Μετάβαση σε περιεχόμενο

Τι έχει το παιδάκι μου;


Recommended Posts

Καλησπέρα μαμάδες

Είμαι νέο μέλος και αντιμτωπίζω ένα σοβαρό πρόβλημα με την οκτάχρονη κόρη μου.Είμαι έγκυος και περιμένω δίδυμα.

Απέκτησα το κοριτσάκι μου μετά απο πολλές δυσκολίες και του έχω τεράστια αδυναμία.Η δεύτερη εγκυμοσύνη ήρθε τελείως φυσιολογικά

Η κόρη μου γενικά είναι ένα πολύ κοινωνικό παιδάκια.Απο μωρό χάριζε σε όλους χαμόγελα και είναι ένα παιδί χαρά Θεού.

Στην αρχή χάρηκε πολύ για την εγκυνοσύνη αλλά δεν μου είχε ζητήσει ποτέ αδερφάκι.Απο τότε που άρχισε να φαίνεται η κοιλιά μου,η κόρη μου έχει αλλάξει.Είναι απόμακρη,λιγομίλητη και δεν μας θέλει κοντά της.:(

Και όχι μόνο εμάς.Όποιον ρωτάει για τα μωρα ή χαιδευει την κοιλιά μου ή τελοσπάντων αναφέρεται στην εγκυμοσύνη μου έρχεται αμέσως μετά αντιμέτωπος με την ψυχρή συμπεριφορά της κόρης μου.

Κάθεται ώρες ολόκληρες μόνη της και φυσικά δεν κάνει καμία αναφορά στα μωρά.

Δεν θέλει τον μπαμπά της,δεν θέλει εμένα.Για να καταλάβετε απο εκεί που διαβάζαμε κάθε βράδυ παραμυθάκι τώρα δεν θέλει.

Έχει παραλογες απαιτήσεις και με αντιμετωπίζει αλλιώς.

Δηλαδή λέγαμε μια μέρα πως θα σκεφτόμαστε να φτιάξουμε το δωμάτιο για τα δίδυμα και την επομένη ήρθε και μου είπε πως θέλει να αλλάξει και το δικό της.Και το αλλάξαμε,το κάναμε όπως ήθελε :huh:

Και πολλά ακόμα

Όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι δεν κάθεται μαζί μας.Κλείνεται στο δωμάτιο της,δεν χαιρετάει κανέναν,βλέπει παιδικά ή παίζει πιάνο.Δεν την πιέζω να κάνει κάτι που δεν θέλει.Πάντα μιλούσαμε

Τι συμβαίνει τώρα;Χάνω το παιδί μου!!!!

Πώς να το χειριστώ;Να πάω σε παιδοψυχολόγο;:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΗΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΣΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΡΑ ΝΙΩΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑΤΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ 2 ΝΕΑ ΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ.ΕΓΩ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΑΝ ΚΑΘΙΣΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΣ ΤΗΣ ΝΑ ΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕΤΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΕΙ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΘΑ ΣΥΝΗΘΙΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΑ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΟΠΩΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ.ΘΕΛΕΙ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΛΕΝΑ.Ρ καταλαβαίνω πως σε ένα βαθμό είναι φυσιολογικό.Αλλά έχει αλλάξει τελείως.Μήπως είναι μελαγχολία;Δεν ξέρω τι να σκεφτώ και τι να κάνω.Θέλω να την βοηθήσω και δεν μπορώ.Είναι στεναχωρημένη!!!:blink:

Μήπως τελικά φταίμε εμείς;:ohmy:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΧ,ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ, ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΗΚΑ! ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΨΩ ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΜΑΙ! ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ! ΠΗΓΑΙΝΕΤΕ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΑ ΨΩΝΙΑ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΤΗΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΔΩΡΑΚΙΑ ΤΟΥ! ΒΑΛΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΜΑΖΙ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΟΜΟΔΙΝΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ! ΠΕΣ ΤΗΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΕΛΦΗ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΑΖΙ ΘΑ ΤΑ ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ! ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΕ ΤΡΟΜΑΞΩ ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΗΤΕΡΑ ΤΗΝ ΑΛΑΓΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΟΥ! ΑΝ ΔΕΙΣ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΝΑ ΑΠΕΥΘΗΝΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ! ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΝΑ ΤΗΣ ΒΓΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΒΙΑΙΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΛΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ! ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΖΗΛΕΥΕΙ! ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΜΑΝΟΥΛΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΣΟΥ! ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΙΧΝΕΤΕ ΤΟΣΟ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ! ΝΑ ΤΟ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΤΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΣΥΝΗΘΗΜΕΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ! ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ! ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ!:(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου έχουμε πάρει πολλά βιβλία που μιλάνε για τον ερχομό του μικρότερου αδερφού/ης και απευθύνονται σε γονείς και παιδιά.Τα συγκεκριμένα τα διάβαζεις μαζί με τα παιδιά.

Τζίφος!:(

Είμαστε συνέχεια απο πάνω της.Έχω πει και σε κοντινούς συγγενείς να ασχολούνται μαζί της και όχι με τα μωρά.Αλλά δεν το καταλαβαίνουν όλοι.

Πάμε συνέχεια βόλτες όλοι μαζί,περνάμε χρόνο...

Και πάλι τίποτα!

Την ρωτάω κάθε πρωί τι θέλει να φάει.Προχτές μου είπε να πάμε σινεμά μαζί με τις φίλες της..Πήγαμε...Τουλάχιστον χαμογέλαγε και ήταν χαρούμενη.

Δεν ξέρω τι να κάνω.

Της λέω πως θα διαλέξει εκείνη τα πάντα για τα μωρά και μου απαντάει ψυχρά πως δεν θέλει.

Η κόρη μου έχει ταλέντο στην μουσική.Έχει όμορφη φωνή και παίζει και πιάνο.Τώρα έχει αφοσιωθεί σε αυτά(στο ωδείο)

Δεν μπορώ να καταλάνω τι συμβαίνει.Με λέει ''μανούλα''αλλά δεν θέλει να με αγγίζει.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΛΥΠΑΜΑΙ, ΗΛΙΚΡΙΝΑ! ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΣΕ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ! ΤΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΝΑ ΗΡΕΜΙΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ! ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΘΑ ΠΟΝΑΣ ΟΛΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ Ο ΠΟΝΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ! ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟ! ΜΑΚΑΡΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΤΗΝ ΕΥΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟΥ! ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΑΣ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου μάλλον εκεί θα καταλίξω.Η βοήθεια του ειδικού είναι η μόνη λύση γιατι έχει κλειστεί τελείως στον εαυτό της :dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΕΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΑΥΤΑ.

Η ΑΔΕΡΦΗ Μ Η ΜΙΚΡΗ ΕΙΝΑΙ 15 ΧΡΟΝΩΝ ΚΑΙ ΖΗΛΕΨΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΜΟΥ......

ΤΕΣΠΑ.

ΚΑΛΟ Θ ΑΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΣ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ.

ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΝΙΩΘΕΙ ΕΤΣΙ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΕΚΕΙΝΗ ΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ.

ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΦΟΥΡΤΟΥΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙΤΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΟΧΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΑΠΑΕΙ ΤΑ ΑΔΕΡΦΑΚΙΑ ΤΗΣ.ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΘΑ ΕΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΩΣ ΦΕΡΕΣΤΕ ΣΤΑ ΜΩΡΑ:(

ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ. ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΘΑ ΣΕ ΒΓΑΛΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΗΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΜΙΑ ΕΝΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ.

ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΣΑΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΟΗΘΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ;)

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΑ ΔΥΔΙΜΑΚΙΑ ΣΑΣ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

TEO COOL εμείς είμασταν και είμαστε πάντα απο πάνω της και της έχουμε φοβερή αδυναμία γιατί χωνέψαμε μέσα μας πως δεν θα κάνουμε άλλο παιδί και θα είναι η μοναδική.Συν οτι την αποκτήσαμε με εξωσωματική μετά απο πολλές προσπάθειες.Γέννησα στον 7ο μήνα,μείναμε δυο μήνες στην θερμοκοιτίδα και αυτό το παιδί είναι τα πάντα...;) Φυσικά και τώρα είμαστε πολύ χαρούμενοι με την δεύτερη εγκυμοσύνη που ήρθε φυσιολογικά και που μέχρι τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το κοριτσάκι σου είναι φυσιολογικότατο! Απλά χάνει το επίκεντρο! Προσπάθησε και τώρα που θα γεννηθούν τα διδυμάκια σου με το καλό, να της ζητάς την βοήθεια της! Να της δείχνεις ανά πάσα ώρα και στιγμή ότι σου είναι απαραίτητη! Ότι κάθε της βοήθεια είναι πολύτιμη για σένα! Το ένιωσα σαν παιδάκι όταν γεννήθηκε η ξαδέρφη μου και μένουμε στην ίδια πολυκατοικία, ήμουν 6 χρόνων εγώ κι ένιωσα πολύ στο περιθώριο! Όποιος ερχόταν έλεγε πάντα για το μωρό! Κανένας για μένα! :( Βέβαια ευτυχώς δεν ήμουν παιδάκι ζηλόφθονο και δεν έκανα τίποτα τραβηγμένο στην ξαδερφούλα μου!! :laugh: Απλά είχα κλειστεί στον εαυτό μου κι έκλαιγα κρυφά γιατί νόμιζα πως δεν με αγαπούσαν πια! Αλλά ήταν όλα στο παιδικό μου μυαλουδάκι μου! ;) Μετά από κάποια στιγμή το ξεπέρασα! Απλά να της δείχνεις πάντα διπλάσια προσοχή τουλάχιστον τον πρώτο καιρό! Είναι βασικό! Καλή συνέχεια να έχετε και με το καλό τα μωράκια σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΟΤΑΝ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΜΩΡΑ, ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΤΙΜΗ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ.

ΜΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΝΕΙΣ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ....

ΟΠΩς ΚΑΙ Η DALIA STA 11 MOY ΗΡΘΕ ΞΑΔΕΡΦΑΚΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΗΜΟΥΝ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΤΟΥ ΣΟΓΙΟΥ.ΕΝΟΧΛΗΘΗΚΑ ΛΟΙΠΝ ΠΟΛΥ!

ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΙ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΤΗ ΜΑΜΑ Μ.

ΞΕΡΕΙΣ ΠΩΣ ΣΥΝΗΛΘΑ?

ΜΕ ΕΒΑΖΕ Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΕΣ.

ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΜΕ ΕΒΑΛΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΩ!

ΑΣΕ.

ΔΕΙΞΤΕ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΟΛΟΙ ΘΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΣΤΕΙΤΕ;)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

dallia και εγώ έχω 9 χρόνια διαφορά απο τον αδερφό μου,αλλά δεν θυμάμαι αν ζήλευα.Νομίζω πως όχι πολύ γιατι ήμουνα αρκετά ώριμη.

Ελπίζω τα πράγματα να γίνουν λίγο καλύτερα όταν έρθουν τα μωράκια.Όταν της ζητάω την βοήθεια της σε κάτι σχεικό μετα μωρά συνήθως βρίσκει δικαιολογίες και αρνείται :(

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

TEO COOL ελπίζω όταν γεννηθούν τα μωρά να θέλει να βοηθήσει,να περνάει λίγο χρόνο μαζί τους.

Δεν ξέρω βρε κορίτσια έχω μπερδευτει πολύ.Πριν καμιά εβδομάδα με ρώτησε ''Μαμά πώς ήταν που ήσουν μεγαλύτερη αδερφή;''(η μόνη έμμεση αναφορά που έκανε στον ρόλο της).Που σημαίνει οτι την απασχολεί,δεν της είναι αδιάφορο.Της είπα τα καλύτερα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τα κορίτσια.

