Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσίευση

γεια σου ρε Μαρια, μας οργανωσες παλι!!!

Ειμαι η Ευη - Vagman για τις νεες φιλες. ειχα ΠΗΤ 13-11 αλλα 21-10 βραδακι μετα απο βολτα στο HONDOS σπασαν τα νερα και γεννηθηκαν 22-10 00:40 ο μπεμπης-Σπυρος και 00:45 η μπεμπα- Μαρια-Αννα απο 2300κ!

απο τοτε... τρεχατε ποδαρακια μου...

τα μωρα αν και δε χρειαστηκαν θερμοκιτιδα ειχαν μικρα στοματακια για να θηλασουν απο το τεραστιο οπως ειχε καταντησει στηθος μου, ετσι εβγαζα με θηλαστρο μεχρι που σαραντησα για να τρωνε εστω λιγο δικο μου.

ο πρωτος μηνας ηταν ΕΦΙΑΛΤΗΣ!!! μου ελεγαν οτι θα στρωσουν τα πραγματα αλλα δεν τους πιστευα. κοιμομουν περιπου 3ω/24ωρο! καθε 3 ωρες ετρωγαν. ηθελα περιπου μιση ωρα για τοκαθενα. μεχρι να αποστειρωσω, να βρασω νερα... παλι απο την αρχη! ποσεσ μερες ουτε τα δοντια μου δεν προλαβαινα να πλυνω! κοιμομουν στον καναπε στη σαλοκουζινα μεχρι την πρωτοχρονια γιατι μενουμε σε μεζονετα και δεν μπορουσα να κουβαλαω ολα τα πραγματα απο την κουζινα πανω.

σιγα σιγα ομως στρωσανε. αρχισαν να κοιμουνται 4 ωρες συνεχομενς το βραδυ. μετα με λιγη πιπιλιτσα 5 ωρες!!! και τωρα τρωμε την ημερα καθε 4 ωρες, το τελευταιο γευμα κατα τισ 23:30 και τα ξαναλεμε το πρωι κατα τισ 7-8! εχουν 3 βραδια κοιμουνται στο δικο τους δωματιο χωριστα μονα τους!!! ωσ τωρα τα ειχα μαζι σε 1 κρεβατι στην κρεβατοκαμαρα.

βολτα προσ το παρον παμε μονο με τον αντρα μου. οταν ανοιξει ο καιρος νομιζω θα τα φορτωνω και θα περπαταμε λιγο με το καροτσι.

μου στοιχισε πολυ που τον πρωτο καιρο ημουν ολο μεσα με τα μωρα, γιατι ειχα μια τελεια εγκυμοσυνη και γυρουσαμε συνεχεια. διακοπες, θαλασσα, ψωνια, βολτες...

δε νομιζω να σας αγχωσα! καθε αρχη και δυσκολη παντως. ναθυματε παντα οτι μετα στρωνουν τα πραγματα!

φιλακια!!!

• Απαντήσεις 99
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοσίευση

ξεχασα!

οσες ειστε στο δημοσιο, εχει ψηφιστει το Σεπτεμβριο νομος για +1 μηνα αδεια λοχειας για τα διδυμα. και εχει κερδισει στο Δ/κο Εφετειο Αθηνων καθηγητρια περισυ για +9 μηνες ανατροφης. εγω εχω ξεκινησει ηδη διαδικασιες. εχω γραψει αντοιστιχο θεμα για οσες ενδιαφερονται.

επισης απο τον ΟΠΑΔ αντι 1000Ε για τη γεννα περνουμε 1500Ε. οταν στειλουν την επιταγη!

