Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ


Recommended Posts

Καλημερα.Ήδη προχωραω στο 2ρο μηνα.Εκανα τη προηγουμενη βδομαδα το προγεννητικο ελεγχο και το τοξοπλασμα (και οι 2 δεικτες βγηκαν θετικοι :igg , igm)Τη δευτερα περιμενω τα αποτελεσματα απο το παστερ για να δουμε κ το δεικτη iga που δειχνει ποτε το επαθα.Βεβαια εχω ηδη παει σε αλλο μεγαλο διαγνωστικο κεντρο κ μου λενε οτι το το εχω παθει 5 με 8 μηνες πριν.Θα συγκεντρωσω οτι εχω τη δευτερα και θα παω στο γιατρο (και οχι μονο σε ενα).Ειμαι τοοοσο χαλια γιατι συνειδητοποιησα οτι μαθαινεις για τους κινδυνους μονο οταν τη παθεις.πιστευω οτι οι κοπελες δεν ειναι ενημερες (σε οσες το ειπα δε το ξερανε).Τι γινεται με το τοξοπλασμα τελικα?Γνωριζετε?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα αγάπη μου, κρίμα να έχεις τρεχάματα στην αρή της εγκυμοσύνης σου, για να πω την αλήθεια δεν ξέρω τίποτα για το τοξόπλασμα. ο γιατρός σου τι σου είπε??? εγω ειχα κάνει προγεννητικό πριν μείνω έγκυος και ΄λημουν οκ οπότε δεν ασχολήθηκα να μάθω γι αυτο. εύχομαι όλα να πάνε καλα και σύντομα να μας πεις ευχαριστα. φιλια πολλα καλη υπομονη θα περιμένουμε νέα σου

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσακι μου καλημερα!μην αγχώνεσαι!θα σου πω οτι δεν ειναι θεμα ενημέρωσης!Απλα ειναι καποια πράγματα που εχει τύχει να ανακαλύψουμε στην εγκυμοσύνης λόγω των εξετάσεων που γίνονται. Μην ξεχνας οτι οι εξετάσεις τις εγκυμοσύνης δεν ειναι συνηθισμένες να γίνονται σε ενα απλό τσεκ απ. Εκτος αν εμφανιστούν συμπτώματα ή κάποιες υποψίες και ο γυναικολόγος συστήσει περαιτέρω εξετάσεις. Μην ανησυχείς πάντως γιατι είναι αντιμετωπίσιμο!:)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ!!!ΛΟΙΠΟΝ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ: ΕΜΕΝΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΞΟΠΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΗΤΑΝ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΧΑ ΔΗΛΑΔΗ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ ΕΠΕΙΔΗ ΛΟΓΩ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΖΩΩΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ , ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΧΩ ΣΚΥΛΑΚΙ , ΜΑΛΛΟΝ ΚΟΛΛΗΣΑ!!!!!!ΑΝ ΚΟΛΛΛΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΓΥΜΟΣΥΝΗ ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΑΝΟΣΙΑ ΠΙΑ!!!ΤΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ!!!!!ΑΠΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΣΥ ΤΟ ΧΕΣ ΗΔΗ ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΑΣΑΙ;;;

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα!

και γω δεν το ξερα μεχρι που εκανα προγεννητικο αφου ημουν ηδη εγγυος και ανακαλυψαμε οτι δεν εχω αντισωματα στο τοξοπλασμα κ στην ερυθρα. Ολη την εγκυμοσυνη την εβγαλα με πολλη προσοχη,οχι ωμα λαχανικα εκτος αν τα εχω πλυνει η ιδια,μακρια απο ζωα κ ιδιοκτητες ζωων (ακουγεται γελοιο αλλα δεν παιζεις μ αυτα). και επρεπε να μην εχω επαφη με παιδακια (μεχρι τον 5ο μηνα στο μεταξυ διδασκα σε παιδακια ..).ειναι δυσκολο,αλλα περιμενε να βγουν οι εξετασεις μην πεφτεις κ στενοχωριεσαι.Θα προσεχεις πολυ και θα πανε μια χαρα ολα!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσάκια μου να σας πω κάτι

το τοξόπλασμα δεν εισέρχεται στον οργανισμό μας μόνο

απ τα ζωάκια μας.

