Μετάβαση σε περιεχόμενο

"Στραααατα, στρατουουουλααααααααα!!!"

Recommended Posts

κοριτσακια μου, οπως γνωριζετε, εχω μια μικρουλα 14 μηνων!!:)

ηθελα λοιπον, να σας καταθεσω την ανησυχια μου, γιατι θα ηθελα να ακουσω τις αποψεις σας, τις αποψεις των δικων σας παιδιατρων και τις εμπειριες σας!;)

η μικρη μου, περπατα στηριζομενη στον καναπε ή σε αλλα αντικειμενα, περπατα οταν της κρατας και τα δυο χερακια (και ειδικα αν το συνοδευεις απο "στραααατα, στρατουουουλα":lol: και επαναλαμβανει "ταααατα,τααααατα":laugh: ) στεκεται μονη της ορθια, ομως δεν κανει σχεδον καθολου βηματακια ανεξαρτητα ακομα!!:(

η παιδιατρος μας, μας ειχε πει οτι δεν ειναι ανησυχητικο, οτι απλα δεν εχει δυναμωσει ακομα η μεσουλα της και να μην ανησυχω! (ενα μηνα πριν μας το ειχε πει αυτο!) την ρωτησα ποιο ειναι το ανωτατο φυσιολογικο οριο για να περπατησουν και μου ειχε πει 18 μηνων περιπου!! να μην ανησυχω κι οτι δεν θα φτασει η μικρη μου ως αυτη την ηλικια! ομως βρε κοριτσακια μου, δεν το βλεπω να προχωραει το ζητημα κι αρχισε μεσα μου να με τρωει...:blush: προοδευει, δε λεω, αλλα με αργους ρυθμους...

και σα χαζομανουλα, σκεφτομαι, να αρχισω να τρελαινομαι ή δεν υπαρχει λογος????:unsure:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ! ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΟΤΑΝ ΝΙΩΣΕΙ ΣΙΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΤΡΕΧΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΦΤΑΝΕΙΣ! ΕΜΕΝΑ Η ΚΟΡΗ ΜΟΥ ΘΗΜΑΜΑΙ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕ 13 ΜΗΝΩΝ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΚΑΝΕ 2 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ!

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος . Μην την πιέζεις και μην αγχωνεσαι ... Μολις ειναι ετοιμη θα τα κανει τα βηματάκια της .

Η ανιψουλα μου απο ξάδερφο περπάτησε 19 μηνων . Μια χαρά το κοριτσάκι , περπατησε σταθερότατα και δεν ειχε κανενα προβλημα .

Αλλα μωρα αναπτυσουν πιο γρηγορα το κινητικο κομματι και αλλα την ομιλια ...ολα φυσιολογικά ειναι μην το σκεφτεσαι καθόλου :)

Καλη μου εγω περπατησα 16 μηνων! Ειχα περπατησει και οταν ημουν 14, αλλα επεσα και χτυπησα! εκτοτε και μεχρι τους 16 μηνες στεκομουν μεν ορθια, αλλα μεχρι εκει! ΟΥΤΕ ΕΝΑ βημα. Οταν μου λεγανε ελα ελα ... εγω ελεγα "μπουμ! "και εκλαιγα!:( Αποφασησα να ξαναπερπατησω ετσι ξαφνικα!

Δεν υπαρχει λογος να ανυσηχεις!

σ'ευχαριστω πολυ ΚΑΝΤΙΝΟΥ μου!!!:)

η μικρη κανει 1-2 βηματακια μονο!! της λεω "στασου", στεκεται ορθια και μετα της λεω "ελα στη μανουλα, ελα κοπελα μου, μπορεις!!"

γελαει, αλλα δεν πολυανταποκρινεται!!!:unsure: κανει ενα βηματακι και μετα βουταει στην αγκαλια μου!!:laugh:

ελπιζω και μ'αυτο που κανω να μη την πιεζω!!:dry: προσπαθω να την ενθαρρυνω και δειχνει να το διασκεδαζει!!B)

Lala και bell μου, σας ευχαριστω πολυ!!!:)

με ενθαρρυνετε πραγματικα!!:cheer:

ειναι που αρχισα να ακουω και σχολια τυπου "ποσο ειναι? και δεν περπαταει ακομα? γιατιιι???" και οσο να 'ναι θορυβηθηκα η κακομοιρα!!!