Μέχρι τώρα ήταν το μοναδικό παιδί στην οικογένεια. Είχε σε αποκλειστικότητα την αγάπη και τη φροντίδα σας. Τώρα, με τον ερχομό των διδύμων, νιώθει να απειλείται καθώς πιστεύει πώς θα χάσει όλα αυτά τα προνόμια που μέχρι τώρα απολάμβανε.Το σημαντικό είναι να της λέτε και να της δείχνεται με κάθε τρόπο ότι τίποτα δε θ' αλλάξει στη σχέση σας μετά τη γέννηση των διδύμων και ότι πάντα θα την αγαπάτε! Πρέπει να την κάνετε να νιώσει ασφάλεια. Καλό θα ήταν να ζητήσετε και τη γνώμη ενός παιδοψυχολόγου καθώς εκείνος είναι ο κατεξοχήν αρμόδιος να σας συμβουλεύσει.

Σου εύχομαι όλα να πάνε καλά και με το καλό να γεννήσεις τα διδυμάκια σου!! :) :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Πάνω από όλα μην δείχνεις ότι υπάρχει πρόβλημα στην κόρη σου. Αντιμετώπισε τη συμπερι΄φοράς της σαν φυσιολογική και μην συζητάτε μπροστά της τολόγο που φερεται έτσι. Όσο πιο ήρεμοι και ψύχραιμοι είστε εσείς τόσο πιο εύκολα θα λυθεί το θέμα. Δεν είναι κάτι που πρέπει να αναστατώσει την οικογένεια πάνω από όλα. Φερθείτε φυσιολογικά, όπως παλιά κ αν εκείνη θέλει να κάνει πράγματα μην της πείτε όχι αν είναι μέσα στα όρια των δυνατοτήτων σας. Εν ολιγοις μην αλλάξετε καθόλου μα καθόλου συμπεριφορά. Συνεχίστε να είστε οι γονείς που εισασταν πριν. Και να δείχνετε την αγάπη σας στο κοριτσακι σας. Καλή συνέχεια!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Το μήνυμα σου γλυκιά μου δείχνει κραυγή απόγνωσης.Μην δείχνεις όσο μπορείς την στεναχώρια σου μπροστά στην μικρή.Λογικό είναι να νιώθει ότι απειλείται αφού μέχρι τώρα εσύ και ο μπαμπάς της ήσασταν όλος ο κόσμος της.Μην την πιέζεις να δεχθεί τα δίδυμα,θα τα δεχτεί και θα τα αγαπήσει εφόσον τα δει και καταλάβει πως η αγάπη σας είναι η ίδια.Δείξε την αγάπη σου και εσύ και ο άνδρας σου και προς Θεού μην σκέφτεσαι παιδοψυχολόγους και ειδικούς.Δείξε την αγάπη σου και η μικρή σας πριγκίπισσα θα καταλάβει.Προσωπικά σαν μοναχοπαίδι και εγώ ποτέ πριν τα 12-13 δεν είχα ζητήσει αδερφάκι από τους γονείς μου και μπορώ να καταλάβω την μικρή σας.Πέρασε χρόνο μαζί της,μην της μιλάς συνέχεια για τα δίδυμα και τις ανησυχίες σου,μικρή είναι κ εκείνη και δεν ξέρει ούτε καν πως θα είναι ο μπαμπάς και η μαμά και αυτή με άλλα δυο μικρά μωράκια στο σπίτι.Δείξε θάρρος γλυκιά μου,θα σε καταλάβει η μικρή σου.Όλα θα πάνε καλά θα δεις.

Ο αδερφός της βαπτιστήρας μου όταν γεννήθηκε η μικρή μας έκλαιγε ένα 24 ωρο γιατί η μαμά του πονούσε και ήταν στο κρεβάτι και δεν ήθελε να δει την μαμά του καθόλου στο νοσοκομείο.Έλεγε πως για όλα φταίει αυτό το μωρό.Είναι λυπηρό να βλέπεις ένα 7 χρονο παιδάκι να κλαίει ενώ όλη είναι ευτυχισμένη.Προετοίμασε την ότι δεν θα πονέσει και ότι θα είναι για λίγο ο αποχωρισμός σας,ότι την θέλεις να είναι δυνατή δίπλα σου κάθε στιγμή και να σου κρατάει το χέρι.Κάνε την να νιώσει σημαντική,θα σε καταλάβει και θα δεις και θα μαλακώσει.

