Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ

Recommended Posts

Καλησπέρα!!!Ας θέσω λοιπόν και γω το πρώτο μου ερώτημα σε αυτη την στήλη:cheer: :cheer:

Εχω κάποιες απορίες σχετικά με τον θηλασμό...Τι απαγορευεται και τι όχι;Σχετικά με τη διατροφή κάνει να τρώω καμια σοκολάτα που και που..λαδερα κάνει και σάλτσες;;Επίσης επιτρέπεται το βάψιμο μαλλιών και νυχιών;:dry: :dry:

Συνεχίζω ακομα σιδηρο-φιλισίν και ασβεστιο μια φορά την μερα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Juliana μου να σου πω τι ξέρω εγώ...

Ο παιδίατρος μου είπε τις πρώτες 20 μέρες θα πρέπει να προσέχω λίγο τη διατροφή μου και έπειτα μπορώ να τρώω ότι τραβάει η ψυχή μου. Λοιπόν μου είπε να αποφύγω τα όσπρια, τα πικάντικα, σάλτσες και κρεμμύδια. Να πίνω πολλά υγρά και να προτιμήσω τις σούπες. Τώρα για τα μαλλιά δεν γνωρίζω αλλά κι εγώ ενδιαφέρομαι να μάθω :P

Μόλις γυρίσαμε από τον παιδίατρο και όλα πάνε πάρα πολύ καλά!!:laugh:

Η μπουμπού μας έβαλε 800 γραμμάρια(υπεραρκετά μας είπε ο γιατρός και 2 εκατοστά ύψος και 2 εκ. στο κεφαλάκι. Συνεχίζει να πίνει μόνο το δικό μου γάλα!!B) ( κι εγώ απορώ μη νομίζεις, πίστευα δεν θα τα καταφέρω αλλά κάθε μέρα που περνάει είναι για μένα σημαντική:lol: ). Εσύ αληθεια πως τα πας με το θηλασμό?? Τα ξενύχτια??? Εγώ εντάξει προς το παρόν δεν με έχει ζορίσει πολύ η μπέμπαB)

Μπορεις να τρως τα παντα, απλα τον πρωτο μηνα προσεχε να μην καταναλωνεις συχνα τροφες που ισως δημιουργουν "πονακια" στο μωρο (π.χ. αυτα που αναφερει η mariaioanna)

Μαλλια και νυχια βαφεις αφοβα:laugh:

Καλησπερα juliana!!

Γενικα θα αποφευγεις τα πικαντικα φαγητα(οχι πολυ πιπερι και κρεμμυδια),αλλα εσυ θα ανακαλυψεις σιγα σιγα τι μπορει να πειραζει το μωρο σου.Για παραδειγμα αν μια μερα εχει πολλα αερια θα δεις μηπως το επηρεαζει αυτο που εφαγες εκεινη τη μερα.

Εγω γενικα ετρωγα τα παντα προσεχοντας μονο μην ειναι κατι χαλασμενο.

Νυχια και εγω εβαφα κανονικα.

Τωρα για τα μαλλια ο κομμωτης μου δεν μου τα εβαφε μεχρι να κοψω τον θηλασμο και η ριζα εφτασε...στ΄αυτια.

Καλα κανεις που συνεχιζεις σιδερο και φελισιν γιατι ακομη τα χρειαζεται ο οργανισμος σου.

Καλη συνεχεια σου ευχομαι!!!!!

Τίποτα δεν "απογορεύεται" απ'όσο ξέρω στα πλαίσια μιας υγιειινής διατροφής ... Αν όμως παρατηρήσεις ότι μια τροφή πειράζει τον νεογέννητο, (συνήθως τα αγελαδινά γαλακτομικά) θα πρέπει να την αποφύγεις για το πρώτο διάστημα τουλάχιστον. Βέβαια θα πρέπει να αποφύγεις το αλκοόλ. Λίγο κρασάκι όμως δεν πειράζει ένα μεγαλύτερο μωρό. Δεν ανιχνεύεται στο μητρικό γάλα.

Το φασκόμηλο μπορεί να μειώσει την παραγωγή λίγο γι'αυτό καλό είναι να το αποφεύγεις. Γενικά φρόντισε να πίνεις αρκετά υγρά, όχι σούπες απαραίτητα, νερό κατά προτίμηση, χυμούς κλπ. (θα τα θέλεις και η ίδια)αλλά αν είσαι άτομο που ξεχνάει να πιεί νερό (όπως εγώ:huh: ) να..κάνεις μια υπενθύμιση στον εαυτό σου, να έχεις δίπλα σου πάντα ένα ποτήρι όταν κάθεσαι να θηλάσεις...γενικά δεν χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο, φρόντιζε όμως τον εαυτό σου και είναι ευκαιρεία σε αυτή τη φάση της ζωής σου να δώσεις έμφαση στην υγειινή διατροφή για να νιώθεις καλά πρώτα απ'όλα εσύ....:)

Τώρα όσον αφορά στα νύχια και τα μαλλιά το ιδανικό θα ήταν να επέλεγες φυτικές βαφές (υπάρχουν και βερνίκια νυχιών στα καταστήματα βιολογικών προίόντων). Και για τις συμβατικές δεν έχει αποδειχθεί κάτι απόλυτα, αλλά εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ πια μόνο φυτικές....

Γενικά πάντως συμπληρώματα δεν χρειάζεται μια θηλάζουσα που τρέφεται ισορροπημένα εκτός και αν αποδεδειγμένα έχει κάποια έλλειψη.

Ευχαριστώ κορίτσια για τις απαντήσεις σας!!!!Ξέχασα να ρωτησω..Οι επισκέψεις στον οδοντίατρο επιτρέπονται;;;;εκρεμει ένα σφράγισμα γι αυτο..και στην εγκυμοσυνη το ανέβαλα καθως δεν ηταν και οτι καλύτερο...

Επίσης χρησιμοποιει κάποια τα¨"κοχύλια θηλασμού;;;"αν ναι πώς χρησιμοποιούνται και για ποιον λόγο;;;

Ευχαριστω!!!!

Αγαπη μου να τον θηλαζεις τον παιδαρο σου,... τον καμαρωνω στη φωτο καθε φορα τον κουκλο σου!!!Για τα κοχυλια δεν ξερω τι ειναι Τζουλιανιτσα μου,αλλα για τον οδοντιατρο μπορεις να πας ,θα τον ενημερωσεις ομως οτι θηλαζεις!!!!!Φιλαααααααακιααααααα πολλα και στους δυο σας!:kiss:

ΕΓΩ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΗΡΕΜΗ. ΕΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΚΟΡΗ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΘΛΗΒΕΡΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΜΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΓΑΛΑ.

Για το θεμα του οδοντιατρου και εγω ειχα παει οταν θηλαζα γιατι δεν μπορουσα να το αποφυγω και μου εκανε ενεση αλλα θηλασα 3 ωρες μετα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...