δεν τα κανει απο κακια ο κοσμος, αλλα οσο να 'ναι στην σκεψη της μανουλας μετα, γινονται εμμονες...:unsure:

κι αρχισε να πηγαινει ο νους μου στο κακο...:blush:

ego den katalavaino giati prepei ola ta mora na mpainoun se kaloupia kai oloi na exoume ta super eksupna/aneptugmena mora pou perpatane stin ilikia ton 8 minon....eleos pia....o antras mou perpatise kala kala meta ta 2 giati ekane upsilous puretous apo tis mugdales tou k ton xtupouse sta podia(itan adunamos)...se mia fili mou pou menei sto xorio k to moro tis einai 12 minon tis eipan oti einai xazo pou dne milaei k den perpataei akoma....kalothelites!!

mitsakii, μην αγχώνεσαι καθόλου και μην ακούς τις βλακειούλες που σου λέει ο κόσμος - δεν ξέρουν.... Έχω δυο διδυμες ανιψούλες - του αδερφού μου - που είναι τώρα 15 μηνών. Η μία άρχισε να αλλάζει δειλά δειλά βηματάκια μόνη της μόλις την προηγούμενη εβδομάδα! Η άλλη δεν έχει κάνει ούτε μία δοκιμή μέχρι τώρα... κι ούτε δείχνει να έχει τη διάθεση παρόλο που βλέπει την αδερφούλα της. Όπου θέλει να πάει, πάει...μπουσουλητά :laugh: Άρα...το κάθε παιδάκι είναι διαφορετικό! Θα έρθει και η ώρα της δικής σου και μετά θα τρέχεις από πίσω της να την κυνηγάς σ'ολο το σπίτι :P :laugh:

Mhn anxonese katholou ...Ego san moro perpathsa 2 eton kai epishs arghsa kai na mhlhso ...ospou h mhtera mou me eixe paei sto giatro giati ths legane oti kati exo....Tora opos blepeis ta leo mazemena kai perpatao epishs...xa...xa...

Νομίζω πως δεν πρέπει να αγχώνεσαι καθόλου...Το κάθε παιδάκι αναπτύσεται διαφορετικά ;)

Εγώ ας πούμε περπάτησα και μίλησα υπερβολικά νωρίς ενώ αντίθετα ο αδερφός μου περπάτησε περίπου 17-18 μηνών και μίλησε καθαρά μετά το δεύτερος έτος του :kiss:

mitsakii κορίτσι μου συμφωνώ με τις προλαλήσασες! Δεν υπάρχει κανένας μα κανένας λόγος ανησυχίας! Ο παιδίατρός μας άρπαξε κυριολεκτικά από τα χέρια της μαμάς ενός μωρού που παρακολουθούσε ένα βιβλίο, γιατί τον είχε κυριολεκτικά πρήξει... "Γιατρέ εδώ το βιβλίο λέει ότι στον πέμπτο μήνα τα μωρά κάνουν αυτό.. Το δικό μου γιατί δεν το κάνει?". Τον άλλον μήνα.. "Γιατρέ το παιδί μου γιατί δε ρολάρει? Το βιβλίο λέει ότι σε αυτόν τον μήνα τα μωρά ξεκινούν να γυρνούν από μόνα τους.." Ε μία δύο, της ζήτησε να πάει το βιβλίο στο ιατρείο του να το δει και της το κράτησε.

Δεν υπάρχει πρωτόκολλο για το πόσο αργά ή γρήγορα τα μωρά θα αναπτύξουν τις ικανότητές τους. Το καθένα έχει το δικό του ρυθμό..

Δημητρούλα μου αν αρχίσει τα σταθερά βηματάκια από μόνη της θα τρέχεις και δε θα τη φτάνεις τη σβουρίτσα σου! :woohoo:

Σε φιλώ!

savropinguine μου, υπαρχουν οντως πολλοι καλοθελητες που γεμιζουν φοβους και ανησυχιες τις μανουλες, τις εγκυουλες...:( χωρις πραγματικες γνωσεις και χωρις να σκεφτουν ιδιαιτερα, μπορουν να τρελανουν μια μανουλα, για τοσο ευαισθητα θεματα...:( ομως ενταξει, δεν μπορω να πω οτι το αντιμετωπισα ιδιαιτερα, απο ενδιαφερον με ρωτησαν εμενα οι ανθρωποι!:)για να μη γινομαι αδικη!;)

