε ανοιχτό Θρησκευτικό Γάμο. Εκεί... τα μόνα που θυμάμαι είναι:

800 ευρώ = νυφικό (ενοικίαση)

100 ευρώ = χτένισμα (σε κομμώτρια γνωστή μου που δουλεύει μόνο σε

σπίτια, δεν έχει κομμωτήριο!)

250 ευρώ = νυφικά γοβάκια

Δυστυχώς δε θυμάμαι άλλα! Στολισμός εκκλησίας και μακιγιάζ νύφης ήταν δώρα!

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, για να γλυτώσετε "κάποια περιττά έξοδα" είναι... π.χ. όταν πας για γοβάκια, μην αναφέρεις ότι τα θέλεις για νυφικά... γιατί "τσούζουν!" Το ίδιο και για το κουστούμι του γαμπρού! Ακόμη και για το χτένισμα θα σου έλεγα πως μπορείς να το κάνεις αυτό, αρκεί να μη χρειάζεται να βάλεις στο κεφάλι σου π.χ. κιάρα ή στεφανάκι! Απλά λουλούδια όμως αν βάλεις... δεν έχεις θέμα! Όσο για το φόρεμα που θέλεις για το Δημαρχείο, εγώ σε πληροφορώ έβαλα ένα γκρίζο σετάκι (φούστα-πουκαμισόμπλουζο) κι ο άντρας μου, που ήρθε κατευθείαν από τη δουλειά, φορούσε ένα πουκαμισάκι με τζηνάκι παντελόνι κι ένα σακάκι! Πάρα πολύ απλό ντύσιμο δλδ. Εδώ δε θέλαμε και τους γονείς μας καν, αφού ήταν πάρα πολύ τυπικό το θέμα! Δέκα λεπτά υπόθεση!!!

Δημοσίευση

martha1+ mpougatsoula24 Ναι,ναι.300 ευρώ ΜΟΝΟ τα διαδικαστικά,έτσι μου είπαν.Δέχομαι και το ενδεχόμενο της παραπληροφόρησης βεβαίως-βεβαίως.

frapedia72 η κουμπάρα του άντρα μου (την έχει παντρέψει) ,το νοίκιασε 400 ευρώ από ένα μαγαζί στο Ίλιον και μάλλον εκεί θα καταλήξω και γω.Ευχαριστώ και για τα tips!Πολύ χρήσιμα!

Δημοσίευση

Κάτι άλλο που μπορείς να κάνεις φιλενάδα είναι.... εάν έχεις θάρρος.... όταν σας ρωτάνε εάν χρειάζεστε κάτι για το σπιτικό σας ή χρήματα.... μη διστάσετε να πείτε χρήματα! Αυτοί που ρωτάνε, συνήθως καταλαβαίνουνε τα ΤΕΡΑΣΤΙΑ έξοδα ενός Γάμου και βοηθάνε! Εμείς είχαμε πληρώσει το Τραπέζι του Γάμου.... μόνον από τέτοια δώρα! Επωφελειθείτε το λοιπόν!

Και κάτι άλλο που ξέχασα! Κανάτα-ποτήρια-δίσκο μπορείς να πάρεις από το σπίτι σου, δικά σου δλδ. σε πολύ καλή κατάσταση και να τα στολίσεις μόνη σου με κορδελάκια-λουλουδάκια και λίγη κόλλα! Εμάς μας τα πήρε τα ποτήρια η νονά του αντρούλη μου, η κανάτα ήταν δική μας και ο δίσκος ήτανε κι αυτός δώρο! Όπου μπορείς να γλυτώσεις... πίστεψέ με... καλά είναι!

Πάντως.... τα 300 ευρώ είναι ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ!!!! Μήπως να πηγαίνατε σε άλλο Δημαρχείο??? Εμείς στο Αθηναίων πήγαμε....

Δημοσίευση

20.000 ευρώ...Έφη μου,νομίζω ΤΩΡΑ το έπαθα το επεισόδιο...

