Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ


Recommended Posts

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ!!

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ?ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΜΗΝΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ?ΠΟΙΑ ΜΑΡΚΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ?

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ!!ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ FRESIDERM ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ PARABENS!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ?

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Καλα εκανες Βικυ και ανοιξες το θεμα... θελω κι'εγω να του παρω αντιηλιακο... τωρα ειναι 9μιση μηνων και ο ηλιος ειναι σκετη αρρωστια και για τα παιδια μας και για μας... θα ρωτησω βεβαια και την παιδιατρο να μου πει τη γνωμη της και θα σου πω... παντως θα κοιταξω να εχει πολυ υψηλο δεικτη... περυσι δεν τον ειδε ηλιος καθολου... τον εβγαζα εξω το απογευματακι που ειχε πασει ο ηλιος...:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα συνιστούσα καλύτερα βιολογικά καλλυντικά 100% αγνά και ασφαλή και μάλιστα της LAVERA που έχει και μεγάλη γκάμα και με δείκτη προστασία από 15 εώς και 40 και σε σπραυ και σε κρέμες και ειδικά για παιδιά και ενήλικες με ευαισθητη επιδερμίδα ή που ταλιπωρουνται από αλλεργίες.

Ασε που τώρα υπάρχει και καλή τιμή...στην ελλάδα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Vikoulla mou agapi mou...

Ma giati xannesai???

Ti kanei o kouklos???

Megalwnei???

Emeis koritsia vallame antiliako apo 4 minwn...

Kanonika lane meta ton 6 mina...

Wmos ti itan na ekamna???

Den ithela na na pathei kai kati to mwraki mou...

Emeis valloume tis mustellas einai teleio...

Sas euxwme ola ta kalitera koritsia gia ta mwrakia sas...

Filakia...

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 3 weeks later...

Καλημέρα, πραγματι πρέπει να χρησιμοποιείς αντηλιακό ακόμα και τον χειμώνα. Όλες οι παιδικές μάρκες είναι καλές, όμως δεν χρειάζεται να πάρεις πολυ υψηλό δείκτη. Το καλύτερο είναι 30-40 δείκτης προστασίας. Εγώ άρχισα να βάζω στα παιδιά μου περίπου από 11μηνών.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

  • 2 weeks later...

καλημερα ρωτησα πριν απο λιγες μερες την παιδιατρο μου και μου ειπε οτι σε λιγακι πρεπει να αρχισω να της βαζω της μικρης αντιηλιακο..

μου προτεινε καποιο της FREZYDERM την βρεφικη σειρα ή της AVΕN την ασπρη σειρα για βρεφη..

μου ειπε καθε 1 με 1 1/2 ωρα να την ανανεωνω..

μου ειπε οτι οι κρεμες με πολυ μεγαλο δεικτη περιεχουν καποια φιλτρα(χημικα-αν θυμαμαι καλα νομιζω ετσι μου ειπε)που δεν κανει να τα βαζεις στο μωρο αλλα σε παιδακι..

:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

να ρωτησω κατι κι εγω? εκτος απο την καθημερινη χρηση για την βολτα πχ αυτα τα αντιηλιακα τα χρησιμοποιουμε και στην θαλασσα? μπορει να ειναι χαζη η απορια μου αλλα το καλοκαιρι θα παμε για μπανακια και το σαββατο του αγορασα ενα μαγιο(super) και σκευτομουν και το τι ειδος αντιηλιακο θα του παρω ειναι κοντα 10 μηνων και στην παραλια θα κανει ντεπουτο 12 μηνων

α και κατι αλλο εγω τον βγαζω βολτα αφου πεσει ο πολυς ηλιος πρεπει και τοτε να βαλω αντιηλιακο? πωπω αποριες!!!!!!!!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Θα διαφωνήσω με τη χρηση του αντιηλιακου . Θα μου πεις τωρα αφου το προτεινει ο παιδίατρος .... Λοιπον ας πω και γω την γνωμη μου μετα απο ερευνα που εκανα για την εκθεση στον ηλιο και τα αντηλιακα .

Ο ηλιος ειναι πηγή ζωής και προσφέρει παρα πολλα στην αναπτυξη των μωρων . Δεν ειναι τυχαιο οτι τα περισσοτερα παιδακια ψηλώνουν το καλοκαιρι .

