Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΘΗΛΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΥΡΕΤΟΣ

Recommended Posts

Κορίτσια καλησπέρα!

Όπως θα γνωρίζετε οι περισσότερες έχουμε μια νέα μπουμπού στην οικογένεια 13 ημερών:lol: Από όταν βγήκαμε από το μαιευτήριο τη θηλάζω και σε καθημερινή βάση σχεδόν έχω πυρετό 37 με 37,5. Είναι φυσιολογικό?? Ένα βράδυ μου ανέβηκε 38 και κρύωνα πήρα λοιπόν το γιατρό μου και μου είπε να πάρω αντιβίωση την Procef των 500. Τελικά δεν την πήρα αφού ο πυρετός μου έπεσε και νιώθω καλύτερα. Ο Παιδίατρος μου είπε να μην κόψω το θηλασμό λόγω της αντιβίωσης. Μου είπε ότι κάτι θα περάσει στο παιδί και αν θέλω να δώσω ένα γέυμα συμπλήρωμα αντί για δικό μου για 3-4 μέρες όσο δλδ θα πάρω την αντιβίωση. Τελικά αποφάσισα να μην πάρω καθόλου αντιβίωση αλλά σκέφτομαι μην κάνω τα πράγματα χειρότερα. Εσείς τι λέτε είναι φυσιολογική αυτή η θερμοκρασία??

Υ.Γ. Το γεγονός ότι το μωρό μου πίνει μόνο δικό μου γάλα από όταν ήρθαμε σπίτι μας τόσες μέρες αποτελεί για μένα κατόρθωμα (ύστερα από την προηγούμενη εμπειρία που είχα)και δεν θέλω να το χαλάσω για τον πυρετό. Μετράω μία μία τις μέρες που περνούν και νιώθω κάθε μέρα ότι πέτυχα το στόχο μου...B)

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

μαριαιωαννα κακως δεν πηρες την αντιβιωση .Η συγκεκριμενη αντιβιωση ειναι ειδικη για τετοιες περιπτωσεις , το ξερεις οτι ο πυρετος μπορει να οφειλετε σε πολλα πραγματα ; μην ξεχνας οτι εισαι λεχωνα και οι επομενες μερες ειναι το ιδιο σοβαρες οσο και αυτες που ησουν εγκυος .Μπορει ο πυρετος να οφειλεται σε καποια ιωση αλλα μπορει να ειναι και απο καποια αλλη λοιμωξη .Δεν θα στην εδεινε ο γυναικολογος σου στη στιγμη που ξερει οτι θηλαζεις και να σου πω και κατι δεν εγεινε και τιποτα να δωσεις και ενα συμπληρωμα στο μωρο .Προτεραιοτητα για μενα εχει η ασφαλεια σου να εισαι εσυ καλα για να ειναι και εκεινο .Ξαναπαρε το γιατρο και αν δεις οτιδηποτε να επικοινωνησεις μαζι του

και εγβ ειχα ανεβασει πυρετο οταν ηρθα σπιτι την 1η εβδομαδα.μεχρι που ητανε 38-39 δεν ειχα παρει τιποτα και θηλαζα κανονικα(1 1/2 μερα ολο και ολο) το βραδυ ομως που ανεβασα 40 πηρα δεπον αναβραζον ακριβως μετα τον θηλασμο για να μεσολαβησει ενα διαστημα μεχρι τον επομενο.πανω απο 40 μου ειπανε να μην θηλασω.

ευτυχως δεν ανεβηκε παραπανω,

η παιδιατρος και ο γυναικολογος μου εδωσε συμβουλες. γιατι δεν ρωτας για ντεπον αναβραζον , ισως να ειναι πιο ελαφρυ απο αντιβιωση.

αλλα γιατι αντιβιωση? για απλο πυρετο?

Ρώτησα τον παιδίατρο και πήρα κι εγώ ένα ντεπόν γιατί είχα ένα κεφάλι κουδούνι. Αντιβίωση γιατί πονούσε πολύ το ένα μου στήθος και το ένιωθα πολύ πολύ βαρύ και δεν μπόρεσα να κοιμηθώ όλη νύχτα. Φοβήθηκα για μαστίτιδα και όταν τα είπα όλα αυτά στο γιατρό μου μου είπε για καλό και για κακό procef.

ε, αφου ο γιατρος σου ειπε πως δεν υπαρχει προβλημα να θηλαζεις παρτην καλου κακου(για το στηθος που λες)

μην δωσεις μπουκαλι αφου σου ειπε αμα θες να δωσεις.δεν σου ειπε δωσε οπωσδηποτε ξενο οσο παιρνεις αντιβιωση.

οποτε μην ανυσηχεις!

α!!! να σου ζησει καλε και καλη συνεχεια με τον θηλασμο!:)

Το κοίταξα στο διαδίκτυο και η συγκεκριμένη αντιβίωση είναι η κεφπροζίλη, δηλαδή ένα φάρμακο που είναι συμβατό με το θηλασμό (όπως σχεδόν όλα τα φάρμακα). Ρώτα όμως και το γιατρό σου αν όντως περιέχει κεφπροζίλη, για να είσαι σίγουρη, και τότε μπορείς να το πάρεις, εάν χρειαστεί, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να σταματήσεις το θηλασμό ή να δώσεις συμπλήρωμα.:)

Πάντως αντιβίωση γενικά ξέρω ότι πρέπει να υπάρχει σοβαρός λόγος για να πάρεις. Απ'ότι λες όμως νιώθεις καλά και σου έπεσε και ο μικρός πυρετός που είχες, (σιγά τον πυρετό εδώ που τα λέμε) οπότε μάλλον δεν θα χρειαστεί να την πάρεις... Όμως, θηλάζεις συχνά από το πρησμένο στήθος; Σε πονάει ακόμα;

Μπράβο σου που θηλάζεις αποκλειστικά! :) Η αρχή είναι δύσκολη αλλά πολύ-πολύ σημαντική!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...