PIPITSAZOUZOUNA εγώ είμαι ικανή μέχρι και με αθλητικά να πάω προκειμένου να μη βάλω πολύ ψηλό τακούνι.Ξέρω κάτι μαγαζιά εδώ στο Μενίδι και βρίσκω άσπρες γόβες με 20 ευρώ και χαμηλό τακούνι.Καλά,δε θα το ξεφτιλίσω τόσο.Λέμε τώρα.Αλλά από την άλλη,ποιός θα καταλάβει ότι το παπούτσι μου έχει 20 ευρώ;

Ευτυχώς δεν έχω τέτοιες βλέψεις (δε με παίρνει και οικονομικά) .Ο άντρας μου από την άλλη,θα αγοράσει το κοστούμι από ένα μαγαζί στα Μέγαρα και πάει γύρω στα 150 ευρώ.Από κει είχε πάρει και το κοστούμι που φόρεσε ως κουμπάρος και μάλιστα ήταν υπέροχο!

Όσο για την κομμώτρια,ξέρω κάποιες κοπέλες που δεν έχουν κομμωτήρια και έρχονται στο σπίτι,αλλά κάνουν εκπληκτική δουλειά.Μια φίλη της αδερφής μου,κομμώτρια,μου ζήτησε 100 ευρώ και όσες πρόβες θέλω.

Όσο για αισθητικό,νομίζω ότι μια κοπέλα που δεν έχει δικό της στούντιο θα μου έρθει πιο φθηνά,έτσι δεν είναι;

Άρα,αν κατάλαβα καλά,το πρόβλημα είναι το κέντρο.Εκεί θα με "γδύσουν" .

Δημοσίευση

PIPITSAZOUZOUNA στο χωριό μου έχουν έθιμο να καρφιτσώνουν λεφτά στο νυφικό μια βδομάδα πριν το γάμο που κάνουμε γλέντι κάθε βράδυ και έρχονται να δουν και καλά τα προικιά.

Καρφιτσώνουν επίσης πάλι πάνω στο νυφικό στο "χορό της νύφης" στο κέντρο και στο κοστούμι του γαμπρού στο "χορό του γαμπρού" , ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΝ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ ΔΩΡΟ.Επίσης,όποιος θέλει,καρφιτσώνει και στον κουμπάρο.

Όσο για το δίσκο,τον έχω στολισμένο από τους αρραβώνες,όπως επίσης και τα ποτήρια.

Δημοσίευση

Καλημέρα γλυκιά μου. Εμείς παντρευτήκαμε με πολιτικό τον περασμένο Νοέμβριο στο δημαρχείο Χολαργού και τα μόνα μας έξοδα ήταν το φόρεμα (160 ευρώ ένα υπέροχο κοντό μπεζ μεταξωτο) και τα παράβολα (νομίζω 30 ευρώ). Βέβαια εμείς το κάναμε νωρίς το πρωί και μετά φύγαμε καρφί για δουλειά οπότε είμασταν εμείς και οι δυο μάρτυρες. Όσο για τον θρησκευτικό, εμείς θα παντρευτούμε τον Ιούνιο του 2010 κι έτσι μπήκα κι εγώ σε διαδικασία ετοιμασίας. Εγώ γράφτηκα και στο φορουμ teleiosgamos.gr και έχει μια σελίδα που λέγεται my budget και σου λέει τα ανώτατα και κατώτατα κόστη για όλα! Από την ανθοδέσμη και τα γάντια σου μέχρι τα εσώρουχα, τους στολισμούς και το γαμήλιο ταξίδι!

Με το καλό!!!

Δημοσίευση

καλημερούδια και με το καλό!

εγώ στο πολιτικό αν και θέλαμε να είμαστε μόνοι μας, μαζεύτηκαν οι

γονείς μας και τ αδέρφια μας.

ένα κοστουμάκι φορούσα κι ο άντρς μου

τα ρουχάκια που είχε για καλά εκείνη την εποχή.

Στο θρησκευτικό βοήθησαν οι γονείς μας γιατί εμείς

τους είχαμε δηλώσει πως δεν έχουμε μια και δεν είχαμε πρόβλημα

να είμαστε με πολιτικό γάμο, ενώ οι γονείς μας 8έλανε να κάνουμε

θρησκευτικό.