Δημοσίευση

κοριτσια προσωπικά δεν με παρανχωνει ετσι ελεγα κ με την μικρή στην αρχή οτι δεν θα προλαβαινω. Αλλα λογω αποκλειστικού θηλασμόυ δεν ειχα να αποστειρώσω μπουκαλια κ τετοια. Μπουκαλι της εδωσα πολυυυυυυ αργοτερα 7 μηνών νερο καπου εκει. Κ ετσι εβγαινα κ εκανα τις δουλειες μου ανετα. Τωρα με τα δυο θα εφαρμοσω το ιδιο κ ελπιζω να τα καταφέρω. Αν τα θηλασω κ αυτα αποκλειστικά κ δεν χρειαζονται συμπλήρωμα μια χαρά θα τα παμε. Παρεπιπτοντως θηλασα σχεδόν 15 μήνες την κόρη μου κ ετσι εχω εμπειρια απλα θηλαζα με θηλες σιλικόνης λογο του οτι η μια θηλή ηταν πιο μεσα απο την αλλη

Δημοσίευση

Κορίτσια γειά σας, είμαι η Κατερίνα.τα αγοράκια μου ήταν βιαστικά και γεννήθηκαν στις 33 εβδομάδες και 4 ημέρες.

Μείναμε 17 μέρες στη μονάδα προώρων συνολικά, αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά και την ημέρα της γιορτής μου πήρα το καλύτερο δώρο :cheer: και τα 2 μωρά μου ήταν πλέον σπίτι μαζί μας.

Ο πρώτος καιρός ιδιαίτερα δύσκολος με το φαγητό τους, πλέον η γκρίνια τους μας ταλαιπωρεί περισσότερο....

Όσο για εξόδους.... μάλλον δεν ξέρω ούτε τί καιρό έχει έξω :S .....

Όμως οι 2 αγκαλιές μας αποζημιώνουν :) για όλα τα βράδια που ξενυχτάμε και όλες τις μέρες που κουτουλάμε...... δηλαδή συνέχεια...... :P

Καλό κουράγιο σε όλες......

Δημοσίευση

αχ κοριτσια μου ποσο χαιρομαι :laugh:

αχ δεν ειμαι η μονη ταλαιπωρημενη εδω μεσα!

σημερα καταφερα μετα απο πολυ ακιρο να παω να αγορασω ενα τζινακι

γιατι δεν μου κανει τιποτα πλεον

ολα τα παιδακια του κοσμου να ειναι καλα

Κατερινα δε γεννηθηκαν και πολυ μικρακια τα μωρουλια σου

μια χαρουλα ηταν

αυτο που φοβομουν πιο πολυ απο ολα ηταν η βρομοθερμοκοιτιδα

εχω ακουσει παρα πολλα να γινονται

και δεν το ευχομαι ουτε στον χειροτερο εχθρο μου

Ευτυχως ολα πηγαν καλα

για οσες δεν εχει τυχει να μας διασουν στις μανουλες του οκτωμβρη

εγω ειμαι η Μαρια

τα μωρακια μου γεννηθηκαν 18/9 7:53 ο Στέλιος μας και 2870

και 7:54 ο Νικος μας και 2500

η καισαρικη ηταν προγραμματισμενη

η εγκυμοσυνη μου ηταν αρκετα δυσκολη - ειχα πολυ κρεββατωμα - που το απεχθανομαι

αλλα τα μωρακια μου γεννηθηκαν υγιεστατα

κλαψανε αμεσως - γατονια σας λεω

ηταν πολυ βολικα μωρακια

και τωρα μας τρεχουν σαν παλαβους ολους πανω κατω

ουτε δοντια οπως λεει και η Ευούλα μας

Το ρητο μου πλέον - το ακους δηλαδη πολλες φορες απο το στόμα την ημερα ειναι:

ΘΟΛΩΝΩ

θολώνω απο τα νευρα και την κουραση

αντε λιγο να μεγαλωσουν να ξετσουρεψουνε μπας και καταφερουμε να βγουμε λιγο απο το σπιτι