Στις βορειες χωρες οι παιδιατροι δινουν συμπλήρωμα βιταμίνη D γιατι δεν ειναι αρκετός ο ηλιος και υπάρχει ελλειψη . (αν και εχουν αλλαξει τα δεδομένα τα τελευταια χρονια ) .

Εμεις στην Ελλάδα εχουμε την πολυτελεια να εχουμε ηλιο ολο σχεδον το χρονο . Αυτο πρεπει να το χρησιμοποιήσουμε για οφελος μας και οφελος των μωρων μας . Να βγαζουμε καθε μερα -χειμωνα -καλοκαιρι - τα μωρά μας στο φως ! Τον χειμωνα οι ιδανικες ωρες ειναι απο 10 το πρωι εως 2 το μεσημερι μια και τοτε παρατηρειτε η μεγαλυτερη ηλιοφάνεια . Ειναι κριμα μωράκια να μην βγαινουν καθολου και αν βγαινουν να τα πηγαινουν σε αλλα σπιτια ή σε παιδότοπους ....

Το καλοκαιρι πρεπει να αποφευγουμε τον ηλιο απο τις 11 το πρωι εως τις 4 το απογευμα . Αν πρεπει οπωσδήποτε εκεινες τις ωρες να εχουμε το μωρο στον ηλιο τοτε θα του φορεσουμε καπελάκι . Φυσικά και ΟΧΙ στην θάλασσα εκεινες τις ωρες αλλα μονο πριν ή μετα ! Αν τωρα θελετε οπωσδηποτε ενα αντιηλιακο τοτε χρησιμοποιηστε καποιο φυτικό πχ της LAVERA . Βαζουμε με συνεση τις ωρες που ολο το δερμα του μωρου εκτιθεται στην ηλιο .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

nai lala mou dikio exeis oti ton xriazonte alla o hlios einai kai polu blaberos gia to derma etsi opos exei ginei h gh mas me thn ko....o tripa toy ozontos .egw exw polu aniktoxromo derma me apotelesma polte na mhn maurizw (an deis pouthena mia asprouliara egw eimai :laugh: )kai to istoriko mou san pitsiriki einai polu bebarimeno me egaumata se olo to soma mou akoma kai sta daktila twn podiwn mou an einai dinaton .toso bebarimeno pou fobame plu giati exw kai para poles elies .

exw pathei san moro kai paidi apo tous goneis kai shgeneis pou oloi mayrizane kai thelane na maurisw kai egw soni kai kala kai epepe kata autos na me dei o hlios ..e me eblepe toso pou kata kegomoun kai autoi nomizane oti den trexei tipota oti siga siga tha maurisw ...ti kolima kai auto .akoma kai me kapelaki pou me eixane h me mplouzaki n paizw sthn amo kaigomoun pernouse apo mesa ...den kserw !!!

tora kikloforo apo thn anoiksh me antiliako me bathmo 50 giati me xamilotero kaigome !!!!den tha hthela metipota tto paidi mou na pathei egaumata oute na epibarinete to dermataki tou .malon to diko mou derm exei distixos .pes me uperprostateutikh alla exw pathei kai fobame polu ton hlio .mhn fantasteis oti ton exw koukoulomeno xaxaxa apla thelw na ton proseksw gia na mhn exei epibarimeno istoriko otan megalosei giati auto einai sisoreutiko kathe xronos prostithete .

antiliako tha tou bazw to kalokairi sta xerakia kai sta podarakia sto kefalaki kapelaki .

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

ΒΙΚΥ έγραψε:

ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΒΡΕΦΙΚΑ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΑ!!

ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΕΣΕΙΣ ΒΑΖΕΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΣΑΣ?ΑΠΟ ΠΟΣΟ ΜΗΝΩΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΤΕ?ΠΟΙΑ ΜΑΡΚΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ?

ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΣΤΙΣ ΒΟΛΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΑΝΤΙΗΛΙΑΚΟ!!ΒΡΗΚΑ ΜΙΑ FRESIDERM ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΩΡΙΣ PARABENS!!ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΗ?

ΒΙΚΥ τα frezyderm ειναι πολυ καλα.Το χω ψαξει με παιδιατρους κ φαρμακοποιους,μεχρι και αντιπροσωπο της εταιριας ξετιναξα στις ερωτησεις.

