Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΓΗΡΑΝΣΗ ΠΛΑΚΟΥΝΤΑ

Recommended Posts

Κοριτσάκια μου καλησπέρα! Σε λίγες ημέρες περιμένω να γεννήσω το κοριτσάκι μου και σήμερα πήγαμε στο γιατρό μας για την καθιερωμένη επίσκεψη..

Είμαι 37 εβδομάδων και 5 ημερών..Η μικρούλα μας είναι σχεδόν 2.900 γραμμάρια, έχω ήδη διαστολή 2 και ο γιατρός μας είπε ότι όλα πάνε πάρα πολύ καλά...Αυτό που με προβλημάτισε και από εκείνη την ώρα δεν μπορώ να ηρεμήσω είναι ότι μας είπε ότι ο πλακούντας έχει υπερωριμάσει..Τον ρώτησα τι σημαίνει αυτό και μου είπε ότι "έχει αρχίσει να γερνάει" κι έχει κάποιες "ασβεστώσεις"..Εκείνος με καθησύχασε και μου είπε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα και όλα εξελίσσονται καλά..Όμως εγώ από εκείνη την ώρα κοντεύω να τρελαθώ, γιατί και το βάρος της μπεμπούλας μου δεν αυξήθηκε πολύ..Πήρε σχεδόν 200 γραμμάρια σε 10 μέρες..:dry: :dry:

Έτσι σκέφτομαι συνέχεια μήπως το μωράκι μου δεν τρέφεται σωστά από τον πλακούντα, μήπως πάθει τίποτα και όλα τα σχετικά..:( :( Σε μια εβδομάδα θα πάμε να με ξαναδεί ο γιατρός, όμως μέχρι τότε πώς θα καταλάβω ότι το μωράκι μου αναπτύσσεται σωστά και είναι καλά;;;

Ρώτησα και τη μαία του τί γίνεται σε περίπτωση που ο πλακούντας "γεράσει πολύ" και μου είπε ότι αν δούμε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον πλακούντα θα μπω να γεννήσω με πρόκληση..Ωστόσο, ήταν και αυτή απολύτως καθησυχαστική...

Αχ κοριτσάκια μου σας γνωρίζετε κάτι γι'αυτό;;;

Είναι φυσιολογική η γήρανση του πλακούντα σε αυτο το τελικό στάδιο της εγκυμοσύνης;;;;Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει ο πλακούντας να "ταϊζει" το μπεμπέκι μου;;;Δε θέλω να αγχώνομαι, αλλά φοβάμαι μήπως πάθει τίποτα το κοριτσάκι μου...

Περιμένω τις απαντήσεις σας!

Φιλιά πολλά!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Ο,τι και να γινει κοριτσακι η μπεμπα σου εχει μια χαρα βαρος και μην σε απασχολει.

Εγω γεννησα την 38η+3 τη μπεμπα που βγηκε 2890...

Τις τελευταιες εβδομαδες με το ζορι την παλευαμε να παρει κανενα γραμμαριο...

Μας παιδεψε πολυ...

Τελικα ομως ολα πηγα μια χαρα!

Εδω που εφτασες εισαι μια χαρα!

Μην αγχωνεσαι ολα καλα θα πανε!

Αντε κοντευεις!

μην ανυσηχεις υπερβολικα το ιδιο επαθα και εγω μολις μπηκα στον ενατο και ο γιατρος με τσεκαρε καθε εβδομαδα να παρακολουθησει τον πλακουντα οταν ειδε οτι δεν παει αλλο με εβαλε να γεννησω με καισαρικη δεν ειχα διαστολη εγω, ολα καλα πηγαν εσενα ειναι και 2900 η μπεμπα ολα καλα εμενα να φανταστεις ηταν 2080 που γεννηθηκε, μολις δει οτι ο πλακουντας δεν παει αλλο θα σε βαλει να γεννησεις αφου εχεις και διαστολη το πιο πιθανο να γεννησεις και φυσιολογικα. σου ευχομαι καλη τυχη τωρα πρεπει να εισαι ηρεμη και να μην ανχωνεται και το μωρακι

Lovie μου κοντεύω κι εγώ να γεννήσω και μετράω τις μέρες σαν τους φαντάρους..:laugh::laugh: Πώς και πώς περιμένουμε τη ζουζούνα μας.. Δεν αγχώνομαι τόσο για το βάρος, άλλα μήπως διατρέχει κάποιο κίνδυνο μέσα στην κοιλίτσα μου αααααααανννννν (χτύπα ξύλο!) σταματήσει να "την ταϊζει" ο πλακούντας...Μέχρι να ξαναπάω στο γιατρό σε μια εβδομάδα θα τρελαθώ από την αγωνία μου..Σκέφτομαι αύριο το πρωί να πάρω τηλ να ξαναρωτήσω...:unsure::unsure: Αν και ντρέπομαι λιγάκι...:blush::blush:

Προκειμένου όμως να ηρεμήσω...:P :P

Φιλιά πολλά!