ουτως ή αλλως η μικρη μου ειναι οντως σουπερ εξυπνη!!!:laugh: (πλακα κανω!) απο την αποψη της ομιλιας, της πνευματιης αναπτυξης κλπ, δοξα τω Θεω τα παει υπεροχα!!:cheer: (κουκουβαγια!):P

γενικα συμφωνω απολυτα στο οτι δεν πρεπει να βαζουμε τα παιδακια σε καλουπια, αλλα -χωρις να ειμαι γιατρος- φανταζομαι πως υπαρχουν καποιοι ιατρικοι κανονες, τους οποιους πρεπει να ακολουθει η ψυχοσωματικη αναπτυξη ενος παιδιου!:dry: με αποκλισεις και διαφοροποιησεις αναμεσα στα παιδακια, αλλα υπαρχουν... φανταζομαι οτι αν φτασει μεχρι καποια ηλικια το παιδι και δεν εχει περπατησει, πιθανον να οφειλεται σε καποια παθηση (οπως του αντρα σου savropinguine, που ναι μεν δεν ηταν κατι σοβαρο, αλλα οντως υπηρχε μια ιατρικη εξηγηση!);)

snowgirl μου, ενθαρρυντικο το παραδειγμα απο τις διδυμουλες σου!!;) και εμεις μια απ'τα ιδια ειμαστε!!! ειμαι σιγουρη οτι θα την κυνηγαω, αφου ουτε τωρα δεν πιανεται!!! :lol: σαν κατσαριδουλα τρεχει η πονηρη, κατευθειαν στις ζημιες!!!:lol: με το καλο και το δικο σου το μπεμπακι!:kiss:

ecoliou μου, σ'ευχαριστω πολυ!!:cheer: ισως δηλαδη το οριο που μου ειπε η παιδιατρος (των 18 μηνων) εχει καποια ευελιξια, ως τα 2 χρονια του παιδιου!! αφου ετσι φυσιολογικα εγινε και στη δικη σου περιπτωση!!;) να 'σαι καλα και να χαιρεσαι το μικρουλακι σου!!:kiss:

Νελλακι μου, σ'ευχαριστω πολυ!!:) μαλλον η μικρη μου θα το κανει σαν τον αδερφουλη σου!!!;)

Ifigeneioula μου, εχω κι εγω κατι τετοια βιβλια, αλλα επαψα να τα διαβαζω!!!:laugh: οπως λες, το μονο που εκαναν ειναι να με αγχωνουν!!!:blush: εγω ειχα πρηξει τη μαμα μου!! "το βιβλιο λεει αυτο, το βιβλιο λεει εκεινο..." ωσπου μου ειπε "δε μας χ----ς κι εσυ και το βιβλιο σου???:laugh: :laugh: :laugh:

LaLa έγραψε:

Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ λογος . Μην την πιέζεις και μην αγχωνεσαι ... Μολις ειναι ετοιμη θα τα κανει τα βηματάκια της .

Η ανιψουλα μου απο ξάδερφο περπάτησε 19 μηνων . Μια χαρά το κοριτσάκι , περπατησε σταθερότατα και δεν ειχε κανενα προβλημα .

Αλλα μωρα αναπτυσουν πιο γρηγορα το κινητικο κομματι και αλλα την ομιλια ...ολα φυσιολογικά ειναι μην το σκεφτεσαι καθόλου :)

Θα συμφωνησω απολυτα με τη LaLa κ παραλληλα θα καταθεσω τη δικη μου εμπειρια.

Η Κατερινουλα μου ειναι κ αυτη 14 μηνων (αν θυμαμαι καλα λιγες μερες διαφορα εχουμε).

Ενω σηκωθηκε ορθια πολυ νωρις κ αρχισε να ριχνει βηματακια, περπατησε μονη της κ χωρις καμια βοηθεια-στηριξη μολις το προηγουμενο Σαββατο. Αν τη δεις περπαταει τοσο καλα κ σταθερα σα να το εκανε εδω κ μηνες!