Λοιπόν, νυφικό, 1000 ευρώ το έκλεισα εγώ,

κάτι απλό και λιτό και όμορφο.

βρήκα και με 600-700.

αν ψάξεις θα βρεις.

παπούτσια, επειδή ήταν τέλος Σεπτέμβρη ο γάμος μου, βρήκα στις

εκπτώσεις κάτι χρυσά πεδιλάκια με 40 ευρώ

άσχετα που η μαμά μου ούρλιαζε ότι θα γίνω νύφη και θα φοράω πέδιλο 40 ευρώ, λες και θα το φώναζαν τα πέδιλα, τέσπα πήγε και μου πήρε κάτι άλλα που έμεινα όταν τα είδα 180 στη μισή τιμή... μαμάδες...

Τώρα μπουμπουνιέρες, τις έφτιαξα μόνη μου με τα μισά λεφτά, μιας και πιάνει το χέρι μου, 700 κομάτια έβγαλα.

Προσκλητήρια κόστισαν λίγο, αλλά μας έκαναν καλύτερη τιμή, λόγω γνωστού τυπογράφου.

Καράφα-ποτήρια πήρα 3 απλά της σαμπάνιας, ένα κολωνάτο του κρασιού για την εκκλησία και μια καράφα απλή σε πορτοκαλί χρώματα (γιατί όλος ο στολισμός και οι αποχρώσεις ήταν σε πορτοκαλί-κίτρινο-χρυσό)

και μου στόλισε με χάντρες και χρυσό σύρμα ένα φιλαράκι μου που φτιάχνει κοσμήματα χειροποιήτα.

Στέφανα αν θυμάμαι καλά γύρω στα 120-150 ευρώ.

Μακιγιάζ, τίποτα, μ έφτιαξε μια πολύ καλή μου φίλη, χτένισμα δε θυμάμαι πόσο, νομίζω γύρω στα 150 ευρώ μαζί με το χτένισμα της μαμάς μου.

Αν ψάξεις 8α βρεις πολλές ευκαιρίες.

ούτε γω ήθελα να κάνω πολλά έξοδα.

Δημοσίευση

Kalimera Dimitra me to kalo!!

Na sou pw egw ti thumamai apo ton gamo mou..

To nufiko mou 1750(giati auti itan i trela mou emena) ;)

Ta papoutsia mou 170 (mesa stin petra to 12ponto :P )

Prosklitiria peripou 340 eurw (0.75 to ena)

mpomponieres 700 eurw peripou (1.60 i mia tha mporousa k fthinoteres) apo type center k ta duo..

Stolismos stefana i koumpara alla pali fthina giati itan o anthopwlis filos tou antra mou..

Dwro koumparas 400 eurw peripou

k to kentro 20 eurw to atomo k eimastan 330 atoma(alla itan dwro tis mamas mou)

Auta thumamai oti thes rwta an thes sou stelnw k fwto :P:P:kiss:

Δημοσίευση

κοριτσακι το μαγαζι ειναι πιο πανω απο το μετρ χαλανδριου αν ποτε αποφασισεισ μπορουμε να παμε μαζι και να σου κανει αυτη την τιμη.....

οσο για τα δωρα εμεισ βαλαμε λογαριασμο τραπεζι στρο προσκλητηριο βεβαια δωρα μαζεψαμε παρολοαυτα μπολικα αλλα χαλαλι μαζεψαμε κοντα στα 5000 οποτε αξιζε τον κοπο :silly:

Δημοσίευση

Καλημέρα εγώ παντρεύτηκα πριν 6 χρόνια και το νυφικό έκανε 1500 ευρώ (ενοικίαση) και μας το άφησε 1300 γιατί από το ίδιο μαγαζί πήραμε και τα προσκλητήρια και τις μπουμπουνιέρες και τον δίσκο (κανάτα, ποτήρι, στέφανα).

Το νυφικό το πλήρωσαν οι γονείς μου (συνηθίζετε), τον δίσκο τον πλήρωσε η κουμπάρα (και αυτό συνηθίζετε).

