Μετάβαση σε περιεχόμενο

Recommended Posts

Geia sas,

Eimai 8 evdomadwn egyos kai poly poly eytixismeni!!!

Eimai sta 28 k auth einai h prwth mou egymosyni.

H8ela na sas rwthsw pws tin palevete me ti nautia kai to stomaxi genika... :x Emena edw kai 3 evdomades me exei dialysei kyriolektika. Yparxoun meres pou den mporw na sta8w ka8olou. Apo to krevati stin kouzina meta dyskolias. To xeirotero einai oti den mporw na faw tipota, prospathw alla meta vias katafernw na trww merika mpiskota, cracker kai kanena makaroni h ryzi... Sixainomai to kokkino kreas (pou kanonika etrwga poly), ti sokolata, ladera kai otidipote exei entonh geusi...

Niwthw foveres typseis giati xerw pws prepei na kanw swsti diatrofi gia to emvryo, alla eilikrina mou einai paaara poly dyskolo!

Emeto den kanw (oudepote mporousa), alla aisthanomai oli tin wra to stomaxi sto stoma mou...

Pote tha epanel8w?? Any tips???

Sas euxaristw poly!

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Φροσακι μου καλως ηρθες στην παρεα μας!!!οι ναυτιες ειναι πολυ συνηθισμενες στους πρωτους μηνες της εγκυμοσυνης!Δυστυχως εμενα μου ειχαν κρατησει ως τον 4 μηνα,ελπιζω σε σενα να υποχωρησουν πιο γρηγορα!

Χρειαζεται να κανεις μικρα και συχνα γευματα,με τροφες που ανεχεσαι αυτον τον καιρο,δεν πειραζει που δεν τρως κρεας για λιγο,θα φας μολις σταματησεις να αηδιαζεις μ αυτο.Προς το παρον φρυγανιτσες,παξιμαδια,αν μπορεις να τρως φρεσκα φρουτα ειναι η καλυτερη διατροφη!!!Αν δεις τα σκουρα,ενημερωσε το γιατρο και θα σε βοηθησει!ακομη μην σηκωνεσαι αποτομα απο το κρεββατι σου το πρωι,εγω πριν σηκωθω ετρωγα μια φρυγανια,περιμενα λιγακι και μετα σηκωνομουν,με ειχε βοηθησει!Υπομονη και θα σου περασει!φιλακια και με το καλο το νινι!

Φρωσάκι μου, καλώς ήρθες στην πιο όμορφη παρέα του mammyland!! Ήμουνα από τις τυχερές που δεν είχα εμετούς, αλλά ούτε και ναυτίες! το χοιρινό όμως και το μοσχάρι που το λάτρυα και δεν ζούσα αν δεν έτρωγα μια μέρα δεν μπορούσα να το μυρίσω τους πρώτους μήνες! Μου βρώμαγε!! Ο γιατρός μου, μου είχε πει ότι είναι συνήθη φαινόμενο κι ότι υποχωρούν με το πέρας του 3ου τριμήνου! Εύχομαι κοπέλα μου να περάσει πιο γρήγορα σε σένα και να μπορείς να φας.. Όσον αφορά την διατροφή, μην στενοχωριέσαι! Θα δεις που όταν σου περάσει, θα τρως μια χαρά για το μωράκι σου! Την μεγάλη ανάγκη την έχει στους τελευταίους μήνες!

Δες και την θετική πλευρά!! Εγώ μέχρι τον 5ο που είμαι τώρα έχω πάρει 7 - 8 κιλάκια!! Άστα.. Αλλά ευτυχώς μόνο στην κοιλιά!! Από πίσω δεν με κάνουν για έγκυο!

Όσο για tips, να σου πω! Καλό είναι να τρως φρυγανίτσες, να μην αφήνεις το στομάχακι σου άδειο, γιατί επειδηνώνει τις καούρες! Μπορείς να βράζεις πατάτες να τρως, να φτιάξεις κριθαράκι με φρέσκια ντοματούλα όχι πελτέ και το κάνει πιο βαρύ, γενικά απέφυγε ότι σε αηδιάζει! Και μην έχεις τύψεις! Θα φτιάξουν οι ορέξεις σου και θα τρως τα πάντα μετά!! Εγώ τώρα πλέον τα τρώω όλα και δεν μου βρωμάνε πια όπως στην αρχή!

