Μετάβαση σε περιεχόμενο

mporei kapoios na me boithisei???????


Recommended Posts

Γεια σας ειμαι 32 χρονων και διανοίω τιν 11 εβδομαδα τις εγκυμοσηνης μου.Εδώ και 15 μερες η διαθεσή μου έχει αλλάξει πολύ δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα κλαίω συναίχεια και νοιώθω ενα κενό.Ψυχολογικά είμαι πολύ χάλια και δεν με αφήνει αυτό το πράγμα να χαρώ το γεγονός.Είναι φυσιολογικό αυτό που νοιώθω? και πότε θα περάσει σας παρακαλώ βοηθήστε με με τις εμπειρείες σας!!!!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Γεια σου Φωτεινή!!!

Παρότι δεν αντιμετωπισα ψυχολογικές διακυμανσεις μέχρι τωρα, νομίζω από όσα έχω ακούσει και διαβασει ότι είναι φυσιολογικό...

δεν ξερω αν διαρκούν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα αλλά προσπάθησε να κανεις πράγματα που σε ευχαριστούν και να επέμβεις εσύ η ιδια στην ψυχολογια σου...

μην ξεχνας άλλωστε ότι ο φόβος στην αρχή της εγκυμοσύνης μπορεί να μας τα προκαλέι όλα αυτά και σίγουρα δε μας αφηνει να χαρούμε όπως θέλουμε!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινή καλώς ήρθες στο mammyland!

Και με το καλό να κρατήσεις το μωρό σου αγκαλιά!

Δεν έχω καταφέρει να φτάσω στην 11η εβδομάδα κύησης, αλλά υποπτεύομαι πως αυτό που βιώνεις έχει να κάνει με τις ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν μέσα σου και σίγουρα είναι τεράστιες! Τα κορίτσια του mammy θα σου πουν τις εμπειρίες τους.

Εγώ να ευχηθώ σύντομα να ηρεμήσεις και να χαρείς την εγκυμοσύνη σου όσο περισσότερο γίνεται! Και με το καλό! :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αγαπητή φίλη,καλησπέρα!!Εγώ είμαι 23 χρονών κ βρίσκομαι στην 20η βδομάδα εγκυμοσύνης....Έχω να σου πω οτι κ εγώ περνάω κατα καιρούς τρομερές κρίσεις με κλάματα,στενοχώρια κ απογοήτευση για τους πάντες.Όταν όμως σκέφτομαι το μωράκι μου νοιώθω τρομερές τύψεις που αναγκάζω μια ζωούλα να υποφέρει μαζί με μενα μιας κ είναι στην κοιλιά ακόμη κ αισθάνεται ό,τι κ εγώ....Γι'αυτό το λόγο προσπαθώ να ηρεμώ κ να σκέφτομαι οτι όλα είναι κ θα συνεχίσουν καλά.Κ όταν το σκέφτομαι πιο ήρεμα όντως έτσι είναι αφού κ άντρα υπέροχο έχω,κ σπιτάκι κ βοήθεια απο γονείς κτλ.Οι ορμόνες όμως βλέπεις λειτουργούν κάπως περίεργα αυτήν την περίοδο κ μας γεμίζουν με πολλές πολλές ευαισθησίες που απο τη μια είναι γλυκές από την άλλη μπορεί να γίνουν πολύ κουραστικές για εμας πάνω απ'όλα κ μετά για τους γύρω μας...Μην μελαγχολείς κ κυρίως μην αισθάνεσαι κανένα απολύτως κενό γιατί το μωράκι ήρθε να σου γεμίσει τα κενά κ να σε ολοκληρώσει,όχι να σε αδειάσει...κ όπως μου λέει κ ο άντρας μου,αν δεν το κάνεις για σενα κάντο γι'αυτήν την καρδούλα που όταν σε αισθάνεται έτσι χτυπάει λυπημένα....Σκέψου αυτό το μπουμπούκι που θα κρατάς σε λίγους μήνες στην αγκαλιά σου κ γέλα από χαρά!:laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ ΠΟΟΟΟΟΣΟΟΟΟΟ ΣΕ ΝΟΙΩΘΩ. ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΤΩ ΣΕ ΚΛΙΝΙΚΗ!!! ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ... ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΑ... ΑΓΧΟΣ... ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΘΕΛΩ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΩΡΟ, ΜΕΤΑ ΝΑ ΕΧΩ ΤΥΨΕΙΣ ΠΟΥ ΤΑ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΑΥΤΑ... ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ, ΚΑΙ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΠΑΡΗΓΟΡΙΑ Ο ΥΠΝΟΣ!! ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ! ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΙΖΕΤΕ ΤΟ ΜΠΟΜΠΙΡΑΚΙ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ¨"ΚΛΙΚ" ΜΕΣΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΝΑ ΑΠΟΦΟΡΤΙΖΕΣΕ!!!! ΕΓΩ ΕΠΑΘΑ ΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ Β ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΚΙ ΕΚΕΙ ΑΡΧΙΣΑ ΝΑ ΣΥΝΕΡΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΜΟΥ!! ΣΥΜΠΟΛΕΜΙΣΤΡΙΑ ΦΩΤΕΙΝΗ ΚΑΝΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ!! ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΣΤΡΟ!!!:laugh: :laugh: ΦΙΛΑΚΙΑ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

