Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΕΤΟΙΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ...!

Recommended Posts

Κοριτσια καλημερα,

θα ηθελα να θιξω ενα θεμα το οποιο θεωρω πολυ σημαντικο και δεν εχω δει καμια σχετικη αναφορα.

Μιλαω για την καθαριοτητα της ευαισθητης περιοχης η οποια θα γινει "διαδρομος" για να καταληξουν τα ζουζουνια μας στην αγκαλια μας!

Λοιπον γλυκες μου σε μαθηματα που εκανα πανω στο θεμα η μαια μου ειπε πως να περιποιουμε την δυσκολη αυτη περιοχη, ωστε να μην εχει μικροβια οταν θα βγει το μωρο, και σκεφτηκα να μοιραστω αυτα τα μυστικα μαζι σας...

1ον Ξεχναμε το σερβιετακι! Ναι καλα διαβασατε...το ξεχναμε! (και καλο θα ηταν για παντα οχι μονο για την εγκυμοσυνη)

Το σερβιετακι ειναι το ιδανικο περιβαλλον για τα μικροβια λογο της υγρασιας και της ζεστης οποτε bye bye! και τι κανουμε θα μου πειτε....

2ον Πλενουμε την ευαισθητη περιοχη οσο πιο συχνα μπορουμε. Το πρωι που ξυπναμε, τα μεσημερακι, το απογευμα και το βραδυ. Δεν ειναι απαραιτητο να κανουμε μπανιο απλα ενα "ξεπλυμα" μονο με νερακι!!! Δοκιμαστε το και θα δειτε οτι δεν θα εχετε ιχνος απο τα εκνευριστηκα "υγρα"!!!

3ον Δεν χρησιμοπιουμε διαλυματα "ειδικα" για την ευαισθητη περιοχη γιατι το 99% αυτων δεν εχουν ουδετερο ΡΗ και δεν ειναι ασφαλη. Παρτε ενα βρεφικο αφρολουτρο οπως το FISSAN ή PRODERM ή καποιο αντιστοιχο.

4ον Αλλαζετε οσο πιο συχνα μπορειτε εσωρουχο (αν ειναι δυνατο και καθε φορα που πλενεστε).

5ον Χρησιμοποιειτε εσωρουχα 100% βαμβακερα. Υλικα οπως λυκρα ναυλον κτλ βοηθουν στην αναπτυξη μικροβιων. (αν δεν θελετε να ξοδευτητε, εχει οικονομικα εσωρουχα 100% βαμβακερα σε ολες τις λαικες αγορες και σε "μεγαλα" νουμερα!!!) Τα βαμβακερα εξαλου αντεχουν και το πλυσιμο στους 90c οποτε σκοτωνονται τα παντα!

Ελπιζω να μην σας κουρασα και να βρειτε χρησιμα (στην πραξη) ολα τα κολπακια! Μην ξεχνατε οτι το σημαντικοτερο ειναι να φερουμε γερα παιδακια στον κοσμο. Θα ειναι κριμα να κολλησουν τα ματακια τους π.χ. καποιο μικροβιο περνωντας απο μεσα μας!

Με το καλο σε ολες μας!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ευχαριστούμε καλή μου για τις πληροφορίες :)

οντως αυτό για το σερβιετακι μου το είχε πει και μενα ο γυναικολόγος μου εξ αρχης, αλλά.... ποιος ακουει :huh::huh::huh:

το πρόβλημα είναι οτι οσο περιποίηση και να υπάρχει απο μας, πάλι θα ρίξουν αυτό το όξινο υγρό στα ματάκια του οταν θα βγει για να αποφύγουν τις μολύνσεις, και θα το ταλαιπωρήσουν με όλες αυτές τις βάρβαρες διαδικασίες που έχω διαβάσει σε διάφορα site που τυρανάνε το παιδάκι ενώ η ίδια η φύση έχει προνοήσει να τα κάνει σε πιο αργούς ρυθμούς :(

Lenata μου μπράβο σου για τις πολύ χρηστικές πληροφορίες που μας έδωσες! Για να είμαι ειλικρινής, είμαι "λιγάκι περίεργη" όσον αφορά στην καθαριότητα της περιοχής, αυτό με το πλύσιμο και τα εσώρουχα το εφαρμόζω πιστά εδώ και χρόνια και βεβαίως έχω ακούσει περιπτώσεις, στον ευρύτερο κύκλο μου, κοπέλες που ουδέποτε είχανε γυναικολογικά προβλήματα, πάθανε μολύνσεις (τύπου κολπίτιδα π.χ.) από σερβιετάκια!!! Το καλύτερο (κατά την προσωπική μου άποψη) για το πλύσιμο της περιοχής είναι το αγνό πράσινο σαπουνάκι!

