Μετάβαση σε περιεχόμενο

Μα πάλι λάθη?

Recommended Posts

Καλημέρα μαμάδες και μαμάδες εν δυνάμει....

Ευχαριστώ θερμά για τη συμπαράσταση...Η αλήθεια είναι οτι βρήκα τις απαντήσεις σας και τη διάθεσή σας να με υποστηρίξετε πολύ πολύ συγκινητική. Ε υ χ α ρ ι σ τ ώ!!!!!!

Χθές ζήτησα από τον άντρα μου να μου φέρει το βιβλίο της γιατρού Πατσούρου για το θηλασμό και συνηδητοποιώ σήμερα πόσα λάθος πράγματα κάνω. Μα τόσα λάθη που έβαλα τα κλάμματα, γεμάτη τύψεις απέναντι στη μπουκίτσα μου...... και απορία με τον εαυτό μου που δεν προετοιμάστηκα σωστά από πριν, αν και αυτή είναι η δεύτερη απόπειρα και θέλω τόσο πολύ να τα καταφέρουμε. Συνηδητοποιώ επιπλέον το μέγεθος της άγνοιας και της παραπληροφόρησης που επικρατεί στο συγκεκριμένο θέμα ακόμα και από γυναίκες που θήλασαν έστω για κάποιο διάστημα.

Όσο για μένα διαπιστώνω οτι συνεχίζω τα ίδια λάθη. Δηλαδή κοιτάω ρολόι, δεν τη βάζω να θηλάσει κάθε φορά που κλαίει, βγάζω γάλα με το θήλαστρο και απογοητεύομαι με τη φτωχή παραγωγή μου, αγχώνομαι που δεν με πιάνει καλά και της μεταδίδω την αγωνία και τον εκνευρισμό μου.Και όλα αυτά μοιραία πού οδηγούν?????? Στο συμπλήρωμα δηλαδή μια από τα ίδια ίσως λίγο πιο βελτιωμένα αυτή τη φορά.

Όχι ρε γαμώτο δεν είμαι γενικά καμιά υστερική αλλά μάλλον δεν έδωσα τη δέουσα σημασία το θεώρησα πιο έυκολο απ' όσο είναι και είχα μάλλον υπερβολικές προσδοκίες από την αρχή που με οδήγησαν σ' αυτό το αίσθημα απογοήτευσης που βιώνω τώρα. Πάντως, όπως μου είπε και ο άντρας μου, είναι γεγονός ότι το προσπαθώ και το παλεύω και πραγματικά αυτή η ειλικρινής διαπίστωση με παρηγορεί και με καθησυχάζει... Σίγουρα είναι καλό αν και επώδυνο που διαπιστώνω τα λάθη μου. Μόνο έτσι άλλωστε θα μπορέσω να τα ξεπεράσω αλλά μωρέ νιώθω οτι ταλαιπωρώ το μωράκι μου....Νομίζω σύμφωνα μ' αυτά που διαβάζω οτι δεν τρέφεται σωστά δηλαδή το αφήνω να πεινάει και του στερώ αυτό που έχει σ' αυτή τη φάση της ανάπτυξής του τόσο ανάγκη. Αναρωτιέμαι γιατί να είναι τόσο δύσκολο για μένα ενώ φαίνεται τόσο εύκολο για άλλες μαμάδες.....

Σύνδεσμος σε αυτό το σχόλιο
Κοινοποίησε σε άλλα sites

neli kalhmera .

thulazw edw kai sxedwn dyo mhnes apoklistika to mwraki mou kai ta katafera arketa kala giati eixa kalh kathodigish mesa sto nosokomeio (attiko) pou einai yper tou thulasmou kai giati afou bgika psaxtika para polu mesa se forum .hmouna arketes fores sthn arxh me to mpoukali sto xeri na prospathw mesa sthn kourash mou na tou dwsw kati na faei eukola gia na kimithw alla eutixos o mpemphs pote den thelise mpimpero kai pote den efage katholou gala apo mpimpero (mono ligo tsagaki pinei kai auto me to zori)

parigila shmera to biblio auto giati kserw oti akoma eimai sthn arxh kai oti prepei na exw ena bohthima dipla mou kai gia psixologikh upostiriksh kai gia praktikh .pantos egw pote den skeutika an xortase h oxi kai den katalabenw pos akles kopeles nomizoun oti den xortenei apo to stithos kai dinoun simpliroma ,diladi ti to bgazoun eno troei apo to stithos gia mpoukali ? h nomizoun oti den exoun an tixon klapsei ?afou to stithos petaei gala .den to katalaba pote auto .

nelli μου, καλημέρα κοριτσάκι μου! Δεν είναι και τόσο κακό τ'ότι έχεις κάνει κάποια λάθη, όσον αφορά τον θηλασμό! Καμιά δεν ήξερε! Όλες στην πορεία μαθαίνουνε, όπως θα μάθω και εγώ όταν έρθει η σειρά μου! Και εγώ θα κάνω λάθη! Κάνεις δεν είναι τέλειος! Κανείς δεν γέννηθηκε και τα'ξερε όλα! Με την εμπειρία συλλέγουμε πληροφορίες! Εμένα η πεθερά μου είναι 75 χρόνων! Τις κόρες τις , τις έκανε πριν από 50 και 49 χρόνια και τον άντρα μου πριν από 37! Έχουν περάσει δλδ αρκετά χρόνια από τότε όπως καταλαβαίνεις! Και μου έκανε υποδείξεις πως να κάνω το στήθος μου όταν θα θηλάζω... Της λέω με ωραίο τρόπο, προτιμώ να μου δείξει η μαία κι ο γιατρός! Ξέρεις ποια ήταν η απάντηση της?? Δεν ξέρουν αυτοί το μόνο που κάνουν τώρα πια είναι ν'αρπάζουν τα λεφτά!! Τι να της πω?? Να πάει από κει που'ρθε?? Γενικά, καλό είναι να συλλέγεις πληροφορίες αλλά να μην σ'επηρεάζουν! Η παραπληροφόρηση από τρίτα άτομα είναι ότι χειρότερο!