Τα ζώα που έχουν τοξόπλασμα,

είναι κατά πρώτον τα αδέσποτα

και αυτά που τρώνε ωμό κρέας.

τα σκυλάκια-γατάκια που έχουμε σπίτι μας

δεν υπάρχει περίπτωση να έχουν τοξόπλασμα

γιατί τα φροντίζουμε με τα εμβόλια

και τα φαρμακά τους.

εγώ με σκυλιά και γατιά μεγάλωσα

και πριν 2 χρόνια σχεδόν

κοιμόμουν με το κουτάβι μου αγκαλιά

και δεν έπα8α τίποτα.

Τοξόπλασμα κολλάμε επίσης από τα

όχι καλά πλυμένα λαχανικά (μαρούλι, ρόκα κλπ)

και από τα όχι καλά ψημένα κρεατικά.

Ο γιατρός μου μου είχε πει στις αρχές της εγκυμοσύνης μου

πως καλό είναι

όταν πάμε σε ταβέρνες να αποφεύγουμε να τρώμε

πράσινες σαλάτες, γιατί δε τα πλένουν σωστά.

Και αν 8έλω να φάω πράσινη σαλάτα έξω, να ρίξω μπόλικο

ξυδάκι.

Προφανώς, σκοτώνει τα τυχόν μικρόβια.

Από τότε δε ξανά έφαγα πράσινη σαλάτα σε ταβέρνα

και τα κρέατα τα παραγγέλνω καλοψημένα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αν φανει οτι το εχεις κολλησει 5-8 μηνες πριν δε νομιζω να εχεις προβλημα

Προσπαθησε να ηρεμησεις λιγο και ευχομαι τα αποτελεσματα να ειναι καλα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Mafia, καλως ήρθες στο mammyland!Και συγχαρητήρια για την εγκυμοσύνη σου!! Αν κατάλαβα καλά από το μήνυμα σου σε ανησύχησε τ'ότι το πέρασες στο παρελθόν! Λοιπόν, κι εγώ όταν πήρα τις απαντήσεις αυτό μου είπαν και τρομοκρατήθηκα! Άρχισα κι έψαχνα πληροφορίες στο Internet, και διάβασα ότι αν το έχεις περάσει στο παρελθόν έχεις ανοσία! ΜΟΝΟ ΑΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΤΟ ΠΑΘΕΙΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΤΟ ΕΜΒΡΥΟ! Κατά τ'άλλα δεν παθαίνουμε κάτι εμείς από αυτό! Επειδή είχα τρομοκρατηθεί γιατί δεν ήθελα να πάθει κάτι κακό το μπομπιράκι μου.. πήρα τον γιατρό και μου είπε να μην ανησυχώ! Να τον πάρεις ακόμα κι αν δεν έχεις όλες τις εξετάσεις πάνω σου! Από το να ανησυχείς και να το αντιλαμβάνεται και το μωράκι σου αυτό είναι κρίμα!!

