Μετάβαση σε περιεχόμενο

παραμυθία

Recommended Posts

Καλημέρα κορίτσια .

Έχουμε διαβάσει μας έχουν πει πόσο καλό είναι να μιλάμε στα μωρά μας από τώρα και ας μην καταλαβαίνουν τίποτα ,ότι τους κάνουμε πολύ καλό γιατί τα βοηθούμε να καταλάβουν και να μιλήσουν πιο εύκολα η γρηγορότερα .έτσι έκανα και εγώ ,από την αρχή μιλούσα πολύ στον μπέμπη του εξηγούσα ενώ έκανα μια δουλεία τι κάνω εκείνη την ώρα ,του μιλούσα όταν απλά καθόμασταν ,του μιλούσα γενικά ώσπου δεν είχα τι άλλο να πω !!!κάποια στιγμή έλεγα μόνο τα ίδια και κουραστικά να με ακούω ,περάσαμε κάποιες μέρες σιωπής του μιλούσα λίγο ,έβλεπα ώμος ότι χαιρόταν πολύ να του μιλάω αλλά εγώ δεν έβρισκα πια τίποτα να του πω ……

Ώσπου αποφάσισα να του αγοράσω παραμυθάκια να του διαβάζω .εκεί που καθόμαστε τώρα και με κοιτά με τόσο αγάπη και είναι κρεμασμένο από τα χείλια μου περνώ το παραμυθάκι και διαβάζω .αλλάζω τόνο στην φωνή μου την χρωματίζω ανάλογα με την αφήγηση και ο μπέμπης με κοιτάζει καθηλωμένος λες και καταλαβαίνει τι του λέω .!!!!

Μπορεί να μου πείτε ότι είναι πολύ μικρούλης για να καταλάβει την ιστορία όμως βλέπει τις εκφράσεις μου ,ακούει τον τόνο της φωνής μου ,γελάει με την καρδιά του όταν του διαβάζω και του αρέσει .

Ήθελα να το μοιραστώ μαζί σας και να σας δώσω μια ιδέα και εσάς αν δεν το κάνετε .

Δεν πιστεύω ότι είναι πολύ νωρίς για παραμυθία ,άσχετος αν δεν καταλαβαίνει την ιστορία ,ακούει λέξεις και βλέπει εκφράσεις .

Καλή διασκέδαση !!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Afroditi mou fantazomai to mwraki sou na se koitazei

ekstasiasmeno otan tou les paramuthaki :laugh:

Na sai kala gia ti sumvouli!!

Den kserw an exei sxesi omws kapoia stigmi eixa valei ena post

me ena arthro pou eixa vrei pou elege pws na milame sta mwrakia!

An thes to vriskw na to deis!

Filia!!

Αφροδιτη μου ειναι super τα παραμυθάκια! Εγώ ξεκίνησα να τα αγοράζω οταν ακόμη ημουν εγκυος κ τα κρυφοδιάβαζα κιολας χιχι!

Σημερα πλεον που μιλάμε εχω περάσει σε άλλο επίπεδο, του αγοράζω παγκοσμιους ατλες και λευκώματα για την φύση και μακουει και τα κοιτάει με τις ματάρες του!

Οταν πήρα τον πρώτο παγκόσμιο άτλα μου λέει η κοπελιά στο βιβλιοπωλείο "πόσο χρονών ειναι το παιδι?" Τι να της πω 2 μηνών? χαχα!

Anyway εγώ εχω ξεκινήσει και του κάνω βιβλιοθήκη!!!

αχ αφροδιτακι μου και εγω το ιδιο εκανα και ωρες ωρες ενιωθα σαν την τρελη του χωριου που μιλαει μονη της:laugh: :laugh: αλλα του ελεγα για τα παντα του περιεγραφα την βροχη τα λουλουδια και γενικα τραγουδαγαμε χορευαμε(μονο εγω ενοειται ο μπεμπης απλα με κοιταζε και γελαγε)

στα παραμυθια δεν τρελαινοταν μαλλον τα βαριοτανε αλλα εφτιαχνα αυτοσχεδια παραμυθια με τον λυκο και το κακο μυρμιγκακι το φασολακι και τον πριγκιπα

τωρα ομως που με καταλαβαινει ειναι θεικο του μιλαω λες και ειναι 15 χρονων πχ μπεμπη να ετοιμαστουμε να παμε βολτα πιο παντελονι θες?? το ασπρο η το μπλε αγαπη μου?? βεβαια δεν περιμενω απαντηση αλλα τα βαζω μπροστα του και οποιο διαλεγει το φοραμε και μετα του λεω μπραβο πολυ ωραιο ειναι αυτο το μπλε πχ και γελαειιιιιιι τρελενεται στο γελιο

ranini έγραψε:

Afroditi mou fantazomai to mwraki sou na se koitazei

ekstasiasmeno otan tou les paramuthaki :laugh:

Na sai kala gia ti sumvouli!!