Όλοι οι καλεσμένοι ήξεραν ότι σαν δώρο θέλαμε χρήματα (είναι και πιο βολικό για αυτούς γιατί δεν ψάχνουν να βρουν δώρο), εκτός από μερικές μικρές εξαιρέσεις!!

Παπούτσια θυμάμαι είχα αγοράσει (μάρκας) από το περιστέρι από ένα μαγαζί στοκ και ήρθε πιο οικονομικά.

Και στο μαγαζί το άτομο κόστισε 20 ευρώ!! με μια μικρή έκπτωση!!

Δηλαδή εμείς πληρώσαμε:

- κοστούμι

- στολισμό εκκλησίας

- μπομπονιέρες

- προσκλητήρια

- βίντεο, φωτογραφίες

- μαγαζί

Α, τον ιερέα τον πληρώνει ο κουμπάρος.

Αυτά στην Λάρισα...

Πολιτικό δεν έκανα γιατί δεν μου αρέσει και τον θεωρώ και περιτό αν κάνεις Θρησκευτικό!

Καλά Στέφανα :)

Δημοσίευση

Geia sou! EMeis pantreutikame ton Okrovrio me thriskeutiko!

To nifiko mou itan 1000 euro

Ta papoutsia mou 150

To koustoumi tou Toli 200

I anthodesmi 70

Prosklitiria k mpomponieres ta ekana moni mou ola giro sta 250

to trapezi mas vgike giro sta 13 euro to atomo an thimamai kala, alla to kaname me catering k ton xoro mas ton edine i idia i etairia

Emeis epeidi mename k mazi 2 xronia prin pantreutoume eixame ta perissotera pragmata, pano sta prosklitiria valame arithmo logariasmou k opoios mas rotouse tou legame pos theloume xrimata, etsi prepei na mazepsame giro sta 7.000 (vgalame k ta eksoda tis gennas :P)

Δημοσίευση

Πολύ χρήσιμες οι συμβουλές σας κορίτσια μου,ευχαριστώ!

Ευάκι μου θα το έχω στα υπ'όψιν μου το κέντρο,γιατί ο γάμος θα γίνει στη Νέα Μάκρη,οπότε πέφτει κομματάκι μακρυά...αλλά αν είναι να γλιτώσω τα πολλά πολλά...

Δημοσίευση

Η ώρα η καλή εύχομαι όποιο "τύπο" γάμου κι αν διαλέξεις!

Εγώ παντρεύτηκα τον Μάιο του 2008. Τα περισσότερα λεφτά κόστισε το κέντρο και σε μας, παρόλο που έκανε σούπερ καλή τιμή γιατί ήταν γνωστός (26 ευρώ το άτομο, σερβιριζόμενο) και μάλιστα δεν την κάνει πια αυτήν την τιμή. Η αδερφή του άντρα μου που παντρεύεται τώρα της είπε παραπάνω λεφτά! Μάλλον μετάνοιωσε!

Στο κέντρο πάντως εμείς κάναμε συμφωνία με γονείς και πλήρωσε ο καθένας τους δικούς τους κι εμείς τους φίλους μας.

το νυφικό μου από 1.200€ μου το άφησε 1.000€ (πολύ μου άρεσε!!)και μαζί στην τιμή 2 παρανυφάκια, εσάρπα, γάντια, κουάφ, καλαθάκια για ρύζι

κοστούμι γαμπρού ένα απλό με €450 hugo boss!

μακιγιάζ και νύχια 150€

μαλλιά €250

παπούτσια €140 από ερμού (όχι νυφικά, ωραία χρυσά πέδιλα και τα έχω ξαναβάλει άπειρες φορές)

το δίσκο στην εκκλησία μου τον έφτιαξε η μαμά μου με ποτήρι της σαμπάνιας και καραφάκι που έδεσε μια κορδελίτσα πάνω σαν της μπομπονιέρας

μπομπονιέρες και προσκλητήρια μπορείς να βρεις από 0,79€ πολύ απλά. Εμένα μου τα έφτιαξε η αδερφή μου που έιναι του επαγγέλματος, αλλά κοστίζει γιατί τα κάνει στο χέρι (εμένα ήταν δώρο φυσικά!)

