Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΚΟΛΙΚΟΙ νεογεννητου1 Πως το αντιμετωπισατε?

Recommended Posts

Σιγουρα καποιες θα ειχατε το προβλημα των κολικων στα μωρακια σας...

ο μικρος μας ειναι 15 ημερων

Κοριτσια πολυ απλα "τα ΄χω παιξει":huh:

Τις ωρες που τον πιανουν οι πονοι δεν τον πιανει κανενα γιατροσοφι...

Τηλεφωνησα πριν απο λιγο στον παιδιατρο μου ειπε να του δινω Κιντερτε Μαραθο, ζεστα πανακια στην κοιλιτσα και αγκαλιτσες.

Μου ειπε πως αν συνεχιζουν οι εντονοι πονοι-κολικοι και μετα την 25 μερα τοτε θα του δωσουμε καποιες σταγονες.

Εσεις τι κανατε σε αυτο το προβλημα? δωστε αν θελετε καμια συμβουλη, γιατι λιγο η κουραση του θηλασμου, λιγο η ελλειψη υπνου ερχεται και το απαρηγορητο κλαμα του μπεμπη και η μαμα σε κατασταση πανικου:S :S

Εκτος των αλλων δεν ξερω αν θα πρεπει το μωρο μου τοσο μικρακι να παρει αυτες τις σταγονες... απο την αλλη βεβαια αν μονο αυτο θα τον ηρεμησει τι να κανουμε θα του τις δωσουμε!!??

sorry για την πολυλογια...νιωθω ομως "μαμα σε απογνωση" :kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Εμένα πάλι ο γιατρός δεν μου είχε προτείνει τίποτα.

Το μόνο που έκανα ήταν αγκαλίστα και ατελείωτες βόλτες με το καρότσι μήπως και κοιμηθεί.:blink:

Εμείς περάσαμε πολύ σκληρούς κολικούς. Είχα φτάσει σε σημείο από την κούραση στην αρχή να κλαίμε παρέα! Είναι πολύ σκληρό να βλέπεις το παιδί σου να υποφέρει και να μην μπορείς να κάνει απολύτως τίποτα.

ΟΛα αυτά που λες και οτιδήποτε άκουσα από τον πε΄ριγυρο μου το εφάρμοσα. Το μόνο που της μείωσε τους πόνους ήταν οι σταγονίτσες που σου πε ο παιδίατρος σου.

Η περίπτωση χρειάζεται υπομονή και κουράγιο. Δύσκολοι μήνες είναι. Θα περάσουν..

KAΛΗΜΕΡΑ ΒΕVERLY!EMENA O MΠΕΜΠΗΣ ΜΟΥ ΤΟΥΣ ΚΟΛΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 3 ΜΗΝΩΝ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΖΕΣΤΕΣ ΚΟΜΠΡΕΣΕΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ, ΚΙΝΤΕΡΤΕ (ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΒΟΤΑΝΑ) ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΑΓΚΑΛΙΤΣΕΣ.ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΠΑΝΤΩΣ!ΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΚΑΙ ΕΧΕ ΠΟΛΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ - ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!ΦΙΛΑΚΙΑ!

beverly γεια σου...ψυχραμια και υπομονη κοπελα μου χρειαζεται..ο μικροσ μου ειναι 24 ημερων και περναμε τα ιδια..εσυ την στιγμη του κολικου πρεπει να εισαι οσο πιο ψυχραιμη γινεται..να τον περνεισ αγκαλιτσα και να τον κουνας ρυθμικα χωρις να αλλαζεις ρυθμο..επεισης την ωρα που τον κουνας να λες ενα μικρο νανουρισμα χωρις να το αλλαζεισ.ουσιαστικα δεν χρειαζεται ακριβως νανουρισμα αλλα εναν ηρεμο γλυκο ηχο επαναλαμβανομενο...αυτο γιατι? η κινηση και ο ηχος αυτος περνουν, οχι αμεσως, το μυαλο του παιδιου απο τον πονο αφου ειναι ευκολο να τους μαθει και κατα συνεπεια αισθανεται οικειοτητα και ασφαλεια...τα υπολοιπα στα ειπαν τα κοριτσια κιντερτε,κομπρεσουλες...αααα και το ζεστο μπανακι βοηθαει...φιλακια

Beverly να σου ζήσει το μωράκι σου ! :)

θηλάζεις αποκλειστικά ? Αν ναι τοτε να μην δωσεις κιντερτε και κανενα αλλο ρόφημα . Τα μωρα χρειαζονται ΜΟΝΟ το γαλα της μανουλας και τιποτα αλλο .