Marianda μου σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου...Όντως, όπως ανέφερα και προηγουμένως, όταν ρώτησα τη μαία, τί θα γίνει, αν πάω την επόμενη Δευτέρα και ο πλακούντας είναι χάλια, μου απάντησε ότι θα μπω την επόμενη μέρα να γεννήσω με τεχνητούς πόνους...

Αυτό δε με απασχολεί..Ούτως ή άλλως θέλω να γεννήσω σύντομα..Το θέμα είναι να πάνε όλα καλά μέχρι την επόμενη επίσκεψη στο γιατρό..

Ουφ! Πώς θα περάσει μια εβδομάδα...:dry: :dry:

Μην ανησυχεις κοπελιτσα μου,αν δεν τρεφοτανε καλα ο γιατρος θα στο επαιρνε επι τοπου,δεν θα σου ελεγε να ξαναπας σε 1 εβδομαδα.Μην αγχωνεσαι βρε ολα καλα θα πανε...!!;) ;)

mpempoula16 γεια σου και απο μενα.ειμαστε μαζι ε εγω ειμαι στην 37 εβδομαδα και την επομενη τριτη στις 7/4 γενναω με καισαρικη.αχ εγω να δεις πως μετραω τις μερες...δεν κοιμαμαι και τα βραδια απο το να σκεφτομαι συνεχεια το μωρο τη γεννα ολα ολα.ασε να πανε.

για τον πλακουντα μην ανησυχεις καθολου.ειναι απολυτως φυσιολογικο τον τελευταιο μηνα να γινει αυτο.οσες κοπελες ξερω που γεννησαν ολες το ιδιο μου ειπαν οτι τον τελευταιο μηνα ο πλακουντας τους ειχε γερασει.τα μωρακια τους μια χαρα βγηκαν.μην στεναχωριεσαι καθολου.οκ?

ειλικρινα επειδη το εψαξα σου το λεω.αν και εμενα ακομα τιποτα δεν επαθε και να φανταστεις τον ρωτησα τον γιατρο γιατι δεν αρχισε να γερναει ειναι φυσιολογικο αυτο.και μου ειπε ισως σε λιγες μερες αλλα δεν ανησυχω καθολου γιατι ειναι φυσιολογικο.

σου ευχομαι να ηρεμησεις και ολα θα πανε καλα θα δεις.

φιλακια

ΒΑΣΙΚΑ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΠΟΥ ΧΘΕΣ ΟΤΙ ΣΑΝ ΣΗΜΑΔΙ ΤΟΚΕΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΤΟ ΜΩΡΟ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΒΑΡΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.

Kαι εχω ΠΗΤ 07/04 - αν και βλεπω να μπαινω και στον δεκατο - και ειναι κι ο δικος μου πλακουντας γερασμενος και μαλιστα εχει μειωθει και το αμνιακο υγρο. Μην ανησυχεις καθολου ειναι απολυτα φυσιολογικο για τον ενατο μηνο. εξαλλου οπως ειπαν και τα κοριτσια προηγουμενως αν ανησυχουσε ο γιατρος σου θα στο παιρνε αμεσως. μην αγχωνεσε ολα θα πανε καλα.

επισης μη ξεχνας οτι συνηθως τα κοριτσια γεννιουνται αφου "φανε" ολο τον χρονο και δεν κινδυνευουν αν παρουν και λιγο απο τον δεκατο.

αντε ολα θα πανε καλα μη στεναχωριεσε και απολαυσε τις τελευταιες μερες ησυχιααααααααααααααααςςςςςςςς :silly: :silly: :silly:

Νομιζω οτι δεν πρεπει να ανησυχεις καθολου.Η γηρανση του πλακουντα ειναι κατι απολυτα φυσιολογικο-συμφωνα με το γιατρο μου-κ "δειχνει" οτι η κυηση σιγα σιγα φτανει στο τελος της.

Εγω ενα μονο θα σου πω...με το που μπηκα στο μηνα μου ειχα γηρασμενο πλακουντα κ ειχαν αρχισει οι ασβεστοποιησεις με αποτελεσμα να γεννησω στην 38 εβδομαδα!

Με το καλο σου ευχομαι ενα γρηγορο κ ευκολο τοκετο.:)

mpempoyla16 με το καλό να φέρεις στον κόσμο το νινάκι σου!

Για τη γήρανση πλακούντα δεν πρόλαβα να ανησυχήσω. 12.00 το μεσημέρι μου το λέει ο γιατρός, 00.00 τη νύχτα μπαίνω στην κλινική για να με προετοιμάσουν για πρόκληση για την επόμενη μέρα. Ήμουν 38w+4d. Γέννησα μια μπεμπάρα :woohoo: 2670 :woohoo: υγιέστατη και ροδαλή ροδαλή!