γλυκεια μου όλα ειναι λογω των ορμονων συν το γεγονος οτι νιωθεις υπευθυνη για αλλη μια ζωη .Θυμαμαι οταν ημουν εγκυος κυριως μετα τον 5 μηνα ενιωθα οτι θα γινει κατι θα συμβει φοβομουν κλαι επαιρνα τηλ .το γιατρο μου συνεχεια απο εκει που γελαγα φωναζα και εκλαιγα αλλα η κατασταση εγεινε χειροτερη μετα με την ε[ιλοχεια καταθλιψη κλαμα και απομωνωσηξ αστα τα σκεφτομαι τωρα και λεω μα τι εκανα .

Οταν νιωθεις ετσι να μην μενεις μονη να βγαιενις να χαζευεις βιτρινες να πας βολτα με καποια φιλη να ξερεις οτι η μεταπτωσεις εναι φυσιολογικοτατες

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΟΥ ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΑ ΜΑΣ... ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ 23 ΧΡΟΝΩΝ ΣΤΗΝ 13η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΕΡΑΣΑ Κ ΕΓΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΡΩΤΗΣΑ ΤΟΝ ΓΙΑΤΡΟ Κ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.. ΑΛΛΑ ΠΡΩΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΒΓΕΣ ΕΞΩ ΠΗΓΑΙΝΕ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΡΟΥΛΗ ΣΟΥ, ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ? ΜΗΝ ΤΑ ΚΡΑΤΑΣ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΣΟΥ.. ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΥΧΕΝΙΚΗ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ ΤΟΤΕ ΕΙΠΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΟΥΛΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΣ ΝΑ ΕΧΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΑΣΜΑΤΑΚΙ ΜΕΣΑ ΜΟΥ Κ ΤΟΤΕ ΠΕΡΑΣΑΝ ΟΛΑ... ΦΙΛΑΚΙΑ

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλως Ηρθες!

Αχ εχουμε κ ιδια ηλικια!:P ποσο σε νιωθω!

Προσπαθησε να το περασεις οσο το δυνατον πιο ανωδυνα,ειναι κατι που ολες λιγο πολυ το περασαμε ,το θεμα ειναι να μην το αφησεις να σε παρει απο κατω.Αλλωστε ειναι κ αυτο ενα κομματι της εγκυμοσυνης,που δεν μπορεις να το αποφυγεις,θα περασει που θα παει,θα το θυμασαι κ θα γελας

Με το καλο να υποδεχτεις το μωρακι σου!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

φωτεινη καλως ηρθες κοπελα μου και με το καλο να ερθει το μωρακι σου

ειναι φυσιολογικο αυτο που νιωθεις ειναι πολυ εντονες οι αλλαγες που περναμε κατα την διαρκεια της εγκυμοσυνης,οι ορμονες χτυπανε κοκκινο και ετσι η ψυχολογια μας εχει τα πανω και τα κατω της.εγω αντιθετα ειχα πολλα νευρα!!!

μην αγχωνεσαι ειναι παροδικο και θα περασει συντομα βιωνεις την πιο μεγαλη αλλαγη στην ζωη σου γιαυτο εισαι ετσι θα κατασταλαξεις πολυ συντομα και θα χαρεις την εγκυμοσυνη σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινούλα καλωσόρισες και με το καλό το μωράκι σου!

Οι ορμόνες παίζουν περίεργα παιχνίδια στην εγκυμοσύνη.Θα περάσει και αυτό...:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινή μου καλώς ήρθες στην όμορφη παρέα του mammyland!! Εγώ είμαι η Έλενα, 27 χρόνων κι έγκυος στο πρώτο παιδάκι! Είμαι πλέον στην 32η εβδομάδα κι έχω αρχίσει κι έχω πάλι μερικά από τα συμπτώματα του 1ου τριμήνου!

