Μετάβαση σε περιεχόμενο

θηλΘΗΛΑΣΜΟΣ ΜΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ-ΣΟΣ


Recommended Posts

ΓΕΙΑ ΣΑΣ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΕΧΩ ΜΕΡΕΣ ΝΑ ΜΠΩ.ΛΟΙΠΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΞΑΝΑΕΜΕΙΝΑ ΕΓΚΥΟΣ.ΤΟ ΝΙΝΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 45 ΗΜΕΡΩΝ.ΠΡΟΣΕΞΑΜΕ ΒΕΒΑΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΠΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΧΟΡΙΑΚΗ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΘΗΛΑΖΩ ΤΟ ΜΠΕΜΠΗ?ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙ ΘΑ ΑΡΡΩΣΤΗΣΕΙ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα antroula μου!! Για το μόνο που θα προσέξεις σε περίπτωση που είσαι, όσον αφορά ότι θα χρειάζεσαι ίσως περισσότερο ασβέστιο και σίδηρο γιατί θα τραβάει το εμβρυάκι από μέσα, θα ρουφάει και το άλλο με το γαλατάκι.. και εσύ θα σωριαστείς στο τέλος!! Εκεί θέλει πολύ προσοχή και να κάνεις πολύ καλή κι υγειηνή διατροφή! Αν το επιτρέπει κι η κατάσταση! Δεν έχεις ναυτίες κι εμετούς! Αλλά απ'όσο ξέρω δεν υπάρχει καμιά περίπτωση ν'αρρωστήσει το μωράκι αν θηλάζει!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΠΩΠΩ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΝΑ ΠΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΓΙΑ 2 ΜΩΡΑΚΙ ΑΛΛΑ ΕΑΝ ΤΟ ΣΤΕΙΛΕ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ.ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΕΙΝΑ ΖΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΓΩ ΤΑ ΧΩ ΨΙΛΟΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΕΜΠΗ ΑΛΛΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ.ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΙ ΘΗΛΑΖΩ ΚΑΙ ΒΓΑΖΩ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΝΑ ΧΩ ΚΑΙ ΤΡΩΕΙ ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ.ΠΕΙΝΑΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΜΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥΝΟ ΞΥΠΝΗΜΑ.ΘΑ ΤΑ ΠΑΙΞΩ ΜΑΛΛΟΝ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΑΠΛΑ ΟΤΑΝ ΞΥΠΝΑΩ ΕΧΩ ΛΙΓΟ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ.ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΜΑΧΙ ΜΟΥ .ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΑΝ ΘΥΛΑΖΩ ΠΟΝΑΕΙ ΟΛΟ ΜΟΥ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΕΤΑ.ΓΙΝΟΜΑΙ ΠΤΩΜΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αντρούλα δες αυτό, το βρήκα εδώ: http://www.babybaby.gr/showarticle.jsp? ... 1&extLang=

"Καλησπέρα, είμαι μητέρα ενός αγοριού που θα γίνει ενός σε λίγες εβδομάδες. Τον θηλάζω κανονικά χωρίς κάποιο πρόβλημα. Τώρα είμαι έγκυος στο δεύτερο παιδί μου, μπαίνω στον 4ο μήνα. Μπόρω να συνεχίσω τον θηλασμό ή θα δημιουργήσω πρόβλημα στο έμβρυο; Ευχαριστώ" Μαρία Σ.

Ο κος Δημήτρης Δόβας, DFFP - Μαιευτήρας – Χειρουργός Γυναικολόγος & Επιστημονικός σύμβουλος του babybaby.gr απαντά:

Μολονότι τα κλινικά δεδομένα δεν είναι επαρκή θα σας αναφέρω εν συντομία τις όποιες επιφυλάξεις πιθανώς θα υπήρχαν για τη συνέχιση του θηλασμού κατά τη διάρκεια μιας νέας εγκυμοσύνης:

- Υπάρχει μία μικρή πιθανότητα η συνέχιση του θηλασμού να προκαλέσει πρόωρες συσπάσεις της μήτρας λόγω έκκρισης οξυτοκίνης (χωρίς αυτό να οδηγεί απαραίτητα σε πρόωρο τοκετό)

- Κυρίως από το δεύτερο τρίμηνο και έπειτα μπορεί να επέλθει αφενός ελάττωση της παραγωγής του γάλακτος και αφετέρου διαφοροποίηση στη γεύση του. Στην πρώτη περίπτωση το βρέφος θα χρειαστεί επιπλέον συμπλήρωμα ενώ στη δεύτερη μπορεί να διακόψει το ίδιο το θηλασμό αφού θα το επηρεάσει η διαφορά στη γεύση του γάλακτος.

