Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΓΑΛΑ...

Recommended Posts

Καλησπερα σας.Πριν απο 7 μηνες γεννησα και δυστυχως παρολο την πολυ καλη διατροφη μου οταν γεννησα δεν ειχα καθολου γαλα.Ουτε μια σταγονα πραγματικα.Ειμαι αρκετα γεματη απο πριν την εγκυμοσυνη μου.Δεν ξερω αν αυτο παιζει καποιο ρολο.Μηπως θα μπορουσε καποιος να μου πει το λογο που μια γυναικα δεν εχει καθολου γαλα?Γιατι συμβαινει αυτο?Σπαω το κεφαλι μου και δεν εχω καμια απαντηση.Μου συμβαινει κατι?Σας ευχαριστω

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ναταλια μου γεια σου!!!Εγω ξερω και το εχω διαβασει και σε βιβλια οτι δεν υπαρχει γυναικα που να μην εχει γαλα,δηλ απο τη στιγμη που γεννας ενεργοποιειται με τις ορμονες ο μηχανισμος της παραγωγης!Δεν περιμενουμε να κατεβει το γαλα,βαζουμε το μωρο να θηλασει αμεσως,και συνεχιζουμε κανονικα!Οσο θηλαζει το μωρο,τοσο αυξανεται και η παραγωγη!Και να μην το βλεπουμε εμεις,γαλα υπαρχει μεσα στο στηθος!Το μωρο με τις θηλαστικες κινησεις που κανει ενεργοποιει την εκριση συγκεκριμενων ορμονων που με τη σειρα τους εκεινες διεγειρουν τους γαλακτοφορους αδενες και παραγεται το γαλα! Στην αρχη ειναι το πυαρ η πρωτογαλα που λεμε και μετα ερχεται το κανονικο!Στα μεταφερω εκλαικευμενα οπως ταχω καταλαβει εγω:blink: ,οπου κανω λαθος ας με διορθωσουν τα κοριτσια η η Αγλαια:)

Πώς κατάλαβες ότι "δεν έχεις γάλα"; Εκτός και αν εννοείς τις πρώτες μέρες που όντως δεν έχεις γάλα αλλά πύαρ το οποίο είναι και το μόνο που χρειάζεται το μωρό...

Ναταλια συμφωνω κι εγω με τα κοριτσια παραπανω. Εγω κλεινω την 35η εβδομαδα και ήδη εδω και μια βδομαδα η μαια μου με εβαλε στη διαδικασια της προετοιμασιας του στηθους...αφου βεβαια πρωτα που πατησε και τραβηξε τις θηλες μου και ετρεξε υγρο...αυτο το πρωτο τελος παντων...απο κεινη τη μερα καθε μερα καθομαι και ασχολουμαι με τις θηλες μου προκειμενου να διατηρουνται ενεργες ετσι ωστε οταν ερθει το μωρακι να μπορει αφενος να τις κρατησει στο στοματακι του και αφετερου να τραβηξει κατι...μηπως θα επρεπε να ερθεις σε επαφη με καποια μαια για αυτο συγκεκριμενα το θεμα;Μιλα και με τον γιατρο σου. Το παιδι στις θηλες σου το εβαλες; Πρεπει να υπαρχει επαφη οπως σου εγραψαν και τα κοριτσια. Δεν ειναι αργα παντως. Μην το εγκαταλειπεις...γαλα εχεις!!!

Καλησπερα Ναταλια μου κι απο εμενα!!Να σου ζησει το παιδακι σου!

Εχω κανει 3 παιδακια και τα πρωτα δυο δε τα θηλασα μιας κι εχω επιπεδες θηλες κι ειχα ακουσει πως θα τραυματιζονται οι θηλες και θα πονανε!Ετσι δε προσπαθησα παρα μονο τις πρωτες δυο μερες και τα παρατουσα θεωρωντας οτι δεν εχω αρκετο γαλα αφου τα παιδια κλαιγανε κι ετσι επερνα χαπια και σταματουσα!!Στο τριτο μου παιδι αποφασισα να προσπαθησω μεχρι τελους!!Πραγματι αφησα με υπομονη να περασουν βαζοντας συνεχεια οι μερες και μετα απο 10 μερες!!!κατεβηκε επιτελους το γαλα!!Βεβαια με το θηλαστρο το εβγαζα γιατι πραγματι πληγωθηκαν οι θηλες και το παιδι τραβαγε αλλα ετρεχε αιμα!!Τελικα καταφερα εστω για 30 μερες να βγαζω το γαλα κι αν δε κολαγα μια ιωση απο τα μικρα μου δε θα μειωνοταν το γαλα και θα θηλαζα ακομα...Δε ξερω αν σε κατατοπισα αλλα η εμπειρια μου εδειξε πως αν το βαζεις το παιδι στο στηθος τοτε γαλα αργα η γρηγορα ερχεται!Πολλα φιλια!

