Μετάβαση σε περιεχόμενο

χαμομήλι : πως το δίνετε?


Recommended Posts

κορίτσια καλημέρα. Η μπεμπούλα μου είναι σχεδόν 1,5 μηνών και ο παιδίατρος μου είπε τώρα που κάνει ζέστη να της δίνουμε και λίγο χαμομηλάκι ή νεράκι ανάμεσα στα γευματα. τη θηλάζω βέβαια και θα μου πείτε και το γαλατάκι μας εχει μέσα νεράκι για να ξεδιψάνε τα μπεμπέ μας και να μην αφυδατώνονται αλλά τυχαίνει μερικές φορες που πχ είμαστε έξω και δεν μπορώ να δώσω στήθος. οποτε ηθελα να ρωτήσω το χαμομηλάκι φιαχνουμε καθε φορά κ αλλο ή μπορούμε να διατηρήσουμε αυτό που εχουμε πχ στο φυγειο να το ξεπαγώνουμε λιγο και να της το δίνω? δηλαδη αν φαει στις 10 πχ και μετά στη 1 αν της φιαξω ενα στις 11,30 κρατάει μέχρι τη 1 ή πρεπει να της φιαψνω καινουργιο οσα ml και να πιει? επίσης το νεράκι το βράζω πριν της το δωσω, έτσι δεν πρεπει? πηρα και το παιδιατρο αλλα μαλλον καπου δεν μαλλον εχει σημα και δεν μπορω να τον βρω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marga mou gnomi mou einai na mi doseis...

to moro de to xreiazetai to xamomili...i alithiea einai oti dipsan logo kalokairiou alla k to gala to ksedipsaei...

k go pou thilazo de dino tsai..

oso gia to an prepei na to braseis to nero prin nai prepei...

filia:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΗΛΑΖΕΙΣ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ. ΞΕΔΙΨΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ. ΑΛΛΑ ΘΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΩ ΣΑΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΟΥ ΑΦΟΥ ΕΣΥ ΜΟΝΟ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ. ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΧΑΜΟΜΙΛΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΑΙ 2 ΩΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ ΤΗΣ 100 ΜΛ ΝΕΡΟ ΟΠΟΥ ΘΑ ΤΟ ΕΧΕΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΠΡΩΤΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 10ΛΕΠΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΤΑ ΑΛΑΤΑ. ΘΑ ΒΑΛΕΙΣ 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΧΑΜΟΜΙΛΙ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το νερο πρεπει να το βρασεις οσο για το χαμομηλι δεν ξερω να σου πω γιατι εμας ο παιδιατρος δεν ηταν υπερ στο να του δινω χαμομηλι

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

matia mou an doseis xamomili tha xasei geuma giati tha fouskosei .akoma den exete edreosei kala kala thn galouxia giati na thn xalaseis ?den xriazete tipota mhn doseis apo tora giati tha xasei geuma opos eipa kai auto tha paei pisw thn paragogh sou .

an dipsasei kai exete bgei bolta mporeis na to thilaseis mesa sto autokinhto h kapou apomonomena an den thes me slig mprosta se kosmo.

apopsh mou opos kai twn alwn koritsiwn apoti eida einai na mhn parampodiseis ton thilasmo kai ton sampotareis .etsi apo kati tteia mikroparemboles ginonte meta ta problimata .sto lew me megalh agaph mhn to kaneis .o paidiatros den exei idea o sigekrimenos apo thilasmo opos akougete .an gnorize de tha sou elege gia tsai .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

το νερο οπωσδήποτε βρασμενο!και το χαμομηλακι αφου κοχλασει για 10 λεπτα το νερο βαλε για λιγο ισα να παρει χρωμα.τα βοηθαει και στο εντερακι τους. Παρε ενα θερμός και φλυλαξε το εκει.Αλλα καθε μερα να κανεις φρεσκο. Χλιαρο να το δινεις οχι κρυο γιατι ειναι ευαισθητη ακομα η μικρη. :)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

marga mou ontos den katalavaino giati na tis doseis tsagaki,ean i mama einai arketa enudatomeni k to moro thulazei den xreiazete ....i diki mas paidiatros einai kata ton xamomilion k paroti i mikri troei skoni den tis dino,mou eipe tha arxisoume neraki otan arxisoun oi pio sterees trofes...

tora oson afora to xamomili.... exei i milupa....i dosologia einai 100 ml nero kai ena koutalaki tis soupas xamomilaki...oxi den to kratas ...tis dineis ligo k to petas...tha tis dineis to polu 30 ml oxi parapano...mporeis na ftiaxneis 50 ml nero k miso koutalaki xamomili...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εγω της δινω χαμομηλι και για τους κολικους οι οποιοι ευτυχως μας περασαν τωρα πια αλλα και γιατι διψαει.φτιαχνω καθε πρωι 400 μλ χαμομηλι και το φυλαω σε θερμος για να το εχω ολη μερα και οποτε διψασει της δινω.δεν της χαλαει τα γευματα, παντα οταν ειναι ωρα να φαει κ χαμομηλι να της δωσω το φτυνει.εννοειται βεβαια οτι δεν πρεπει ουτως η αλλως να της δινεις πολυ γιατι προκαλει κ διαρροιες.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ποσο ειναι το μωρο σου ?

Το χαμομήλι ειναι για τα μωρα που ΔΕΝ θηλάζουν . Για τα μωρα που θηλάζουν το στηθος παράγει οτι χρειαζονται για να φανε , να ξεδιψάσουν , να παρουν ενα σνάκ :laugh:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμενα με έχει μόνο για σνακ! Κάθεται που κάθεται 2-3 λεπτά τη φορά, βαριέται κιολας!!!! Πρέπει να απασχολείται με κάτι όσο θα θηλάζει. Είτε να τραβάει τα ρούχα μου, τα μαλλιά μου είτε να με τσιμπάει.

Έτσι και τολμίσω να μιλήσω, με έχει αφήσει. Το ίδιο και αν μπει κάποιος στο δωματιο!!! Αμ το αλλο; Αφηνει το στηθος μου για να φαει τα χερια της η την κουβερτα της... Σε δευτερη μοιρα εγω!!!

Νομίζω ότι είναι καιρός να της δινω και την εφημερίδα μαζί με το πρωινό της.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

kalimerakia,,,

Xamomili einai kalo gia kolikous ton prwton kairo...

Gia mwrakia pou pisteueis oti exoune ponakia...

Oso sto oti xannei ena geuma einai alitheia...

Kai einai krima...

Egw Edwsa tis eleanas mou 40 ml xamomili epidi itane zesti poli...

Kai apo ta 100ml gala pou pinei eilikrina eixa faei mono 55ml...

Stenaxwrethika...

Kai tora tis dinw mono neraki guro sta 20ml...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Προσθήκη...