Μετάβαση σε περιεχόμενο

Εγκυμοσύνη και κάπνισμα. Δεν καπνίζετε ούτε ένα;;;

Recommended Posts

Έμεινα πρόσφατα έγκυος (είμαι στην 6η εβδομάδα) και ομολογώ ότι κάνω 1-2 τσιγαράκια την ημέρα όταν δεν μπορώ να αντέξω άλλο! Κορίτσια, μην πέσετε να με φάτε! Το ξέρω ότι κανένας γιατρός δεν σου λέει "ναι, κάπνισε" αλλά υπάρχουν άλλοι που σου λένε "Ούτε ένα!" και άλλοι που σου λένε "στην ανάγκη, αν δεν αντέχεις, μέχρι τέσσερα" (το νούμερο ποικίλλει έχω ακούσει και έξι).

Μέχρι περάσει ο τρίτος μήνας έχω πολύ άγχος και δεν είμαι σίγουρη ότι δεν θα αντέχω να κάνω κανένα... Φυσικά πάντα κάπνιζα στριφτά και τώρα τα ένα -δύο που κάνω τα κάνω πολύ λεπτά και βάζω ελάχιστη ποσότητα καπνού...

Όσες είστε καπνίστριες, ίσως με καταλαβαίνετε... Το έχετε κόψει τελείως όλες; Υπάρχει κάποια που κάπνιζε (δεν μιλάμε για full-time κάπνισμα, φυσικά) και που πήγαν όλα καλά;

Απαντήστε μου, γιατί παλεύω ανάμεσα στο άγχος και τις ενοχές...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Χαρα μου ολα μεσα στο μυαλο μας ειναι... δες το σαν μια καλη ευκαιρια για να κοψεις το καπνισμα τελειως... θα κανεις καλο και στο μωρακι σου και σε σενα και στους γυρω σου φυσικα...! ;):kiss:

Χαρα μου σε καταλαβαινω απολυτα!!

Λοιπον μεχρι και μια μερα πριν μαθω για την εγκυμοσυνη μου καπνιζα γυρω στα 25 τσιγαρα την ημερα.

Μολις εμαθα για την εγκυμοσυνη μου αναψα ενα τσιγαρο και πριν το μισο το εσβησα. Ενοιωθα τρομερες τυψεις ισως επειδη δυσκολευτηκα πολυ να κανω αυτο το παιδι. Την ιδια μερα το βραδυ το ιδιο παλι αναψα τσιγαρο και το εσβησα στο μισο. Δεν ξανακαπνισα απο εκεινη την ημερα ειχαν αρχισει και οι αναγουλες μετα και δε το σκεφτομουν καθολου. Τωρα που εχουν περασει οι αναγουλες το θελω καποτε ιδιως μετα το φαγητο. :P Η γιατρος μου απο την πρωτη επισκεψη μου ειπε απλα απαγορευεται το καπνισμα. Δεν την ρωτησα περισσοτερα διοτι ηθελα απο μονη μου να μην καπνιζω!

η γνωμη μου ειναι να προσπαθησεις να το σταματησεις! Ειναι δυσκολο το ξερω...

:kiss::kiss:

χαρα καλημερα :) εγω στην εγκυμοσυνη το εκοψα μαχαιρι. ο δικος μου ο γιατρος ηταν καθετος, καπνισμα τελος. το ξερω οτι σου φαινεται δυσκολο αλλα αν δεις ποσο κακο κανεις στο μωρακι σου δε θα το ξαναβαλεις στο στομα σου, ειδικα στο πρωτο τριμηνο. κανε λιγακι υπομονη.... ευχομαι ολα να πανε καλα και με το καλο να αποκτησεις το μπεμπε σου. φιλια

xara m

na s po oti ego imun kapnistria kai malista fanatiki 1 paketo tsigara to pio ligo tin mera

