Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΙΘΑΝΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Recommended Posts

Δε θα ηταν καλη ιδεα να γραψουμε ολες για μικρο-ατυχηματα ή μεγαλυτερα που μπορει να συμβουν στο σπιτι? Να μοιραστουμε αυτα που ξερουμε ή εχουμε ακουσει οποτε να ξερουμε να φυλαξουμε τα μικρα μας.

Εχω 2 να αναφερω:

ΠΙΠΙΛΑ

Οταν το μωρο αρχιζει να βγαζει δοντακια πολυ συχνα χρησιμοποιει την πιπιλα για να "ξυσει" τα ουλα του (το δικο μου το κανει),υπαρχει ο κινδυνος να κοπει η πιπιλα και να την καταπιει.Οποτε πρεπει να τις ελεγχουμε συχνα κ προσεκτικα.

ΚΡΕΒΑΤΑΚΙ

Οταν αρχιζουν και γυρνανε μπρουμυτα ή γενικως κινουνται,υπαρχει ο κινδυνος να κουτουλησουν στα καγκελα του κρεβατιου. Αυτο απο οσο συζητησα και με φιλες μου ειναι απο τα πιο συχνα ατυχηματα και δεν το θελει καμια μας γιατι το κεφαλι το φυλαμε σαν τα ματια μας!!

κοριτσια ελπιζω να γραψετε πολλα για να εχουμε μια καλη λιστα με προφυλαξεις!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

• 5 weeks later...

ΜΡΙΖΕΣ

Η μικρή μου από 6 μηνών είχε βρει την μπρίζα που βρίσκεται κοντά στην κούνια της και προσπαθούσε να την πιάσει! Καλό είναι όλες οι μπρίζες να είναι καλυμμένες!

Κοριτσάκια μου καλημέρα! Απο τη δική μου εμπειρία πιστεύω ότι το πιο επίπονο για τα παιδιά είναι το έγκαυμα. Ο μικρος μου ειχε καει 2-3 φορές στο παρελθόν και μιλάμε για πολύ κλάμα. Αυτο που εχω καταλάβει ειναι οτι πρεπει να ειμαστε προνοητικοί και να μην υποτιμάμε τα μωράκια μας. Επειδη δεν εχουν την αίσθηση του κινδύνου ειναι ικανα για ολα. Ενα αλλο παραδειγμα ειναι μια μερα που επαιζε ο αντρας μου με τον Δημητρακη του εβγαλε τον αγκωνα. Δεν το καταλαβαμε αμεσως απλα ο μικρος το κρατουσε συνεχεια λυγισμένο και προβληματιστήκαμε. Δεν ειναι κατι σοβαρο απλα πρεπει να παει το παιδι σε παιδοορθοπαιδικο για να το βάλει στη θεση του. Ενα αλλο παλι ειναι η πριζες οπως πολυ σωστα ειπε η renakig. Επειδη ο αντρας μου ειναι ηλεκτρολογος κατα καιρους ολο και καμια βιδα του πεφτει απο τις τσεπες. Βρηκε μια ο μικρος και παρ ολο που οι πριζες μας εχουν προστατευτικό κατάφερε και την εβαλε. Έπεσε το ρελε αλλα μια σφαλιαρα απο το ρευμα την εφαγε. Σαν να μην εφτανε αυτο την αλλη μερα ξαναπαίρνει κατι αιχμηρό και το ξαναβαζει(ήθελε να δει μάλλον αν θα ξανασυμβεί)!Απο τοτε δεν πλησιάζει! Προς το παρον αυτα απο μενα. Αν θυμηθώ κατι αλλο θα επανέλθω! :kiss:

ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ! ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ Η ΝΑ ΠΑΘΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΕΓΚΑΥΜΑΤΑ!ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΜΙΚΡΟΥ ΜΕΓΕΘΟΥΣ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΟ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΕΙ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΤΙΣ ΚΑΤΣΑΡΟΛΕΣ ΜΕ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΤΙΣ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΟΠΟΥ ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΠΑΙΔΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ! ΜΠΟΡΕΙ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΝΑ ΤΟ ΦΤΑΣΕΙ, ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΕΙ!ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ! ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΗΚΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ! ΕΠΕΙΣΗΣ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ! ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΕΝΑ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΑΕΙ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΠΙΔΟΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΥΣΟΥΚΗΜΑ!ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΤΑ ΠΟΡΤΑΤΙΦ ΟΠΟΥ ΤΑΚΑΛΟΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΔΕΜΕΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΙΖΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΤΡΑΒΙΞΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ.ΠΡΕΠΕΙ ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΜΠΑΝΙΕΡΑ. ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΝΔΗΝΟ ΝΑ ΓΛΙΣΤΡΙΣΟΥΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΕΠΕΙΣΗΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΟ ΚΑΥΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΟΥΝ.ΤΕΛΟΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ ΜΗΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΣΚΑΛΕΣ, ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟ ΣΙΔΕΡΟ, ΤΙΣ ΠΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΑΚΟΥΛΕΣ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΥ ΤΙΣ ΦΟΡΑΜΕ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΣΤΑ ΦΥΤΑ ΟΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ. ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΑΣ 14!

ποσα πρεπει να προσεχουμε τελικα!

να προσθεσω και ενα προσφατο,στο μικρο μου αρεσει να του ξεφυλλιζω περιοδικα κ βιβλια με φωτογραφιες.Δεν προσεξα οτι ειχε σκισει μια σελιδα κ κραταγε μεσα στη χουφτα του το σκισμενο χαρτι,το βαλε στο στομα κ απο την εκφραση του (δεν του αρεσε η γευση φαινεται :P ) καταλαβα οτι κατι εχει στο στομα. το προλαβα αλλα η γλωσσα ειχε μελανι.

συνεχεια κοιταω τις χουφτιτσες του απο τοτε!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Ωω μικρούλα μικρούλα! Μπράβο, αφού ήξερες τι θέλεις!! Εγώ στα 26 ήμουν παιδάκι εντελώς ακόμη, όχι να φροντίσω άλλον άνθρωπο 😀 Εγώ 34 πήγα τώρα!  Δεν είναι απαραίτητο να κάνεις αμέσως άλλο παιδί, προλαβαίνεις άνετα με διαλείμματα να κάνεις και τα άλλα 4 που θες! Άσε που αν έχουν διαφορά, τα μεγάλα μετά θα σε βοηθάνε με τα μικρότερα 😊
    • δεν πειράζει...ας το παιρνεις μαζι σου ..δεν ειναι κακό... είναι λιγο πιο κουραστικό βέβαια...αλλα και τι να κάνεις 🤷 και εγω που έχω τις γιαγιάδες στα 20λεπτα δεν έχω βοήθεια μην νομίζεις...η μόνη βοήθεια που έχω ειναι ότι μου μαγειρεύει η πεθερά και πάω και παίρνω φαγητό κάθε μέρα 🤷 απο την αρχή δεν με βοήθησαν.. μόνο την πρώτη εβδομάδα ερχόταν συνέχεια.. και η αλήθεια ειναι οτι το εχω παράπονο 🫣 @Elkναι ναι μικρή είμαι! η αλήθεια είναι ήθελα πολύ να γίνω μανούλα! και τα κατάφερα δόξα το Θεό! βεβαια ηθελα πέντε παιδιά...(οσα ειμαστε και εμεις) αλλά μετά απο αυτα που βλέπω με τον μπέμπη..δυσκολα να κάνω 5😂
    • Δυστυχώς οι γονείς μου είναι μακριά από εδώ που μένω...Ο μόνος που μπορεί να μας βοηθήσει είναι ο πεθερός μου ή να παίρνω το μωρό μαζί μου 🫤
    • Μμμ δύσκολο. Κ εγώ στο πρώτο παιδί που ήμουν αναπληρώτρια επέστρεψα στις 63 μέρες, αλλά μου την κρατούσαν οι γιαγιάδες. Επίσης μέχρι τις 1,30 το πολύ ακούν σπίτι. Τώρα που έγινα μόνιμη θα γυρίσω τον Σεπτέμβριο στη δουλειά. Είμαι δασκαλα όπως κατάλαβες. Εσύ δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει?
    • Όχι,όχι. Από τις 20 μέρες πίνει ξένο. Κ μένα καλά μου είπε ο γιατρός ότι είναι οπότε δεν αγχώνομαι. 
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...