Είχα πολλά μα πάρα πολλά νεύρα και φώναζα, μ'έπιανε υστερία, χτύπαγα τα χέρια μου στα ντουλάπια.. Αυτό μπορεί και να ήταν επειδή σταμάτησα και το κάπνισμα!! :laugh: Ο γιατρός μου είπε ότι ήταν απολύτως φυσιολογικά τα τόσα νεύρα γιατί το σώμα μου ζούσε κάτι πρωτόγνωρο! Έπρεπε να προσαρμοστεί στον "εισβολέα!!" . Αστειεύομαι φυσικά για το εισβολέας!! Μ'έπιανε κάτι σαν να θέλω να βάλω τα κλάμματα στα καλά καθούμενα, δεν μου άρεσε τίποτα επάνω μου... Εμετούς κι αναγούλες δεν είχα! Υπνηλία πολύ... Κοιμόμουν και 15 ώρες την ημέρα!! Ήταν η μόνη μου παρηγοριά.. όπως είπε κι η gastroula παραπάνω! Από τον 4ο μήνα και μετά ως δια μαγείας μου περάσανε όλα! Ένιωθα υπέροχα! Και τώρα στην 32η εβδομάδα, απλά έχω αρχίσει κι έχω λίγα νευράκια, δεν μπορώ τις φωνές όμως και τις εντάσεις! Και 2 φορές έβαλα τα κλάμματα για ανούσιο λόγο, μάλλον πρέπει να είναι ορμονικό πάλι!! Τι να πω! Κι έχω κάτι σαν να με προβληματίζει.. Όλο ανασττενάζω! Είναι το βάρος του μωρού,είναι που πλησιάζει σιγά σιγά η ώρα.. ο φόβος.. η αρχή.. θα δείξει!!

Εύχομαι καλή συνέχεια κοριτσάρα μου... και να μην στενοχωριέσαι! Όλες μας λίγο πολύ τα περνάμε αυτά!! Άτιμο πράγμα οι ορμόνες! Δεν είσαι μόνη!! Ότι χρειαστείς.. εδώ είμαστε!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φωτεινουλα μου καλως μας ηρθες κ με το καλο γλυκια μου!!

Μολις εκλεισα τα 39 κ τωρα ειμαι εγκυος στο 2ο μου γιο..

Στη πρωτη μου εγκυμοσυνη ειχα απειρα προβληματα (αιμοραγιες κα)αλλα ενιωθα ευτυχισμενη κ χαμογελουσα συνεχεια!!

στην 2η αν κ πολυ μεγαλυτερη ,πιο εμπειρη,αναγνωριζοντας το δωρο Θεου.εγκυμοσυνη χωρις κανενα προβλημα....ενιωθα καπως :(

ημουν προβληματισμενη,ενιωθα πεσμενη ψυχολογικα...ενιωθα ......

μετα στο 2ο τριμηνο αλλαξαν πολλα......ΑΓΑΠΗΣΑ πολυ το μωρο κ αποτομα!!!κ στην αρχη το αγαπουσα αλλα τα χτυπηματακια του θες?

συνηθισα τις ορμονες πες? κατι αλλαξε!!!!

νομιζω οτι θα σου συμβει το ιδιο!!ειναι οι ορμονες που μας κανουν ετσι...Εγω ανεβοκατεβαινα...Αν μου το ελεγε καποιος οτι θα μαι ετσι δεν θα τον πιστευα....κι ομως συμβαινει κ στις καλυτερες οικογενειες!!:)

στηριξου πανω μας!!κ σε λιγο οταν θα νιωσεις με το καλο την πρωτη κλωτσιτσα...τα δακρυα θα γινουν δακρυα χαρας κ ευτυχιας!!!!

