Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ.ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ!ΠΟΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ+ΕΙΠΑ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΩ ΛΙΓΟ ΤΟ ΘΕΜΑ.ΧΘΕΣ ΕΦΑΓΑ ΩΡΕΣ ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ ΣΤΟ INTERNET ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΩ ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.ΟΜΟΛΟΓΩ ΟΤΙ ΨΙΛΟΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΑ ΚΙΟΛΑΣ.ΒΡΗΚΑ,ΟΜΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΑΡΘΡΑ,ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ.ΜΗΠΩΣ ΚΑΠΟΙΑ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΝΩ Σ'ΑΥΤΟ? Η ΜΗΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΩΡΙΣΕΙ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΑ?ΕΓΩ ΚΡΑΤΗΣΑ ΚΑΠΟΙΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ,ΑΛΛΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΚΑΤΙ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΤΕ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

irinimp ειναι ενα θεμα που με απασχΟλει και εμενα,ειμαι στον εβδομο μηνα και ειμαι και εγω απο θεσσαλονικη και δεν εχουμε αποφασισει τι θα κανουμε με τα βλαστοκυταρα,εχω ακουσει οτι ειναι και λιγο απατη το ολο θεμα.τελικα τι ισχυει?ας μας ενημερωσει καποια που ξερει.

• 1 month later...

Καλημερα!

Να σας πω την αληθεια,απ'τα λιγα που εμαθα..Ενω καπου εδω στο μαμμυ διαβασα πως πληρωνεις γυρω στα 300 ε για να τα "δωρισεις" στη δημοσια τραπεζα...Οταν ρωτησα μια γιατρο μου ειπε πως το ποσό ειναι κοντα στο χιλιαρικο!!!! :woohoo: :woohoo: Το μεταφερουν λεει μαλιστα σε μια...χαρτοσακουλα!!!!Και αναρωτιεμαι...Ποιο το οφελος να τα δωσεις σε δημοσια τραπεζα και να πληρωσεις τοσα λεφτα????Και να μην εχεις καμια εγγυηση πως θα εχεις συμβατα βλαστοκυτ αν (φτου φτου) χρειαστει...??? Δεν ξερω....Ισως εχω λαθος πληροφοριες.

Εγω παντως μαλλον θα καταληξω σε μια του εξωτερικου θηγατρικη καποιας μεγαλυτερης(για ασφαλεια) ή σε μια εταιρεια που συνεργαζεται με το ΑΠΘ οποτε αφου θα υπαρχει πανεπιστημιο απο πισω θα υπαρχει κ μεγαλυτερη ασφαλεια....

Θελει ψαξιμο παντως!

Για οτι νεοτερο ενημερωστε κ μας!!!!!

Γεια σας...

Και εμείς το σκεφτόμαστε (αν και είναι νωρίς ακόμα). Για ιδιωτικη το κόστος είναι αρκετά μεγάλο (γύρω στα 3.00 όπως το υπολόγιζα). Πρόσφατα είδα κ διαφήμηση στην τηλεόραση για δωρεά.

Ετυχε να το συζητήσουμε με ενα γνωστό μας ζευγάρι που γέννησε πρινα πό κανα χρόνο και μας είπαν ότι είναι λίγο απάτη το όλο θέμα (το είχαν συζητήσει με την παιδίατρο τους). Τα βλαστοκύτταρα λέει δεν έχουν εγκύηση 18-20 χρόνια που λένε στα διαφημιστικά, αλλά 2-3 χρόνια (νομίζω). Δεν ξέρω, κορίτσια, βασίζονται στην αγωνία μας για την υγεία των παιδιών μας..... Τι να πω?

ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΓΕΙΑ ΣΑΣ. ΜΕ ΛΕΝΕ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΑΣ. ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΛΥ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΟ ΝΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΜΕ ΑΣΧΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ... ΑΧΡΕΙΑΣΤΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ... ΜΙΑ ΣΤΙΣ ΧΙΛΙΕΣ ΝΑ ΒΟΗΘΑΝΕ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΚΑΝΑΜΕ ΟΤΙ ΠΕΡΝΟΥΣΕ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ. Ο ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΑΣ ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ. ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΟΠΟΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΗ Κ ΑΝ ΕΨΑΞΑ ΚΥΜΜΑΙΝΕΤΑΙ ΓΥΡΩ ΣΤΑ 1900. ΚΑΤΑΛΗΞΑΜΕ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ. ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΙΓΟΥΡΟΣ. ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ...ΡΙΣΚΟ.

κοριτσια ειχα ακουσει οτι ειχε εγκαινιασθει μα δεν ξερω αμα λειτουργει,τα δωριζεις και εχεις δικαιωμα αμα χρειαστει να σου βρουνε συμβατα απο την τραπεζα σου,ενω εγω που δεν εχω δωρισει θα πρεπει να πληρωσω αρκετες χιλιαδες για να παρω,ετσιμου εχουν πει,αν ειναι 100% ετσι δεν ξερω,εμεις δεν κρατησαμε,το συζητησα με την γυναικολογο μου και μου ειπε οτι δεν εχει προχωρησει παρα πολυ η ερευνα ,και οτι θα αργησει πολυ,για λευχαιμια κατ ακυριο λογο τα χρησιμοποιουν τωρα,τεσπα μας αποτρεψε ,τα χρηματα που ζητουν παντως ειαι αρκετα ,κ πως διασφαλιζουμε εμεις την ασφαλη φυλαξη τουσ?

