Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΠΩΣ ΜΕΝΕΙΣ ΕΓΚΥΟΣ...ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ!!!

Recommended Posts

Πώς μένεις έγκυος?

Για να κατανοήσετε πως γίνεται η σύλληψη ενός παιδιού, θα σας βοηθήσει να μάθετε τις βασικές έννοιες του μηνιαίου αναπαραγωγικού κύκλου της γυναίκας.

Οι γυναίκες κατά την γέννηση τους φέρουν περίπου 400.000 ωάρια στις ωοθήκες τους. Μία γυναίκα ξεκινά να έχει ωορρηξία στο στάδιο της εφηβείας. Μία φορά το μήνα, ορισμένος αριθμός ωαρίων ωριμάζει αλλά μόνο ένα απελευθερώνεται από την ωοθήκη. Μέχρι εκείνη τη στιγμή, το εσωτερικό στρώμα της μήτρας έχει αυξηθεί και έχει γίνει παχύτερο , λειτουργώντας έτσι σαν «φωλιά» για να εμφυτευθεί το γονιμοποιημένο ωάριο. Αν το ωάριο δεν γονιμοποιηθεί εντός 12-48 ωρών από την απελευθέρωσή του, αποσυντίθεται. Δύο εβδομάδες αργότερα, το εσωτερικό παχύ στρώμα της μήτρας αποβάλλεται και αυτό καλείται «έμμηνος ρύση». Στη συνέχεια, ο κύκλος ξεκινά από την αρχή.

Ωορρηξία: Ωορρηξία ορίζεται η απελευθέρωση του ώριμου ωαρίου από την ωοθήκη. Σε ανταπόκριση των ορμονικών σημάτων, το ωοθυλάκιο (περικλείει το ωάριο) ανοίγει και απελευθερώνει το ωάριο.

Η ωορρηξία συνήθως συμβαίνει 14 με 15 ημέρες από την πρώτη ημέρα του κύκλου της γυναίκας. Μόλις γίνει η ωορρηξία, το ωάριο ταξιδεύει μέσα στη σάλπιγγα και εκεί είναι έτοιμο να γονιμοποιηθεί από το ένα σπερματοζωάριο.

«Η γόνιμη περίοδος»: Η φάση της ωορρηξίας χαρακτηρίζεται σαν την πιο γόνιμη περίοδο της γυναίκας με την μεγαλύτερη πιθανότητα να μείνει έγκυος. Όταν το ωάριο έχει απελευθερωθεί και είναι έτοιμο να γονιμοποιηθεί, αν η γυναίκα έρθει σε ερωτική επαφή χωρίς προφυλάξεις, η σύλληψη είναι πολύ πιθανόν να συμβεί. Η γυναίκα είναι πιο γόνιμη κατά την φάση της ωορρηξίας και μπορεί να μείνει έγκυος σε διάστημα 5 ημερών πριν την ωορρηξία έως και 1 ημέρα μετά.

Σύλληψη: Σύλληψη ορίζεται η γονιμοποίηση ενός ωαρίου από ένα σπερματοζωάριο. Τα σπέρμα απελευθερώνεται στον κόλπο της γυναίκας, και κολυμπώντας μέσα από τον τράχηλο φτάνει στις σάλπιγγες όπου συνήθως λαμβάνει χώρα η γονιμοποίηση του ωαρίου. Όταν ένα σπερματοζωάριο καταφέρει να εισέλθει εντός του ωαρίου, το γενετικό υλικό των δύο αυτών κυττάρων ενώνεται και δημιουργεί ένα πυρήνα (αυτό καλείται ζυγωτό). Η σύλληψη έχει ολοκληρωθεί.

Εγκυμοσύνη:Οι ειδικοί συμφωνούν ότι για να συμβεί μια εγκυμοσύνη απαιτούνται αρκετές ημέρες και ότι δεν ολοκληρώνεται αν το γονιμοποιημένο ωάριο δεν εμφυτευθεί στο εσωτερικό στρώμα της μήτρας. Μία γυναίκα θεωρείται έγκυος όταν έχει πραγματοποιηθεί η εμφύτευση του ζυγωτού.

Γονιμοποίηση και μεταφορά ωαρίου.

Ένα ωάριο ξεκινά το ταξίδι του από την ωοθήκη, συνεχίζει μέσα από την σάλπιγγα για να καταλήξει τελικά στην μήτρα.

Στο τέλος της σάλπιγγας υπάρχουν κύτταρα που μοιάζουν με τρίχες δημιουργώντας ρεύμα κατά την κίνησή τους. Αυτά τα κύτταρα μαζί με τις συσπάσεις των μυών μεταφέρουν το ωάριο μέσα στη σάλπιγγα καθώς απελευθερώνεται από την επιφάνεια της ωοθήκης.

Όταν φτάνει στην σάλπιγγα το ωάριο, μετακινείται με τη βοήθεια των παραπάνω κυττάρων και των μυικών συσπάσεων. Η κίνηση είναι τόσο αργή που διαρκεί 4 ημέρες μέχρι το ωάριο να φτάσει στη μήτρα.

post-6142-1387393465839_thumb.jpg

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Μία χαρά μεγαλώνει Στα κιλάκια και στο ύψος κοντά είμαστε 😊 τώρα πιο εμβόλιο έκανες ; Το 37 δεν το θεωρούν ούτε καν δέκατα για τα μωράκια απλά παρακολουθείς και βλέπεις σε είπε η γιατρός αν παει 38 δινεις ντεπον ; τελικά σου ειπε να την ξυπνάς ε; Τι σκέφτεσαι να κανεις ; Εγώ την ξυπνάω μερικες φορες το απόγευμα αν κοιμηθεί πολύ για  να φάει 
    • τι καλααα.. μεγαλώνει η μπουμπού σου😍😍 υπομονή και θα περάσει η γκρίνια από το εμβόλιο... εμένα δεν μ έκανε προς το παρόν σε κανένα εμβόλιο πυρετό!
    • Όχι ο μικρός είναι σε δικό του κρεβατάκι στο δωμάτιο μας η Άννα μόνο κοιμάται μαζί μας και κάθετα μάλιστα καταλαβαίνεις τι γίνεται..χαχα άρχισα να την παίρνω όταν ήμουν έγκυος γιατί ήμουν σε ακινησία και ήθελα να την χαίρομαι έτσι..μετά δεν την έβαλα πότε ήθελα να πάει μόνη της μην πει τώρα έχει το μωρό εμένα με έδιωξε..εσάς τώρα κοιμάται σερί Ε;;
    • Ευχαριστώωω μακάρι  να μπορούσα  να φαω..δεν πεινάω πολύ.. οπότε τρωω έχω κ καούρες.. και μου κόβεται η όρεξη..και με 2 λίτρα νερό τη μέρα που να χωρέσει το φαΐ? Βάλε κ τον ύπνο.δεν μένουν πολλές ώρες για φαγητό ..χαχαχα Άσε κ εγώ όλο γύρω γύρω..   
    • Αααα με το καλό και του χρόνου! Εύχομαι ο Αγιος Στυλιανος να μας φυλάει όλες κορίτσια μου! Οι μέρες θα περνάνε νερό τώρα είναι που σταματάει ο χρόνος νομίζω. Εμείς βάλαμε δώρα για το μωρό φέτος κάτω από το δέντρο μπας και τα δει και έρθει! Εγώ πηρα ένα κουβερτακι και ο άντρας μου ένα παραμύθι 🎄
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...