Το καλύτερο είναι μόνο νεράκι νομίζω. Γιατι και τα σαπούνια δεν ξέρεις τι μπορεί να σου προκαλέσουν. Απλά θέλει όπως είπε και η φίλη μας να πλενόμαστε όσο το δυνατόν περισσότερες φορές την ημέρα. Εγώ επειδή πέρασα μια περίοδο κολπίτιδας, πλένομαι 3 φορές την ημέρα (μόνο με νερό) και αλλάζω και εσώρουχο. απο μικρόβια δεν έχω τίποτα πλεον.Υγρα βέβαια έχω αρκετα,νομίζω τα φυσιολογικά ομως.

υπομονή κορίτσια..

καλησπέραα

τα σερβιετάκια όντως είναι η Νο1 εστία μόλυνσης της ευαίσ8ητης περιοχής. εγώ έχω πάνω από χρόνο να χρησιμοποιήσω. τα πέταξα μαζί με το κουτί.

και το πράσινο σαπούνι δεν είναι τόσο α8ώο πια.

Μόνο με νεράκι είναι η καλύτερη κα8αριότητα. Ούτε τα διάφορα ειδικά αφρόλουτρα χρησιμοποιώ.

κοριτσια γνωριζετε καθολου για κολπιτιδες;καποια αγωγη ας πουμε,εχω κανει πολλες κι εγω και ο συντροφος μου αλλα επανερχεται,προσπαθω να μην φοραω στενα,να σκουπιζομαι καλα μετα το πλυσιμο για να μην υπαρχει υγρασια,φοραω βαμβακερα εσωρουχα

Oi kolpikes pliseis (oi vathies fantazomai ennoeis) apagorevontai kata tin diarkeia tis egkimosinis. Stis odigies pou mou edose o ginaikologos mou mou grafei se periptosi pou exo entoni fagoura na plenomai me xamomili. Eutixos den emfanistiki katholou fagoura. Episis gia ta ugra mou sistise sixno plisimo. Exo parei sapouni xamomiliou apo to farmakeio k mexri stigmis ola venoun kalos:) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :) :)

το p.h 8α εννοείς...

οι ενδοκολπικές πλύσεις απαγορεύονται διαταρασσονται οι φυσιολογικές τιμές του ph. και δημιουργούνται προβληματάκια.

για το χαμομηλι ξερω οτι ειναι καταπραυντικο και βοηθαει,για τις κολπικες,βαθιες ξερω οτι γενικοτερα πρεπει να αποφευγονται,ολα να σου πανε καλα

ΕΚΤΟΣ ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΕΜΕΝΑ Ο ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΗΝΑ ΤΗΣ ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗΣ ΜΟΥ ΕΙΧΕ ΔΩΣΕΙ Κ ΕΝΑ ΥΠΟΘΕΤΟ ΠΟΥ ΚΑ8ΑΡΙΖΕ ΤΟΝ ΚΟΛΠΟ. ΑΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ ΗΤΑΝ ΤΟ BETADINE.

ΠΑΝΤΩΣ ΟΙ ΣΥΧΝΕΣ ΠΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΝΕΡΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ!

lenata, πολύ ενδιαφέρον το θέμα σου! Ειλικρινά σ'ευχαριστώ για την ενημέρωση! Πράγματι είναι βασικό να ξέρουμε ώστε να προστατεύουμε τα μωράκια μας..

καλησπέρα κορίτσια

να ρωτήσω κάτι? εγώ αν και απέχω από το θέμα της εγκυμοσύνης (θέλω αλλά δεν βλέπω φως!!!) θα ήθελα να σας ρωτήσω για το θέμα που θέσατε... δηλαδή δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε σερβιετάκι????:huh:

εγώ έχω αρκετά υγρά όλο το μήνα και δουλεύω σχεδόν όλη ημέρα :ohmy: δεν έχω δηλαδή την δυνατότητα να πλένομαι, γι' αυτό και φοράω σχεδόν όλη την ημέρα σερβιετάκι (το αλλάζω εννοείται)

τι πρέπει να κάνω δηλαδή???

ευχαριστώ

κατά τη γνώμη μου καλύτερα να έχεις ένα 2ο εσώρουχο μαζί σου και να το αλλάζεις κάποια στιγμή παρά να χρησιμοποιείς σερβιετάκια...

δεν είναι και τόσο α8ώα...

κι εγώ απ τη στιγμή που τα πέταξα νιω8ω πιο "ελεύθερη".

πιο κα8αρή και υγιής.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...