Μετάβαση σε περιεχόμενο

Νανουρίσματα Που Λέμε Στα Μωράκια Μας

Recommended Posts

Κορίτσια σκέφτηκα να γράψουμε εδώ τραγουδάκια/νανουρίσματα που λέμε όλες στα μωράκια μας. Εγώ επειδή δεν ξέρω ούτε ένα παιδικό τραγουδάκι και είμαι άσχετη με αυτά, έφτιαξα ένα δικό μου. Με αυτό λοιπόν προσπαθώ να χαλαρώνω τα διδυμάκια μου :

Έχω ένα μπαμπουσκάκι

όμορφο μελαχρινάκι

έχει νάζι τρομερό

και ματάκι πονηρό

Ο Χριστούλης το φυλάει

κι η Παναγιά το αγαπάει

κι η μανούλα θα φροντίσει

τίποτα να μήν του λείψει

Έχω κι ένα ξανθοπό

που 'ναι όλο γελαστό

τα ματάκια του μου μοιάζουν

κι όλο εμένανε κοιτάζουν

Σαν κοιμάται το αγγελάκι

του φυλάει το κεφαλάκι

κι η μανούλα εύχεται

και γι'αυτό προσεύχεται

Περιμένω τα δικά σας, μπάς και μάθω και κανένα άλλο/εναλλακτικό :);) :silly:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ! ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΛΑΙΩ, ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΝΑ ΠΟΝΩ! ΞΕΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ, ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ! ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΛΕΩ ΔΥΝΑΤΑ, ΄Ν'ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν'ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΤΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ! ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!

Franita έγραψε:

Βεβαια απο φωνη ειμαι τελειως φαλτσα αλλα ευτυχως το μικρο για την ωρα του αρεσει..οταν καταλαβει τις φωνητικες μου δυνατοτητες μαλλον θα μου απαγορευσει να ξανατραγουδησω...

:laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ελα ύπνε παρε του,

και παν'το στους μπαξέδες,

και γεμισε τον κορφο του,

λουλουδια μενεξέδες.

Νανι,νανι,νανι,

κι οπου το πονεί να γιανει,

να κοιμαται να ημερώνει,

να ξυπνά να μεγαλώνει.

Να κοιμάται σαν τ'αρνακι,

να ξυπνά σαν τ'αηδονάκι,

μη σας λέω μη μιλάτε,

το παιδάκι μου κοιμάται...

καντινου και γω τον παλιατσο λεω.. επισης του λεω και ενα αστειο

το πρωι με ξυπνας με κλωτσιες

με χαιδευεις με λιγες μπουνιες

μου τραβας τα μαλλια μου δαγκωνεις ταφτια και το σπιτι γεμιζει χαρα

ποσο χαιρομαι που μαγαπας

καθε μερα στο ξυλο με σπας

και τακουει ο κουφος και το βλεπει ο τυφλος και στα ποδια το βαζει ο κουτσος!!!

χαχχαχα!ο αδελφος μου το λεγε αυτο:woohoo:

υπνε που παιρνεις τα παιδια

ελα και παρε τουτο

μικρο μικρο σου το δωσα

μεγαλο φερε μου το

μεγαλο σαν ψηλο βουνο

ισιο σαν κυπαρισσι

ν'απλωνονται οι κλωνοι του

σ'ανατολη και δυση.

νανι νανι νανι το παιδακι μου να κανει

να κοιμαται να μερωνει

να ξυπνα να μεγαλωνει

να κοιμαται σαν ταρνακι

να ξυπνα σαν ταηδονακι

μη πατατε μη βροντατε

το παιδακι μου κοιμαται

Έλα, ύπνε, κούνησέ το

Και γλυκά αποκοίμησέ το.

Έλα, ύπνε, υπναρά,

Που κοιμίζεις τα παιδιά.

Έλα, ύπνε, πάρε μου το,

Στα περβόλια άφε μου το.

Έλα, ύπνε, πάρε μου το,

Πάλι πίσω φέρε μου το.

Κοιμήσου αστρί, κοιμήσου αυγή,

Κοιμήσου νιο φεγγάρι,

Κοιμήσου, που να σε χαρεί,

Ο νιός που θα σε πάρει.

Κοιμήσου και παράγγειλα

Στη πόλη τα χρυσά σου,

Στη Βενετιά τα ρούχα σου

Και τα διαμαντικά σου.

Την Παναγιά παρακαλώ

να μου τ' αποκοιμίσει,

ώσπου να κάνω τις δουλειές

κι ύστερα να ξυπνήσει.

Αγιά Παρασκευούλα μου,

έλα να το μερώσεις,

του πολυχαϊδεμένου μου

ύπνο γλυκό να δώσεις.

Ύπνε μου, συ που τ' αγαπάς,

να το γλυκοκοιμίσεις,

ώσπου να κάνω τις δουλειές,

να μη μου το ξυπνήσεις.