Δημοσίευση

Κορίτσια διάβαζα με ενδιαφέρον τις απαντήσεις σας! "Ενταξει" λέω, "δεν είμαι η μόνη". Δεν το συζητώ από πότε έχω να βγώ έξω. Και δεν μιλάμε για βόλτα και τέτοια, έξω, έως το περίπτερο που λέει ο λόγος. Ρωτάω κάθε φορά τί ημέρα έχουμε. Και φανταστείτε ότι τα κοριτσάκια μου (ζωή να έχουνε), είναι ενός έτους! Είναι δύσκολα, πολύ. βοήθεια δεν έχω, κι εγώ μόνη. Άσε που και να θέλεις όταν κάποιος ακούσει για δύο μωρά....φεύγει τρέχοντας (χαχαχα). Στις αρχές έψαχνα τρόπο να τρώνε την ίδια ώρα, πράγμα που ήταν δύσκολο. Όμως βρήκα πατέντες, μόνη μου. Η ανάγκη σε κάνει.... Με το καρότσι έβγαινα εδώ γύρω στη γειτονιά, για καμια ώρα (όχι παραπάνω), μέχρι που γίναν 8 μηνών. Έπειτα ήταν δύσκολο, μία η κούραση, μία η βαρεμάρα, έ, βάρυνε και το διπλό καρότσι ύστερα με τις μικρές.... Τώρα τα παιδάκια σπάνια βγαίνουν. Και μόνο με αυτοκίνητο, για να πάμε σε κανα συγγενικό σπίτι, και για λίγη ώρα. Πιστεύω όμως όταν θα γίνουν δύο κοριτσάκια πιο μεγάλα και θα μπορούμε να συνεννοηθούμε, όλα θα είναι μια χαρά. Έχουμε καιρό για βολτούλες. Επίσης να σας πώ ότι γέννησα στις 36 εβδομάδες και 6 ημέρες, είχα πάρα πολύ καλή/ονειρεμένη εγκυμοσύνη (αλλά προληπτικά δεν έβγαινα από το σπίτι, παρά μόνο στον γιατρό μου). Η Χριστινούλα γεννήθηκε 1.950 γρ και μπήκε στην αίθουσα με τα πρόωρα για 1 εβδομάδα και η Δημητρούλα 2.700. Μια χαρά ήταν νεογέννητα άν και η μαμά....πήγε για εκλαμψία και στο τσάκ την γλίτωσε. Δόξα τον Θεό, όλα αυτά ξεχνιούνται όταν τα χεράκια τους μάθουν να σε αγκαλιάζουν!!!!!!!!!!!!!

Δημοσίευση

κοριτσια ο ξαδερφος μου στην Αθηνα εκαναν 3δυμα και μετα απο 2 περιπου χρονια κατα τυχη (αφου τα πρωτα τα εκαναν με εξωσωματικη) και 4ο!

αυτοι κι αν εχουν Θολωσει Μαρακι! γκρεμισαν το μισο τους σπιτι για να αλλαξουν διαρυθμηση και να κανουν ακομα ενα δωματιο.

μου ειπε λοιπον να μην ακουω γκρινιες και συμβουλες απο ανθρωπους που μεγαλωναν ενα ενα παιδια. καμια σχεση. τζαμπα μας συγχιζουν. ο καθενας βρησκει τον τροπο του.

και κατι που με βοηθησε παρα πολυ. μας ειπε και αγορασαμε στεγνωτηριο. μου λυθηκαν τα χερια. και δε χρειαζεται να εχω και πολλα ρουχακια κλπ χρειαζουμενα. σε 3 περιπου ωρες τα εχω ολα καθαρα, στεγνα και ετοιμα για φορεμα.

επισης απο την πρωτη μερα που γυρισαμε σπιτι κραταω τεφτερι με το τιωρα και ποσο τρωνε, ποτε κανουν κακα. με βοηθησε πολυ. ξερω τι μου γινεται και ποτε να περιμενω τι.

αντε καληνυχτα...

Δημοσίευση

Κι εγώ αυτό κάνω.... Καταγράφω κάθε γεύμα, την ποσότητα που τρώει ο καθένας, πότε παίρνει σίδηρο, πότε ασβέστιο, πότε κάνει κακά.... αλλιώς δε θα θυμομουν ποτέ τίποτε...... :dry:

Η εγκυμοσύνη των διδύμων είναι δύσκολη..... θέλει πολλή προσοχή....

Κι όσο για τη μονάδα των πρόωρων..... εύχομαι καμιά μανούλα να μην περάσει ούτε απ' έξω..... πόσο μάλλον να δει τα παιδιά της διασωληνωμένα, με οξυγόνο.... κτλ.... :(

Καληνύχτα κι από μένα.....