Το παθαίνεις συνήθως από όχι καλά πλυμμένα λαχανικά, ωμά κρέατα ή όχι καλά ψημένα και έχουν το μικρόβιο και μερικές φορές από ζωάκια που τριγυρίζουν ελεύθερα εδώ κι εκεί!! Σε αυτά που έχεις στο σπίτι και προσέχεις και τι θα φάνε και την υγεία τους.. δεν παθαίνεις κάτι!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 months later...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ. ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ ΓΥΡΙΣΑ 10 ΓΙΑΤΡΟΥΣ.ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΟ 2 ΝΑ ΚΑΝΩ ΕΚΤΡΩΣΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΜΙΚΡΗ (28χρονων).ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΓΙΑΜΑΡΕΛΟΥ (γνωστη για την ιωση )ΦΤΑΣΑΜΕ.ΠΗΓΑ ΣΕ 2 ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ,ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΛΕΓΑΝΕ ΠΑΡΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΟΧΙ (δημιουργωντουσαν τα οργανα του μωρου τοτε)ΝΑ ΠΩ ΟΤΙ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΣΥΧΑΣΤΙΚΟΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΟΚ.ΑΛΛΑ ΕΜΑΣ ΤΟΟΣΗ ΗΡΕΜΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕ!!ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΜΕ.ΓΙΑΤΙ ΡΙΧΝΑΝΕ ΣΕ ΕΜΑΣ ΤΟ ΜΠΑΛΑΚΙ ΑΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΝΤΙΒΙΩΣΗ Ή ΟΧΙ.ΠΗΓΑ 3 ΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΤΕΡ.ΕΥΤΥΧΩΣ ΔΕΝ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝΕ ΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ.ΤΗ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΕΚΑΝΑ ΑΜΝΙΟΠΑΡΑΚΕΝΤΗΣΗ!!ΔΩΣΑΜΕ ΥΓΡΟ ΓΙΑ ΤΟΞΟΠΛΑΣΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΠΑΣΤΕΡ ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ- και θελει 46 μερες για το τελικο αποτελεσμα- ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΡΥΩΤΙΠΟ (ΣΥΝΔΡΟΜΟ DOWH Κ ΑΛΛΕΣ ΑΝΩΜΑΛΙΕΣ)

ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΥΩΤΙΠΟΥ ΒΓΗΚΑΝ ΑΡΝΗΤΙΚΑ. ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΤΕΡ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΤΟ PSR ΕΙΝΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΟ (προφανως ειναι η γρηγορη εξεταση που κανουν για να παρουν μια εικονα )

ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑΝ ΥΓΙΕΣΤΑΤΟ ΜΠΕΜΠΗ.

ΣΗΜΕΡΑ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟΝ 6ο ΚΑΙ ΑΚΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ...ΑΝΤΕ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Κορίτσι μου αφού ξέρεις τι να προσέξεις και ελέγχεις τις τιμές του ζαχάρου σου νομίζω θα είσαι εντάξει. Αφού ήξερες ότι έχεις διαβήτη κύησης λογικό να βγει η καμπύλη εκτός ορίων. Εγώ θα πήγαινα σε διατροφολόγο να με κατατοπίσει κτλ αλλά έχοντας κατά νου ότι είναι η πρώτη εγκυμοσύνη μου. Τώρα εσύ αφού έχεις δει τι σου ανεβάζει το ζάχαρο και το ελέγχεις με το μηχάνημα, δεν θέλει άγχος!!
    • Το ειδα κορίτσι μου ότι μνμ το διάβασε στο Viber το εστειλα..  Από την στιγμή που κρατησε απόσταση στο θέμα επικοινωνίας  εγω δεν μπορω να ενοχλήσω στην τελική ξέρω ότι είχα θέμα με το ζαχαρο από την αρχή δεν είναι πρώτη φορά που έχω θέμα με το ζαχαρο στην εγκυμοσύνη  ξέρω τι πρέπει να προσέξω και έχω το μηχανάκι που μετράω, η διατροφη ξέρω πια είναι που πρέπει να ακολουθήσω δεν θεωρώ ότι είναι κάτι επείγων για αυτό δεν με πιάνει άγχος να τον ψαξω.. για τον θυρεοειδή επειδή δεν γνώριζα δεδομένου ότι δεν ξανά είχα πρόβλημα ποτε τέτοιες τιμές εκεί αγχώθηκα είναι αλήθεια 
    • Εμένα 41 Χιλ έγραφε αλλά τον μέτρησε από την κοιλιά που δεν είναι τόσο ακριβείας η μέτρηση υποτίθεται 
    • Θα σου πει κι ο γιατρός πώς θα το διορθώσετε και θα είσαι οκ!!
    • Λες κι εγώ που μπαίνω την Παρασκευή στον 7ο να φτάσαμε κιλό;;; Μακάρι! Αν και την αισθάνομαι πιο δυνατή όσο περνάει ο καιρός!
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...