- Οι θηλές σας θα γίνουν πιο ευάλωτες σε τραυματισμούς και πιθανώς θα είναι πιο επώδυνες.

- Οπωσδήποτε θα χρειαστεί περισσότερη ξεκούραση και καλύτερη διατροφή από την πλευρά της μητέρας.

Δεν είναι ιδιαίτερα σπάνιο φαινόμενο (ειδικά σε πολλές περιοχές του τρίτου κόσμου) η συνέχιση του θηλασμού και στα δύο παιδιά μετά τη γέννηση του δεύτερου (tandem nursing). Αυτό είναι πιθανώς κάτι που θα αναζητήσει το πρώτο παιδί εάν διακόψετε απότομα το θηλασμό κατά τη διάρκεια της κύησης.

Εν κατακλείδι θα σας έλεγα ότι δε φαίνεται να υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να προτείνει κάποιος τη διακοπή του θηλασμού. Αυτό όμως θα έπρεπε να γίνει σε συνεννόηση με το μαιευτήρα που σας παρακολουθεί προκειμένου να αποφευχθούν κάποια από τα προβλήματα που σας ανέφερα. Πιθανώς θα έπρεπε να ενημερωθεί και ο παιδίατρος που παρακολουθεί το πρώτο παιδάκι ο οποίος θα επιβεβαιώσει ότι η διατροφή του βρέφους είναι επαρκής.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΤΡΟΥΛΑ ΜΟΥ, ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΥΧΕΙ ΟΤΙ ΕΠΙΘΗΜΕΙΣ! ΑΝΤΡΟΥΛΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΘΗΛΑΣΕΙΣ ΑΦΟΒΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ 16 ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΟΠΟΥ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ "ΕΠΙΚΥΝΔΗΝΕΣ" ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΠΟΒΟΛΗΣ! ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΟΠΟΥ ΘΗΛΑΣΑΝ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΓΔΟΟ ΜΗΝΑ ΟΠΟΥ ΤΟ ΓΑΛΑ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΩΤΟΓΑΛΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΧΟΜΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΜΕΛΟΥΣ Η ΑΠΟΘΗΛΑΣΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣ. ΤΟ ΜΩΡΟ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΑΡΩΣΤΗΣΕΙ? ΤΟ ΑΓΕΛΑΔΙΝΟ ΓΑΛΑ ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΕΓΚΥΕΣ ΑΓΕΛΑΔΕΣ! ΕΧΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΦΡΟΝΤΙΣΑ ΝΑ ΨΑΞΩ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καντινου μου σευχαριστω πολυ.μου φυγε ενα βαροσ .εχω ιστορικο αποβολησ και εχω και πολυ δυσκολη εγκυμοσυνη παραλληλα.βασικα το πιθο πιθανο ειναι να μην ειμαι αλλα ο γιατροσ εχει τισ επιφυλαξεισ του.τι να πω αυτα ειναι θεου θεληματα.το μπεμπουλη μετα απο παλλινδρομη εκανα να τον πετυχω 1,5 χρονο και τωρα με σχεδον μιση επαφη χωρισ να ολοκληρωσει μεσα εμεινα με το τσακ?τι να πω?θα δειξει

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΓΛΥΚΙΑ ΜΟΥ ΑΝ ΟΝΤΩΣ ΕΙΣΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΑΙ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!! ΒΡΗΚΑ ΑΥΤΟ,ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΙΣΤΕΥΩ... ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΙΩΝ ΜΑΙΕΥΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ...

Μια μητέρα που μένει έγκυος πρέπει να διακόψει το θηλασμό.