Αλλα θα διαφωνησω κ εγω με την χρηση αντιηλιακου. Το μωρο χρειαζεται την βιταμινη D για τα κοκκαλακια του και μεις στην Ελλαδα ειμαστε ευλογημενοι με τοσο ηλιο! Την παιρνει κυριως απο τα χερακια του,εμας η παιδιατρος μας ειπε οχι ακομη ακριβως γι αυτο το λογο.

Βαλτου ομπρελιτσα στο καροτσι,φορα του κ καπελακι. Συζυτα το με τον παιδιατρο σου ομως πρωτα.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Αφροδίτη μου με τον τροπο που προσπαθουσαν να σε ..μαυρισουν , ναι ειναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ επικυνδινος ο ηλιος .

Αν ειδες εγω αναφερω συγκεκριμένες ωρες που πρεπει να γινεται η εκθεση . ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν παμε τα μωρα στις 2 το μεσημερι στην παραλια και τα αφήνουμε στον ηλιο ! Αν δεν μπορουμε να το αποφυγουμε (για μια φορα οχι καθε μερα σαν κατι ανεγκέφαλους που βλεπω ) τοτε καπελο , αντιηλιακο και κατω απο την ομπρελα την περισσοτερη ωρα .

Τα ισχυρά αντιηλικά με δεικτη 40-50-60+ δεν αφηνουν τον ηλιο να περάσει κατω απο το δερμα και να γινει "τροφη των οστων"¨.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

κοριτσια προσοχη γιατι τα παιδακια και ειδικα τα μωρα μαζευουν αρκετη ακτινοβολια,φυσικα τις καταλληλες ωρες τα ωφελει ο ηλιος,οσο για τα αντιηλιακα ελεγξτε τα φυτικα γιατι μπορει να προκληθουν και αλλεργιες απο τα συστατικα

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

παλι θα συμφωνησω με την Lala. αυτες οι ωρες ειναι ιδανικες και για τους ενηλικες. Εγω το βγαζω απο 15 ημερων βολτα (γενησα τελη Σεπτεμβρη),και με λιγη ψυχρα το εβγαζα απεφευγα μονο τις μερες που φυσουσε η ειχε ψωφοκρυο. Τωρα που ο καιρος ειναι καλος βγαινουμε 2 φορες την μερα. 11 με 1 και κατα τις 5. Με καπελο και ομπρελα. Και οσο για τα φυτικα καλλυντικα η pink σωστα παρατηρησε,θελουν κι αυτα την ιδια προσοχη με τα υπολοιπα καλλυντικα. Καλο ειναι να αγοραζουμε απο γνωστες εταιριες-βιομηχανιες,αυτοι λογω budget κανουν πολλες κλινικες ερευνες για τις παρενεργειες των καλλυντικων (το ιδιο ισχυει κ για τα βιολογικα γαλατα). Τωρα για την θαλασσα τα παμε πρωι και απογευμα.Και αν εχει 40 βαθμους δεν χρειαζεται να τα ταλαιπωρησουμε,καθομαστε και λιγο σπιτι η οπου εχει δροσια.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

AFRODITH έγραψε:

mitsi mou den mporw na balw apo tora ston mikro ?prepei na megalosei ligo akoma? h apla etixe se sena na einai 7 mhnwn tora pou kalokairiazei ?

AFRODITH μου καταρχας συγνωμη που δεν απαντησα νωριτερα αλλα δεν ειχα δει την απορια σου..

κοιτα ετυχε εμενα απλα να ειναι 7 μηνων..

εχω διαβασει οτι σε μωρα κατω των 6 μηνων δεν επιτρεπεται η χρηση αντιηλιακου αλλα δεν ειμαι σιγουρη..ρωτα καλυτερα τον παιδιατρο σου..:kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

http://www.vita.gr/html/ent/522/ent.6522.asp

Εθνικό ζήτημα και η... βιταμίνη D!