:woohoo: :blink:

Έλα, έλα αποσπερίτη τώρα που ‘χει κοιμηθεί.

Φέρε μανόλιες τ' ουρανού σου κι όνειρο τριανταφυλλί.

Και τ' όνειρο του ονείρου αστράκια θα χιονίσει.

Σα ν' ανοίξει το φως μια λουλουδένια βρύση.

Έλα, έλα μαργαριτάρι τώρα που ‘πέσε η σιωπή.

Μες στα σπασμένα σου παιχνίδια νάνος κόκκινος θα βγει.

Έλα, έλα αποσπερίτη τώρα που ‘χει κοιμηθεί.

Φέρε μανόλιες τ' ουρανού σου κι όνειρο τριανταφυλλί!

ΚΑΛΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΙΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΤΣΟ?ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΘΕΛΩ ΝΕΑΤΟ ΒΡΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΟΠΟΤΕ ΤΑΚΟΥΓΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΛΑΨΩ>>>>>>ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ

SOFOU, πολύ ωραία τα λογάκια για τα διδυμάκια σου.

Εγώ την κοίμιζα, γιατί τώρα πια δεν θέλει τραγουδάκια πριν τον ύπνο!!!, με το "πέρα στους πέρα κάμπους όπου είναι οι ελιές είναι ένα μοναστήρι που παν οι κοπελιές....."κλπ. Είχα τραγουδήσει όλα τα παιδικά που ξέρω αλλά δεν τις άρεσαν και όταν πρωτοτραγούδησα αυτό σταμάτησε το κλάμα, ηρέμησε και κοιμήθηκε!!!

και τώρα της το τραγουδώ όταν κλαίει και ηρεμεί η κουκλίτσα μου!!!:)

αχ βρε κοριτσια τι μου θυμησατε τωρα....συγινηθηκα,θυμηθηκα το νανουρισμα που ειχε φτιαξει η μαμα μου για μενα οταν γεννηθηκα.....

ποποποοοοοο ,ποποποοοοοο,ποπο να το χαρω....παντρεμενο να το δω με εναν αντρα στο πλευροο....

της Νταντιτσας μου το γαμο,μια λαμπριτσα θα τον κανω...

με βιολια και με κλαρινα και με ομορφα κοριτσια.....

το αλλο δεν ας το λεω!!! χιχιχι!!! ειναι μυστικο μου με τη μαμα.... :)

εγω παντως οποτε κοιμιζω μωρακια(τα ανηψακια,ξαδερφακια κτλ...), τους λεω το κλασσικο... νανι νανι το μωρακι μου να κανει...........αυτο μου βγαινει...και μετα καθομαι και τους ψιθυριζω σιγα σιγα αυτα που θελω να τους πω.....και τους τα λεω σιγα σιγα και κοιμουνται..... μακαρι μολις κανω παιδακι και εγω,να σκεφτω νανουρισμα........

Μπράβο βρε κορίτσια. Ενήμερες σας βρίσκω. Εγώ είχα την τυφλα μου την μαύρη στο θέμα νανούρισμα. Σε στυλ νανουρίσματος τραγουδούσα από το "Ιτιά" μέχρι το "μια φορά και έναν καιρό μπήκε η γάτα στο χορό τσα-τσα-τσα". Αργότερα έμαθα τον Μπάρμπα Μπρίλιο, Η καλή μας αγελάδα κ.λ.π.

Από νανούρισμα τίποτα. Μαύρα μεσάνυχτα. Δεν τα προτιμούσε και η μικρή. Σε καλό μας βγήκε!

Καλημερα κοριτσια. Εμεις με τα κλασικα νανουρισματα δε καναμε δουλεια:unsure: Κοιμοταν με την "ωραια αιγιωτισα" με το "στου παιδιου τη χαρα εσφαξα ενα κοκκορα" και γενικα με οτι χορευτικο. Το αποκορυφωμα ηταν οτι κοιμοταν και με τραγουδια απο το κινητο δλδ μπιτακια οπως το holy doly song αν ξερετε:) Ποτε δε κοιμηθηκε σα παιδακι με το "νανι νανι νανι το παιδακι μου να κανει", αγκαλια τραγουδι και χορο στη κυριολεξια. Αν δεν κοιμοταν και μ' αυτα φτιαχαναμε δικα μας τραγουδακια τα οποια δε τα θυμαμαι.... Ααχ τι μου θυμησατε? Τωρα ειναι κοντα 3 χρονων ουτε τραγουδακια ουτε χορο μονο αγκαλιτσα, φιλακι και νανι το κοριτσακι μου:):P Στο δευτερο οταν με το καλο ερθει φυσικα, θα ξερω περισσοτερα, αρκει να ερθει Παναγιτσα μου. Φιλακια πολλα:kiss::)

papaki70 έγραψε:

το πρωι με ξυπνας με κλωτσιες

με χαιδευεις με λιγες μπουνιες

μου τραβας τα μαλλια μου δαγκωνεις ταφτια και το σπιτι γεμιζει χαρα

ποσο χαιρομαι που μαγαπας

καθε μερα στο ξυλο με σπας

και τακουει ο κουφος και το βλεπει ο τυφλος και στα ποδια το βαζει ο κουτσος!!!