otan ematha oti eimai egkios kai stin proti kai stin deuteri egkimosini m

o sizigos m arxise na m mila gia to tsigaro kai poso kako kani

lipon apo to ena auti akouga apo to allo ebgaza

agorasa kai ena paketo mentas gia na einai pio elafri

to exo akoma 2,5 mines meta

molis perasa tin 7 pros 8 ebdomada oute na ton miristo den mporousa paketo me tsigara blepo kai me pernun anagoules

giauto min agxonese mporei kai esi na perasis auto pou perno ego

alla exo kai files m opou kapnizan se oli tin egkimosini tous kai

den xero thema tixis einai exoun igiestata morakia

oti kai na s pei o enas kai o allos i apofasi einai diki sou

filakia polla

xara se katalavaino apolita.otan emeina egkios ston gio mou o giatros mou eipe mexri 4 alla omologo na po pos kapniza perisootera.eytyxos den epathe tipota alla pisteyw pos an den mporeis na to kopseis na kapniseis otan to theleis na min to stereisai.oxi omos polla.mexri 4 .to kalitero einai na to kopseis omos.den ftaei i psixoula pou megalonei mesa sou.ego exo akoma tipseis pou kapniza.filia

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΧΑΡΑ.ΠΡΙΝ ΜΑΘΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ ΕΚΑΝΑ ΓΥΡΩ ΣΤΟ 1,5 ΠΑΚΕΤΟ ΤΣΙΓΑΡΑ.ΑΠΟ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΧΑ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑΚΙΑ ΕΚΑΝΑ 1-2.ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗ ΚΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΩ 1.ΑΛΛΑ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΣΒΗΝΩ ΜΙΣΑ Η ΤΑ ΑΦΗΝΩ ΝΑ ΚΑΙΝΕ ΣΤΟ ΤΑΣΑΚΙ.ΧΘΕΣ ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ (ΠΕΘΑΝΕ Η ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ)ΕΚΑΝΑ 4.ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΜΠΑΜ.ΤΟ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΧΑΛΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΩ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ.ΝΙΩΘΩ ΠΟΛΛΕΣ ΤΥΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΚΑΠΩΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΗΡΕΜΗΣΕΙΣ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΤΖΟΥΡΑ.ΔΕΝ ΜΙΛΩ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ.1 ΣΤΟ ΞΕΧΑΣΕ.

Κορίτσια, σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας και έχετε όλες δίκιο... Μακάρι, Irenemour, να με ενοχλούσε κι εμένα ή να είχα αναγούλες, αλλά δεν έχω τίποτα... Μπορεί να αρχίζουν αργότερα, δεν ξέρω. Ξέρω ότι τα μωρά βγαίνουν λιποβαρή και με άσθμα όταν καπνίζει η μητέρα αλλά εννοώντας να καπνίζει κανονικά όσα κάπνιζε και πριν. Ένα-δύο ρημαδοτσιγάρα μπορούν να κάνουν κακό; (το ξέρω, προσπαθώ να βρω δικαιολογίες...)

χαρα μου προσωπικα πριν την εγκυμοσυνη δεν καπνιζα πολλα τσιγαρα ξερεις επαιρνα απο ο πακετο του αντρα μου ετσι οταν εμινα εγκυος μου ηταν πολυ ευκολο να το κοψω και να μη κανω κανενα ειδικα το πρωτο τριμηνο με τις ναυτιες και τους έμετους .Καποια στιγμη γυρω στον 7-8 μηνα το ηθελα που και που οταν ημουν σ επαρεα και να φανταστεις εγω δεν θεωρουσα τον ευατο μου καπνιστρια ε δεν ειναι τωρα καπνιστρια με 3 τσιαγαρ την ημερα ομως παρολο αυτα το ηθελα μετα καποιες φορες αλλα αυτοσυγκρτηθηκα εβαλα προτεραιοτητα εκεινη τη στιγμνη εκανα κατι άλλο. Καταλαβιανω ομως πως νιωθεις εσυ που καπνιζες περισσοτερο.

