Μετάβαση σε περιεχόμενο

Ποιές έχουν αγοράκι και ξέρουν να μου πουν???


Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα, θέλω την βοηθειά σας εσείς που έχετε αγόρια και ξέρετε.

Πότε πρέπει να ασχοληθώ με το πουλάκι του? Πρέπει να ανοίξω το πετσάκι μπροστά και να το κατεβάσω??? Τι πρέπει να κάνω? Ας μου εξηγήσει κάποια τι γίνεται:dry:

Περιμένω απαντήσεις.....:S

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

mirlitsa ΚΑΛΗΜΕΡΑ!!!

ΕΜΕΝΑ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΝ ΠΕΙΡΑΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΑΥΤΟΣ ΣΤΗΝ ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ!

ΒΕΒΑΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΛΙΚΙΑ!ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΣΟΥ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Μirlitsa ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΕΜΕΝΑ Ο ΜΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ 9,5 ΜΗΝΩΝ.ΕΙΧΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΛΑΚΙ ΤΟΥ.Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΔΥΟ - ΤΡΕΙΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΕΓΩ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΩ ΚΑΘΟΛΟΥ.ΘΑ ΤΟ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΞΑΝΑ ΕΚΕΙΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ 16 ΜΗΝΕΣ ΝΑ ΔΕΙ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΥΠΗΡΧΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ,ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΕΠΕΜΒΑΣΗ.ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.ΦΙΛΑΚΙΑ!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημερα... ο καθε παιδιατρος ακολουθει τη δικη μεθοδο... εμενα η δικια μου μου ειπε απο τον 4ο μηνα να του βαζω λιγο λαδακι (baby oil) πανω στο καφαλακι και να το καρεβαζω ισα ισα να φανει λιγακι... το εκανα αυτο για 2 μηνες και σε μια επισκεψη στην παιδιατρο το κατεβασε εκεινη τελειως και μου ειπε να συνεχισω και να κανω το ιδιο μονο που θα το κατεβαζω περισσοτερο... αλλοι λενε να μην το πειραζεις... ρωτα τον παιδιατρο σου και θα σου πει τι να κανεις και ποτε... φιλια...:kiss: :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Η φίμωση είναι το στένωμα της δερματικής πτυχής που βρίσκεται στην άκρη του πέους (ακροποσθίας), έτσι ώστε να μην μπορεί να αποκαλύπτεται η βάλανος του πέους. Είναι μια κατάσταση πολύ συχνή στα παιδιά, αλλά σπάνια παθολογική: κατά τη γέννηση τα περισσότερα νεογνά έχουν φίμωση, στην ηλικία περίπου των 3 ετών το ποσοστό φθάνει στο 5% και στην ηλικία των 17 ετών είναι γύρω στο 1%. Η αληθής φίμωση, αυτή που επιμένει και χρειάζεται χειρουργική παρέμβαση (περιτομή), στα νεογνά οφείλεται στην κακή διάπλαση του δέρματος της άκρης του πέους (συγγενής ανωμαλία), ενώ στους ενηλίκους οφείλεται σε διάφορες μολύνσεις ή τραυματισμούς της περιοχής (επίκτητη φίμωση).

Η φίμωση στα βρέφη υπάρχει από τη γέννηση τους. Όταν το παιδί δημιουργείται στη μήτρα της μητέρας, η ακροποσθία σχηματίζεται ξεχωριστά από τη βάλανο. Στην αρχή οι δύο επιφάνειες (βάλανος και ακροποσθία) είναι ενωμένες και αποχωρίζονται αργότερα.

Μεταξύ των δύο επιφανειών βαλάνου και ακροποσθίας υπάρχει ένα παχύρρευστο υγρό που λέγεται σμήγμα. Στα βρέφη το σμήγμα παράγεται από το ξεφλούδισμα των επιθηλιακών κυττάρων, ενώ στους εφήβους το σμήγμα παράγεται από τους σμηγματογόνους αδένες. Το σμήγμα προστατεύει και λιπαίνει τη βάλανο.