σου ευχομαι να ναι γερο το ζουζουνι σου κ συ χαμογελαστη !!!!καλως ορισες!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κορίτσια:) σας ευχαριστώ πολύ για την ανταπόκριση μου δώσατε μεγάλο θαρρος και κουράγιο, είναι πολύ ωραία να μοιράζεσαι τα συναισθηματά σου, νοιώθω ποιο ξαλαφρομένη σας ευχαριστώ πολύ και παλι!!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ.ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΜΙΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΟ.ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΕΓΚΥΟΣ ΤΟΥΣ 4 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΟΣΟΙ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΝΟΜΙΖΑΝ ΟΤΙ ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ ΓΝΩΜΗ.ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΕΚΛΑΙΓΑ ΕΙΧΑ ΝΕΥΡΑ ΗΜΟΥΝ ΜΟΝΙΜΩΣ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΒΑΖΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ.Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΕΙΝΟΠΑΘΗΣΕΙ.ΜΕΤΑ ΤΟ 4 ΟΛΑ ΚΑΛΑ.ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΜΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΣΑΙ ΑΠΛΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΗ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΕΜΠΕ.ΦΙΛΙΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Α τίποτα το ιδιαίτερο δηλαδή! Εγώ νομίζω είναι στο πρωτόκολλο! Θα δούμε...
    • Κορίτσια εγω την προηγούμενη Δευτέρα ήρθα σε επαφή με κρούσμα παρβοιου ο οποίος είναι πολύ επικίνδυνος για τις εγκύους. Από την Πέμπτη έχω πονόλαιμο,  μπούκωμα και τώρα άρχισε  και βήχας. Ελπίζω  να είναι ένα απλο κρυολόγημα και να μην κόλλησα.  Η γιατρός ειπε θα δούμε πως θα πάω κ στις επόμενες εξετάσεις θα μου γράψει ν δούμε αν τ πέρασα.
    • Στο Doppler χοντρικά κοιτάνε όπως είπε την αρτηριακή πίεση την ωρίμανση που πλακούντα αν τρέφεται σωστά το μωρο τέτοια  υπάρχουν γιατροί που δεν την ζητάνε και άλλοι την ζητάνε  εμένα πχ επειδή του έβγαινε μικρό το μωρο με έστειλε για Doppler μια γνωστή μου που είχαμε τον ίδιο γιατρό επειδή εκείνη είχε πιο μεγάλο παιδάκι δεν το ζήτησε 🤷‍♀️ μου είχε πει μπορεί να κάνω και δεύτερη αλλά τελικά δεν χρειάστηκε  κρατάει κανένα 20 λεπτό και αυτήν η εξέταση   
    • Κορίτσια μου υπέροχα!!! Τι ωραία νέα διαβάζω και χαίρομαι!!  @Elli13 αγαπημένη μου Έλλη πόσο χάρηκα που διάβασα τα νέα σου! Δεν θέλω όμως ηττοπάθεια ή οποιαδήποτε μη θετική σκέψη! Όλα θα γίνουν όλα θα βρουν λύση πίστεψε με με ένα μαγικό τρόπο όπως πάντα γίνεται σε αυτήν την υπέροχη ζωή! Μόνο θετική ματιά θέλει η υπόθεση και τα υπόλοιπα γίνονται από μόνα τους!  @Naty_ κορίτσι μου όπως πολύ σωστά είπες τώρα ταιριάζει να είσαι απέραντα ευτυχισμένη που άκουσες αυτόν τον υπέροχο ηχο και είδες πως όλα είναι εντάξει! Ένα αιμάτωμα δεν σημαίνει τίποτα απολύτως. Και όπως είπε και η Έλλη καμία ιστορία δεν θα επαναληφθεί γιατί κάθε εγκυμοσύνη είναι εντελώς διαφορετική. Όλα πάνε ήδη τέλεια! Εσύ έχε πίστη στο μικρακι σου! Αυτό σε εμπιστεύθηκε για μαμά του, εμπιστευσου το και εσύ και ολα θα συνεχίσουν να πηγαίνουν υπέροχα! @Θέτις Κ. Υπέροχη εμπειρία έτσι???? Και τα καλύτερα είναι μπροστά μας!! Κάθε υπέρηχος θα είναι ακόμη πιο απολαυστικός!!! Εμείς κορίτσια μου σήμερα έχουμε γιορτή σπίτι μας. Γιορτάζει ο γιος μου. Χρόνια πολλά σε όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα ! Υγεία τύχη και ευτυχία για όλους. Κατά τ αλλά μια μέρα είμαι φουλ πρησμένη μια μέρα λίγο καλύτερα. Έχουν σπάσει τα νεύρα μου και το αύριο το απόγευμα μου φαίνεται 1000 χρόνια μετά! Θέλω και εγώ να δω το μικρακι μου που εύχομαι με όλη μου την δύναμη να είναι εκεί και να φτιάχνει το όμορφο ζεστό σπιτάκι του!
    • Όλα καλά θα είναι πιστεύω δεν κόλλησες!!! εγω είχα κολλήσει στην πρώτη μ εγκυμοσύνη ομως τυχαία το ανακάλυψα δεν είχα καθόλου συμπτώματα 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...