Η νυφη μου καπνιζε κατα καιρους 2 -3 τσιαγαρα στη περιοδο της εγκυμοσυνης αλλα η κουνιαδα μου ξεφτιλλα τελειως δεν το εκοψε καθόλου και τα δυο παιδια εχουν προβλημα με βροχικα .

Κοιτα προσπαθησε να κανεις κατι άλλο οπως να μασησεις μια τσιχλα η να πας μια βόλτα τωρα αν δεν μπορεις κανε οπως λες κανα δυο ειναι δυσκολο μπορεις αμ θελεις να απευθυνθεις σε ειδικο κεντρο να σε βοηθησει να το κοψεις τελειως.

Χαρά μου νομίζω ότι ούτε το παθητικό κάπνισμα επιτρέπεται για σας.

Βρε κοριτσάκι μου, προσπάθησε να το κόψεις. Σκέψου ότι αν το σταματήσεις δε θα ρισκάρεις την υγεία του μωρού σου.

Γειά σου Χαρά...συγχαρητήρια για τηνεγκυμοσύνη σου. Εγώ είμαι φανατικη αντικαπνίστρια οπότε...δε θα ακούσεις κάτι καλό από μένα!! :) Η προσωπική μου γνώμη είναι η εξής.. θες να το κάνεις; Κάνε το! Σκέψου όμως..που θα σου φαινόταν ένα νεογέννητο με τσιγάρο στο στόμα; Κ όμως..όσο καπνίζεις, καπνίζει κ αυτο! Μπορεί να μην μπαίνει ο καπνός έτσι όπως είναι μέσα αλλά παίρνει όλα τα βλαβερά συστατικά! Αν δηλαδη ο γιατρός σου έλεγε να κόψεις..πχ. τη χρήση χλωρίνης γιατί οι αναθυμιάσεις είναι επικινδυνες θα τη χρησιμοποιούσες; Αν ένα φαγητό που εσένα σε ξετρελαίνει αλλά δεν πρέπει να το φας εξ αιτίας του μωρού θα το έτρωγες; Σε σένα στηρίζεται η σωστή και πλήρης ανάπτυξη του ίδιου σου του παιδιου. Είσαι υπέυθυνη γι αυτό και πρέπει να το δείξεις από τώρα. Το ότι δεν το βλέπεις δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει και ότι δεν το ένοχλεί το τσιγάρο σου..Επίσης να ξέρεις ότι σχετίζεται πάρα πολύ με τον αιφνίδιο βρεφικό θάνατο.Εχω ακούσει και σχετικη ιστορία , δεν θα την πω όμως για να μην τρομάξω μανούλες.

Αν αποφασίσεις να δείξεις μια πιο σωστή στάση απέναντι στο μωράκι σου καλό θα ήταν να τη διατηρήσεις και μετά.Δηλαδή να καπνίζεις σε εξωτερικούς χώρους και να αερίζεις συχνά τα ρούχα σου ώστε να μη μένει η μυρωδιά πάνω. Σου υπενθυμίζω ότι είναι πολύ επικίνδυνο για τα νεογέννητα. Μπορείς να βρεις κάποιο σχετικό άρθρο να ενημερωθείς. Πάνω από όλα είναι θέμα σεβασμου και όχι σε όποιον κ όποιον..αλλά το ίδιο σου το μωράκι. Δώσε του εσύ το σωστό παράδειγμα λοιπον. :)

kalimera xara..se katalabaino apolita mia k go rin meino egkios kapniza..se oli tin egkimosini ekana kapou sta 3...k go strifto k mono kano..

sti arxi eklaiga apo ta neyra mou..meta kapou ston 1.5 mina de to ihela///tha deis k se sena tha sou simbei ayto//sto eyxomai diladi..ipomoni...