χαχχαχα!ο αδελφος μου το λεγε αυτο:woohoo:

χαχαχαχαχαχαχαχαχα :laugh: :laugh: :silly: :lol: :woohoo: :laugh: Ειναι τελειοοοοοοοο!!!!!!!!χαχααχαχαχαχχα

Καλα bibibo αστερι η μικρη σου!Καπως ετσι φανταζομαι κ εγω τη δικια μου οταν ερθει!!!Να κοιμαται με τσιφτετελια και διαφορα ξεσηκωτικα!!!!!

antroula έγραψε:

ΚΑΛΕ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΠΟΙΣ ΛΕΕΙ ΤΟΝ ΠΑΛΙΑΤΣΟ?ΠΩΣ ΤΟ ΛΕΝΕ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΘΕΛΩ ΝΕΑΤΟ ΒΡΩ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙ ΟΠΟΤΕ ΤΑΚΟΥΓΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΛΑΨΩ>>>>>>ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ
ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ! ΞΕΡΩ ΝΑ ΚΛΑΙΩ ΝΑ ΓΕΛΑΩ ΝΑ ΠΟΝΩ, ΞΕΡΩ ΝΑ ΛΕΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΡΑ ΩΣ ΠΕΡΑ, ΚΙ ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΩ, ΝΑ ΣΑΣ ΤΟ ΠΩ.ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΛΕΩ ΔΥΝΑΤΑ, Ν'ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΛΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ Ν'ΑΚΟΥΣΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΑ, ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΥ ΑΥΤΟ, ΠΑΛΙΑΤΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΚΑΤΟ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. ΚΙ ΕΤΣΙ ΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙ ΚΙ ΑΝΤΑΜΑ, ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΜΕ ΤΑ ΔΙΚΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ, ΘΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΣ ΚΙ ΕΣΥ ΑΠ' ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΩΣΤΑ ΝΑ ΖΕΙΣ. ΕΝΑΣ ΠΑΛΙΑΤΣΟΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΜΕΡΑ!

Anastacia κοιμοταν με οτιδηποτε ειχε ρυθμο, το ωραιο ειναι οτι τα θυμαται κι εκει που παιζει με τη κουκλα της τραγουδαει οτι θυμαται οπως μπορει. Ειναι ωραιο να τη βλεπεις να το παιζει μανουλα, ειναι πολλη γλυκο.

κοριτσια μπράβο!!φοβερα τα νανουρισματα!!εγω του λεω το κλασσικο της Βουγιουκλάκης απ την ταινια η αρχοντισα και ο άλητης.."αγορι μου..αγορι μου να σε χαρω.."κ.τλ...οπου να ναι θα μαζευτει και η γειτονια να με πλακώσει στο ξύλο απ τις γκαριδες που βγάζω!!!!χαχαχαχα..τελέιως φάλτσα!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• κορίτσια σήμερα είχα νύχια...αφησα τον μικρούλη στον μπαμπά του και στην πεθερά μου ..η κοπελα που κάνει νυχια εχει το σπίτι κολλητά με το σπιτι της πεθεράς που ήμασταν...στο μισάωρο με παίρνει ο άντρας μου τηλ και ακουω τον μπέμπη απο το τηλέφωνο να τσιριζει στο κλάμα 😱 εφυγα αρον αρον...μολις πηγα και τον πήρα αγκαλια ηρεμησε το ψυχακι μου❤️ μέχρι τώρα δεν τον έχω αφήσει λεπτό για να πάω οπουδήποτε...και ίσως του είχα λείψει..💙
    • ααα αυτο δεν το εχω σκεφτεί η αλήθεια είναι 😂😂 αλλα αν είναι αγόρια σιγά μην βοηθάνε 😂 τα πέρασα εγω και ξέρω... εγώ κορίτσι και απο πισω εχω αλλα 4 αγόρια αδέρφια 🤷
    • Ωω μικρούλα μικρούλα! Μπράβο, αφού ήξερες τι θέλεις!! Εγώ στα 26 ήμουν παιδάκι εντελώς ακόμη, όχι να φροντίσω άλλον άνθρωπο 😀 Εγώ 34 πήγα τώρα!  Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις αμέσως άλλο παιδί, προλαβαίνεις άνετα με διαλείμματα να κάνεις και τα άλλα 4 που θες! Άσε που αν έχουν διαφορά, τα μεγάλα μετά θα σε βοηθάνε με τα μικρότερα 😊
    • δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...