Καλή συνέχεια και με το καλό το μωράκι σου!!

ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΡΟΣΑΚΙ.ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΙΑ ΣΟΥ.ΕΧΟΥΜΕ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ.ΤΟΥΣ 3 ΠΡΩΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΜΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ,ΖΑΛΙΖΟΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΧΑ ΧΑΛΙΑ ΓΕΥΣΗ ΣΥΝΕΧΩΣ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΦΑΩ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΠΟΥ Ο ΑΝΤΡΑΣ ΜΟΥ ΟΥΡΛΙΑΖΕ ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΑΣΑ 3 ΚΙΛΑ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΟΥΤΕ ΓΛΥΚΟ ΜΟΝΟ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ.ΒΕΒΑΙΑ ΤΟ ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΜΟΥΝ ΜΗΠΩΣ ΤΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΚΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΡΩΩ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΩΡΟ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΙΡΝΕΙ.ΕΓΩ ΗΡΕΜΗΣΑ ΣΤΗ 12 ΕΒΔΟΜΑΔΑ.ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΣ ΟΛΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.ΥΠΟΜΟΝΗ.ΦΙΛΑΚΙΑ.

ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ ΜΟΥ. ΤΟ ΠΟΣΟ ΣΕ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΕ... ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟΝ ΤΕΤΑΡΤΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΑΝ ΔΩ ΦΕΤΑ ΞΕΡΝΑΩ. ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΓΑΛΑΚΤΟΜΙΚΑ! ΟΥΤΕ ΤΟ ΑΣΒΕΣΤΙΟ ΜΠΟΡΕΣΑ ΝΑ ΠΙΩ... ΑΣΤΑ... ΚΑΙ ΜΕΝΑ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΙΑ. ΜΕ ΣΩΖΕΙ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΡΩΩ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ. ΚΑΜΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΑ, ΚΡΑΚΕΡΑΚΙΑ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΗ. ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΧΑΛΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΤΣΙΓΑΡΑΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΩ ΑΛΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΜΟΥ ΑΝΑΠΤΥΣΕΤΕ ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΟΞΑ ΤΟΝ ΘΕΟ. Α! ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΑΕΙ ΝΑ ΠΙΝΩ ΜΙΑ ΓΟΥΛΙΤΣΑ ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ΟΤΑΝ ΤΡΩΩ... ΚΙ ΕΓΩ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η dallia ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ ΜΟΝΟ ΜΙΣΟ ΚΙΛΟ.! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ!!:P ΦΙΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!

καλησπερα. και εγω τους πρωτους μηνες ειχα το στομαχι μου.φαντασου οτι δεν ετρωγα τιποτα παρα μονο φρυγανιες.ολα με ανακατευανε.μετα στον τεταρτο μηνα δια μαγειας εφυγε και ηρθε μαλλον παραηρθε η ορεξη μου.απο τον 4 μηνα εως τον 10 ( γιατι μπαινοντας στον 10 γεννησα) πηρα 19 κιλα.ουτε εμετους τιποτα. αααα!!!!! το πρωτο τριμηνο ειχα παρα πολλα νευρα ναυτιες κακοκεφιες και ανορεξιες. γι αυτο σου λεω κανε υπομονη και ευχομε να σου περασει και εσενα ωστε να χαρεις την εγκυμοσυνη σου που ειναι τελεια περιοδος.και μην ανχωνεσε με τα κιλα.η κορη μου ειναι 5 μηνων δεν κανω διαιτα δεν θηλαζω και μου εχουν μεινει 7 κιλα.και τρωω παρα πολυ.καλη εγκυμοσυνη γλυκεια μου.να πανε ολα καλα

Frosaki mou geia sou agapi mou...

Kai kalos mas vrikes...

Axxxx me autes tis nauties ktl kai ta fagita...

Agapi mou o monos tropos einai na trws stexna fagita...

Poksimadakia,,,

kapires,,,

Gala,,,

Giaourtaki,,,

Kotopoullo,,,

Rizi...

Agapi mou min fwvase gia tin swsti diatrofi...