Χαρα σε καταλαβαινω..Σου γραφω κατι απ αυτα που περασα και βγαλε τα συμπερασματα σου

Ημουνα τεσσαρων μηνων οταν ξαφνικα ειδα ενα μωρο στον υπερηχο και η πρωτη ερωτηση μετα την εκπληξη μου ηταν αν αυτο το μωρο ηταν καλα μετα απο 30 τσιγαρα και..που εκανα καθε μερα.. Φαινοτανε καλα το μωρο μου..

Εκανα απο τον 4ο μεχρι τον 6ο λιγες τζουρες τη μερα και αν..Το μωρο μου γεννηθηκε πολυ προωρο..εφταιγαν πολλα ..αλλα το τσιγαρο ηταν το μονο βεβαιο απ οσα μου ειπαν ΔΕν μπορεσε να αναπνευσει μονο του οσο εζησε και υποστηριζονταν συνεχως απο αναπνευστηρα Οταν ενα μωρακι υποστηριζεται απο αναπνευστηρα για μεγαλο διαστημα ειναι πολυ δυσκολο να τη βγαλει καθαρη Ερχονται λοιμωξεις και το ενα φερνει το αλλο Μου το ειπαν σχεδον ξεκαθαρα οτι αν δεν καπνιζα το μωρο θα ηταν και μεγαλυτερο και θα καταφερνε να ξεφυγει απο τον αναπνευστηρα πιο γρηγορα οπως αλλα προωρα μωρακια στο θαλαμο

Σκεψου οτι κατι μπορει να παει στραβα και εκει το παραμικρο στραβοπατημα που εκανες εχει σημασια Εγω εχω τυψεις ακομα και για τις τζουρες που εκανα ενω εμαθα οτι ημουνα εγκυος..ακομα και για το βαψιμο των νυχιων που δεν γνωριζα οτι ισως βλαπτει Και οι τυψεις ειναι μεγαλες γιατι τοτε ηξερα οτι κουβαλαω μεσα μου ενα ν ανθρωπο

Σιγουρα αλλο τα 2 τσιγαρα αλλο τα 30 δικα μου..Αν ομως κατι παει στραβα θα χτυπας το κεφαλι σου στον τοιχο και θα ζεις με την ενοχη και τα ερωτηματα "αν..τοτε τι θα γινοταν" Το μωρο σου ζει μεσα σου απο την ημερα της συλληψης οχι απο τη στιγμη που θα βγει στον κοσμο Οπως μετα θα κανεις το καλυτερο για αυτο ετσι καντο και τωρα

Επειδη ημουν καπνιστρια και μαλιστα μεχρι τη 7η εβδομαδα δεν ειχα δωσει σημασια στην καθυστερηση επειδη ειχα τραχηλιτιδα και νομιζα οτι δεν μπορουσα να μεινω εγκυος :huh: καπνιζα ενα πακετο στις 2 μερες

Αλλα οταν αποφασισα και εκανα το τεστ και βγηκε θετικο συνεχισα με τον ιδιο ρυθμο περιπου για αλλες δυο βδδομαδες

Μετα μετα ειχα ναυτιες και δεν ηθελα να το δω μπροστα μου καθολου οποτε με βοηθησαν στο να το κοψω και ακομα και τωρα που εχουν περασει οι ναυτιες δεν θελω να το ξαναρχισω

Αν μπορεις να το κοψεις τωρα αυτο θα ειναι καλο και για εσενα και για το μωρο σου και αν δεν καπνιζει κανενας αλλος μεσα στο σπιτι δεν προκειτε να το αρχισεις ξανα μετα την γεννα

Φαντασου οτι η δικια μου μανα δεν καπνισε ποτε ο πατερας μου Ναυτικος ελειπε αρκετους μηνες και ηρθε σπιτι 5 μερες πριν γεννηθω και οποτε ερχοταν με επιανε βροχικο ασθμα και χρειαζομουν αντιφλεγνωνοδη και αερολιν για να τα βγαλω περα μεχρι και το γυμνασιο:ohmy::S:side::huh:

Γεια σου Χαρά μου, με το καλό το μωράκι σου!