Άννα Δάλλα

ΤΕΥΧΟΣ - Ιούνιος 2008

Η βιταμίνη D είναι πολύτιμη, αφού ο ρόλος της είναι καταλυτικός στην αποθήκευση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Παρ’ όλα αυτά, σε μια ηλιόλουστη χώρα, όπως η Ελλάδα, οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι, αντί για πλεόνασμα, έχουμε μάλλον έλλειμμα της βιταμίνης αυτής! Η ανεπάρκεια βιταμίνης D αφορά όλες τις ηλικίες στην Ελλάδα, αλλά τα ποσοστά ανεβαίνουν πολύ στους μεγαλύτερους: Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, περίπου το 60% των Ελλήνων άνω των 65 ετών έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D. Μάλλον έχει φτάσει η στιγμή να αναθεωρήσουμε τη σχέση μας με τον ήλιο και να τον κάνουμε φίλο μας, έστω για 15 λεπτά την ημέρα, όπως μας συμβουλεύουν οι ειδικοί.

Η σημασία της βιταμίνης D

Όλα ξεκινούν από το ασβέστιο, ένα στοιχείο σημαντικό για την καλή κατάσταση του σκελετού μας, καθώς και την εύρυθμη λειτουργία των μυών, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Καθώς όμως ο οργανισμός μας δεν μπορεί να συνθέσει μόνος του ασβέστιο, είναι απαραίτητο να το λαμβάνουμε από τις τροφές ώστε ο οργανισμός να δημιουργεί «αποθήκες» για το σκελετό. Πώς όμως το ασβέστιο απορροφάται από το έντερο και τελικά καταλήγει στα κόκαλα, ώστε να δημιουργηθούν αυτές οι σημαντικές αποθήκες; Με τη βοήθεια της βιταμίνης D! Η βασική λειτουργία της συνίσταται στην απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό. Γι’ αυτό η έλλειψή της συνδέεται με την οστεοπόρωση. Έρευνες μάλιστα δείχνουν ότι σχεδόν το σύνολο των ανθρώπων που έχουν πάθει κάταγμα λόγω οστεοπόρωσης έχουν ανεπάρκεια βιταμίνης D. Επιπλέον, τελευταία έχουμε αποδείξεις ότι η βιταμίνη D βοηθά επίσης στην καλή λειτουργία του καρδιαγγειακού και του μυϊκού συστήματος. Πιθανολογείται επίσης ότι προστατεύει από μερικές μορφές καρκίνου, κυρίως από εκείνον του παχέος εντέρου.

Πώς καλύπτουμε τις καθημερινές μας ανάγκες

Καθημερινά χρειαζόμαστε 400 μονάδες βιταμίνης D. Έχει φανεί ότι περίπου το 90% της βιταμίνης D που χρειαζόμαστε το παίρνουμε από τον ήλιο. Πώς; Η υπεριώδης ακτινοβολία διασπά τη χοληστερίνη που βρίσκεται στο δέρμα και έτσι συντίθεται η βιταμίνη D. Έχει μάλιστα υπολογιστεί ότι 20 λεπτά καθημερινής έκθεσης στον ήλιο (των άνω άκρων και του προσώπου) είναι αρκετά για να πάρουμε την ποσότητα που χρειαζόμαστε. Το υπόλοιπο 10% της βιταμίνης D που έχουμε ανάγκη το παίρνουμε από τις τροφές (γαλακτοκομικά, αυγά και λιπαρά ψάρια). Επομένως, είναι προφανές ότι η σημαντικότερη πηγή βιταμίνης D είναι ο ήλιος και η διατροφή λειτουργεί επικουρικά. Γιατί όμως δεν φτάνει η διατροφή; Επειδή οι ποσότητές της που βρίσκονται στα διάφορα τρόφιμα είναι μάλλον περιορισμένες. Έτσι, αν δεν μας έβλεπε καθόλου ο ήλιος, για να πάρουμε τη δόση βιταμίνης D που χρειαζόμαστε καθημερινά, θα έπρεπε να φάμε 20 αυγά ή 7,5 λίτρα γάλα ή 2 πιάτα σαρδέλες. Και όπως είναι προφανές, κάτι τέτοιο είναι μάλλον αδύνατο.