Πολλές επίτοκες το παθαίνουν αυτό τις τελευταίες εβδομάδες, είναι δείγμα ολοκλήρωσης της κύησης.

Δε σημαίνει ότι από τη μία στιγμή στην άλλη θα σταματήσει η αιμάτωση και η οξυγόνωση του εμβρύου. Αν ήταν έτσι τώρα θα ήσουν ήδη μανούλα γιατί ο γιατρός θα σε είχε βάλει μέσα για τοκετό!

Εφόσον ο γιατρός που εμπιστεύεσαι είναι καθησυχαστικός, μην αγχώνεσαι! Απόλαυσε τις εβδομάδες που υπολείπονται!

Σε φιλώ!

Όλα καλά να σου πάνε!

Κοριτσάκια μου σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!Η αλήθεια είναι ότι χθες όλη νύχτα δεν έκλεισα μάτι από την αγωνία μου..Σήμερα όμως είμαι πολύ πιο χαλαρή...Σκέφτηκα ότι αν ο γιατρός μου είχε δει κατι ανησυχητικό, θα με είχε βάλει κατευθείαν να γεννήσω..Συν τοις άλλοις σήμερα έχουν αρχίσει και γίνονται όλο και πιο αισθητά και συχνά τα πονάκια μου..Οπότε όπου να 'ναι φτάνει και η δική μου ώρα...

Τη Δευτέρα θα δούμε σε τι στάδιο βρισκόμαστε, αν μέχρι τότε η μπεμπούλα μου δεν έχει σκάσει μύτη...

Φιλιά πολλά και σας ευχαριστώ και πάλι!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• τι καλααα.. μεγαλώνει η μπουμπού σου😍😍 υπομονή και θα περάσει η γκρίνια από το εμβόλιο... εμένα δεν μ έκανε προς το παρόν σε κανένα εμβόλιο πυρετό!
    • Όχι ο μικρός είναι σε δικό του κρεβατάκι στο δωμάτιο μας η Άννα μόνο κοιμάται μαζί μας και κάθετα μάλιστα καταλαβαίνεις τι γίνεται..χαχα άρχισα να την παίρνω όταν ήμουν έγκυος γιατί ήμουν σε ακινησία και ήθελα να την χαίρομαι έτσι..μετά δεν την έβαλα πότε ήθελα να πάει μόνη της μην πει τώρα έχει το μωρό εμένα με έδιωξε..εσάς τώρα κοιμάται σερί Ε;;
    • Ευχαριστώωω μακάρι  να μπορούσα  να φαω..δεν πεινάω πολύ.. οπότε τρωω έχω κ καούρες.. και μου κόβεται η όρεξη..και με 2 λίτρα νερό τη μέρα που να χωρέσει το φαΐ? Βάλε κ τον ύπνο.δεν μένουν πολλές ώρες για φαγητό ..χαχαχα Άσε κ εγώ όλο γύρω γύρω..   
    • Αααα με το καλό και του χρόνου! Εύχομαι ο Αγιος Στυλιανος να μας φυλάει όλες κορίτσια μου! Οι μέρες θα περνάνε νερό τώρα είναι που σταματάει ο χρόνος νομίζω. Εμείς βάλαμε δώρα για το μωρό φέτος κάτω από το δέντρο μπας και τα δει και έρθει! Εγώ πηρα ένα κουβερτακι και ο άντρας μου ένα παραμύθι 🎄
    • Καλησπέρα!!! @LaV μου πολύ ωραία τα νέα σας! Με το καλό! Κι εγώ πάντως αυτό για τον υπέρηχο δεν το καταλαβαίνω! Κοριτσια οργανωμένα να χαρείτε τις αγορές σας!! @athrain μου εγώ έχω γυρω στις 2 εβδομάδες αυτό που περιγράφεις με το πόδι, σέρνοντας το πηγαίνω τις περισσότερες φορές. Από κιλά έχω πάρει γύρω στα 6- 7, πολλά πιστεύω ως τώρα αλλά τέλοσπαντων, ελπίζω να μην πάρω πολύ την ανηφόρα! @finallytheend 1.5 κιλό;;;😱 Εγώ 1.5 κιλό παίρνω και σε ένα σκ άμα λάχει 😄😄😄. Μπράβο σου που είσαι τόσο πειθαρχημένη! Επίσης κορίτσια κι εγώ δυσκολεύομαι πάρα πολύ με τον ύπνο πια, στριφογυρίζω όλο το βράδυ να βολευτω και δεν μπορώ να βολευτω με κανέναν τρόπο. Σαν να μην χωραω στο κρεβάτι αισθάνομαι και ο καημένος ο σύζυγος κοιμάται πια σε μια γωνιτσα για να έχω εγώ χωρο για στριφογυρισματα!
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...