Που λες κι εγω πριν την 1η μου εγκυμοσυνη καπνιζα ενα πακετο την ημερα. Όταν εμεινα εγκυος δυστυχως δεν ειχα αναγουλες και το ηθελα οσο τιποτα αλλο το τσιγαρο! Επεσα και σε γυναικολογο καπνιστη, ο οποιος μου ειπε μεχρι 5 τσιγαρα την ημερα να κάνω, διαβασα και καπου ότι ο πλακούντας φιλτραρει μεχρι 4 τσιγαρα, διαβασα και καπου αλλού ότι καλυτερα η εγκυος να καπνισει παρα να εχει νευρα... μη στα πολυλογω, ολα αυτα με εκαναν κα καπνιζω. Μερικες φορες ξεφευγα απο τα 5 μερικες φορες δεν εκανα και καθολου. Στη δουλεια περισσοτερο καπνιζα.

Το αποτελεσμα ήταν προς το τελος της εγκυμοσυνης μου ο πλακουντας να γερασει, το μωρο να μην τρεφεται σωστα και τελευταιο καιρο να μην παιρνει βαρος. Ευτυχως τελικα βγηκε 2600, χωρις αναπνευστικα προβληματα. Οταν γεννησα ομως και ειπα στον γιατρο να μου δειξει τον πλακουντα μου αηδιασα...Ηταν χαλια, πολυ κατσιασμενος..

Μετα το θηλασμο το ξαναρχισα βεβαια, γιατι εξακολουθουσα να το θελω σαν την τρελη. Οπως προειπε ομως καποια κοπελα, καπνιζα μονο εξω και μετα απο καθε τσιγαρο αλλαγη ρουχων, και πλυσιμο. Σε σημειο που βαριομουν να μπαινω στη διαδικασια.

Τωρα στη 2η εγκυμοσυνη μου ΕΥΤΥΧΩΣ εχω τρομερους εμμετους και ουτε να το σκεφτω δεν μπορω. Λεω ευτυχως γιατι ακομα το εχω στο μυαλο μου.

ΣΥγνωμη αν σε κουρασα, εκει που θελω να καταληξω ειναι πως καταλαβαινω απολυτα τη φαση που περνας, απλα σκεψου λιγο τις επιπτωσεις που μπορει να εχει αυτο στο μωρακι σου. Στο λεω γιατι την πατησα. Τωρα αν ειναι να πάθουν και τα νευρα σου αναψε ενα τσιγαρο, αλλα αρκεσου απλα στην κινηση. Εμενα αυτο το κολπο επιανε!

Φιλακια πολλα και καλη συνεχεια στην εγκυμοσυνη σου!

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΧΑΡΑ!!!! ΣΕ ΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΛΙΓΟ ΣΥΖΗΤΗΣΗΜΟΣ! ΗΜΟΥΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΕΞΩΣΩΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΧΩΡΙΑΚΗ ΚΑΠΝΙΖΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΧΟΣ ΜΟΥ!! ΜΕΤΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΜΗΤΕΡΑ ΦΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟ ΗΘΕΛΑ ΚΑΘΟΛΟΥ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ 32η ΕΒΔΟΜΑΔΑ!!! ΜΟΥ ΒΡΩΜΑΕΙ ΑΚΟΜΑ!!!!! ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΦΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΠΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑ ΟΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΚΑΙ ΚΑΠΝΙΖΑ ΚΑΙ ΜΑΛΠΟΡΟ!!!! ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΩΡΑ ΑΗΔΙΑΖΩ!!!! ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΝΝΗΣΩ!!!!

ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΜΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ!!!!!!! ΦΙΛΙΑ.:P

Den xero na sou po an vlaptoun ta 2, 3, i posa tsigara... stin egymosuni.

