Μετάβαση σε περιεχόμενο

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΩΡΟΥ!!!!

Recommended Posts

koritsakia na rwtisw....

emeis opws kserete eimaste 7 minwn....to prwi pinoume gala meta freska frouta kai meta to mesimeri brazw karota kolokythaki patata kremmydi ntomata selino kai mia bazw mosxari mia kotopoulo.....mou eipan oti mporei na xorigithei siga siga kai fasolakia arakas praso marouli laxano ektos apo spanakia pantzaria

ayta pws na ta mageirepsw...diladi me ola ta ipoloipa na riksw kai ligo araka...i liga fasolakia????????egw apla sta epanw exw balei merikes fores kai astraki kai kritharaki...alla ola ta upoloipa pws na ta balw....boitheiaaaaaaaaaaaa

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Κοριτσια εγω βαζω οσα λεει η jovanna (εκτος απο παντζαρι, και φασολακια) τα φοβαμαι αυτα ακομα... το σπανακι τωρα το ξεκινησα... και μου εδωσες και καλη ιδεα για τον αρακα... δεν το ειχα σκεφτει... τα δικα σας ποτε θα ξεκινησουν αυγο; εμενα τρωει απο τον 8ο μηνα... μονο τον κροκο βεβαια... πριν μια βδομαδα φαγαμε και γιαουρτακι...:P

ΚΟΡΙΤΣΙΑ Η ΔΙΚΙΑ ΜΟΥ ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ

ΜΕΧΡΙ 8 ΜΗΝΩΝ ΚΑΡΟΤΟ,ΠΑΤΑΤΑ,ΣΕΛΙΝΟ,ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ,ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ,ΡΑΔΙΚΙΑ,ΝΤΟΜΑΤΑ,ΡΥΖΙ,ΖΥΜΑΡΙΚΑ

8 ΜΗΝΩΝ

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ,ΣΠΑΡΑΓΓΙΑ,ΜΠΡΟΚΟΛΟ,ΚΡΕΜΜΥΔΙ,ΠΙΠΕΡΙΕΣ,ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ,ΠΑΝΖΑΡΙΑ,ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙ, ΑΡΑΚΑ ΚΑΙ ΟΣΠΡΙΑ ΦΑΚΕΣ,ΡΕΒΥΘΙΑ,ΦΑΒΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΡΟΚΟ ΤΟΥ ΑΥΓΟΥ ΜΟΝΟ

9ΜΗΝΩΝ ΨΑΡΙ

10ΜΗΝΩΝ

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΥΓΟ,ΑΓΓΙΝΑΡΕΣ,ΑΓΓΟΥΡΙ,ΣΠΑΝΑΚΙ,ΡΑΠΑΝΑΚΙΑ,ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ,ΜΠΑΜΙΕΣ

ΓΙΑΟΥΡΤΑΚΙ ΜΠΟΡΩ ΛΕΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο.ΚΑΙ ΨΩΜΙ ΑΠΟ ΤΟΝ 8ο.ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΑΡΧΙΣΑΤΕ?

εμενα ο μικρος ξεκινησε 6 μηνων περιπου χορτοσουπες στην αρχη πατατα μετα καροτοα καιμετα κολοκυθι .στις δυο εδομαδες εβαλα και το κοτοπουλο. Και διαδοχικα ολα τα παραπανω λαχανικα . στον 8 μηνα ετρωγε απο ολα και μοσχαρι και το αυγο το φαγαμε 8 με ενατο και λιγο αργοτερα το ψαρακι .Παντως εμοιαζε με το προγραμμα τηςranger

γεια σας μανουλες.Εμενα ο μπομπιρακος μου ξεκινησε 5 μηνων κρεμες και χορτοσουπα με καροτο κολοκυθι πατατα.μετα απο 10 μερες κοτοσουπα και μετα απο αλλες 10 μοσχαρι.αφου περασανε αυτες οι 20 μερες ξεκινησαμε ρυζι μακαρονια τραχανα και ολα τα λαχανικα εποχης.σπανακι παντζαρικ.λ.π τον επομενο μηνα (τωρα ειναι εξιμιση μηνων)μου ειπε οτι θα αρχισει να τρωει και δικα μας φαγητα.Το νερο απο την αρχη αναποστειρωτο.βεβαια ψαρι απο 9ο και αυγο νομιζω απο σεπτεμβρη.

