Μετάβαση σε περιεχόμενο

Γνωρίζετε?


eleni_dms

Recommended Posts

Κορίτσια μήπως ξέρετε πόσο είναι ο βασικός μισθός για πλήρη απασχόληση και πόσο για ημιαπασχόληση?

Και τα επιδόματα γάμου και παιδιού πόσο είναι?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Λενιώ μου εξαρτάται απο το επάγγελμα. Ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα? Οσο για τα επιδόματα, αλλού τα παίρνεις και αλλού όχι.

Απο τα λίγα που ξέρω, πρέπει για πλήρη απασχόληση να είναι γύρω στα 800 καθαρά. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να πάρεις στην επιθεώρηση εργασίας και να ρωτήσεις. Αυτοί θα σου δώσουν πιό σαφείς απαντήσεις.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΠΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑ ΔΥΟ ΑΛΛΑ ΕΓΩ ΣΑΝ ΠΑΝΤΡΕΜΕΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 3.5 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΔΗΛΩΜΕΝΗ ΣΑΝ ΑΠΟΦΟΙΤΗ ΛΥΚΕΙΟ(ΑΝ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΑ)4ΩΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΜΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΧΕΔΟΝ 400 ΕΥΡΩ ΜΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΠΑΕΙ 400 ΚΑΤΙ..420 ΠΕΡΙΠΟΥ..

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ελένη καλησπέρα! Όπως σου είπε και η harap καλό θα είναι να συμβουλευτείς την επιθεώρηση εργασίας. Αυτό πρέπει να το κάνουμε όλοι μας πριν ξεκινήσουμε να δουλεύουμε κάπου ειδικά αν πρόκειται για απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα. Εγώ εργαζόμουν στην επιθεώρηση εργασίας και θα σου πω ακριβώς τι πρέπει να ρωτήσεις.

1) Για τι επιχείρηση πρόκειται (εμπορική, τεχνική...)

2) Αν πρόκειται για ημιαπασχόληση θα πεις και γιά πόσες ώρες γιατί υπάρχουν τύποι που χρησιμοποιούν για να σου πουν αναλογικά το ποσό. Συνήθως αυτοί σου λεν για μεικτά και όχι καθαρά λεφτά άρα θα πρέπει να τους τονίσεις ότι θες να σου πουν για το καθαρό ποσό.

3) Όταν θα πας για δουλειά θα πρέπει αν έχεις προΰπηρεσία στο συγκεκριμένο αντικείμενο να έχεις προημουμένως πάρει βεβαίωση από τον πρώην εργοδότη σου, αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ο νυν εργοδότης θα την αναγνωρίσει. Κανονικά πρέπει αλλά δυστυχώς δεν το κάνουν όλοι.

4) Συνήθως τα επιδόματα μέχρι 2 παιδιά τα πληρώνει ο οαεδ και από το τρίτο και άνω ο εργοδότης

5) Αν έχεις πτυχίο πάνω στην ειδικότητα που θα απασχολήθείς παίρνεις κάποιο ποσοστό επί του μισθού. Ακόμη και αν δεν έχει καμία σχέση νομίζω (δεν είμαι απολύτως σίγουρη) ότι πάλι παίρνεις κάτι παραπάνω αλλά το ποσοστό είναι μικρότερο.

6) Το επίδομα γάμου στο πληρώνει οπωσδήποτε ο εργοδότης

7) Τα διάφορα επιδόματα (διαχειριστικών λαθών, υπολογιστή....) αν θέλει σου τα δίνει.

8) Αν τα παιδιά σου πηγαίνουν σχολείο δικαιούσαι και επιπλέον άδειες για να ελέγχεις την πρόοδό τους. Γενικά υπάρχουν άδειες που δυστυχώς κανείς δεν τις γνωρίζει και η ενημέρωση που έχουμε γι αυτές είναι ανύπαρκτη.

Εύχομαι οι πληροφορίες μου να σου φανούν χρήσιμες. Επίσης θα ήθελα να σου πω ότι συνήθως για δημόσιες υπηρεσίες οι επιθεωρήσεις δεν μπορούν να σου πουν πολλά γιατί έχουν δικές τους συμβάσεις εργασίας. Μια σημείωση ακόμη. Όταν κάποιος έχει προΰπηρεσία με την οποία σκοπεύει να βγάλει κάποια άδεια εργασίας καλό είναι να τη θεωρεί μόλις την λαμβάνει στα χέρια του γιατί οι επιθεωρήσεις εργασίας μετά τα πέντε χρόνια καταστρέφουν τα αρχεία τους.

Αυτά τα λίγα... Ελπίζω να μην έγινα κουραστική

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

×
×
  • Προσθήκη...