Den kserw an exei sxesi omws kapoia stigmi eixa valei ena post

me ena arthro pou eixa vrei pou elege pws na milame sta mwrakia!

An thes to vriskw na to deis!

Filia!!

an mporeis na to breis tha htan polu kalo.

filakia:kiss: :kiss: :kiss:

και γω οταν ημουν έγκυος πηρα ενα μεγαλο βιβλιο με κλασσικα παραμύθια και του διάβασα οταν ηταν ακομα στην κοιλια μου!!!Ειναι παρα πολυ καλο να του μιλαμε κι ας μην καταλαβαινει ακομα..εμπλουτιζει το λεξιλογιο του και το κάνει πιο εξωστρεφή!!

ΜΠΡΑΒΟ ΑΦΡΟΔΙΤΗ! ΕΓΩ ΕΤΣΙ ΕΚΑΝΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΙΛΗΣΕ ΓΡΗΓΟΡΑ(9 ΜΗΝΩΝ ΑΡΧΙΣΕ ΛΕΞΟΥΛΕΣς) ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΑΝΕΞΥΠΝΗ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΙΝΙ!

Τόμα έγραψε:

Αφροδιτη (συνονοματη ;) ) μπραβο σου!

Μου εδωσες ιδεα τωρα που θα γεννηθει το δικο μου νινι! :)

afroditaki xathikame ...apo perisi exw na se dw!!!

exw mia filh pou einai daskala kai otan erxete tou afigite paramuthia alla egw me thn afigish den ta paw kala :blush: etsi ti na kanw ...kalhtera angnosh !!!!pira malista ekpedeutiko paramithi legete "to biblio twn peiratwn ,kai o ksenofon" kai afigite pos o hroas enos paramithiou kurastike na sozei to karabi meta apo tis 6 fores pou to diabase h mama ston ksenofon kai pige se alo paramithi gia diakopes !!!kai otan o ksanofon diabaze monos tou to paramithi otan efige h mama tou alakse plokh kai eprepe na epembei o idios gia na sosei to karabi .

mou aresei polu giati otan megalosei exoume na eksigoume pola!!!!

Αφροδίτη μου οντως χαθηκαμε!

Συντομα θα εχω και εγω, πρωτα ο Θεος, το δικο μου μωρακι - αγορακι και θα εχουμε πολλα να πουμε!! :)

Καλα διαβασματα και φιλια πολλα :kiss::kiss:

Αφροδίτη πολύ γλυκό είναι που δείχνεις τόση αφοσίωση στο μωρό σου!

Φαντάζομαι άλλη μία ''χαζομαμά'' αγορομάνα!

Βεβαίως και έχει θετικά αποτελέσματα στην εξέλιξη του μωρού σου το άκουσμα των διαφόρων λέξεων αλλά θεωρώ ότι στην ηλικία του επίσης ωφέλιμο είναι η προσφορά πολλών-πολλών ερεθισμάτων δια μέσου διαφόρων παιχνιδιών. Ιδιαίτερα χρωματιστών, με ήχους, αστείες φυσιογνωμίες. (προσωπικά της fisher-price τα προτιμώ, τα οποία την έχουν ξετρελάνει, τα μιλάει, τα γελάει, τα απλώνει και τα πιάνει δυνατά, μέχρι που αντιδράει όταν πάω να της πάρω την αγελαδίτσα της ή τον πολύχρωμο σκατζόχοιρο). Φυσικά ο διάλογος με τα μωρό είναι ανεπιφύλακτα κάτι ξεχωριστό, όταν ιδιαίτερα το κοιτάς!

Εμένα η ζουζούνα τρελαίνεται να απαντάει, να τσιρίζει, να γελάει όταν ο μπαμπάς της, της μιλάει! Παίζει αρκετά και έπειτα κουράζεται και κοιμάται στο δευτερόλεπτο!

Πάντως η εξιστόρηση ιστοριών και παραμυθιών, ιδιαίτερα έπειτα στην ηλικία των 6 μηνών και άνω θα είναι η αγαπημένη του και δημιουργική ώρα!

ΦΙΛΙΑ ΣΤΟΝ ΜΠΕΜΠΗ ΣΑΣ!

Ας πω και γω την αλλη αποψη :)

Οταν ήταν πιο μικρουλα 2 -4 μηνων , της τραγουδούσα πολυ δεν ειχα σκεφτει να διαβάσω κατι . Δεν ξερω αν της αρεσε ιδιαιτερα καλα περνάγαμε ομως και γελουσε με τις γκριμάτσες .