Ο στολισμός συνήθως είναι των κουμπάρψν και κοστίζει γύρω στα 1.000€ μαζί με λαμπάδες, ανθοδέσμη, στολισμό αυτοκινήτου.

Αυτά νομίζω. Το δώρο του κουμπάρου ανάλογο με το δικό του δώρο. Εμάς γύρω στα € 450 ο καθένας (είχαμε 2)

Δημοσίευση

Δημητρούλα μου η ώρα η καλή να είναι!

Πρόσφατα γαμοβαφτιστήκαμε και κάναμε μία γαμοβάφτιση όχι πολυέξοδη, αλλά πρωτότυπη και εντυπωσιακή όπως μας λένε οι καλεσμένοι μας.

Θα σου πω πάνω κάτω τα έξοδα του γάμου.

Το φόρεμά μου... 500 ευρώ. Το έραψα.. Μην φανταστείς, δεν ήταν νυφικό, ήταν το πιο απλό φόρεμα που έχει φορεθεί σε γάμο πιστεύω. Το διαφορετικό ήταν η κόκκινη ζώνη και να κόκκινα peep toes μου που κόστισαν 29 ευρώ :unsure: και τα σκέσκισα και μετά το γάμο με φούστες, τζην κτλ.. Όταν άρχισαν λίγο να φθείρονται τα έβαλα στην άκρη γιατί θέλω να τα κρατήσω σε ανάμνηση. Α! Όταν πήγα να σπάσω το πιάτο στην πεθερά μου, έσπασε το τακούνι! Αν τα είχα πληρώσει χρυσάφι θα είχα πάθει εγκεφαλικό. Ούτε που με ένοιαξε, άλλαξα τακούνι και όλα καλά! :P Ανταύγειες, χτένισμα: 150 ευρώ. Επίσης δεν ήταν το χτένισμα υπερπαραγωγή. Α! Και 15 ευρώ 15 φουρκέτες με κόκκινα (και καλά) σβαρόφσκι που χρησιμοποιήσαμε στο χτένισμα.

Το κοστούμι του Κων/νου μου 400 ευρώ, μαζί με όλα τα παρελκόμενα. Δεν ήταν γαμπριάτικο όμως.. Ήταν ένα μπεζ απλό κοστούμι, το φόρεσε με κόκκινο ζωνάρι και κόκκινο μαντηλάκι. Είχε απλά μια γυαλιστερή ρίγα που το έκανε λιγάκι πιο επίσημο. Τα παπούτσια του κόστισαν 120 ευρώ αλλά χαλάλι του. Τα λάτρεψε όταν τα είδε!

Μπομπονιέρες... 700 κομμάτια, 420 ευρώ. 60 λεπτά η μία. Δεν ήταν κανονική μπομπό όμως. Προτιμήσαμε να δώσουμε τα 420 ευρώ στη Μέριμνα παιδιού Κατερίνης και αυτοί σαν αντάλλαγμα μας δώσανε να μοιράσουμε στην εκκλησία ένα πουγκάκι κόκκινο με ένα κουφετάκι μέσα (καθαρά συμβολικό) και ένα χαρτάκι που έλεγε ότι τα λεφτά διατέθηκαν εκεί. Αλλιώς ήθελα πάνω από 1000 ευρώ για μπομπο, άσε που δε με ενθουσίασε κάποια και τόσο πολύ για να πω χαλάλι τα λεφτά. Αυτή που με ενθουσίασε είχε 2,5 ευρώ! Ήτοι 1800 ευρώ.

Για το κέντρο πληρώσαμε 12 ευρώ το άτομο. Ο ιδιοκτήτης είναι πρώτος ξάδερφος του άντρα μου και μας έκανε καλύτερη τιμή. Αν και μη φανταστείς, χρεώνει κανονικά 14 ευρώ. Όμορφο και μεγάλο κέντρο, το οποίο στόλισα με υλικά που πήρα από αποθήκες και μου κόστισαν 200 ευρώ (μαζί με αυτά που χρησιμοποίησα για το σπίτι). Τούλια, οργάντζες, φίγκοι, μπαλόνια, φαναράκια, βοτσαλάκια κτλ κτλ... Αν τα έπαιρνα από καταστήματα με είδη συσκευασίας ήθελα το λιγότερο 400 ευρώ.