Ειχαμε και μεις στην αρχή πονάκια και τα αντιμετωπίσαμε με μασάζ στη κοιλίτσα , ασκήσεις με τα ποδαράκια να φυγουν τα αέρια , βολτες και πολλες πολλες αγκαλιές (κρεμασμένη στον ωμο μας) και πολλη πολλη υπομονή !

Ειναι μια δυσκολη περίοδος αλλα περνάει ..

Lala θηλαζω αποκλειστικα. Η αληθεια ειναι πως του εχω δωσει καποιες φορες Κιντερτε και δεν ειχαμε κανενα προβλημα. Δεν αντικαθιστα το γευμα,

ειμαι βεβαιη μια και βλεπω το μωρο να αναζηταει να φαει με τους κανονικους του ρυθμους ανεπηρεαστο απο το ροφημα. Ουτε καποια συγχηση με τις θηλες εχει.

Βεβαια απο μονο του το ροφημα δεν κανει απολυτως τιποτα, μαλλον χρειαζονται και ολα τα υπολοιπα, τι να πω...

Σας ευχαριστω πολυ ολες, μου δινεται πολυ κουραγιο...

Θα συμφωνήσω και εγώ με την LaLa. ο γιος μου είχε, η κόρη μου όχι. ο θηλασμός είναι ένα από τα φάρμακα, μετά μασαζάκι στην κοιλίτσα με λαδάκι. ο παιδίατρός μας μας είχε πει ότι απλά θα περάσει μόνο του. το ίδιο είχα διαβάσει και σε διάφορες ιστοσελίδες, όπως επίσης και η αγκαλίτσα είναι ένα άλλο φάρμακο!!! θέλει λίγη υπομονή κρατά περίπου 3 μήνες!!!!!:ohmy:

ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ 50 ΗΜΕΡΩΝ ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΟΝΑΜΕ.Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΕΙΠΕ ΚΙΝΤΕΡΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΜΑΣΑΖΑΚΙ ΚΑΙ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΥΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΕΡΙΑ.ΜΟΥ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ ΤΙΣ ΣΤΑΓΟΝΕΣ.ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΧΑΡΑΧΤΗΡΙΣΤΙΚΑ -ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΝΑΚΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΩΡΑΚΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ ΕΝΩ ΑΟΙ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΕΣ.ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ. ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΣΟ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΘΑ ΕΛΑΤΤΩΝΟΝΤΑΙ. ΝΑ ΣΟΥ ΖΗΣΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ.ΦΙΛΑΚΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΣ ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΙΣ.

...Δεν έχω εμπειρία από κολοικούς καθόσον και τα δύο παιδάκια μου δεν πέρασαν κολοικούς... Προληπτικά ο παιδίατρος μου είχε πει ότι σε περίπτωση που "περάσουμε" κολικούς χρειάζεται υπομονή και ατέλειωτες βόλτες με το αυτοκίνητο! Μου είχε πει ακόμα ότι μερικά μωράκια ηρεμούν και με το θόρυβο της ηλεκτρικής σκούπας (!!!!!)...

Δεν ξέρω εάν ισχύουν!

Καλή συνέχεια και περαστικά στο μωράκι σου...

Silia26 έγραψε:

... Μου είχε πει ακόμα ότι μερικά μωράκια ηρεμούν και με το θόρυβο της ηλεκτρικής σκούπας (!!!!!)...

Δεν ξέρω εάν ισχύουν!

η κόρη μου όταν ήταν πιο μικρή κοιμόταν όταν έβαζα ηλεκτρική σκούπα!!!:laugh: :woohoo: :silly:

Για μενα το καλυτερο φαρμακο και στα 2 παιδια ηταν η βολτα με το καροτσι.Και τα 2 τα εποιανε απογευμα ο πονος και βγαιναμε εξω απο ημερων.

Καλη υπομονη σου ευχομαι και θα περασουν γρηγορα..

Πρώτα απόλα να σου ζήσει.Με πολλή υπομονή και αγάπη θα περάσουν..Αγκαλίτσα σφιχτά σε σένα, δλδ να ακουμπάει η κοιλίτσα του σε σένα κάπως τα ηρεμεί.Απαλό μασάζ και βόλτες.Αυτά μου είχε πει τότε ο γιατρός και είχαν αποτέλεσμα.Α και μάραθο αλλά δεν μπορώ να πω ότι από αυτό είδα κάποια βελτίωση.Υπομονή καλή μου θα περάσουν.Φιλάκια:)

Beverly μου Δόξα Τω Θεώ οι κολικοί μας κράτησαν 10 μέρες (20 μέχρι 30 ημερών), από 10 λεπτάκια κάθε μέρα, μεταξύ 6 και 7 το απόγευμα.