Δημοσίευση

ΕΜΕΙΣ ΓΕΝΝΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΙΣ 33 ΚΑΙ 3.ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΑΝ ΣΚΕΦΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΜΠΗΚΑ ΣΤΟ ΙΑΣΩ ΜΕ 3' ΣΥΣΠΑΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 30 ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ.ΜΕ ΟΡΟ ΚΑΙ ΞΑΠΛΑ ΦΑΓΑΜΕ ΤΙΣ 20 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΣΟΥΠ....ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΥΓΧΥΣΗ ΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΑΝΗ ΜΟΥ....ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΚΑΙΣΑΡΙΚΗ ΜΕ ΟΛΙΚΗ ΝΑΡΚΩΣΗ ΚΑΙ....ΘΕΡΜΟΚΟΙΤΙΔΑ!!!ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΩΣ ΣΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ ΗΜΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΣΧΕΔΟΝ ΕΣΩΚΛΕΙΣΤΗ, ΠΡΟΣΕΧΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΛΑ ΜΟΥ 8 ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ.ΑΜΑ ΔΕΝ ΣΕ ΘΕΛΕΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ...ΒΓΗΚΕ Η ΜΠΕΜΠΑ ΜΟΥ ΠΡΩΤΑ 1940 ΚΑΙ Ο ΜΙΚΡΟΥΛΗΣ ΜΟΥ 1900.ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΤΑ ΠΡΩΟΡΑ 20 ΗΜΕΡΕΣ.ΣΑΝ ΤΗΝ ΤΡΕΛΛΗ ΝΑ ΞΥΠΝΑΩ ΚΑΘΕ 3 ΩΡΕΣ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΩ.ΕΠΕΙΔΗ ΟΜΩΣ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΜΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΘΗΛΑΣΟΥΝ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΘΗΛΑΣΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΙΟΥΝ ΜΕ ΜΠΙΜΠΕΡΟ.ΜΕΓΑΛΩΣΑΝ, ΔΥΝΑΜΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΑ 8 ΜΗΝΩΝ!!!ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΙΑΣΩ ΤΙΣ ΑΦΗΣΑΜΕ ΠΙΣΩ ΜΑΣ!Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΣΚΕΦΤΩ!!!ΒΟΛΤΕΣ????ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΤΕ?ΠΩΣ ΒΛΕΠΕΤΕ ΜΑΝΟΥΛΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΑΙΔΑΚΙ ΝΑ ΓΥΡΙΖΟΥΝ ΑΠΟ ΔΩ ΚΙ ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΟΥΝΤΑΙ?ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ.ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΡΟΤΣΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΚΑΛΟ ΚΑΙΡΟ, ΚΑΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΟΜΙΣΗ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ!!!!ΘΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑΣΕΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΕΙ???ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΕ ΟΛΕΣ, ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΤΙΣ ΕΓΚΥΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΑ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ.ΦΙΛΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ!!!!

Δημοσίευση

κοριτσάκια μου να σας ζήσουν τα μωράκια σας!!!

ότι υπάρχουν δυσκολίες είναι δεδομένο αλλά εμένα προς το παρόν το μόνο μου άγχος είναι να γεννηθούν γερά τα μικρούλια μου. μετά θα βρούμε το πρόγραμμά μας όπως όλοι. σήμερα κλείνω τη 18η εβδομάδα και ανυπομονώ να τα κρατήσω αγκαλίτσα. ευτυχώς η εγκυμοσύνη, εκτός από μια αποκόλληση στην 9η εβδομάδα, είναι καλή αλλά με πολύ προσοχή.

αλήθεια πού τα κοιμίζατε τον πρώτο καιρό?το δωμάτιό μας δεν χωράει 2 κούνιες. αν τα βάλω στην ίδια για κανένα 3μηνο και μετά σε δικό τους δωμάτιο δεν βολέυει?

Δημοσίευση

vagman έγραψε:

κοριτσια ο ξαδερφος μου στην Αθηνα εκαναν 3δυμα και μετα απο 2 περιπου χρονια κατα τυχη (αφου τα πρωτα τα εκαναν με εξωσωματικη) και 4ο!

αυτοι κι αν εχουν Θολωσει Μαρακι! γκρεμισαν το μισο τους σπιτι για να αλλαξουν διαρυθμηση και να κανουν ακομα ενα δωματιο.