Koριτσια μου σας ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον.Με το που γεννησα αρχισα να βαζω τον μικρο στο στηθος.Δεν εβγαζα τιποτα.Την αλλη μερα ερχοντουσαν οι μαιες μου πιεζανε τη θηλη μπας και βγαλει τιποτα αλλα μηδεν.Ο μικρος εντω μεταξυ να κλαιει.Την τριτη μερα ημουνα σιγουρη οτι θα βγαλω.Ηρθαν τα κοριτσια μου πιεζανε τις θηλες και το αποτελεσμα?Μονο στη θηλη λιγο γαλα.Ουτε καν σταγονα.Ειπαμε να βαλουμε και θηλες να ρουφηξει ο μικρος μηπως και κατεβει περισσοτερο.Κοριτσια μου τιποτα.Αυτη η σταγονιτσα ηταν το γαλα μου και καθε φορα που πιεζα τη θηλη εβγαζε μονο μια σταλα και τελος.Οταν ηρθα σπιτι (καλα ειχα βαλει το κλαμα της ζωης μου γιατι ανυπομονουσα να θηλασω)εγω επεμενα και πηρα θηλαστρο.Καλα εκει δεν εβγαζε τιποτα και ποναγα και πολυ.Προσπαθουσα 40 μερες αλλα τιποτα.Ο γιατρος και οι μαιες μου ειπανε οτι ειναι πολυ σπανιο η μανα να μην εχει γαλα αλλα συμβαινει δυστυχως.Το θεμα ειναι οτι δεν ξερω την αιτια.Τρεφομουν υγειινα,δεν καπνιζα δεν ξερω πραγματικα.

Τον μικρό τον έβαλες στο γυμνό σου στήθος (χωρίς ψευδοθηλές); Επέμεινες συχνά;

Πολλά μωρά δεν "πιάνουν" σωστά, ή δεν τοποθετούνται σωστά στο στήθος από την άπειρη μαμά και κλαίνε.... ή γίνονται πολύ ανυπόμονα αν αφεθούν να πεινάσουν πολύ και δεν σταματούν εύκολα το κλάμα.. Δεν είναι κάθε αρχή εύκολη, αλλά αν κάποιος παρερμηνεύσει την κατάσταση και αποθαρρυνθεί από τρίτους τα πράγματα γίνονται όλο και δυσκολότερα. Στα λέω αυτά γιατί υπάρχουν πολλές περιπτώσεις που γυναίκες πίστεψαν ότι δεν έχουν γάλα αλλά πάντα, απ'όσο ξέρω, γινόντουσαν "τεχνικά" λάθη. Η αντλία και η πίεση στο στήθος δεν είναι αξιόπιστοι "μετρητές" γάλακτοπαραγωγής. Μόνο το μωρό (που θηλάζει σωστά) και η ικανοποίησή του, όταν ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα....

Να πω την αληθεια δεν ξερω αν τα εκανα ολα σωστα.Εκανα οτι μου λεγανε οι μαιες και αυτες οι ιδιες πιαναν τις θηλες και τις βαζανε.Ναι αρχικα με γυμνο στηθος τον εβαζα.Αλλα το παραξενο ειναι οτι οταν με τα δαχτυλα μου οταν εκανα μπανιο πιεζα τις θηλες βγαζανε μια σταγονα,μολις ξαναπιεζα,τιποτα.Τι να πω μπορει Αργω μου κατι οντως να εκανα λαθος και να μην το καταλαβα.

ναταλία καταλαβαινω πως νιωθεις ισως περισσοτερο απο καποιες άλλες μανουλες εδω μεσα και αυτο γιατι βιωσα ακριβως το ιδιο πρόβλημα .

Υπαρχει η θεωρια οτι δεν υφηστατε μια γυναικα να θηλασει οτι η φτση την εχει ορισει για αυτο.Γυστυχως όμως κάποιες φορες ελαχιστες ευτυχως υπαρχουν γυναικες που δεν στεκοντε το ιδιο τυχερες.

Στο θηλασμο υπευθυνες ειναι δυο ορμονες η προλακτινη και η οξυτοκινη.