Της έκανα μασαζάκι στην κοιλιά (με τη φορά των δεικτών του ρολογιού) και είχα βρει μια στάση που την ανακούφιζε πολύ. Την κρατούσα ανάποδα (να βλέπει προς τα έξω δηλαδή), διαγώνια πάνω μου, η πλάτη της ακουμπούσε στην κοιλιά μου και τα δάχτυλα των χεριών μου πλεγμένα στο σημείο της κοιλιάς της. Αεριζόταν αβέρτα εκείνη την ώρα και σαν από θαύμα περνούσε ο πόνος. Ευτυχώς δεν ταλαιπωρήθηκε πολύ!

Εύχομαι και το δικό σου μωράκι να τους περάσει γρήγορα.

Σε ερώτηση προς τη γιατρό μας τότε αν μπορούμε να της δώσουμε κάτι για να την ανακουφίσουμε, μου είπε σε καμία περίπτωση δε δίνουμε φαρμακάκι σε μωρό 25 ημερών. Μόνο μετά από τους 2 μήνες αν εμένουν οι κολικοί.

Axxxx koritsia den xero an kapoia apo sas exei perasei koliko i idia alla einai poli diskolos ponos. Perisi to xeimona me epiase emena k nomizo pos tha einai enas ponos o opoios den tha ton xehaso se oli mou tin zoi (kai na antastite oti den eimai katholou diskoilia)...akoma vevaia den exo niosei ton pono tin gennas!!!!

Den exo na proteino kapio giatriko gia ta morakia alla ego sothika me to klisma!!! 2 ston arithmo...megala!!!!! Episis masaz stin koilia me ladaki k xliares kompreses. Opote fantazomai pos kati antoistixo tha anakoufize k ta morakia (oxi to klisma fisika)

μην φοβασαι τοσο τις σταγονες,κυριως με γλυκοζη ειναι καποιες βοηθαει το εντερο να ...λειτουργησει :P

εγω ειχα δοκιμασει κιντερτε, αλλα επειδη εχει ζαχαρη του εφτιαχνα βρασταρακια κοινως γλυκανισο,χαμομηλι και τηλιο. καπως βοηθησε.και κομπρεσες ζεστες,μασαζ απαλο στην κοιλιτσα και πολλη αγκαλια.

και πολυ...αποροφητηρας!εκει μεσα σε λιγα λεπτα κοιμοταν :) :) ακομα πιανει!

υπομονη κ καλη δυναμη!

Αχ και μεις το ιδιο προβλημα εχουμε!!!εντονους κολικους!!αφου κοιμάται και καμια φορα ξυπναει με ουρλιαχτα και πονάει η ψυχη μου!!!και μενα η γιατρος μου εδωσε κιντερτε αλλα επιδη θηλαζω αποκλειστικα του δινω σπάνια..φοβαμαι πως αμα του δινω συνεχεια..αν και δεν αντικαθιστα τα γευματα..θα κοψει το στηθος..και θα συνηθισει με μπουκάλι..οσο γαι τους θορυβους εμενα μας βοηθαει..και η σκουπα βεβαια!!!βαζω μουσικη τηλεοραση να ακουει και γενικως θελουν και λιγη κουβεντουλα...επισης να το βαζεις και λιγο μπρουμητα με ενα μαξιλαρακι απο κατω για να ανακουφιζεται..και να ξεκουραζεται..

• 3 weeks later...

καλησπέρα κοριτσια εγω στο μικρο μου θηλαζα και εδινα ξενο γαλα η παιδιατρος μου η οποια δουλευει στο παπαγεωργιου μου ειχε πει πως εχουν κανει ερευνα και διαπιστωσαν πως οι κωλικοι προερχονται απο το γαλα μου προτεινε το nan της nestle to HA κοπηκαν μαχαιρι. με τη σειρα μου το εχω προτεινει σε νεες μαμαδες και ειδαν διαφορα.οσο αφορα τα κιντερτεν οι νεες οδηγιες της παιδιατρικης εταιριας συμβουλευουν αποφυγη ολων αυτων των ροφηματων.στα νεογνα.τωρα γιατι καποιοι παιδιατροι εξακολουθουν να τα προτεινουν και δεν ενημερωνονται δε το γνωριζω

ΕΜΑσ ΜΑΣ ΕΠΙΑΝΑΝ ΜΕΤΑΞΥ 8-11 ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ.

ΤΡΙΨΙΜΟ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΙΤΣΑ, ΑΓΚΑΛΙΤΣΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΧΑΜΟΜΗΛΑΚΙ ΑΝΤΙ ΝΕΡΟΥ ΣΤΟ ΓΑΛΑ ΜΕ ΤΟ ΜΠΙΜΠΕΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΥΠΟΜΟΝΗ......

Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΟΥΤΕ ΣΤΑΓΟΝΕΣ ΕΙΔΙΚΕΣ , ΟΥΤΕ KIDERDEN,ΟΥΤΕ ΠΑΓΟΚΥΣΤΗ ΖΕΣΤΗ,ΟΥΤΕ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑ.

ΜΟΛΙΣ ΣΑΡΑΝΤΙΣΑΜΕ ΚΟΠΗΚΑΝ ΜΑΧΑΙΡΙ:woohoo:

αχ αυτοι οι κολικοι

μας κρατησαν περιπου μια βδομαδα αλλα ηταν θαντατος

τωρα εχει λιγο καθε μερα αλλα καμια σχεση με εκεινες τις μερες που εκλεγε ολη τη μερα

της εδωσα 2 φορες μαραθο και μετα σταματησαν αλλα μαλλον ετυχε να της το δωσω τη μερα που θα σταματουσαν ουτως η αλλως δεν νομιζω να ειναι απο αυτο

ακομα τωρα βεβαια ζωριζεται λιγο στα κακακια της καποιες φορες

ειναι 47 ημερων

παντως κοριτσια εμενα με εσωσε το πιστολακι

με το που το βαζω κιχ δεν ακουγεται

και κοιμαται κιολας

αφου σκεφτομαι αν βγαινω εξω η ειμαι καπου αλλου τι θα κανω για να την κοιμησω?θα το κουβαλαω μαζι μου το πιστολακι??????:woohoo: :woohoo:

αχ μου φαινεται με το που θα περασουν οι κολικοι θα αρχισουν τα δοντια!!!!!1:woohoo: :woohoo:

τι να κανουμε αυτα εχουν τα μωρακια απλα εμεις δεν αντεχουμε να τα βλεπουμε να ταλαιπωρουνται και ειναι λογικο

κΟΡΙΤΣΙΑ πώς καταλαβαινεται αν το μωρο σας κλαιει απο τους κολικους και οχι απο κατι αλλο;;

Ποια ειναι τα συμπτωματα του κολικου στα μωρακια;;

apis έγραψε:

κΟΡΙΤΣΙΑ πώς καταλαβαινεται αν το μωρο σας κλαιει απο τους κολικους και οχι απο κατι αλλο;;

Ποια ειναι τα συμπτωματα του κολικου στα μωρακια;;

Apis μου, αν και νεα μαμα, νομίζω οτι σε αυτό μπορώ να απαντήσω, μιας και εμάς μας ταλαιπωρεί επίσης το ίδιο πρόβλημα. Το μπεμπάκι κλαίει γοερά (καμμία σχέση με το κλάμμα της πείνας ή της νύστας) σαν να το έχουν χτυπήσει, βλέπεις να έρχεται και να φεύγει το κλάμα απότομα και συνήθως συνοδεύεται από αέρια. Κάθε φορά που ακούς πριτς βλέπεις ότι και το μωρό ανακουφίζεται και σταματά. Μετά πάλι.. Ουφ, εμείς σήμερα είμαστε 28 ημερών και σχεδόν κάθε βράδυ κατα τις 9 έχουμε ραντεβού με τον κολικό.. Καλά κουράγια σε όλες μας!

Βαρβαρα δε θα το πιστεψεις!!

κ μεις αυτο το γαλατακι πινουμε! κ δεν εχουμε καθολου κωλικους!μονο την 2η μερα που γεννηθηκε,τοτε θηλαζα αποκλειστικα,

μετα η προισταμενη της παιδιατρικης που μας εξεταζε εκει μας προτεινε το nan to AΗΑ της nestle,ειναι το υποαλλεργικο,δεν μας ετυχε κωλικος ουτε για πλακα!,

εκτος των αλλων ειναι τελειο το γαλα,μας εκατσε καλα!

exo tin entuposi oti gia kolikous einai o marathos tis milupa oxi to kinterte,pantos emeis den eipiame kanena kathoti i giatros mas einai kata ton tsagion ,galataki ac eidiko gia kolikous pio efpepto,koritsia pou thulazete mipos trote kati pou peirazeito moraki sas kai ponaei i koilitsa tou?paratiriste to ligo,emeis perasame pollous kolikous meta tis 40 meres gia kana 20imero,tin epianan se kathe geuma,nanai kala to sotirio pistolaki kai i pethera mou pou mou eipe giafto(to efarmoze ston antra mou o opoioa upefere apo kolikous),kai fusika polu poluupomoni...thumamai stigmes pou eklaiga k ego mazi tis kai meta erxotan o antras mou na me parigorisei les k eimoun ego to moro....KOURAGIO K UPOMONI , opos eipe i paidiatros mou tha perasoun apo mona tous...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...