Το μεσογειακό παράδοξο

Αφού, λοιπόν, η βιταμίνη D συντίθεται με τη βοήθεια του ήλιου, τότε εμείς οι Έλληνες που ζούμε σε μια ηλιόλουστη χώρα θα πρέπει να έχουμε όση βιταμίνη D χρειαζόμαστε, θα σκεφτόταν κάποιος. Παρ’ όλα αυτά, τα πράγματα δεν είναι έτσι και, σύμφωνα με έρευνες, οι μεσογειακοί λαοί φαίνεται να έχουμε παραδόξως ανεπάρκεια ή τέλος πάντων όχι επαρκή ποσότητα βιταμίνης D στον οργανισμό μας.

Oι έρευνες που το αποδεικνύουν:

• Μια ολλανδική έρευνα, που έγινε το 1995 και δημοσιεύτηκε στο «Lancet», έδειξε ότι οι Έλληνες, οι Ισπανοί και οι Ιταλοί που μετρήθηκαν είχαν πολύ λιγότερη βιταμίνη D σε σχέση με τους Νορβηγούς, τους Δανούς, τους Ελβετούς και τους Γάλλους που πήραν μέρος στην ίδια έρευνα. Oι Νορβηγοί και οι Δανοί είχαν περίπου 45 nmol/L, οι Γάλλοι και οι Ελβετοί είχαν περίπου 30 και οι μεσογειακοί λαοί κάτω από 20.

• Το 2001 έγινε μια ακόμα ολλανδική έρευνα -σε 7.500 γυναίκες από 50 έως 75 ετών (μετά την εμμηνόπαυση και με οστεοπόρωση), η οποία έδειξε ότι στη νότια Ευρώπη το 8% των γυναικών σε αυτή την ηλικία είχαν σοβαρή ανεπάρκεια βιταμίνης D (κάτω από 25 nmol/L), ενώ στη νοτιοανατολική Ασία -μια περιοχή με ανάλογη ηλιοφάνεια- το αντίστοιχο ποσοστό ήταν περίπου στο 2%.

• Το 2005 έγινε μια αμερικανική έρευνα σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση και με οστεοπόρωση, που έπαιρναν μάλιστα και συμπληρώματα βιταμίνης D, και παρ’ όλα αυτά το 81% από αυτές στη Μέση Ανατολή -όπου υπάρχει μεγάλη ηλιοφάνεια- είχαν ανεπάρκεια βιταμίνης D, ενώ στην κεντρική Ευρώπη και στην Αμερική το ποσοστό των γυναικών με ανάλογη ανεπάρκεια ήταν 50%.

Γιατί συμβαίνει αυτό ;

Ας δούμε κάποια από τα πιθανά αίτια:

• Στη Μεσόγειο υπάρχουν άνθρωποι με πιο σκούρο δέρμα από ό,τι στη βόρεια Ευρώπη, οπότε η σύνθεση της βιταμίνης D από τον ήλιο στο δέρμα δυσχεραίνεται λόγω της μελανίνης.

• Γενικά, αν και έχουμε ηλιοφάνεια αρκετούς μήνες το χρόνο, το περισσότερο διάστημα έχουμε καλυμμένα τα χέρια μας -το σημείο του σώματος όπου συντίθεται η βιταμίνη D- με ρούχα. - Τα τελευταία χρόνια αποφεύγουμε τελείως τον ήλιο, επειδή φοβόμαστε τον καρκίνο του δέρματος. Μάλιστα, σύμφωνα με πρόσφατη ελληνική μελέτη σε γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, το 28,6% των γυναικών αυτών εκτίθενται στον ήλιο λιγότερο από 20 λεπτά την ημέρα και αυτές οι γυναίκες έχουν στατιστικά μεγαλύτερο κίνδυνο για οστεοπορωτικό κάταγμα.

• Χρησιμοποιούμε αντιηλιακά με πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, που εμποδίζουν τη σύνθεση της βιταμίνης D στο δέρμα.

• Η μόλυνση της ατμόσφαιρας στις μεγάλες πόλεις όπου κινούμαστε καθημερινά εμποδίζει την ηλιακή ακτινοβολία να φτάσει τελικά στο δέρμα μας.

• Oι άνθρωποι μετά τα 70 τους χρόνια παρουσιάζουν μείωση της ικανότητας παραγωγής της βιταμίνης D στο δέρμα κατά 30%.