jo μην αγχωνεσαι αλλοι γιατροι τα λενε ετσι και αλλοι αλλοιως μη φοβασαι για καμια επιπτωση.εμενα ο παιδιατρος μου ειπε οτι τα μωρακια ειναι φυσιολογικοι ανθρωποι οπως εμεις.απλα θελουν σε μερικα πραγματακια λιγο προσοχη

τελικα κοριτσια για αλλη μια φορα καταλαβαινω οτι ο καθε παιδιατρος ειναι τελειως διαφορετικος σε ολα τα θεματα.εμενα ειναι η κορη μου 5 μηνων οχι πριν τους 6 μηνες λεει τιποτα.μονο γαλα.και επειδη τον εχω ρωτησει για τα υπολοιπα λεει οτι αυγο μετα τον 1 χρονο ψαρι μετα τον 1.5 χρονο πορτοκαλι στη φρουτοκρεμα μετα τον 9 μηνα οχι γιαουρτακια του εμποριου τα παιδικα.φαγητο μαγειρεμενο καθε μερα.οχι απο την καταψηξη για την επομενη....τι να πω....σε ενα μηνα που θα ξεκινησω θα σας πω τι γινετε....οχι τιποτα αλλο δεν θα ξερω που θα μου πανε τα τεσσερα..θα τα πουμε λοιπον φιλακια

Πραγματι τελικα ο καθε παιδιατρος λεει αλλα...Εμενα ξεκινησε 4 μηνων κρεμα βανιλια,5 μηνων φρουτοκρεμα(μηλο,αχλαδι,μπανανα),6 μηνων χορτοσουπα(κολοκυθι,πατατα,καροτο,σελινο)και 7 μηνων κρεας και κοτοπουλο.Εγω συνεχιζω και βαζω αυτα τα λαχανικα συν το μπροκολο...λετε να βαλς και εγω αρακα???Για ζυμαρικα δεν μου εχει πει τιποτα...

Να σας ρωτησω κατι??Γαλατακι ποσο του δινεται??Εμενα ειναι 8μηνων τωρα και του δινω 180ml.

κι εγω απο τον 8ο(τωρα ειμαστε 9 μηνων)του δινω που και που σπανακι.

τωρα για φασολακια δεν του εχω δωσει ακομη γιατι δεν ηταν η εποχη τους ,τωρα που ξεκιναει φανταζομαι θα βαζω 3-4 μεσα στη σουπα με τα υπολοιπα λαχανικα.ο αρακας δε του πολυ αρεσει,ασε που μου φανηκε οτι η φλουδα δεν αλεθεται καλα και φοβαμαι να του δωσω και πολυ πολυ.

ψαρι αρχισαμε και του αρεσε αρκετα ευτυχως....

τον παιδιατρο που τον ρωτησα παντως για τις τροφες μου ειπε οτι δεν υπαρχει βασικη οδηγια για το ποτε αρχιζουν τα μωρα το καθετι.γι αυτο και σε καθε χωρα ειναι και διαφορετικα οπως πχ στις σκανδιναβικες χωρες αρχιζουν δημητριακα απο τον 5ο γιατι ειναι και βασικα στη διατροφη τους.

πολυ πολυ σημαντικο παντως κοριτσια ειναι να δινουμε στα μωρα μας φρουτα και λαχανικα εντος εποχης.

δεστε κι εδω συνταγες για μωρα

www.sintagespareas.gr

γεια σου elisa και εμενα ειναι κοντα 7 και πινει 180 με 200.Α μην σε τρομαζει και τωρα με την οδοντοφυια δεν πολυθελουν φαγητο.Ρωτα τον γιατρο αν μπορεις να του βαζεις μακαρονακι,ρυζακι,αστρακι η και τραχανα.Εμεις τα εχουμε ξεκινησει και μια χαρα.Μονο τραχανα δεν εχω προλαβει ακομα να του κανω.Ρωτα και για πορτοκαλι.Ξερεις?καμια φορα οι παιδιατροι ξεχνανε να λενε καποια πραγματακια για την διατροφη τους.Να σου ζησει το μπεμπακι,ελπιζω να σε βοηθησα.

Κοριτσια,να σας πω και εγω τα του δικου μου γιατρου,για το θεμα αυτο.