Δεν πρέπει να γίνεται βίαια αποκόλληση της ακροποσθίας από τη βάλανο πριν από την ηλικία των 2,5-3 ετών, γιατί υπάρχει κίνδυνος να γίνουν κακώσεις (ρήξεις) και μολύνσεις στην περιοχή, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αληθινή φίμωση.

Η αποκόλληση της ακροπο¬σθίας από τη βάλανο γίνεται, αν χρειασθεί, μετά την ηλικία των 2-3 ετών μόνο από ειδικό γιατρό (παιδοχειρουργό).

Προσοχή! Οι σχολαστικές μητέρες που επιμένουν να αφαιρούν στα αγοράκια το σμήγμα μεταξύ βαλάνου και ακροποσθίας αφαιρούν μια προστατευτική ουσία. Ναι! Είναι μια περίπτωση που η πολλή καθαριότητα βλάπτει! Οι παιδίατροι γνωρίζουν ότι οι γονείς έχουν ιδιαίτερη ευαισθησία για τα γεννητικά όργανα των παιδιών και άγχονται για οτιδήποτε υποψιαστούν ότι δεν είναι φυσιολογικό και για οτιδήποτε φαντάζονται ότι πιθανώς δεν θα εξελιχθεί φυσιολογικά. Με πρόθεση να «γιατρέψουν» τη φίμωση των νεογνών και να αποφύγουν μελλοντική χειρουργική επέμβαση, κάνουν «μασάζ» στο πέος του μωρού, προσπαθούν να αποκαλύψουν τη βάλανο τραβώντας προς τα πίσω την ακροποσθία. Είναι μια παραδοσιακή πρακτική που περνάει φαίνεται από γενιά σε γενιά (παλιότερα ίσως το συνιστούσαν και οι παιδίατροι).

Συμπέρασμα: όσο λιγότερο αγγίζετε εσείς την περιοχή του πέους, τόσο το καλύτερο για το παιδί. Αν παρατηρήσετε κάτι που σας φαίνεται περίεργο, φίμωση, φούσκωμα, σταγονοειδή ροή των ούρων, ρωτήστε τον παιδίατρο τι πρέπει να γίνει. Μην κάνετε με δική σας πρωτοβουλία τίποτε!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΧΩ ΔΥΟ ΑΓΟΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΓΧΕΙΡΗΣΗ.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΑΠΛΩΣ ΚΑΛΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ ΚΑΙ ΠΛΥΣΙΜΟ.

ΑΥΤΑ.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμείς πάλι δεν κάναμε απολύτως τίποτα. Δεν μας είπε τίποτα ο παιδίατρος και ο γιος μου τώρα είναι 4 ετών, δεν έχει κανένα πρόβλημα, μήπως τελικά να το αφήνουμε χωρίς να κάνουμε τίποτα, όπως λέει και το άρθρο που δημοσίευσε η Βίκυ?!:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλημέρα κι από μένα!

Έχω δύο αγοράκια και την ώρα που τα κάνω μπανάκι

κατεβάζω λίγο το πετσάκι μέχρι να φανεί το κεφαλάκι για να πλυθεί.

Μην ανησυχείς, αν δε το κάνεις απότομα δε θα πονέσει!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

καλημερα mirlitsa !!!εγω δεν εχω αγορακι παιδακι εχω ομως αγορακι ανηψακι και ειδικα στο θεμα τσουτσουνι εχω γινει εξπερ:blush: :blush:

λοιπον εμας μας το ανοιξε ο γιατρος στον 9 μηνα και ειδη πονεσε αρκετα γιατι ειχε μαζεψει αρκετο σμιγμα και απο τοτε μεχρι και τωρα που ειναι τριων σε καθε μπανακι το ανοιγουμε και το καθαριζουμε καλα,νομιζω οτι καλο θα ηταν να το ανοιξει ο γιατρος αν και αν εχεις γυναικα παιδιατρο δυσκολα τα κανουν αυτα,μη φοβασαι ομως δεν ειναι τιποτα απλα ειναι κατι που πρεπει να γινει!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Δυστυχώς εγώ anastasoudi έχω άντρα παιδίατρο αλλά δεν θα μου το κάνει αυτός. Οποτε πάμε βιάζεται και πολλές φορές ξεχνάω κι αυτά που θέλω να ρωτήσω...ποσό μάλλον να ασχοληθεί με το πουλάκι του γιού μου...:angry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