• Στις μεσογειακές χώρες δεν καταναλώνουμε τόσο τις λιπαρές τροφές που περιέχουν βιταμίνη D, αφού το κύριο λίπος της διατροφής μας είναι το ελαιόλαδο, που δεν μας δίνει βιταμίνη D. - Ίσως υπάρχει μια γενετική προδιάθεση σε ορισμένους ανθρώπους που εμποδίζει τη σύνθεση επαρκούς ποσότητας βιταμίνης D.

Τι μπορούμε να κάνουμε

Σίγουρα ο ήλιος μπορεί να γίνει επικίνδυνος, κυρίως αν δεχόμαστε τις ακτίνες του πολλή ώρα και μάλιστα χωρίς αντιηλιακό. Γι’ αυτό και πρέπει να φοράμε καπέλο, να χρησιμοποιούμε αντιηλιακό και να αποφεύγουμε την υπερβολική έκθεση στον ήλιο τις επικίνδυνες ώρες (11.00-16.00). Από την άλλη πλευρά, όμως, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η έκθεση στην ηλιακή ακτινοβολία είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη σύνθεση της βιταμίνης D, αλλά και για την καλύτερη λειτουργία ολόκληρου του οργανισμού (όταν καθόμαστε στον ήλιο, βελτιώνεται η διάθεσή μας, διάφορα δερματικά νοσήματα κ.ά.). Έτσι, μπορούμε να ακολουθήσουμε το αρχαίο ελληνικό ρητό «Παν μέτρον άριστον» και να φροντίζουμε να βρισκόμαστε καθημερινά για 15-20 λεπτά στον ήλιο έχοντας το πρόσωπο και τα χέρια μας εκτεθειμένα. Ας μην ξεχνάμε ότι όσο πιο σκουρόχρωμο δέρμα έχουμε, τόσο πιο πολλή ώρα έχουμε ανάγκη να μας «βλέπει» ο ήλιος για να παραχθεί η απαραίτητη βιταμίνη D, παρακάμπτοντας τη μελανίνη του δέρματος που την εμποδίζει. Αυτό δεν είναι απαραίτητο να γίνει στην παραλία· μπορούμε να «πάρουμε» τον ήλιο που χρειαζόμαστε στη βεράντα ή στον κήπο του σπιτιού μας, στο δρόμο καθώς περπατάμε κλπ. Όσο για το αντιηλιακό, μπορούμε για εκείνα τα 20 λεπτά να το αποφύγουμε ή να χρησιμοποιούμε ένα με χαμηλό δείκτη προστασίας (μέχρι 8) και στη συνέχεια να βάζουμε -ανάλογα με τις ανάγκες μας- το αντιηλιακό που θέλουμε.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία τον δρ. Αχιλλέα Ε. Γεωργιάδη, ειδικό ρευματολόγο, διευθυντή του Κέντρου Oστεοπόρωσης και Παθήσεων των Αρθρώσεων του Νοσοκομείου «Λητώ».

---------------------------------------------------------

αυτο ειναι ενα απο τα πολλα αθρα που εχω βρει στο ιντερνετ..

εβαλα αυτο(παρολο που αναφερετε κυριως σε ενηλικες)

γιατι περιεχει κατι πολυ σπουδαιο για μενα και ειναι η τακτικη μου οσον αφορα το συγκεκριμενο θεμα..

«Παν μέτρον άριστον»

εχω διαβασει οτι 10 λεπτα καθημερινης εκθεσης στον ηλιο(για τα μωρα αναφερομαι) ειναι αρκετο για την συνθεση της βιταμινης D..

οποτε κοριτσια εγω νομιζω οτι ουτε να παστωσουμε τα παιδια μας χρειαζεται αλλα ουτε και να μην τους βαζουμε καθολου αντιηλιακο!!!