μου ειπε λοιπον να μην ακουω γκρινιες και συμβουλες απο ανθρωπους που μεγαλωναν ενα ενα παιδια. καμια σχεση. τζαμπα μας συγχιζουν. ο καθενας βρησκει τον τροπο του.

και κατι που με βοηθησε παρα πολυ. μας ειπε και αγορασαμε στεγνωτηριο. μου λυθηκαν τα χερια. και δε χρειαζεται να εχω και πολλα ρουχακια κλπ χρειαζουμενα. σε 3 περιπου ωρες τα εχω ολα καθαρα, στεγνα και ετοιμα για φορεμα.

επισης απο την πρωτη μερα που γυρισαμε σπιτι κραταω τεφτερι με το τιωρα και ποσο τρωνε, ποτε κανουν κακα. με βοηθησε πολυ. ξερω τι μου γινεται και ποτε να περιμενω τι.

αντε καληνυχτα...

κι εγω το ειχα το ταφτερι μεχρι πριν ενα μηνα

οταν σταματησα τον θηλασμο πλεον δεν ειχε νοημα γιατι μετραω καθε φορα ποσο τρωνε και αναλογως πρατω την επομενη

εγω κοριτσια τα ταιζω ιδιες ωρες

πραγματικα δεν αντεχει η ψτχη μου να ταιζω ολη μερα

και εκνευριζομαι αφανταστα οταν μου λενε οι γυρω γυρω

αστα τα παιδακια να εκφραστουν να φανε να κοιμηθουνε μπας περιπτωσει να κανουν οτι θελουν

αυτο που λεω ειναι αν βλέπουν μεσ στο σπιτι καμια δουλα να κυκλοφορει και να κανει δουλειες γιατι εγω δεν βλεπω βρε κοριτσια καμια

και ηδη εχω ξεπατωθει και πολλες δουλειες δεν κανω

Δημοσίευση

15june και τις αλλες τις κοπελες βεβαια

πραγματικα σας θαυμαζω για την υπομονη σας οταν τα παιδακια σας ηταν στην θερμοκοιτιδα

μπραβο σας κοπελες μου

δεν θα μπορουσα με τιποτα να το φανταστω

δεν αντεχω να βλεπω τα παιδακαι μεσα στα κουτακια εκεινα με τιποτα

καλα λες ξεχνα τα και αστα μακρυα

aliky μου και καλα κανεις μην σε νοιαζει τωρα τιποτα

κοιτα να γεννηθουν γερα και υγιη τα παιδακια σου

και αστε τα αγχη για την ωρα τους το καθενα

πανω απο ολα να γεννηθουν και μετα εαν γεννηθουν θα μεγαλωσουν

θυμαμαι η μανα μου ελεγε ¨τι παρακαλας να βγουν ; μετα θα παρακαλας να ξαναμπουν¨

οχι η εγκυμοσυνη ηταν η πιο αγχωδεις εποχη για μενα

τα προτειμω εξω απο την κοιλια

κοιτα να δεις εγω ειχα παρει 2 μικρα λικνα και τα ειχα ξεχωριστα απο την αρχη μεσα στο δωματειο μου που τα αφησα για 2 μηνες

φαντασου το δικο μας δωματειο ειναι τοσο μικρο που τα λικνα τα ειχαμε το ενα πισω απο το αλλο και κολλημενα στην μια μερια του κρεβατιου

τωρα κοιτα να δεις ειναι τοσο μικρουλια που οχι μονο χωρανε σε μια κουνια αλλα περισσευουν

Δημοσίευση

ζετουλα εμενα ρωτας;

κοιτα να δεις εκανα πολυ κακως που σταματησα το θηλασμο

οταν τον σταματησα ξεκινησαν και ολα τα προβληματα με παλινρομήσεις και πολλα αλλα που ακομα εχουμε

αλλα τι να κανεις μια γυναικα μονη μεσα στο σπιτι με 2 μωρα να κλαινε και οποτε ερχονταν για βοηθεια μου εσπαγαν περισσοτερα τα νευρα οι αλοι απο οτι τα μωρα

