Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

Τζοάννα μου, θες κάτι που θα δοθεί στην εκκλησία; Να'ναι δηλαδή ατομικό; Ή κάτι πχ για το τραπέζι, κάτι πιο μεγάλο που θα κόβεται εκείνην την ώρα;

Για δώσε μας μερικές πληροφορίες για να εμπνευστούμε! :P :laugh:

Δημοσίευση

Μιαμ... μιαμ... :P

Το καρότο σε γλυκό το'χεις δοκιμάσει ποτέ;; σούπερ!!

Για δες αυτό:

ΚΑΡΟΤ-ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ & ΤΥΡΙ ΚΡΕΜΑ

- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

- 2 κουταλιές της σούπας κακάο

- 2 κουταλιές της σούπας baking powder

- 0,5 φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη

- 1 μήλο τριμμένο

- 2 αυγά

- ¾ φλιτζανιού ξηροί καρποί (φουντούκια, αμύγδαλα)

- 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο

- ½ φλιτζάνι βούτυρο ή φυστικέλαιο

- 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκάλι

- ½ κουταλάκι κανελογαρύφαλα

Για την κρέμα τυριού

- 125g τυρί κρέμα μαλακωμένο

- 30 g βούτυρο

- 1 ½ φλιτζάνι άχνη

Για το γλάσο σοκολάτας και τη διακόσμηση

- 75g κουβερτούρα λιωμένη

- 1 κουτάλι της σούπας βούτυρο λιωμένο

- 1 φλιτζάνι αμύγδαλα, φουντούκια (για γαρνιτούρα)

- 1 φλιτζάνι φρούτα εποχής ψιλοκομμένα (φράουλες, βερίκοκα, σταφίδες, ακτινίδια...)

Αναμειγνύετε το αλεύρι, το κακάο και το baking powder μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτετε ένα-ένα τα υπόλοιπα υλικά, ενώ χτυπάτε με το μίξερ. Αδειάζετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και ψήνετε για 35 λεπτά στους 180οC.

Αφήνετε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρετε. Χτυπάτε τα υλικά για την κρέμα τυριού μέχρι να μαλακώσουν πολύ και να γίνουν ομογενές μείγμα.

Για το γλάσο σοκολάτας, ανακατεύετε τη σοκολάτα με το βούτυρο μέχρι να γίνουν κρέμα λεία. Την απλώνετε στο γλυκό και γαρνίρετε με αμύγδαλα και φρούτα.

Δημοσίευση

Nai crazy mou exw dwkimasei...

Se euxaristw poli...

Krema Nutellas...

Hlika...

2 Koutia mornig coffee mpiskotta...

3 dream topping...

2 potiria gala...

Zaxari axni...

Nutella...

Voutikse ta mpiskotta mesa sto gala...

Valte mia strwsei sto purex...

Xtipiste ta dream topping mazi me 2 potiria gala kai me zaxari axni,,,

gia 5 6 lepta...

Otan einai etimi valte tin misi panw apo ta mpiskotta sto purex...

Valte tin nutella se mpen mari na liwsei,,,

Otan einai etimi vale tin misi panw apo tin krema se kuklika sximata...

Kane to idio se deyteri strwsei kai sto telos allepse ta me liga mpiskotta apo panw...

EINAI EYKOLOTATI...

Δημοσίευση

ΞΕΡΩ ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΓΛΥΚΑΚΙ,ΕΛΑΦΡΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ.ΜΠΙΣΚΟΤΟΓΛΥΚΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ:

2 ΚΟΥΤΙΑ ΓΑΛΑ ΝΟΥΝΟΥ

3 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟ

2 ΠΑΚΕΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΠΤΙ-ΜΠΕΡ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

5 ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ ΓΙΩΤΗΣ ΒΑΝΙΛΙΑ

3 ΑΥΓΑ

ΜΙΣΟ ΒΙΤΑΜ

ΛΙΓΟ ΠΟΤΟ(ΛΙΚΕΡ ΤΗΣ ΑΡΕΣΚΕΙΑΣ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΛΥΚΟ Η ΓΑΛΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΛΙΚΕΡ)

ΤΡΟΥΦΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ-ΕΝΑ ΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΑ ΒΟΥΤΑΜΕ ΣΤΟ ΛΙΚΕΡ ΚΑΙ ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΜΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ,ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΖΑΧΑΡΗ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΖΑΧΑΡΗ.ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΤΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ.ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΛΙΩΣΟΥΝ ΤΕΛΕΙΟΣ ΤΑ ΑΝΘΟΣ ΑΡΑΒΟΣΙΤΟΥ.ΕΠΕΙΤΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΗΞΕΙ.ΟΤΑΝ ΠΗΞΕΙ ΤΟ ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ Η ΚΡΕΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΥΓΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΑΜ.ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΣΟ ΜΙΓΜΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΤΑΨΙ.ΕΠΕΙΤΑ ΣΤΡΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΣΤΡΩΣΗ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ(ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΟΥΤΗΞΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΟ ΛΙΚΕΡ).ΤΕΛΟΣ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΜΙΓΜΑ ΚΑΙ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΤΗΝ ΤΡΟΥΦΑ(ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗ ΤΡΟΥΦΑ Η ΤΡΙΜΑΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟΥ,ΟΤΙ ΘΕΛΕΙΣ)ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 3 ΜΕ 4 ΩΡΕΣ!

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΠΕΣΜΟΥ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΡΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΛΑ Η ΚΡΕΜΑ!ΚΑΛΗ ΕΠΥΤΙΧΙΑ:)

Δημοσίευση

Τζοάννα μου, με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω, σ' ευχαριστώ!! :)

Ένα γλυκό που μου αρέσει πολύ κι ειδικά το καλοκαίρι είναι ραβανί με παγωτό καϊμάκι. Πως σου φαίνεται σαν ιδέα;

Δημοσίευση

Tzoanna mou tha sou dwsw mia eukoli tourta psugeiou kalokairini!

4 paketa mpiskota pti mper papadopoulou(ta tetragwna)

2 fakelakia krema anthos aravositou giwtis vanilia

2 koutia zele fraoula

komposta rodakino

Strwneis ta mpiskota se ena pyrex(ta 4 paketa einai gia megalo pyrex) k ta rantizeis ligo me to xumo tis kompostas.Etoimazeis tin krema (opws leei to paketo) k tin rixneis panw sta mpiskota.

To vazeis sto psugeio na pagwsei i krema k vazeia ta komatia tis kompostas se 2 seires(logika 4 panw 4 katw oxi kolita to ena me to allo me to keno katw)

Ftiaxneis to zele k gia na ton rikseis sto gluko prosexeis na simadepseis mia komposta giati an ton rikseis stin krema tha kanei trupa:P

An kati den katalaves pes mou!!Filia polla!!

Δημοσίευση

Λοιπόν.. το ραβανί είναι ένα σιροπιαστό γλυκό. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές, αλλά σου στέλνω αυτή http://www.sintagespareas.gr/sintages/r ... asiko.html γιατί αυτή φτιάχνει και η μαμά μου και είναι σούπερ!

Μια παραλλαγή που έκανε μια θεία μου πρόσφατα και μου άρεσε επίσης πολύ ήταν να βάλει μέσα κουκουνάρι. Ήταν η έκπληξη μέσα στο γλυκό! :)

Δημοσίευση

Γεια κι από μένα

εγώ θα σου προτείνω μιλφειγ .Ευκολο και παρα πολυ νόστιμο

Υλικα

3 κουτια σφολιατίνια

6 φακελάκια ανθος αραβοσίτου γιώτη βανίλια αυτό με το κρύο γάλα

1 φακελάκι GARNI

Φρέσκο γάλα

Στρώνουμε σε ένα πυρέξ μια σειρα σφολιατίνια προσέχοντας να μην αφήσουμε κενό

Χτυπάμε την κρέμα Γιωτη με το ανάλογο γάλα και στρώνουμε τη μισή πάνω στα σφολιατίνια

Δευτερη στρωση σφολιατίνια και από πάνω την υπόλοιπη κρέμα

Τέλος μια στρώση σαντιγύ Garni και το αφήνουμε στο ψυγειο

Πριν το σερβίρεις σπάσε μερικά σφολιατίνια με το χέρι και ρίχτα από πάνω

Καντο και θα με θυμηθείς !!!