Η προλακτινη ελεγχει την παραγωγη του γαλακτος και η οξυτοκινη την απελευθερωση του.Αμεσως μετα τον τοκετεο και την αποβολη του πλακουντααπελευθερωνετε η παραγωγη στον οργανιμο της μητερας.με καθε θηλασμο απελευθερωνετα στον οργανισμο και ετσι μας δινει το οκευ να μπορεσουμε να θηλασουμε.

Η οξυτοκινη βοηθα στην απελευθερωση του μητρικου γαλακτος απο το στηθος , αυτη ειναι και η βασικη ορμονη στο τοκετπ που επιδρα στη μητρα κανοντας συσπασεις κατα τις ωδινες.Η οξυτοκινη παιζει μεγαλο ρόλο στο θηλασμο αφου βοηθα το γαλα να ρεει απο τον αδενα του στηθους .Χωρις αυτη δεν ειναι δυνατον μια γυναικα να θηλασει.

Μηπως οι τιμες που ειχες στη μια απο τις δυο ορμονες δεν ηταν οι φυσιολογικες ; Εγω ηξερα απο την διαρκεια της εγκυμοσυνης μου και βλεποντας τις τιμες στη προλακτινη οτι δεν ηταν στις φυσιολογικες τιμες , μαλιστα ο γυναικολογος μου και ο ενδοκρινολογος μου με ειχαν προετοιμασει οτι θα ειναι πολυ δυσκολο εγω όμως προσπαθησα , δυστυχως όμως παρόλο που και εγω προσεχα τη διατροφη μου εκανα μασαζ με βοηθησε τοσο η μαια του γιατρου μου οσο και οπι αλλαες κοπελες στο Ιασω και αργοτερα στο σπιτι γαι 20 μερες τιποτα εως και θηλασρο ειχα αγορασει μηπως δεν μπορουσα με το μωρο μηπως εκανα κατι λαθος αλλα τιποτα .Θυμαμαι ειχε ερθει μια φιλη μου μαια και με βοηθαγε και με το θηλαστρο αλλα αποτελεσμα μηδεν , μονο κλαματα και σπασμενα νευρα .Μετα απο της 20 μερες καταλαβα οτι δεν υπηρχε περιπτωση ετσι σταματησα .Στην αρχη ημουν απαρηγορητη μαλιστα ηταν μια απο τις αιτιες να παθω επιλοχεια καταθλιψη αλλα μετα απο κουβεντα του γιατρου μου συνηδητοποιησα οτι ενταξει το μητρικο γαλα ειναι αναμφισβητητα απο τα πιο σημαντικα πραγματα σε ενα παιδι αλλα το μωρο αυτο που χρειαζετε πιο πολυ απο όλα ειναι η αγαπη της μητερας του να νιωθει οτι η μαμα του ειναι ευτυχισμενη .Μετα απο 5 χρονια που εχουν περασει ο γιος μου ειναι ενα υγιεστατο παιδακι και ας μην εχει θηλασει.

Πιστευω καπως να σε βοηθησα .

Ναταλία μου δεν πειράζει που δε θήλασες.Ομως κατα τη γνώμη μου είχας μια λάθος εικόνα στο μυαλό σου κ γι αυτό φταίνε οι μαίες που είχες δίπλα σου. Ήταν τελειως άχρηστες!! Επι τρεις μέρες όταν γέννησα έβαζα τον μικρό στο στήθος, να κλαίει να πεινάει , να έχω επίπεδες θηλές κ να υποφέρω από τον πόνο, να πιέζουνε οι μαίες τις θηλές μου και να βγάζω σταγονίτσες όπως εσύ..οποτε ερχόταν ο γυναικολόγος μου να με δει του έλεγα <<γιατρέ δεν έχω γάλα....>> σε 4-5 μέρες κατεβαίνει το γάλα!!!!Πόσες μέρες έκατσα στο νοσοκομείο;; 3;; Κάθε μέρα τον ρωτούσα το ίδιο πράγμα και έπαιρνα την ίδια απάντηση.Βέβαια η μαμά μου κ λοιπές καλές συμβουλάτορες 8ελανε σώνει κ καλά να του δώσω χαμομηλάκι( μην το επιχειρήσεις!!!η χειρότερη συμβουλή!!όπως και το συμπλήρωμα!!!) τελικά αφού γυρισα σπίτι μου όχι απλώς είχα...μουσκευα κ το σεντόνι!!!!!!! Θηλασα για 1 χρόνο!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...