λιγο θελει ο ανθρωπος να τα παιξει

κακως πολυ κακως σταματησα

βλακεια μου

πιο πολυ κουραστηκα

γαλα ειχα βεβαια δεν αρκουσε εδεινα και συμπληρωμα

αλλα τουλαχιστον 50 τα επειναν απο εμενα και δεν ειχαν και κανενα προβλημα

οπως σου ειπα παραπανω

τα ταιζα το ενα μετα το αλλο με ενα τεταρτο διαφορα

και μετα συπληρωμα

φαντασου οτι επρεπε να ειναι αλλο ενας ανθρωπος στο σπιτι οταν τελειωνα το θηλασμοα πο τον ενα να τον παρει να του δωσει το συπληρωμα και μετα να συνεχισω εγω με τπν αλλο

πανζουρλισμος στο σπιτι

δεν ξερω μπορει να το εκανα και λαθος και να μην αντεξα

η vagman συνεχιζει ακομα

δε ρωτας καλυτερα εκεινη πως τα καταφερνει!

παντως εαν κανω μετα αλλο παιδακι θα το θηλασω οσο παει

τουλαχιστον μεχρι να αρχισει να τρωει

δυνοπαθουμε καθε φορα που τρωνε τωρα

πολυ κλαμα ασε

Δημοσίευση

μαρακι θολωσες στ' αληθεια! εγω δεν πολυθηλασα. ελαχιστα εφαγαν απο μενα και ως να σαραντησουμε εβγαζα με το θηλαστρο. αλλα επηδη δεν εβγαζα σε τακτα χρονικα διαστηματα, οποτε ειχα χρονο σταματησε το γαλα σιγα σιγα. να φανταστειτε ποσο ετρεχα σαν τρελη, την ωρα που εβγαζα με το θηλαστγρο, ετρωγα συγχρονως για να μη χανω χρονο! αλλες φορες αργα το βραδυ με επαιρνε ο υπνος στον παγκο της κουζινας με το θηλαστρο στο στηθος. μετα ματωσε και λιγο η θηλη και ογιατρος μου ειπε να το κοψω καλυτερα. ομως αν τυχει και κανουμε 3ο παιδακι χωρις εξωσωματικη, θα προσπαθησω πολυ σκληρα να το θηλασω. το λιγο που το εζησα... τελεια εμπειρια!!! καθοταν και οντρας μου και μασ χαζευε!

οσο για το κρεβατι... μεχρι πριν 3 βραδια κοιμοταν στο ιδιο κρεβατι. τα κεφαλια στισ γωνιες διαγωνια. κανενα προβλημα. αλλα παραψηλωσαν τα χρυσα μου. τον 3ο τουσ μηνα εβαλαν απο 6 ποντους(!) ενω πριν βαζανε 3. και ετσι τα βαλαμε στο δωματιο μονα τους χωρια γιατι αρχισαν να ζοριζονται.

Δημοσίευση

θελω πολύ να τα θηλάσω αν τα καταφέρω βεβαια οχι 15 μήνες οπως την κόρη μου γιατι ψόφισα αλλα όσο μπορώ γιατι τουλαχιστον χτυπαω ξύλο η κορη μου δεν αρωσταινει.

Παντως απο φωτογραφιες που εψαξα κ ειδα δεν μ αρεσε που ειδα κ τα δυο μαζί στο στήθος. Μ επιασαν τα κλαματα χαχα.

Δημοσίευση

Κοριτσια τι εγινε;

απογοητευτηκατε!

vagman καλα οτι τα εχω παιξει κι εχω θολωσει ειναι δεδομενο πλεον

δικιο εχεις

ποια ομως θηλαζει ακομα;

η φροσω πρέπει να ειναι εαν δεν εισαι εσυ

Frosobal που εισαι εσυ καλε;

ενταξει μετα απο τοσο καιρο εχω να πω οτι ειμαστε καλυτερα

οπως ειπα και στις μανουλες του Οκτωμβρη

ξετιναξαμε τον μικρο στις εξετασεις περιμενουμε την καλλιεργεια

και βλεπουμε

ευτυχως που αρχισαμε τις κρεμουλες

δοξαση κυριε

δοξαση

αντε να αρχισουμε και σε μια-2 βδομαδες το φαγακι

ωστε να πινουν μονο 2 φορες γαλα

αντε γιατι το ριμαδιασμενο δεν το θελουν καθολου

αραγε σε ποιον εμοιασαν;