Oti sou egrapsa einai auta pou trw egw stin egkumwsini mou,,,

Stin Prwti kai stin deuteri...

Sou euxwme mia kaliteri sunexeia...

Kai ews ton 3 mina tha eisai kalitera...

Filia...

Kai o theos mazi sou...

Xilia euxaristw koritsia!!

Einai shmantiko na kserw pws den kanw kako sto mwraki!

Gastroula kai emena me voi8ane ta anapsyktika. Enw genika den epina, twra eimai synexeia me mia coca-cola h sprite...

Poly me voh8ate alh8eia sas lew. Menw sto exwteriko kai, opws kai na to kaneis, allo einai na akous symvoules kai en8arryntika logia sth mhtrikh sou glwssa.

Ante syginh8hka twra (xerw einai ths egymosynhs, alla...)

Na eiste oles kala!!!

frosaki κάνε υπομονή κοπέλα μου. Μέχρι τη 12η εβδομάδα κι εγώ είχα λιώσει από τη ναυτία και τον πόνο στο στομάχι. Το μόνο που με βοηθούσε λίγο ήταν τα malox τα οποία τα έπαιρνα όταν δεν άντεχα πια άλλο και έελγα ότι θα λιποθυμήσω από τον πόνο.

Επίσης είχα πάντα μέσα στην τσάντα μου παξιμαδάκια και όποτε ένιωθα λίγο περιέργα έτρωγα ένα. Βοηθάει λίγο και αυτό. Το καλύτερο φάρμακο πάντως είναι η υπομονή.......

Φυσιολιγικο ειναι καποια στιγμη θα σου περασει Μεχρι τον 5ο μηνα σιχαινομουν σχεδον ολα τα ειδη κρεατος και ειδικα το κοτοπουλο ( το κατοπουλο ακομα δεν θελω να το δω στα ματια μου ) Το μονο κρεας που ειχα φαει ηταν 2 φορες χορτοσουπα με ροφο (χωριστα) και αλλη μια φορα χταποδι Τωρα στον 6ο τα παω καλυτερα

Τρωγε οτι σου αρεσει και χωνευει το στομαχι σου μην ζορισε να φας κατι που δεν θελεις καποια στιγμη η ορεξη θα επανερθει τωρα αν βλεπεις και δεν μπορεις να φας τιποτα εκτος απο φρυγανια για 3-4 μερες δεν νομιζω να ειναι και τοσο καλο ρωτα τον γιατρο σου Μεχρι ενα σημειο παντως ειναι φυσιολογικο

Απορια τα malox δεν ειναι για την καουρα?????? Μια φορα επεμενε ο αντρας μου να παρω χαπι γιατι δεν ημουν και τοσο καλα και με το που το εβαλα στο στομα μου μπηκα στο Ιντερνετ για πλακα και εγραψα για το malox και την εγκυμοσυνη και ειναι αντιθετα δεν κανει

Τωρα ο καταλληλοτερος για θεματα φαρμακων ειναι ο γιατρος σας

εγω ισως ειμαι και λιγο υπερβολικη ακομα δεν εχω παρει ουτε Ντεπον αν εχω πονοκεφαλο προσπαθω να κοιμηθω η κανω μασαζ στους κροταφους

Frosaki με το καλό το μωράκι σου! Κι εγώ τα ίδια είχα στην εβδομάδα σου. Το στομάχι στο στόμα αλλά καθόλου εμετό. Προσπάθησε να τρως στεγνές τροφές (ρύζι, μακαρόνια, πατάτες, φρυγανιές, παξιμάδια) και απέφυγε τα όξινα και τις σάλτσες. Κι εγώ δεν μπορούσα ούτε ζωγραφιστό να το δω το κρέας αλλά με το που πέρασε ο 3ος μήνας, πέρασαν και όλα αυτά. Υπομονή!!!!!! Α, και φάε και μπανανούλες :) Κάνουν καλό στο στομάχι!

Geia sou Frosaki!Dystyxws autes tis enoxliseis me to stomaxi tis exoun polles eggyes sthn arxh.Kane ypomonh k na trws poly elafria.

Egw mexri tis arxes tou 4 mhna de mporousa na faw tpt k an etrwga molis teleiwna to geuma ekana automata emeto.Asta einai paketo alla ti na kanoume...

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...