Eho files pou kapnizan arketa kai ta paidia tous vgikan ugeii xero kai perptoseis pou ohi.

Afto pou tha sou po einai an mporeis na to kopseis kanto einai to megalutero doro pou tha kaneis ston eafto sou prota kai meta sto moraki sou.

Ki ego kapniza polu to ekova suneheia kai to xanarhiza telika to ekopsa gia 2 hronia meta xanakapnisa gia 8 mines giati etyhe kati poli ashimo kai vlakodos nomizoume oti to tsigaro voithaei.

Tora to eho kopsei pali 10 meres kai gia alli mia fora to sihathika kai elpizo na min to xanavalo sto stoma mou......

An mporesa na to kopso ego pou kapniza enamisu paketo ti mera tote mporeis ki esu!

Oti ki an apofasiseis filia kai mia omorfi egymosuni efhomai!

Γεια σου Χαρά! Αν και ξέρω αρκετές έγκυες που κάπνιζαν από κανένα και δεν έπαθαν τίποτα τα μωράκια τους, δεν παύει το κάπνισμα στην εγκυμοσύνη (ενεργητικό ή παθητικό) να είναι ρίσκο.

Εκτός από τους κινδύνους που σου ανέφεραν ήδη τα κορίτσια, ευθύνεται και για ασθένειες του αναπνευστικού όπως είναι το άσθμα. Κι επειδή το πέρασα εγώ η ίδια (αν κι οι γονείς μου δεν κάπνιζαν), σε πληροφορώ ότι δεν θέλεις ΠΟΤΕ να δεις το παιδάκι σου να μελανιάζει και να τεντώνονται οι φλέβες του επειδή προσπαθεί να αναπνεύσει όταν θα το πιάσει κρίση.

Δε νομίζω να θέλεις να παίζεις με τέτοιες πιθανότητες. Κόψτο,ευκαιρία είναι. Ή λίγο υπομονή μέχρι να γεννηθεί το ζουζούνι σου! Δεν το αξίζει?:) Άντε με το καλό!

Χαρά μου καλως ήρθες κι από μένα! Με το καλό να υποδεχτείς το μωράκι σου! Εγώ έκανα την μέγιστη βλακεία και το ξεκίνησα στα 23! Κάπνιζα μέχρι ένα πακέτο την ημέρα! Κάποτε έκανα και στριφτό αλλά ο λαιμός μου δεν το άντεξε και το σταμάτησα! Όταν έκανα το τεστ και βγήκε θετικό, το σταμάτησα. Ο γιατρός μου είπε να το κόψω τελείως! Δεν μου άφησε περιθώριο, ίσως γιατί δεν επέμεινα! Αλλά σε άλλη κοπέλα ο ίδιος γιατρός της είπε κάνε μέχρι 5. Μέχρι τον 4ο μήνα δεν έκανα. Στον 5ο με έπιασε κι έκανα 1, και που και που κάνω 1-2 ανά διαστήματα! Όχι καθημερινά! Η αλήθεια είναι ότι δεν είχα αναγούλες και το ζήταγα! Αλλά μια ιδέα είναι! Δεν το πολυσκέφτομαι! Κι επειδή θέλω να θηλάσω σκέφτομαι να μην το ξαναρχίσω μετά! Είναι κρίμα τόσο μικρούλη να μυρίζει αυτή την αηδία! Η νύφη μου στο 1ο πρόσεχε πολύ! Στο 2ο είχε ξεσκιστεί να καπνίζει. Το αποτέλεσμα είναι ότι η Μιχαέλα κάθε φορά που παθαίνει μια γρίπη παθαίνει βροχιολίτιδα και είναι με αερολίν συνέχεια. Είναι κρίμα λοιπόν! Επίσης ο γιατρός μου μου είπε αν με πιάσει μανία να ανάψω ένα να κάνω 1-2 τζούρες και να το πετάξω. Είναι δύσκολο το ξέρω, το καταλαβαίνω! Κι εγώ κάποτε το σιχαινόμουν. Αλλά έπεσα στην ηλίθια παγίδα του.