μαλλον σε μενα σε αυτο

κι εγω ουτε που να το δω

αντε να δουμε

Δημοσίευση

Καλησπερα κοριτσια μου :) Να κανω μια χαζη ερωτηση? Ειχατε ολες κληρονομικοτητα καιμκανατε διδυμακια η απλα ετυχε? Σας ρωτω γιατι απο μενα δεν υπαρχει κληρονομικοτητα απο τη μερια του αντρα μου, η πρωτη γεννα της πεθερας μου ηταν διδυμα και η αδερφη του πεθερου μου εχει δυδιμα. Ειχα ρωτησει τη γυναικολογο που με ξεγγενησε στην κορη μου και μου ειχε πει οτι περισσοτερες πιθανοτητες εχει η κουνιαδα μου να κανει διδυμα παρα εγω..... Ο γιατρος που με παρακολουθει τωρα μου ειπε οτι δε παιζει ρολο η κληρονομικοτητα και οτι ολα ειναι πιθανα.... Η αληθεια ειναι οτι μπερδευτηκα, μηπως ξερετε εσεις απο την εμπειρια σας να μου πειτε?

Δημοσίευση

Γεια σας κορίτσια!!!

Να ρωτήσω κάτι?

Είναι τοσο φριχτά τα πράγματα με δύο μωράκια? Εχω αρχίσει και αγχώνομαι! Εχω κανονίσει εσωτερική γυναίκα για το σπίτι, η οποία θα κάνει δουλειές του σπιτιού και θα φροντίζουμε μαζι τις μπεμπούλες. Σίγουρα θα συμμετέχει πολύ και ο άντρας μου. Και ο πατέρας μου θα αναλάβει το μαγείρεμα (μένει στον αποκάτω όροφο απο μενα) Δεν θέλω να φρικάρω απο τώρα, αλλά και κανα δυο φίλες μου μου λένε 'τωρα θα δεις τί θα γίνει απο εδω και μπρός, δεν θα προλαβαίνεις, θα τρέχεις, θα..θα.." και έχω πάθει την πλάκα μου! Επεσε η ψυχολογία μου! Απο την άλλη, έχω δυο φίλες με δίδυμα, και με βοήθεια και αυτές, και μου είπανε ότι στην αρχή είναι ζόρικα τα πράγματα, μέχρι να μπούνε σε πρόγραμμα τα μωρά. Και μόλις τακτοποιηθεί και το θεμα με το γαλατάκι τους και δεν ξυπνάνε πια κάθε δυο ώρες (στο μηνα περίπου), ειναι καλύτερα τα πράγματα.

Να φρικάρω?????????????????????????????

Δημοσίευση

bibibo θα συμφωνησω με τον γιατρο σου τον τωρινο

η κληρονομηκοτητα περναει απο την μητερα στην κορη και δεν εχει καμια απολυτως σχεση με την μερια του πατερα

οποτε εαν σου τυχουν διδυμα μαλλον απο τυχη θα ειναι

οπως κι εμενα

εμενα ακανε διδυμα η γυναικα ενος ξαδερφου της μανας μου καμια σχεση δηλαδη

Πιτερπαν μην μιλας καθολου

ακου να δεις

μια συμβουλη θα σου δωσω κι αν θελεις ακου τη

μην προγραμματιζεις τιποτα

ολα ειναι τοσο περιεργα στην αρχη που κι εσυ δεν θα ξερεις τι θα θελεις

πχ εγω δεν ηθελα να με βοηθαει κανεις ολοι μου σπαγανε τα νευρα οχι να ειχα και ξενη γυναικα στο σπιτι

και μια χαρα τα καταφερα

οι πρωτοι μηνες ειναι δυσκολοιμετα βελπτιονται τα πραγματα

ασε να κυλησουν λιγο οι μερες και θα βρεις τον ρυθμο σου

η υπομονη ειναι πολυ μικρη λεξη για να περιγραψει αυτο που περναγα εγω τις πρωτες μερες;λογικα και ολες οι μανουλες

Ζετουλα μαζι σου δικιο εχεις

τουλαχιστον εχεις μια πρωτη εμπειρια με την μικρουλα σου και ολο και θα ξερεςι μερικα κολπακια

και καλυτερα μονη σου

το ταισμα ειναι μανικι με τα διδυμα αλλα θα βρεις λογικα τον τροπο που σε βολευει εσενα

Δημοσίευση

ax marker εχεις δικιο

τουλαχιστον δεν φοβαμαι τα μωρα μιας κ εχω εμπειρια απο την μικρή.