Μύθος! Αν η μαμά και το παιδί επιθυμούν να συνεχίσουν το θηλασμό, μπορούν να το κάνουν. Υπάρχουν μητέρες που συνεχίζουν να θηλάζουν το μεγαλύτερο παιδί τους ακόμη και μετά τη γέννηση του νέου μωρού. Μερικές μητέρες αποφασίζουν να σταματήσουν το θηλασμό επειδή το στήθος τους γίνεται ιδιαίτερα ευαίσθητο στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πονά κατά τη διάρκεια του θηλασμού, αλλά δεν υπάρχει ούτε βιασύνη ούτε ιατρικός λόγος για να συμβεί αυτό. Αντίθετα υπάρχουν πολλοί λόγοι για να συνεχιστεί ο θηλασμός. Η παραγωγή του γάλακτος μπορεί να μειωθεί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά αν το μωρό παίρνει και άλλες τροφές η μείωση δεν είναι πρόβλημα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • @Elli13 κοριτσιιιιιι μμμ τι καλααα!!!! Ήμουν σίγουρη ότι θ ήταν όλα καλά! Το σώμα σου θυμάται και ξέρει ακριβώς τι πρέπει ν κάνει!!!! Αχχχχ ακούσαμε την πρώτη καρδούλα !!!❤️❤️❤️ ποσό είσαι τώρα;;;  Εγώ η θ πάω τη Παρασκευή η από βδομάδα! Μ είπε ο γιατρός καλυτερα από βδομάδα γ ν ακούσουμε σίγουρα καρδούλα αλλά εμένα ο άντρας θ λείπει σε ταξίδι! Όποτε λέω ν πάω τη Παρασκευή κ αν δν ακούσουμε δν θ αγχωθώ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΧΩΘΩ ΔΕΝ ΘΑ ΑΓΧΩΘΩ και θ ξαναπάω από βδομάδα που θ γυρίσει ο συζυγος! Πιστεύω πως όλα είναι καλά , έδωσε το σήμα του το μικρακι μ με τις ναυτίες π έχω!  @Naty @Θέτις Κ. @Girly είμαστε οι επόμενες ❤️❤️
    • Έλα ντε ; Και εγω αυτό αναρωτιέμαι ήπια 600ml ζαχαρονερό είναι δυνατόν να είναι τα ίδια όρια ;
    • Κορίτσια δεν θα παρω τηλ θα περιμένω και την άλλη φορα τα ίδια έγινε με τον θυρεοειδή και ειχα πανικοβληθεί δεν μου απάντησε ποτε στο μήνυμα μου άσε που ντράπηκα κιολας που του εστειλα μνμ στο κινητό του χωρις μου το δώσει ο ιδιος.. έτρεχα από μόνη μου σε ενδοκρινολόγο μεγάλη βδομαδα τελευταία στιγμή να βρω γιατρό να με δεχτεί  και αποτελέσματα ήταν να μην δώσει καν σημασία στην τιμή του θυρεοειδή  Δεν μου είπε ποτε να του στέλνω αποτελέσματα από εξετάσεις και απο την μια το καταλαβαίνω δεν είναι ιδιώτης να το εχω όποτε θέλω στο τηλέφωνο.. το ήξερα ότι θα γίνει αυτό από την στιγμή που πήγα σε δημόσιο νοσοκομείο 🤷‍♀️
    • Όμως αυτά είναι τα όρια της καμπύλης των 75! Πώς γίνεται να είναι ίδια και για τα 100? Νομίζω κι εγώ να πάρεις να ρωτήσεις, εγώ τουλάχιστον θα ρώταγα και μη σε νοιάζει τι σου είπανε για επείγοντα! 
    • Έλα μπράβο κορίτσι μου όλα καλά πηγαίνουν με το μωρακι σου ήθελε λίγο το χρόνο του η καρδούλα ήταν νωρίς για αυτό 🥰 εγω είμαι με τον αντρα σου 100% τώρα να σου την αλήθεια έχει δίκιο επειδή πάνω κάτω ήμουν στην ίδια κατάσταση με εσενα θέλεις βοηθεια έστω να περάσεις ο πρώτο τρίμηνο σίγουρα θα πάρεις το παιδάκι σου αγκαλιά και εγω την επαιρνα και την παίρνω ακόμα που έχει πάει 12 κιλά αλλά στην αρχή τουλάχιστον προσπαθούσα να μην την παίρνω με το παραμικρό αγκαλιά συνήθως καθόμουν στον καναπε και μου την έδινε η μαμα μου όποτε με χρειαζόταν  Με το καλοοοοο 🥰
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...