Λοιπον,η μπεμπουλα μου ειναι 7,5 μηνων και ακομα θηλαζει,πρωι-βραδυ.

Καταλαβαινεται βεβαια οτι ακομα δεν εχουμε δοντακια!!!!! Εμεις εδω και ενα μηνα περιπου τρωμε και φρουτοκρεμα,και χορτοκρεατοσουπα και κρεμα βανιλια. Στη φρουτοκρεμα βαζω 1 αχλαδι & 1 μπανανα μαζι με 1,5 μεζουρα δημητριακα,διοτι ηταν λιγακι δυσκοιλια η δεσποινιδα μας.Λογω αυτης της δυσκολιας,δεν της βαζω μηλο που παρατηρησαμε οτι ισως ευθυνεται για το "στουμπομα".... Στην χορτοκρεατοσουπα τωρα,φτιαχνω φαγακι για 2 ημερες.2 ημερες μοσχαρι,2 κοτοπουλο,2 μοσχαρι,2 κοτοπουλο,2 χοιρινο!!!! Μαζι βαζω,καροτακι,κολοκυθι,πατατα εναλλαξ με μακαρονακι,σπανακι,σελινο,αρακα.Και στη συνεχεια θα βαλω και μαρουλι και χορτα.Οσο για την κρεμα,εκει τα πραγματα ειναι οπως αναγραφονται στις συσκευασιες.

Ο γιατρος μας λοιπον μας εχει απαγορευσει,ολα τα μπαχαρικα το αλατι τη ζαχαρη. Οχι στο γιαουρτι,το ψαρι,το πορτοκαλι,το ακτινιδιο,το αυγο. Αυτα και περιμενω τη συνεχεια. Ευτυχως για την ωρα,τα τρωει ολα.Το προβλημα που θα αντιμετωπισουμε,ειναι οταν θα σταματησω να εχω γαλα και θα πρεπει να πιει μπουκαλι.ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟ ΜΥΡΙΣΕΙ ΤΟ ΕΤΟΙΜΟ!!!!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Απαντήσεις

• Καλημέρα κορίτσια,εγώ θα πάω πάλι 17/12 στον γιατρό εκτός απροόπτου γιατί μπορεί να με πιάσει καμία βλακεια στον εγκέφαλο πάλι και να θέλω να πάω νωρίτερα. Εκεί θα κανονίσουμε και την β επιπέδου.   Εγώ δεν έχω ανυπομονησία για το φύλο, γερό να είναι και δεν με νοιάζει, ο μικρός μου έχει λυσσάξει και θέλει να μάθει.  Αν και πιστεύω πως είναι κορίτσι και έχω αρχίσει ήδη να τπτ λέω πως τα κοριτσάκια έχουν αδυναμία στα αγόρια αδέρφια και θα τον αγαπάει πιο πολύ από ότι θα αγαπάει εμάς και τέτοια. Όπως καταλάβατε ο γιος μου θέλει αδελφό.
    • Εγώ σαν αύριο 25/11/2023 (ανήμερα της γιορτής μου) έφευγα για Ολλανδία μόνη μου... και γύρισα στις 2/12/2023 +1 χωρίς να το γνωρίζω ακόμα! Είσαι πολύ μπροστά... Εγώ σκέψου 17/11/2023 είχα ΤΕΡ (επετειακή ήταν η περσινή!!!)😂😂😂
    • Εγώ θα τη βάλω στο βρεφονηπιακό κι από εκεί και μετά υπάρχουν πολλές υποψήφιες "γιαγιάδες" εδώ που έχουν ξετρελαθεί με την Ισμήνη-Μαρία και θέλουν να με βοηθήσουν!!!  Την Τρίτη πάμε πάλι για εμβόλιο! Ελπίζω κι εμένα να έχει πάρει κοντά στα 500-600γρ. όπως την προηγούμενη φορά. (Θυμίζω 17/10 4500γρ. και 8/11 5050γρ.)...
    • μα τι όμορφα νέα..❤️ ξαφνικά αλλάζει ολη μας η ζωή 😍 να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις τον αντρακο σου💙💙
    • μου βγήκε γκρινιάρης εμένα...τι να τον κάνω;😂 λιγη υπομονή ακόμα και ελπίζω να στρώσει... θα σας πω μόλις μιλήσω ναι❤️
  • Νέες συζητήσεις

• Προσθήκη...