Επισης απο την άλλη μιας κ ειμαι λιγο ιδιοτροπη δεν νομιζω οτι θα μπορουσα να εχω μια ξενη γυναικα μεσα στο σπίτι με τα μωρά μου.

Το μόνο που με ανησυχεί ειναι το πως θα αντιμετωπίσει η μικρή μου τα μικρά οταν θα με δεί να τα θηλάζω.

Παλι καλαά που εισαστε κ εσεις οι φρεσκιες μανουλες τωρα να μας ριχνετε τα φώτα σας γιατι οσο να ναι οι αποριες παντα υπάρχουν.

Α επισης με φοβίζει λιγο το θεμα της καισαρικής μιας κ γεννησα φυσιολογικά την κόρη μου κ μετα απο λιγο σηκώθηκα. Τωρα με τα διδυμακια κ καισαρικά φοβαμαι οφειλω να ομολογησω πολύ

Δημοσίευση

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΚΙ ΕΓΩ ΜΕΛΛΟΥΤΣΑ ΔΙΔΥΜΟΜΑΝΟΥΛΑ. ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ 16η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΜΩΡΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ. ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΙΣ ΕΜΠΕΙΡΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΕΣΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΓΕΝΝΗΣΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΧΡΗΣΙΜΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΤΕ. ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ. ΟΤΑΝ ΤΑΪΖΕΤΕ ΤΑ ΜΩΡΑ ΣΑΣ (ΕΙΤΕ ΜΕ ΘΗΛΑΣΜΟ ΕΙΤΕ ΜΕ ΞΕΝΟ)ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΡΕΨΙΜΟ??? ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΩ, ΑΠ' ΟΣΟ ΞΕΡΩ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΕΝΑ ΜΩΡΟ ΦΑΕΙ ΜΕΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΑΜΕΣΩΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΡΕΥΤΕΙ, ΟΠΟΤΕ, ΤΙ ΓΙΝΕΤΕ? ΤΑΪΖΕΤΕ ΤΟ ΕΝΑ, ΤΟ ΒΑΖΕΤΕ ΝΑ ΡΕΥΤΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑΪΖΕΤΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ? ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΕΙΝΑΕΟΙ ΚΑΙ ΚΛΑΙΕΙ? ΠΟΛΥ ΜΕ ΕΧΕΙ ΑΓΧΩΣΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΣΑΣ!!!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ!!!!

Δημοσίευση

Γεια σου 2002! Δεν έχω απάντηση σε αυτό που ρωτάς, κι εγω έχω την ίδια απορία!

Κοριτσάκια μου, εμένα η μητέρα μου έχει πεθάνει και η πεθερά μου ειναι 75 χρονών και όχι ιδιαίτερα ακμαία, παρόλο που έχει όλη την καλή θέληση! Οπότε η εσωτερική γυναίκα για μένα ειναι μονόδρομος... Την κυρία που θα έρθει να μεινει μαζι μας την ξερω περίπου 2 χρόνια. Φροντίζει το σπίτι μου και του πατέρα μου, ευτυχώς δεν μας ειναι αγνωστη, και ευτυχώς ειναι 50 χρονων, με προϋπηρεσία σε σπίτια με μωρά. Ευχομαι και ελπίζω να πανε όλα καλά...! :) Ψυχραιμία χρειαζόμαστε. Ο άντρας μου λέει να μην αγχωνόμαστε απο τώρα και πως ό,τι προκύψει θα το αντιμετωπίσουμε. Ευτυχως αυτός δεν ειναι τόσο αγχώδης όσο εγω!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...