Εβλεπα οτι το παιδι μου φοβοταν, οτι δεν ηταν ετοιμο να ξεκοψει οποτε δεν την πιεζα κ πολυ. Η παιδιατρος μου εδωσε κουραγιο κ μου ειπε οτι τα δικα της παιδια περπατησαν ο ενας 16 κ ο αλλος 18 μηνων! Ηρεμησα κ εγω γιατι οπως γινεται παντα ο "περιγυρος" μας αγχωνει με φρασεις του τυπου: "ο δικος μου περπατησε 9 μηνων", το παιδι του γειτονα 7" κ "της τριτοξαδερφης του ταδε μολις γεννηθηκε"!!!!:P

Δεν υπαρχει κανενας λογος ανησυχιας λοιπον.Οταν νιωσει ετοιμη η μικρουλα σου θα φυγει κ τοτε τρεχα να την πιασεις...

Δημητρούλα μου δε νομίζω ότι πρέπει να ανησυχείς. Δεν είναι όλα τα παιδιά ίδια. Το καθένα έχει τους δικούς του ρυθμούς ανάπτυξης.Τα δικά μου περπάτησαν 17 μηνών! Η μικρούλα σου είναι σε καλό δρόμο και μόλις νιώσει έτοιμη θα περπατήσει και τότε δε θα τη προλαβαίνεις!!;)

theano έγραψε:

Ηρεμησα κ εγω γιατι οπως γινεται παντα ο "περιγυρος" μας αγχωνει με φρασεις του τυπου: "ο δικος μου περπατησε 9 μηνων", το παιδι του γειτονα 7" κ "της τριτοξαδερφης του ταδε μολις γεννηθηκε"!!!!:P

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

theano μου, σ'ευχαριστω πολυ!!!!!!!:)

kyriaki μου, να 'σαι καλα, πιστευω κι η μικρουλα μου να ακολουθησει τα χναρια των παιδιων σου!!! (κυριολεκτικα!):laugh:

χαχαχα εμενα μου ειπαν το εξης υπεροχο (που τοτε το πηρα στα σοβαρα και τρελαθηκα!!!)οτι το μωρο μου που ηταν 9 μηνων επρεπε να περπαταει και να καθεται μονος του στον ποπο του και οτι μπορει να μην περπατησει!!!!!

εγω η χαζη απο τον φοβο μου τους πιστεψα και εκλαιγα ολη μερα μεχρι που μου λενε τα κοριτσια εδω οτι κατι τετοιο ειναι απιθανο!! μολις συνηλθα λεω μα καλα τι μ@@@@@κιες μου λενε??? τον superman γεννησα??? το παιδι μου απλα χρειαζοταν φυσιοθεραπειες για να βοηθηθει στην κινηση μιας και προσπαθουσε να τα κανει αλλα δεν τα καταφερνε

τωρα μετα απο 2 μηνες φυσιοθεραπειας ο μπεμπουλης μου ειναι 11 1/2 μηνων καθεται στον ποπο του χωρις στηριξη,μπουσουλαει με παααααρααααα πολυ ανεση,σηκωνεται ορθιος στο παρκο και το κανει γυρω-γυρω και κανουμε και στρατα-στρατουλα στον βηματισμο τα παει πολυ καλα δεν λικνιζεται πλεον και κανει πολλα και σταθερα βηματα(τον κραταω βεβαια απο τα χερακια)ελπιζω οτι συντομα θα σταθει και μονος του ορθιος οπως λεει και η φυσιοθεραπευτρεια αλλα ενα περιεργο!!! οταν τον βαζεις να κατσει καθιστος δεν θελει αμεσως γυρναει η για να μπουσουλισει η για να σηκωθει !!!!

να ρωτησω κατι κουλο??? τωρα τελευταια εκει που μπουσουλαει παει σε επιπλα και πιανεται και σηκωνεται αυτο ειναι δειγμα οτι προσπαθει να σταθει ορθιος μονος του???

Mitsaki mou agapi mou kalimera...

Min anxwnesai kali mou...

To kathe mwraki diaferei...

Kai to kathe mwraki anaptusetai diaforetika...

Emena o kwnstantinos mou pwrpatise 10 minwn...

kai o adelfoteknos mou 15 minwn...

To kathe mwro agapi mou diaferei giauto na min anxwnesai gia TIPOTA...

Sas euxwme ta kalitera...

Kai na sou perpatisei apo mera se mera...

Filakia...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...