Γειά σας και από εμένα.

Εγώ επειδή το έψαξα το θέμα καλά γιατί ο άντρας μου είναι φαρμακοποιός και έχει αρκετούς γνωστούς και φίλους στον τομέα της Υγείας που ασχολούνται με το θέμα, αποφασίσαμε να κάνουμε δωρεά στη Δημόσια Τράπεζα εδώ στην Αθήνα στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών του Πανεπιστημίου της Ιατρικής και μάλιστα παρακολουθήσαμε και μια σχετική ενημέρωση από την καθηγήτρια της Γενετικής που τελειται κάθημερινά εκεί (σχετικό site www.bioacademy.gr).

Οι λόγοι για τους οποίους καταλήξαμε σε αυτή την επιλογή είναι πολλοί:

α)Καταρχάς εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει ακόμη νομοθετικό πλαίσιο που να ορίζει τον τρόπο λήψης και φύλαξης των βλαστοκυττάρων το οποίο να ακολουθούν οι ιδιωτικές εταιρίες, με αποτέλεσμα να είναι ανεξέλεγκτες. Ενώ η Δημόσια, επειδή λειτουργεί ως ένα από τα συγκοινωνούντα δοχεία μαζί με τις αντίστοιχες Τράπεζες του εξωτερικού (οι οποίες είναι ως επι το πλείστον Δημόσιες) υπόκειται σε Ευρωπαϊκή Νομοθεσία και σε πολύ αυστηρούς κανονισμούς.

β)Η χρέωση για τη φύλαξη των βλαστοκυττάρων είναι επίσης ανεξέλεγκτη και η κάθε εταιρία βάζει μια ταρίφα, όσο αυτή πιστεύει ότι πρέπει, ενώ η Δημόσια τράπεζα δεν χρεώνει τίποτα.

γ)Υπάρχει ένας μυθος γύρω από το ότι φυλάσεις τα βλαστοκύτταρα του παιδού σου και αυτά δεν χρησιμοποιούνται σε κανέναν άλλο παρά μονο σε εσένα τον ίδιο ή στο παιδί σου.

Δεν εξηγεί κανένας στον κόσμο ότι αν χτύπα ξύλο το ίδιο το παιδί σου παρουσιάσει μιά σοβαρή ασθένεια π.χ. και κούφια η ώρα λευχαιμία, είναι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ να χρησιμοποιήσει τα δικά του βλαστοκύτταρα γιατί πολύ απλά θα παρουσιάσει ξανά το ίδιο πρόβλημα αφού τα κύτταρα είναι από το ίδιο το παιδί που ήδη έχει εκδηλώσει ασθένεια και όχι από κάποιο άλλο υγιή δότη.

Και εκτός από τις σοβαρές ασθένειες, υπαρχουν και η λιγότερο σοβαρές π.χ. χονδροπάθειες όπου τα βλαστοκύτταρα του παιδιού σου δεν είναι απαραίτητο ότι είναι 100% συμβατά για τη θεραπεία ενός από τους δύο γονιούς ή ένα από τα αδερφάκια του.

Στη Δημόσια Τράπεζα λοιπόν, αφού τα δίνεις τα βλαστοκύτταρα, σημαίνει ότι τα δωρίζεις, υπόκεινται σε αυστηρό εργαστηριακό έλεγχο και κατόπιν χρησιμοποιούνται για κάποιον που τα έχει ανάγκη.

Η Δημόσια Τράπεζα όταν παρουσιαστεί ανάγκη μέσα σε 24ώρες βρίσκει συμβατό δότη 100%, αφού συνεργάζεται σε Παγκόσμιο επίπεδο με άλλες Δημόσιες Τράπεζες.

Παλιότερα τα ιδιωτικά μαιευτήρια δεν συνεργαζόντουσαν με τη Δημόσια Τράπεζα, αλλά έπειτα από δικαστικές παρεμβάσεις, άρχισαν να αποδέχονται το να φεύγουν βλαστοκύτταρα από τοκετούς που λάμβαναν χώρα σε αυτά με προορισμό τη Δημόσια τράπεζα με το αντίτιμο των 300 ή 350 ευρώ ανάλογα το μαιευτήριο.

Η χρέωση λοιπόν αυτή είναι εντελώς παράνομη και καταχρηστική, κάτι που το υπαγορεύει και σχετική νομοθετική ρύθμιση και εάν κάποιος επιλέξει να κάνει δωρεά τα βλαστοκύτταρα του παιδιού του υποστεί τέτοιου είδους χρέωση, πρέπει να κάνει φασαρία.

Τα μαιευτηρια έχουν αντιμετωπίσει ένα σωρό καταγγελίες και μηνύσεις και παρόλα αυτά πληρώνουν κάποια πρόστιμα και ...συνεχίζουν ακάθεκτα.

Ποντάρουν στο γεγονός ότι ο άλλος επάνω στη χαρά του δεν θα καθήσει να ασχοληθεί για 300-350 ευρώ και θα τα πληρώσει.

Εγώ σας προτρέπω πριν αποφασίσετε το πού θα δώσετε τα βλαστοκύτταρα του παιδιού σας μπείτε στο site της Δημόσιας Τραπεζας και ακόμη καλύτερα παρακολουθήστε και την ενημέρωση στην οποία σας λύνονται όλες οι απορίες.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...