εμενα και ο γυναικολογος μου που τον ειχα ρωτησει αλα και η παιδιατρος μου ειχαν πει στο μπανακι του μεσα απο θα ειναι και πιο ευκολο λιγο μεχρι να φανει το κεφαλακι αυτο ειναι αρκετο μαλιστα μιλιτσα οταν του το εκανα του αρεσε !Ειναι τωρα 5 ετων και το κανει μονος του καθε φορα που κανουμε μπανακι και δεν εχουμε κανενα προβλημα , αντιθετα απο πολλες γνωστες που ακουσαν τους παιδιατρους να μη το πειραξουν σστη ηλικια των 2 ετων και κατι και καποια απο αυτα καιμεγαλυτερα εκαναν επεμβαση .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμας η παιδίτρος μας, μας ειπε να του το κατεβάζουμε ελαφρώς - ισα ισα να παιρνει αερα - κάθε φορά που τον αλλάζαμε. Αυτο τους πρώτους 2 μηνες. Τωρα μας ειπε στο μπανάκι του μεσα στο νερό να το κατεβάζουμε για να πλενεται...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλησπέρα και από μένα!

Δεν έχω αγοράκι άρα δεν έχω και εμπειρία! Θα σου πρότεινα να ρωτήσεις τον παιδίατρο σου και να ακολουθήσεις τις οδηγίες του!

Και στα κοριτσάκια πολλές φορές υπάρχει περίπτωση να κλείσει ο κόλπος και όταν ρώτησα τον παιδίατρο τι πρέπει να κάνω για να το προλάβω μου απάντησε ότι οι γονείς δεν πρέπει να κάνουν απολύτως τίποτα με τα γεννητικά όργανα των μωρών είτε είναι κοριτσάκια είτε αγοράκια και ότι τα ελέγχουν αυτοί στην μηνιαία επίσκεψη!!!!

Φιλιά πολλά....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟ ΣΕ ΓΙΑΤΡΟ.

Η ΠΡΩΤΗ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΗΤΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΟ ΝΑ ΤΟ ΠΕΙΡΑΞΩ. ΕΠΕΜΕΝΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΟΤΑΝ ΧΡΟΝΙΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ.ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ.

Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΜΠΑΝΙΟ.

ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΔΙΧΑΣΑΝ, ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΖΩ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΑ....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Τελικά κορίτσια από την εμπειρία σας κατάλαβα ότι ο κάθε γιατρός έχει διαφορετική άποψη.

Να σας πω την αλήθεια εχθές στο μπανάκι του προσπάθισα να του το κατεβάσω λίγο, τελικά δεν είναι δύσκολο και ο μικρός δεν κατάλαβε τίποτα, ήταν απασχολημένος με τα παπάκια...Βέβαια δεν μπορώ να το πιέσω ώστε να δω πόσο κατεβαίνει για να το πω στον γιατρό μας.