:kiss: :kiss:

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Απαντήσεις

    • Συγγνώμη που πετάγομαι στο θεματακι σας κορίτσια απλώς ήθελα να παραθέσω τη δική μου εμπειρία σχετικά με τη θρομβοφιλια. Λοιπόν κορίτσι, μετά από τη δεύτερη αποβολή (1η παλινδρόμη, 2η βιοχημική) πήγα σε αιματολογο για να μου γράψει τις εξετάσεις θρομβοφιλιας για να διερευνήσουμε την κατάσταση μιας κι όλες οι υπόλοιπες εξετάσεις μας ήταν φυσιολογικές. Επειδή στον κύκλο ακριβώς μετά τη βιοχημική είπαμε να κάνουμε πρόκληση ωορρηξιας για να δοκιμάσουμε, η αιματολογος μου είπε να περιμένω ένα τρίμηνο μέχρι να αποβληθούν απ' τον οργανισμό μου οι γοναδοτροπινες για την πρόκληση. Μένω έγκυος ωστόσο και πήγα να τη δω για να της ζητήσω να κάνουμε παρόλα αυτά τις εξετάσεις για να προλάβω κι εγώ τυχόν 3η απώλεια... Τις έκανα, αλλά η αιματολογος μου επισήμανε ότι λόγω της εγκυμοσύνης που ανεβάζει τη χοριακή ούτως ή άλλως αλλά και των γοναδοτροπινων από την πρόκληση υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βγουν οι τιμές λανθάνουσα αυξημένες. Εν τέλει σε μένα βγήκαν αρνητικές, ωστόσο παίρνω ασπιρίνη τύπου σαλοσπιρ των 150 προληπτικά λόγω ιστορικού αποβολών και μόνο. Επιπλέον, οι μεταλλάξεις της θρομβοφιλιας απασχολούν μόνο το 2ο τρίμηνο κι έπειτα κατά τα λεγόμενα της αιματολογου όσο και της γυναικολόγου μου, οπότε θεωρώ πως δεν πρέπει να σ ανησυχεί που ξεκίνησες τώρα τις αντιπηκτικες. Μόλις μπήκες στο 2ο τρίμηνο οπότε μια χαρά μου ακούγεται το timing. Ίσως και γι'αυτό να σου έδωσαν αντιπηκτικες κατευθείαν κι όχι ασπιρίνη όπως εμένα, επειδή είναι πιο δραστικές/ισχυρές. Όλα καλά θα πάνε, σου εύχομαι εσένα και σε όλα τα κορίτσια όμορφες και τελειομηνες εγκυμοσύνες ❤️❤️❤️🙏🙏🙏
    • Ναι, έχουμε καθίσει αλλά σε εξωτερικό χώρο! Είσαι πολύ τυχερή για αυτό το πιάτο φαγητό! Πολύ θα το ήθελα! 
    • @flowerv ναι στο Fivi με τον κ. Παππά.  Τον είδα σε επίσκεψη μου πριν σχεδόν ένα χρόνο στην Ξάνθη όπου και κατεβαίνει 1 φορά στις 15 κάθε μήνα. Έμεινα ευχαριστημένη η αλήθεια είναι! Αν και σκοπός μου ήταν να πάω στο Χριστοφορίδη στο embryolab αναγκαστικά θα πάω στο Διαβαλκανικό λόγο του συγκεκριμένου γιατρού. Από όσο γνωρίζω πριν πάει στο Διαβαλκανικό ήταν κι αυτός στο embryolab οπότε και τον εμπιστεύομαι.  @kokkinoskoufitsaπεθαίνω με το υπέροχο χιούμορ σου και γενικά με το λόγο σου.. είσαι όλα τα λεφτά κορίτσι μου, σε χαίρομαι! Νομίζω πως θα γινόμασταν αυτοκόλλητες αν μέναμε στην ίδια πόλη.! 😅 Μου άρεσε το "σαν την τσουτσού".. 🤣🤣🤣 Λίγο πάντως που είχα μιλήσει με το γιατρό για την εξωσωματική μου είχε πει πάνω κάτω στα 3200 με 3500 από όσο θυμάμαι.  Ελπίζω να μην άλλαξε κάτι προς τα πάνω. 😅
    • Αυτά σκέφτομαι @ditakiμου! Στις 28 που θ' ανέβω πάνω θα δω πως θα κινηθώ. Σκέφτομαι να το συζητήσω και με τον μπαμπά του και την αδερφή του.
    • @kokkinoskoufitsa χαίρομαι που όλο αυτό είχε θετική έκβαση και είσαι καλά! Έχεις απίστευτη ψυχική δύναμη και σε νοιωθω σίγουρη και αποφασισμένη για το πως θα συνεχίσεις! 
  • Νέες συζητήσεις

×
×
  • Προσθήκη...