Μετάβαση σε περιεχόμενο

Θηλασμός και ίκτερος

Recommended Posts

Κορίτσια καλημέρα.

Θέλω τη βοήθειά σας.

Γέννησα στις 21/03/09. Στις 25/03/09 που βγήκαμα από την κλινική η μπέμπα μου είχε ίκτερο 11,8. Μου είπαν ότι δεν ήταν ανησυχητικό αλλά αν την δώ πιο κίτρινη να την πάω για να την μετρήσουν.

Στο σπίτι θήλαζα αποκλειστικά. Επειδή όμως μου φαινόταν πιο κίτρινη πήρα την παιδίατρο μου τηλέφωνο και χθες το βράδυ την πήγα για να την δεί. Την μετρήσαμε και είχε 17,8. Είχε ανέβει πολύ. Μου είπε ότι τα παιδιά που θηλάζουν μπορεί να έχουν περισσότερο ίκτερο και να μην ανησυχώ αλλά για να βοηθήσουμε το συκώτι να αρχίσει να λειτουργεί για δύο μέρες να τις δώσω λίγο συμπλήρωμα και λίγο τσάι. Την Κυριακή θα την πάω να την ξαναμετρήσουν και άν έχει πάσει λίγο να συνεχίσω με αποκλειστικό θηλασμό. Τρομοκρατήθηκα λίγο δεν θέλω να πάθει κάτι το μωρό αλλά θάλω να συνεχίσω και με τον αποκλειστικό θηλασμό. Τι να κάνω?

Περιμένω τις γνώμες σας.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Να σου ζήσει το μωράκι σου :)

Μην στεναχωριεσαι σε λιγες μερες θα πεσει ο ικτερος . Εμεις βγηκαμε με 15,5 ικτερο και ανεβηκε 17,9 σε 2 μερες . Δεν εδωσα ουτε συμπλήρωμα ουτε τσαι .

Την θηλαζα ΣΥΝΕΧΕΙΑ , επεμενα αν την επαιρνε ο υπνος , δεν την αφηνα πανω απο 2 ωρες χωρις γαλατάκι και ανοιξα παντζουρια και παράθυρα να την βλέπει ο ηλιος . Προσπάθησε να ειναι χωρις πολλα ρουχαλάκια (να χει ζεστη στο σπιτι ) και την κουνια της να την εχεις διπλα στο παράθυρο .

Ολα θα πάνε καλα μην ανησυχεις ειναι πολυ φυσιολογικό :)

Νατασουλα,ολα θα πανε καλα...Μην αγχωνεσαι.

Να εχεις ηλιακο στο δωματιο της...οσο γινεται μια που ο καιρος ειναι χαλια συνεχεια. Κι εμενα ειχε ικτερο και σιγα σιγα υποχωρησε.

Δεν ειναι κατι ανησυχητικο ο ικτερος στα βρεφη.Βαλε και την κουνια της στο παραθυρο κοντα καποιες ωρες.Θα της κανει καλο μου το ειπε η παιδιατρος.:)

Μονο απο εισπνοη ναφθαλινης μπορει να κανει τεραστια ζημια.Για αυτο οι γιαγιαδες και οι παππουδες να ελεγχονται αυστηραααα...Εγω τρελλαινομαι με αυτο το θεμα!!:angry: :angry:

Αυτο μου ειπανε στην Γενικη Κλινικη που γεννησα...

Εγω δεν θηλασα αλλα μην απογοητευεσαι και το κυριοτεροοοο

μην αγχωνεσαι.

τετοια εκανα εγω και το γαλα μου γιοκ!!!

Ολα θα πανε καλα!!!

ΦΙΛΑΚΙΑ ΣΤΟ ΜΩΡΑΚΙ ΣΟΥ!!!:cheer:

μην στεναχωριεσε το ικτερο ειναι κατι πολυ συνιθισμενο .Παντως σημασια εχει η ασφαλεια του παδιου .Απο όσο ξερω στα παιδια που παρουσιαζουν ικτερο περα απο την εκθεση στον ηλιο καλο ειναι και το γαλα του εμποριου .Κοψε για λιγο το θηλασμο βγαζε το με θηλαστρο για ναμην σταματησεει η παραγωγη δινε της για ενα διαστημα ξεννο και λιγότερα γευματα δικό σου εως του της κατεβει και διαδοχικα κοβε το ξενο και αυξησε το δικο σου θα εχει πεσει ο ικτερος και θα μπορεις να τη θηλαζεις μετα μια χαρα .Υπομονη

Βανια έγραψε:

μην στεναχωριεσε το ικτερο ειναι κατι πολυ συνιθισμενο .Παντως σημασια εχει η ασφαλεια του παδιου .Απο όσο ξερω στα παιδια που παρουσιαζουν ικτερο περα απο την εκθεση στον ηλιο καλο ειναι και το γαλα του εμποριου .Κοψε για λιγο το θηλασμο βγαζε το με θηλαστρο για ναμην σταματησεει η παραγωγη δινε της για ενα διαστημα ξεννο και λιγότερα γευματα δικό σου εως του της κατεβει και διαδοχικα κοβε το ξενο και αυξησε το δικο σου θα εχει πεσει ο ικτερος και θα μπορεις να τη θηλαζεις μετα μια χαρα .Υπομονη
επισης δες και αυτο το αθρο ειναι ενδιαφερον

Βανια έγραψε:

Βανια έγραψε:

επισης δες και αυτο το αθρο ειναι ενδιαφερον[/quote:3npsff0u]http://night-flights.pblogs.gr/2007/04/ikteros-twn-neognwn-iatrikh-selida-77.html

Ευχαριστώ κορίτσια.

Ευτυχώς σήμερα έχει ήλιο και έχω τραβήξει όλες τις κουρτίνες για να είναι στο φως η μπέμπα. Πριν από λίγο της έκανα λίγο τσάι μήπως και πιεί αλλά αναγούλιαζε. Και γάλα που της έκανα ξένο δεν το ήθελε με το ζόρι 20 γρ. ήπιε. Το κακό είναι ότι κοιμάται αρκετά και στο στήθος την παίρνει συνέχεια ο ύπνος. Αύριο το πρωί θα την ξαναμετρήσουμε και ελπίζω να είναι καλύτερα. Η παιδίατρος μου είπε ότι μέχρι 20-22 δεν υπάρχει πρόβλημα.

Αννιώ και εγώ στην Γενική γέννησα και σκέφτομαι πολύ αυτό που είπες μήπως από την σταναχώρια μου κοπεί το γάλα. Ελπίζω αύριο να είναι όλα καλά και να ξεανγχωθώ λίγο.

Όπως σου έγραψε και η Lala, θήλαζέ την συχνά. Δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος να δώσεις ξένο γάλα. Οι συχνοί θηλασμοί βοηθούν τα παιδιά με ίκτερο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ούτε για ανησυχία ούτε για να διακινδυνέψεις τη γαλουχία σου. Απολύτως κανένας. Το μωράκι σου είναι μια χαρά και θα είναι πάντα καλά εφόσον συνεχίσεις να το θηλάζεις συχνά.

Natasoula κάτι ακόμη: Το γάλα δεν κόβεται από τη στεναχώρια, μπορεί όμως να κοπεί από το ξένο γάλα. Αλλά, λόγο για στεναχώρια δεν έχεις ούτως ή άλλως κανένα. Μια χαρά είναι το μωρό σου.:)

Νατασουλα , θα την ξυπνας ! Δεν θα αφηνεις το μωρο πανω απο 2 ωρες χωρις να πιει γαλατάκι . Τα μωρα που εχουν ικτερο δεν εχουν δυναμεις και νυστάζουν συνέχεια . Αυτο δεν ειναι καλο ομως , πρεπει να φαει καλά.

Θα μετρας τις βρεγμένες πανες που πρεπει να ειναι 6-8 και σιγουρα 3-4 πάνες με κακάκια !!

Μπράβο στον παιδιατρο σου , να λεμε και τα καλά :)

το γαλα δεν κοβεται απο στεναχωρια! αν ηταν ετσι εγω τωρα δεν θα θηλαζα καθολου η μαλλον δεν θα ειχα ξεκινησει καν να θηλαζω. εμεις μπηκαμε στην μοναδα με 23,7 ικτερο..... και να μην πεφτει με τιποτα!

ειχαμε υπογραψει για φαιξομεταγγιση.... :( :( :( :( :( :( :( :(

ευτυχως το γλιτωσαμε!

ο ικτερος πεφτει με πολυ φαγητο και υγρα , θηλαζε καθε 2 ωρες και να την ξυπνας!

το μητρικο γαλα ολλες φορες παρτεινει τον ικτερο , δεν τον ανεβαζει! αλλα κανει πολυ καλο!

κοντα σε ηλιο , φωτεινο και ζεστο σπιτι, ελαφρα ρουχα παρακολουθηση για βρεγμενες πανες και για κακακια. ο ικτερος αποβαλεται απο τα κακακια!

υπομονη θα περασει!

Κορίτσια ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Ευτυχώς είμαστε καλύτερα. Εχθές ξαναπήγαμε στην κλινική για μέτρηση και έπεσε στο 14. Η παιδίατρος μου είπε να μην ανησυχώ και να συνεχίσω με αποκλειστικό θηλασμό. Να μην αγχώνομαι που είναι κίτρινη και ότι η κιτρινίλα μπορεί να κάνει και ένα μήνα να περάσει στα παιδιά που θηλάζουν αποκλειστικά. Οπότε συνεχίζουμε κανονικά και ελπίζω όλα να πάνε καλά.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...