Μετάβαση σε περιεχόμενο

Βρεφικές κρέμες προκαλούν όγκους

Recommended Posts

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΜΩΡΩΝ ΜΑΣ ΜΙΑ ΦΙΛΗ ΕΙΧΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ.ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ!ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΔΙΝΕΤΕ ΓΙΑ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΟ ΣΤΑ ΜΩΡΑΚΙΑ ΣΑΣ?

Βρεφικές κρέμες προκαλούν όγκους

27 Σεπτεμβρίου 2008, 22:50

Ο γερμανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων, εξετάζοντας βρεφικές κρέμες, διαπίστωσε την ύπαρξη ουσιών, που δημιουργούν όγκους στα βρέφη.

Η ουσία 3MCPD φαίνεται να επηρεάζει τα νεφρά και έτσι να δημιουργούνται καλοήθεις όγκοι. Στο τεστ του γερμανικού ΕΦΕΤ, τα χειρότερα αποτελέσματα είχαν οι βρεφικές κρέμες «Gute Nacht Brei», των εταιριών Nestle, Alete, Bebivita, Humana και Milupa. Τον Μάιο είχαν γίνει έλεγχοι και σε βρεφικά γάλατα πολλών εταιριών, όπου διαπίστωθηκε και σε αυτά η ύπαρξη της ίδιας ουσίας (3-MCPD).

Επιπλέον, αρνητικά σχολίασε ο γερμανικός Οργανισμός Ελέγχου Τροφίμων, την υπερβολική ποσότητα ζάχαρης σε αυτές τις κρέμες, οι οποίες είναι μεν σε μορφή φρουκτόζης ή γλυκόζης, αλλά η επίδραση στα πρώτα δόντια των βρεφών, δεν είναι πολύ διαφορετική από αυτήν της κοινής ζάχαρης. Επιπλέον, η ζάχαρη, που περιέχουν αυτές οι κρέμες, παχαίνει τα μωρά.

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

Για να καταλαβω, αυτες οι κρεμες ειναι που δινουν τη νυχτα για να κοιμουνται τα μωρα; εχουν ολες αυτες οι εταιρειες gute nacht brei;

Γιατί να δίνουμε κρέμες στα μωράκια μας; Γιατί;Φρέσκα φρούτα και σπιτικά φαγητά χρειάζονται τα μωράκια όταν αρχίσουν τις στερεές τροφές. Στα σκουπίδια τα ετοιματζίδικα για τα παιδιά μας!

sweetmammy έγραψε:

Για να καταλαβω, αυτες οι κρεμες ειναι που δινουν τη νυχτα για να κοιμουνται τα μωρα; εχουν ολες αυτες οι εταιρειες gute nacht brei;

Gute Nacht=καληνύχτα

Brei=χυλός

Αυτές οι εταιρείες υπάρχουν στην Γερμανία δεν ξέρω γαι την Ελλάδα!!

Στην Ελλαδα υπαρχουν σιγουρα η nestle και η milupa, της bebivita μου τα στελνουν κι'εμενα οι γονεις μου απο την Γερμανια, αλλα μονο φρουτοκρεμα... πρεπει να ειναι χυλος για να κοιμουνται τα μωρα το βραδυ... γι'αυτο υο λενε και καληνυχτα... :huh:

Κορίτσια ταραχτηκα εγω αρχιζω κρεμες αυτο το μηνα.Φρουτοκρεμα κρεας κ κοτοπουλο με λαχανικα θα φτιαχνω μονη μου με το ρυζαλευρο τι γινεται;υπαρχει κατι να το φτιαχνω;

Καλησπέρα κορίτσια και από μένα!

Το είχα ακούσει και εγώ αυτό, για αυτό και δεν έδωσα καθόλου κρέμες στην μπέμπα μου!Το συζήτησα και με τον παιδίατρο, ο οποίος μου πρότεινε να αποκλείσουμε τις έτοιμες κρέμες από τη διατροφή της μπέμπας και μέχρι τον 9ο μήνα που θα άρχιζε να τρώει γιουρτάκι το απόγευμα, να τις έδινα μόνο φρουτόκρεμες με φρέσκα φρούτα (πρωί και απόγευμα)!

Και έτσι έκανα!!! Θα συμφωνήσω με την ΑΡΓΩ! Τα φρέσκα φρούτα και τα σπιτικά φαγητά χρειάζονται τα μωράκια μας!

ηλιαχτίδα, εγώ δεν της έδωσα καθόλου κρέμα ρυζάλευρο!

Ξεκίνησε κατευθείαν φρουτόκρεμα με φρέσκα φρούτα (ένα, ένα εννοείται)!!

silia καλημερα αυτο λεω να κανω. Μιας και ανεφερες τα γιαουρτακια εχω ακουσει πολλα και γιαυτο.Αλεες δινουν τo παραδοσιακο γιαουρτι αλλα ψιλοξυνιζει του μωρου τα αλλα με τις γευσεις ειναι ο.κ;μια καλη λυση για απογευματινο ειναι κρεμουλες με γαλα λιγη ζαχαρη βανιλια και κορν φλαουρ βραστες και ρυζογαλακια.Αυτα τα φτιαχνω ευκολα και δεν εχουν συντηρητικα.Συνηθως τους αρεσουν.Βεβαια απο τον 1ο χρονο και μετα.

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...