Σφολιατίνια εχώ χρησιμοποιώ μια συσκευασία που ειναι μπεζ και έχει ένα κόκκινο φιόγκο.

Τα υλικά τα προσαρμόζεις ανάλογα με το πυρέξ

Καλή επιτυχία

Δημοσίευση

xerw kai gw dio tzoanna mou:)

loipon i mia einai i doukissa i opoia einai paneukoli!

ylika: 2 mpiskota pti-mper, ena voutiro analato kai ena koutaki drinking chocolate, 1 potiri nero!

Ektelesi: vazoume ton voutiro na liwsei mesa se ena katsarolaki!kovoume ta mpiskota se mikra mikra kommatakia se ena allo doxeio!mesa sto katsarolaki perimenoume na liwsei o voutiros kai rixnoume tin drinking chocolate kai ena potiri nero!otan doume oti esmixan ta ilika, rixnoume to migma sta doxeio p exoume ta mpiskota mas!ta anamignioume ola mazi!

sto telos vazoume olo to migma se mia stenomakri alla kai plastiki formitsa kai to vazoume sto psigeio!

simasia exei i forma na einai plastiki gia na mporei meta na vgei apo tin forma mesa sti piatela eukola!

i alli krema i opoia xerw einai me nutella kai maltesers!

ylika: 6 mikra koutakia maltesers, 1 nutella, 2 koutia pti-mper mpiskota, 1 krema galaktos, 2 morfat santiges, 2 potiria gala!

Ektelesi:vazeis mia strwsi apo mpiskota sti purex!apo panw liwneis 2 koutakia maltesers, tis koveis mikra mikra kommatakia!meta sto mixer vazeis tis 2 santiges me ta dio potiria gala, ta afineis 2-3 leptakia, kai vazeis to migma apo panw!

sti sinexeia strwneis akoma mia strwsi mpiskota, liwneis alla 2 koutakia maltesers apo panw kai sto telos sto mixer sou vazeis ti nutella tin opoia eliwses se mpen mari kai ti krema galaktos!ta afineis 2 leptakia sto mixer kai to migma to vazeis apo panw!

telos ta 2 alla koutakia maltesers ta diakosmas panw apo tin krema!

auta:)kali orexi:)

Δημοσίευση

Καλημέρα Τζοάννα μου!

Από χθες προσπαθούσα να σε στείλω τις συνταγές αλλά κολλούσε το μάμμυ...

Κατ' αρχάς, να πω στην crazy οτι το μπισκότα morning coffee είναι τα Παπαδοπούλου, τύπου πτι- μπερ...

Πολύ μ' αρέσει οταν κάνω κάνω το διερμυνέα :laugh:

Θα σου πω 2 γλυκά που δε θέλουν πάνω από 10 λεπτά παρασκευής...

Πανακότα:

2,5 φλ. γάλα

2 φλ. κρέμα γάλακτος

1/5 φλ. ζάχαρη

2 κ.γλ. ζελατίνη σε σκόνη

Θα βάλεις σε 1 κατσαρόλα το γάλα, κρ. γαλ. και ζάχαρη.

Θα τα αφήσεις να βράσουν (προσοχή!!! να μη βράσουν!!!).

Θα λιώσεις τη ζελατίνη με λίγο γάλα, θα τη ρίξεις στο ζεστό μίγμα, θα ανακατέψεις ώσπου να λιώσει η ζελατίνη και είναι έτοιμο!

Θα το βάλεις σε κάποιο μπωλ να κρυώσει και μετά ψυγείο για να πήξει.

Από πάνω βάζω φράουλα!

Τη βρίσκω έτοιμη από τα σούπερ, είναι σε κονσέρβα...

2ο γλυκό:

Σε 1 μεγάλο ταψί θα σπάσεις 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ (προτείνω Παπαδοπούλου :) ) .

Θα φτιάξεις κρέμα κάστερ πάουντερ (600 γρ γάλα, 3 κσ κάστερ πάουντερ και 3 κσ ζάχαρη.

Θα το περιχύσεις στα μπισκότα.

Θα περιμένεις να κρυώσει και από πάνω θα βάλεις σαντυγί και είναι έτοιμο!!!

Επειδή θα είναι για βαφτίσια, από πάνω μπορείς βάλεις χρωματιστεί τρούφα ή καραμελάκια...

Καλή επιτυχία!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...