Geia sou Xara.Ponemenh istoria koukla mou!Egw sthn arxh ths egkymosynhs ekana sa prezaki alla zhthma na kanw 1 stis 3-4 meres.Ande kai kammia tzoura apo ton andra mou(pou ekane 2 paketa thn hmera).Evlepa kai gw ta paketa mesa sto spiti kai tarazomoun.Tespa meta apton 4o,to syzhthsa kai me ton giatro mou k mou eipe oti an to skeftomai poly (to tsigaro) kalytera na kanw mexri 5 to maximum alla osa ligotera mporw.Twra kanw ena thn hmera.(Ondws oi apopseis twn giatrwn poikiloun) :(

Einai mia synhtheia kai sygoura etsi opws to skeftomai meta pou tha gennhsw to mono sygouro einai oti de tha kapnizw paketo.Tha prospathw na arkestw se 1-2 thn hmera.

To kalytero einai na mh kanoume katholou alla an einai na mas trelainei h skepsh as kanoume ena,ti na pw.

H theia mou sto gio ths kapnize para poly!Paketo k panw.O gios ths twra einai 37 xronwn kai exei kanei hdh ena emfragma,k gnk exei provlimmata me th kardia tou.Auth to parakane omws,htan k einai poly kserokefalh!

Epishs h korh ths kapnize k auth sa fougaro sth egkymosynh.Mexri twra den exei deiksei o gios ths na exei kati sthn ygeia tou.

Kala auta einai akraia paradeigmata!

Kοριτσια στο θεμα τσιγαρο και εγκυμοσυνη ειμαι καθετη!

Το θεωρω "απαραδεκτο" οσο ασχημο κι αν ακουγεται.

Και τι παει να πει " ειπε ο γιατρος μεχρι 5 τσιγαρα" ???

Κι αν το μωρο γεννηθει με αναπνευστικα προβληματα? ποιος θα εχει την

ευθυνη? ο γιατρος? οχι. χιλια χρονια δεν καπνιζω. ουτε τζουρα δεν τραβαω.

Ειμαι καπνιστρια 10 χρονια αλλα τωρα στην εγκυμοσυνη δεν το

εβαλα στο στομα μου ουτε για πλακα!

Δεν ξερω αν εχω το δικαιωμα να κανω κακο στη ζωη που κουβαλαω μεσα μου...

Καλη συνεχεια σε ολες μας.

Τα φιλια μου..

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΜΕΝΑ!ΕΓΩ ΠΡΙΝ ΜΑΘΩ ΟΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ (ΗΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ) ΚΑΠΝΙΖΑ 1,5 ΠΑΚΕΤΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.ΜΟΛΙΣ ΜΟΥ ΕΜΑθΑ, ΤΟ ΕΚΟΨΑ ΜΑΧΑΙΡΙ!ΤΩΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΕΝΑΝ ΚΟΥΚΛΟ 10 ΜΗΝΩΝ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΛΕΠΩ.ΤΟ ΕΧΩ ΚΟΨΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΡΩΜΑΩ ΤΣΙΓΑΡΙΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΕ ΑΓΚΑΛΙΑΖΕΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΩΘΩ ΟΤΙ ΑΝΑΠΝΕΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΗΔΙΑ!!ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΟ ΚΟΨΕΙΣ ΧΑΡΑ ΜΟΥ.ΚΑΙ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΚΑΠΝΙΖΑ 18 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ...:unsure::blush: ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΤΟ ΝΙΝΑΚΙ ΣΟΥ!!!!

όταν αποφασίσαμε να βάλουμε μπρος για παιδάκι το έκοψα για να καθαρίσει ο οργανισμός μου .....από τότε δεν έχω καπνίσει και το σιχαίνομαι κιόλας .άρα ξέρεις την απάντηση μου .

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...