Οι λαμπάδες μου κόστισαν λιγάκι ακριβά για τα δεδομένα της Κατερίνης. 400 με τον στολισμό (στεφάνια από πρασινάδα και κόκκινα τριαντάφυλλα). Τα στέφανα ήταν το μεγάλο μου ψώνιο. 300 ευρώ. Φύλλο ελιάς αληθινό, το οποίο βουτάνε στο ασήμι, παγώνει και μετά το επιχρυσώνουν. Το ποτήρι για το κρασί που πήγαινε ασορτί με τα στέφανα έκανε 70 ευρώ. Πήγα κι εγώ, πήρα ένα ποτήρι με 10 ευρώ και κόλλησα πάνω τη μπουτονιέρα της κουμπάρας που δεν ήθελε να φορέσει (φύλλο ελιάς και αυτή) και έκανα ίδιο ακριβώς ποτήρι σε ξεφτίλα τιμή.

Μανικιούρ πεντικιούρ δεν έκανα νυφιάτικο (δεν είπα εγώ δλδ ότι ήταν νυφιάτικο) και πλήρωσα 20 ευρώ. Μια χαρά κόκκινα νυχάκια είχα!

Έτρεξα πολύ, έψαξα και αγχώθηκα πολύ, αλλά στο τέλος έκανα αυτά που ήθελα και μου άρεσαν, με τη χαμηλότερη δυνατή χρέωση!

Έχω ανεβάσει φωτο στο θέμα.. "Η διπλή χαρά μας(Ifigeneia)" αν θέλεις να δεις..

Όρεξη και χρόνο να έχεις να το ψάξεις και θα βρεις οικονομικά πράγματα και οικονομικές λύσεις.

Καλό κουράγιο! :cheer:

Δημοσίευση

Καταρχάς η ώρα η καλή!Να είστε πάντα ευτυχισμένοι :)

Όποιον τύπο γάμου και να επιλέξει,οι τιμές κυμμαίνονται πάντα,ανάλογα τι θα κάνεις.

Αν δεν είστε για πολλά πολλά κάνε έναν απλό αλλά όμορφο πολιτικό γάμο.Αν θες να το ''ζήσεις''στην εκκλησία με νυφικό κτλ σίγουρα θα δώσεις περισσότερα χρήματα.

Εγώ παντρευτηκα με θρησκευτικό και επειδή συγχρόνως αγοράζαμε και σπίτι είπαμε να μην κάνουμε πολλά αλλά τελικά ξεφύγαμε πάαααρα πολύ :blush:

Στον θρησκευτικό πιστευω δεν είναι τόσο εύκολο να βάλεις όριο στα οικονομικά.

Θα σου πω ποσο πλήρωσα εγώ για τα πολύ βασικά.

Νυφικό:2.000 ευρώ (περιλαμβάνονται τα παρανυφικά,το πέπλο και ένα γουνάκι)

Νυφικά παππούτσια:230

Γαμπριάτικο κοστούμι:450 ευρώ

Γαμπριάτικα παππούτσια:90 ευρώ

Μακιγιάζ/manicure-pedicure:220 ευρώ

Στολισμός(εκκλησία και κέντρο):1.100 ευρώ

Μπομπονιέρες:2 ευρώ/τεμάχιο x 340 άτομα=680 ευρώ

Προσκλητήρια:1,60 ευρώ/η μια x 150=240 ευρώ

Τραπέζι:35 ευρώ/άτομο x 340 άτομα=11.900 ευρώ

Δώρο κουμπάρων:380 ευρώ(είναι ζευγάρι)

Συνολικά:17.290 ευρώ

(χωρίς να συμπεριλάβω την τούρτα,φαναράκια που βάλαμε μόνοι μας στα τραπέζια και στην πισίνα και ψητά που πήγαμε εμείς στο κέντρο γιατι το φαγητό ήταν catering)

-Όπως βλέπεις το κέντρο παίρνει τα περισσότερα :cheer:

Ελπίζω να βοήθησα!:kiss:

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...