Ίσως προσπαθίσω να τον πείσω να το κάνει ο ίδιος....:dry:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συγγνώμη που πετάγομαι στο θεματακι σας κορίτσια απλώς ήθελα να παραθέσω τη δική μου εμπειρία σχετικά με τη θρομβοφιλια. Λοιπόν κορίτσι, μετά από τη δεύτερη αποβολή (1η παλινδρόμη, 2η βιοχημική) πήγα σε αιματολογο για να μου γράψει τις εξετάσεις θρομβοφιλιας για να διερευνήσουμε την κατάσταση μιας κι όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις μας ήταν φυσιολογικές. Επειδή στον κύκλο ακριβώς μετά τη βιοχημική είπαμε να κάνουμε πρόκληση ωορρηξιας για να δοκιμάσουμε, η αιματολογος μου είπε να περιμένω ένα τρίμηνο μέχρι να αποβληθούν απ' τον οργανισμό μου οι γοναδοτροπινες για την πρόκληση. Μένω έγκυος ωστόσο και πήγα να τη δω για να της ζητήσω να κάνουμε παρόλα αυτά τις εξετάσεις για να προλάβω κι εγώ τυχόν 3η απώλεια... Τις έκανα, αλλά η αιματολογος μου επισήμανε ότι λόγω της εγκυμοσύνης που ανεβάζει τη χοριακή ούτως ή άλλως αλλά και των γοναδοτροπινων από την πρόκληση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγουν οι τιμές λανθάνουσα αυξημένες. Εν τέλει σε μένα βγήκαν αρνητικές, ωστόσο παίρνω ασπιρίνη τύπου σαλοσπιρ των 150 προληπτικά λόγω ιστορικού αποβολών και μόνο. Επιπλέον, οι μεταλλάξεις της θρομβοφιλιας απασχολούν μόνο το 2ο τρίμηνο κι έπειτα κατά τα λεγόμενα της αιματολογου όσο και της γυναικολόγου μου, οπότε θεωρώ πως δεν πρέπει να σ ανησυχεί που ξεκίνησες τώρα τις αντιπηκτικες. Μόλις μπήκες στο 2ο τρίμηνο οπότε μια χαρά μου ακούγεται το timing. Ίσως και γι'αυτό να σου έδωσαν αντιπηκτικες κατευθείαν κι όχι ασπιρίνη όπως εμένα, επειδή είναι πιο δραστικές/ισχυρές. Όλα καλά θα πάνε, σου εύχομαι εσένα και σε όλα τα κορίτσια όμορφες και τελειομηνες εγκυμοσύνες ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
    • Ναι, έχουμε καθίσει αλλά σε εξωτερικό χώρο! Είσαι πολύ τυχερή για αυτό το πιάτο φαγητό! Πολύ θα το ήθελα! 
    • @flowerv ναι στο Fivi με τον κ. Παππά.  Τον είδα σε επίσκεψη μου πριν σχεδόν ένα χρόνο στην Ξάνθη όπου και κατεβαίνει 1 φορά στις 15 κάθε μήνα. Έμεινα ευχαριστημένη η αλήθεια είναι! Αν και σκοπός μου ήταν να πάω στο Χριστοφορίδη στο embryolab αναγκαστικά θα πάω στο Διαβαλκανικό λόγο του συγκεκριμένου γιατρού. Από όσο γνωρίζω πριν πάει στο Διαβαλκανικό ήταν κι αυτός στο embryolab οπότε και τον εμπιστεύομαι.  @kokkinoskoufitsaπεθαίνω με το υπέροχο χιούμορ σου και γενικά με το λόγο σου.. είσαι όλα τα λεφτά κορίτσι μου, σε χαίρομαι! Νομίζω πως θα γινόμασταν αυτοκόλλητες αν μέναμε στην ίδια πόλη.! 😅 Μου άρεσε το "σαν την τσουτσού".. 🤣🤣🤣 Λίγο πάντως που είχα μιλήσει με το γιατρό για την εξωσωματική μου είχε πει πάνω κάτω στα 3200 με 3500 από όσο θυμάμαι.  Ελπίζω να μην άλλαξε κάτι προς τα πάνω. 😅
    • Αυτά σκέφτομαι @ditakiμου! Στις 28 που θ' ανέβω πάνω θα δω πως θα κινηθώ. Σκέφτομαι να το συζητήσω και με τον μπαμπά του και την αδερφή του.
    • @kokkinoskoufitsa χαίρομαι που όλο αυτό είχε θετική έκβαση και είσαι καλά! Έχεις απίστευτη ψυχική δύναμη και σε νοιωθω σίγουρη και αποφασισμένη για το πως θα συνεχίσεις! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...