Διάβασε με ηρεμία το βιβλίο που πήρες, μπες σε κάποιο φόρουμ όπου συζητάνε και ρώτα και τον γιατρό σου να σου δώσει συμβουλές! Προσωπικά, εγώ αυτό θα κάνω όταν θα πλησιάζει η ώρα! Συμβουλές δεκτές κι από άλλους αλλά μην μου επιβάλλεις την γνώμη σου.. Γιατί αυτό κάνει η πεθερά μου! Δεν σε συμβουλεύει! Πρέπει να κάνεις αυτό που λέει γιατί αυτή και μόνο είναι σωστή! Εγώ είπα στον άντρα μου, όταν θα θηλάζω. δεν θα είναι δίπλα μου! Και δεν πρόκειται ν'ακούσων λέξη! Ήδη νιώθω εκνευρισμό στην ιδέα και μόνο!

Και επειδή όλο αυτό περνάει στα μωράκια μας, προσπάθησε και εσύ κούκλα μου, να μην νιώθεις έτσι, γιατί δεν είναι καλό! Είσαι το μοναδικό άτομο που τα θέλεις όλα τέλεια για το μωράκι σου! Κι ίσως αυτό που ανέφερες για την παραγωγή σου, οφείλεται στην κακή ψυχολογία που έχεις! Ο θηλασμός και η μητέρα θέλει ηρεμία ώστε να προσφέρει και στο παιδάκι της όλα τα θρεπτικά του γάλακτος! Και επίσης, αν χρειαστεί να δώσεις συμπλήρωμα, δεν είναι και πολύ κακό! Έχω σπουδάσει διαιτόλογια και το γνωρίζω! Δεν στο λέω έτσι! Αλλά αν χρειάζεται!!Και μην στενοχωριέσαι κόριτσι μου δεν κάνει καλό! Μπορεί απ'αυτό να σου μειώνεται το γάλα και να μην είναι επαρκή!

Καλή συνέχεια... και με καλά αποτελέσματα!!

Σε καταλαβαίνω απόλυτα. Δεν είναι μόνο ο θηλασμός. Είναι και η κούραση και το γεγονός ότι έχεις να φροντίζεις δύο παιδιά. Ο πόνος σε κάνει να κοιτάς το ρολόι και να φοβάσαι όταν πλησιάζει η ώρα.

Το βιβλίο θα σε βοηθήσει πολύ. Και εγώ νόμιζα ότι ήξερα τι σημαίνει θηλασμός και από την εξάντληση, την έλλειψη ύπνου και κυρίως τη φασαρία μεσα στο σπίτι έπαθα και τι δεν έπαθα. Μέσα από το βιβλίο βρήκα τη συμπαράσταση που είχα ανάγκη και συμβουλές που με βοήθησαν να ξεπεράσω διάφορα προβλήματα.

Ο θηλασμός δεν θέλει ρολόι. Το παιδί έκλαιγε και η μητέρα μου του έδινε πιπίλα γιατί έφαγε πριν μια ώρα, αποκλείεται να πεινάει. Ενώ τώρα, μόλις κλάψει το πρώτο πράγμα που κάνω είναι να το βάλω στο στήθος και μετά όλα τα άλλα.

Τα λάθη είναι ανθρώπινα. Ποιός είναι τέλειος άλλωστε; Καλή συνέχεια και να χαίρεσαι τα μωράκια σου!

Υπάρχει ένας γενικός κανόνας στο θηλασμό: όσο πιο πολύ θηλάζουμε, τόσο πιο πολύ γάλα έχουμε. Γι' αυτό πρέπει να βάχουμε το μωρό στο στήθος, κάθε φορά που κλαίει ή δείχνει ότι πεινάει, ή κάτι θέλει. Άλλωστε, το μητρικό γάλα είναι ιδιαίτερα εύπεπτο, γι΄αυτό και τα μωρά που θηλάζουν τρώνε συχνότερα. Δεν υπάρχει ρολόι και πρόγραμμα. Τον γιο μου τον θήλασα 15 μήνες (μόνο θηλασμός, χωρίς συμπλήρωμα) και ήμουνα συνέχεια με ένα βυζί έξω: νύχτα- μέρα!

Συμμετοχή στη συζήτηση

Μπορείτε να γράψετε τώρα το μήνυμά σας και να εγγραφείτε μετά. Αν έχετε ήδη λογαριασμό, συνδεθείτε τώρα για να δημοσιεύσετε το μήνυμα με το ψευδώνυμό σας.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Απαντήστε σε αυτή τη συζήτηση...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Προσθήκη...