Απο 5 μηνων αρχισε να κουνιεται και να μπουσουλάει . Τοτε ελεγα και γω να ξεκινήσω να της διαβάζω παραμυθάκια κλπ . Ε απο τοτε αρχισε να μου αρπαζει οτι βιβλιο κρατούσα να θελει να το βαλει στο στομα (βιβλιοφάγος!) και να μην καθεται σε μια μερια ... Οποτε μας εχουν μεινει καμια 15αρια παραμύθια να τα διαβάσουμε με ησυχια μολις μεγαλώσει λιγάκι και αρχισει πραγματικά να καταλαβαινει γιατι τωρα δεν καθεται σε μια μερια :)

Ξεχασα ομως να πω οτι απο 3ων μηνων εχει τα δικά της βιβλία . Μικρά , χοντρά , κατάλληλα για την ηλικία της . Με διαφορα υλικά ωστε να αισθάνεται την αφή, με πολυχρωμα σχεδια κλπ . Αυτα της αρεσουν πολυ και ειναι τα μοναδικά "παιχνιδια" που πραγματικά της τραβουν το ενδιαφέρον .

LaLa έγραψε:

Ας πω και γω την αλλη αποψη :)

Οταν ήταν πιο μικρουλα 2 -4 μηνων , της τραγουδούσα πολυ δεν ειχα σκεφτει να διαβάσω κατι . Δεν ξερω αν της αρεσε ιδιαιτερα καλα περνάγαμε ομως και γελουσε με τις γκριμάτσες .

Απο 5 μηνων αρχισε να κουνιεται και να μπουσουλάει . Τοτε ελεγα και γω να ξεκινήσω να της διαβάζω παραμυθάκια κλπ . Ε απο τοτε αρχισε να μου αρπαζει οτι βιβλιο κρατούσα να θελει να το βαλει στο στομα (βιβλιοφάγος!) και να μην καθεται σε μια μερια ... Οποτε μας εχουν μεινει καμια 15αρια παραμύθια να τα διαβάσουμε με ησυχια μολις μεγαλώσει λιγάκι και αρχισει πραγματικά να καταλαβαινει γιατι τωρα δεν καθεται σε μια μερια :)

ΛΑΛΑ ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΑ ΛΕΣ! ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΣΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΜΟΥ ΕΣΚΕΙΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑΙΑ ΜΕΡΑ? ΕΠΑΘΑ ΤΑΡΑΚΟΥΛΟ! ΝΟΜΙΖΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΟΤΙ ΤΑ ΞΕΦΥΛΛΙΖΕ ΟΠΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

Lala αστείο ακούγεται! Βιβλιοφάγος με τα όλα της!

Όντως τα βιβλία που αναφέρεις είναι καταπληκτικά! (τα ξέχασα)

Έχουν σχέδια, ήχους, τραγουδάκια και είναι πάνινα, έτσι μπορεί να τα πιάνει!

Μου έχουν πει κι εμένα για τα παραμύθια ότι τους κάνει καλό! Βέβαια δεν ξέρω αν πρέπει από τόσο μικρούλια ή όταν αρχίζουν να καταλαβαίνουν! Βλέπω τις ανιψιές μου τώρα που τρελένονται να τους διαβάζεις! Είναι τρισήμιση η μια και δυόμιση η άλλη!

Απ'ότι θυμάμαι όταν ήταν πιο μικρές τους άρεσαν να ακούνε τα ζουζούνια! Τα παιδάκια που τραγουδάνε! Έκαναν σαν τρελές!! Κι ακόμα κάνουν!

Τα βιβλία που είναι για την ηλικία τους, με τους ήχους τα πάνινα είναι τα καλύτερα πιστεύω! Εγώ έχω πάρει ήδη ένα βιβλίο με κλασσικά παραμύθια κι ανυπομονώ ν'αρχίσω να του τα διαβάζω... Φυσικά θα πάρω κι ότι χρειάζεται για την κάθε ηλικία που θα βρίσκεται! Επίσης άλλο ένα παιχνίδι που άρεσε πολύ στην ανιψιά μου από μωρό ήταν ένα πλαστικό βιβλιαράκι που άνοιγαν τα φύλλα και τραγούδαγε για τα ζωάκια! Μικρά τετράστιχα ήταν! Και τα κουκλάκια- παπάκια που πάταγες και τραγουδούσαν τα παπάκια!! Έλιωνε στο κούνημα που την είχαμε αγκαλίτσα και προσπαθούσε να τους μιλήσει... Πολύ φάση.. Βέβαια το ήξερε το τραγούδι από μένα γιατί την έπαιρνα πηγαίναμε μπροστα στον καθρέφτη της το τραγουδούσα και χορεύαμε και ξεκαρδιζόταν!! Της άρεσε πολύ!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
    • Γίνεται αυτό; Το να το κάνεις σπίτι δεν προυποθέτει ότι ξέρεις και πότε θα πας μαιευτήριο; Ή είναι κάτι τόσο γρήγορο που με το που αρχίσουν οι συσπάσεις, κάνεις κατευθείαν τη διαδικασία; 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...