Περιμένουμε τα νέα σου.Μην στεναχωριέσαι.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...
:) κοριτσάκι μου γλυκό μην αγχώνεσαι και μην απνικοβάλεσαι την ίδια ακριβώς αντίδραση είχε και ο Μπαμπίνος μου όταν άκουσε ότι θα κάνω και μία ακόμα αδερφούλα και φαντάσου ότι ο γιός μου έπαθε και ψυχρολουσία γιατί του ήρθε και δεύτερη φορά αδεφλφή και αυτός περίμενε τον αδελφό δεν είναι παράλογη η αντίδραση της κόρης σου είναι άκρως φυσιολογική γιατί καταλαβαίνει ότι χάνει τον πρωταρχικό και κυρίως τον ρόλο ενός μοναχοπαιδιού και αυτό δεν της καλοαρέσει τα ίδια μου έκανε και το δικό μου αλλά όταν ήρθε τομωρό όλα άλαξαν καταρχάς έιχα ψαρέψει μέσω των μαμά δων κάποιων φίλων τους τι απιχνίδι τους άρεσε υπερβολικά και πήγα και τα πήρα και όταν γέννησα (εμένα έγινε και ξαφνικά) αφού πέρασαν κάνα δύο μέρες (α ξέχασα να σου πώ ότι πήγε ο άνδρας μου το πρωί και πήρε γλυκά και κέρασε και ο μπάμπης την τάξη του και η Εβελίνα στον παιδικό) τους φέρανε στο μαιευτήριο και τα δύο και τους έδωσα από μία φωτογραφία της αδελφής τους για να την δείξουν όπου εκείνα ήθελαν και τους έδωσα και τα δώρα τ αοποία υποτίθεται τα έφερε η αδελφή τους όταν με το καλό γυρίσαμε σπίτι τα άφησα καιτα δύο και ασχολιόντουσαν με την Σοφία όπς και τώρα περισσότερο από εμένα αλλά πάντα από κοντά γιατί και αυτά παιδιά είναι και τώρα που σου γράφω δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα πέρα από το ποιός θα ασχοληθεί περισσότερο με την σόφία ο Μπάμπης ή Η εβελίνα σου εύχομαι να πάνε όλα καλά !!!
Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φυσιολογικοτατη αντιδραση . ενα παιδι που επι 8 χρονια ηταν στο επικεντρο οχι μονο των γονιων αλλα και ολου του οικογεναιακου και φιλικου περιβαλλοντος καλειτε να συμβιωσει με δυο νεναμελη οχι με ενα . Ξαφνιακ δεν ειανι το κοριτσακι αλλα η μεγαλη αδερφη αυτο της φερνει ακι καποιες ευθυνες . Πιαστη εσυ μονη σου και πες της οτι θελετε να μιλησετε σαν γυναικες μπορεις μαλιστα να τη βγαλεις εξω να μην ειστε σπιτι . Ρωτησετην τι ειναι αυτο που τη στεναχωριε εξηγησε της οτι αυτη θα ειναι παντα η πρωτοτοκη και δνε υπαρχει περιπτωση να αλλαξουν τα αισθηματα σου για αυτη αλλα πες της οτι το προγραμμα σας θα αλλαξει βαλτη να δει την πραγματικοτητα μην της πεις :ξερεις ολα θα ειναι τα ιδια και ξαφνικα αμα γεννηθουν τα μωρα θα δει οτι δνε θα ειναι γιατι τωρα μπορεις να βγαιενις με τις φιλες της μετα με δυο νεογεννητα ; Σιγουρα η ψυχολογικη υποστηριξη η μαλλον καλυτερα η συμβουλευτικη γονεων θα βοηθησει πολυ .

Ο γιος μου ειναι 5 ετων ακιμια μερα ηταν ενα μωρακι 5 μηνων στη παιιδκη χαρα και λεει μια φιλη μου :αχ ενα ωραιο μωρακι και της απανταει αυτος :και εγω ρενα μωρακι ειμαι !Τον επιασα και του ειπα οτι εσυ δεν εισια μωραλι αλλα παιδακι και εχεια αλλα καλα αυτο μονο να γελαει ξερει ενω εσυ μπορεις να κανεις τοσα πραγματα .Ευχομαι το καλυτερο

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...